Moet je voor je voor je werk en of school een nieuwe taal leren en heb je toevallig interesse in het Italiaans? Woon je ook ergens in Vlaanderen? Dan ben je bij de juiste blog aangekomen. We hebben het in deze blog namelijk over een aantal verschillende steden waar je in Vlaanderen terecht kan om cursussen Italiaans te volgen. 

Voordat we hier echter dieper op ingaan is het belangrijk dat je een paar dingen over de taal weet! Het is namelijk geen taal die je van vandaag op morgen kunt leren. 

Om het Italiaans goed te beheersen moet je er van het begin af aan goed bij zijn. Weet je niet zo goed hoe je dit moet aanpakken? Geen enkel probleem, in deze blog gaan we namelijk ook verder in op de manieren waarop je Italiaans het beste kan studeren! 

Italiaans cursus volgen in Vlaanderen
Je kan best voldoende notities nemen tijdens de Italiaanse lessen.
De beste leraren Italiaans beschikbaar
Anastasia
5
5 (5 reviews)
Anastasia
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Helena
5
5 (1 reviews)
Helena
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Iris
5
5 (1 reviews)
Iris
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kay
Kay
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ylenia
Ylenia
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sara
Sara
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elena
Elena
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elvio
5
5 (2 reviews)
Elvio
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anastasia
5
5 (5 reviews)
Anastasia
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Helena
5
5 (1 reviews)
Helena
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Iris
5
5 (1 reviews)
Iris
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kay
Kay
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ylenia
Ylenia
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sara
Sara
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elena
Elena
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elvio
5
5 (2 reviews)
Elvio
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Hoe begin je aan een cursus Italiaans 

In principe zou het Italiaans niet al te moeilijk moeten zijn om te leren, maar zoals elke vreemde taal heb je bij het Italiaans ook een aantal zaken die de taal soms knap lastig kunnen maken. Denk hierbij maar aan de woordenschat of grammatica, maar ook aan dingen die veel verder in het verhaal aan bod komen zoals uitspraak en vertalingen. 

De grammatica 

Doordat het Italiaans niet tot dezelfde taalfamilie als het Nederlands behoort, zijn er nogal wat verschillen in de grammatica van het Nederlands en het Italiaans. Voor nieuwe cursisten kan dit een probleem worden als ze niet goed de lessen bijhouden. Alle delen van de grammatica hebben namelijk invloed op elkaar. Denk hierbij maar aan het gebruik van verschillende lidwoorden of voorzetsels die afhangen van de zinsconstructie of de context. 

De woordenschat 

Zoals we net al vertelde, is het Italiaans geen familie van het Nederlands. het Nederlands is een Germaanse taal en het Italiaans is een Romaanse taal. Dit betekent dus ook dat niet alle woorden met elkaar overeenkomen. Om dit het beste onder de knie te krijgen is het belangrijk dat je in het begin al veel oefeningen maakt om de woordenschat in te oefenen! 

De uitspraak 

Het Italiaans heeft een heel aparte uitspraak van bepaalde woorden, zo gebruiken wij de klank “sch” in woorden zoals “Misschien”. Wanneer we naar het Italiaanse woord “Bruschetta” kijken zien we deze klank ook staan, maar deze zal niet zo worden uitgesproken! In het Italiaans zal het woord “Bruschetta” worden uitgesproken als “Broesketta”. Dit betekend dat de “sch” klank dus wordt uitgesproken als een “sK” klank. 

Deze moeilijkheden kom je echter pas in een latere fase van je cursussen tegen. Je kan dit het beste oefenen door veel conversaties in het Italiaans te voeren. 

Leer alle tips dankzij bijlessen Italiaans in Vlaanderen
Weet jij al hoe je op de beste manier Italiaans kan leren? Een van de tips die we voor je hebben is door veel te oefenen!

De beste manier om Italiaans te leren 

De allerbeste manier om Italiaans te leren is misschien wel een beetje extreem: Verhuizen naar Italië. Dit klinkt als overbodig, maar er zijn projecten waarmee je voor een aantal maanden in het buitenland kan gaan wonen. Wanneer je jezelf in een situatie brengt waar je volledig in de taal wordt ondergedompeld zul je de taal heel snel opnemen. Let wel op: in deze situatie leer je om de taal goed te verstaan, als je zelf niet durft te spreken en altijd in het Engels probeert te communiceren leer je de uitspraak niet. 

Indien het verhuizen naar Italië geen optie voor je is, hebben we ook wat minder extreme oplossingen voor je! 

Omring je in het binnenland met de vreemde taal

Zoals we net al vertelde, is het een goede manier om je onder te dompelen in een taal of een regio waar ze deze taal spreken. Indien je hier niet toe instaat bent kan je dit ook voor jezelf op een kleinschalige manier doen. Je kan namelijk al je systemen: Auto, Gps, Apps, Telefooninstellingen en nog veel meer in het Italiaans zetten. Hierdoor wordt je bij dagdagelijkse dingen geconfronteerd met de taal en zul je deze langzaam maar zeker ook opnemen! 

Het helpt bijvoorbeeld ook om het Italiaanse nieuws op het internet te bekijken of je kan je abonneren op een Italiaans tijdschrift! 

Oefening baart kunst 

Je kan misschien een taal wel begrijpen, maar het ook nog eens kunnen spreken is een heel ander verhaal. Daarom is het belangrijk dat je in alle mogelijke situaties je uitspraak van het Italiaans oefent. 

Waar in Vlaanderen kan je terecht voor een cursus Italiaans

Hebben we je kunnen interesseren om ook een cursus Italiaans te volgen en woon je ergens in Vlaanderen? Dan kan je best even verder lezen, we gaan het namelijk hebben over verschillende steden in Vlaanderen en de cursussen die je hier kan volgen! 

Italiaans leren in Antwerpen 

Voor sommige bedrijven is het een must dat je het Italiaans beheerst. De organisatie Syntra-AB weet dit ook en voorziet daarom verschillende cursussen Italiaans zodat je dit ook aan je CV kan toevoegen! 

Er zijn nog een hoop andere opties om Italiaans te leren in Antwerpen, lees deze blog en kom erachter waar je hiervoor overal terecht kan!

Italiaans leren in Brugge? Het kan dankzij Superprof
Kom in onze andere blog meer te weten over de cursusmogelijkheden van het Italiaans in Brugge!

Italiaans leren in Brugge 

Je kan in Brugge terecht bij het SNT om Italiaans te leren. Ze verdelen hier de 4 hoofdniveaus van het ERK verder in 10 verschillende niveaus. Dit betekent dus dat je meer kans hebt dat je bij een groep zit waar je effectief iets kan leren. 

Woon je in de buurt van Brugge waar je bijles Italiaans wilt leren? Dan lees je best deze blog!

Italiaans leren in Gent

Heb je zin om een nieuwe taal te studeren, maar wil je dat dit ook op niveau gebeurt? Dan kan je terecht op de Universiteit in Gent. Ze hebben hier verschillende modules voor verschillende niveaus van Italiaans sprekers, maar er zijn ook aparte cursussen die zich meer focussen op de uitspraak van verschillende woorden.

Wil je de andere mogelijkheden die je in Gent om bijles Italiaans te volgen ook ontdekken? Dan kan je best onze blog lezen waarin wij het over de andere opties hebben! Je vindt hem hier!

Italiaans leren in Leuven 

In Leuven kan je terecht bij het CLT, hier heb je verschillende soorten cursussen zoals een snel traject waarin je op een versnelde manier de taal aangeleerd krijgt, maar je hebt ook cursussen die je kan volgen in de zomer. 

Zou je meer willen weten over de opties die je in Leuven hebt om bijles Italiaans te volgen? Dan kan je best onze blog lezen waarin we de opties, die je in de buurt van deze stad hebt, bespreken.

Italiaans leren in Mechelen 

Het CVO Crescendo in Mechelen organiseert verschillende cursussen Italiaans voor volwassenen. De cursussen worden opgedeeld in verschillende niveaus. Het is dus belangrijk dat je op voorhand weet in welk niveau je thuishoort! 

Wil je meer weten over deze organisatie of over de mogelijkheden die je in Mechelen hebt om Italiaans te leren? Dan raden wij je aan om deze blog te lezen!

Italiaans leren in Aalst 

De volwassen mensen die in de buurt van Aalst wonen en Italiaans willen leren, kunnen altijd terecht bij het centrum voor volwassenenonderwijs Pro. Bij deze organisatie duurt het voor een beginner ongeveer een 8 jaar om de taal te beheersen. 

Zou je graag meer willen weten over de organisaties in de buurt van Aalst voor Italiaanse bijlessen? Dan kan je best eens een kijkje nemen op deze blogpagina!

Volg bijles Italiaans online doorheen heel Vlaanderen
Het kan zijn dat je de taal sneller beheerst als je privé lessen zou volgen!

Superprof

Woon je ergens anders in Vlaanderen en heb je liever een cursus Italiaans bij jou in de buurt? Dan kan je vast en zeker terecht op het online platform van Superprof! Hier vind je namelijk op een snelle en eenvoudige manier je nieuwe privé leerkracht bij jou in de buurt.

Italiaanse les volgen doorheen Vlaanderen. Waarom nog langer wachten? Ontdek alle opties met Superprof.

De leerkracht kan je helpen met het leren van het Italiaans en de lessen zullen volledig op jouw maat gemaakt worden. Om dit te kunnen doen, moet de privé docent jouw huidige niveau van het Italiaans kennen. Daarom geven ze meestal de eerste les gratis, zo kunnen ze namelijk makkelijk je niveau bepalen en je kan kennismaken met je nieuwe privé leerkracht!  

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

SEO specialist, Ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Mijn andere interesses zijn: Reizen, technologie en computers en ik heb een grote liefde voor honden!