Ga jij vaak op vakantie naar Italië, heb je verre familie in Italië wonen? Of ben je gewoon geïnteresseerd in de cultuur en de geschiedenis van het land? Wil je meezingen met de Italiaanse klassiekers? Wat je reden ook is, het leren van Italiaans is altijd handig! In deze blog kom je erachter waar in Aalst je overal terecht kan om de taal te leren! 

Woon je niet in de buurt van Aalst, maar eerder in de buurt van Antwerpen? Wil je toch een cursus Italiaans volgen bij jou in de buurt? Dan kan je best onze blog lezen die het heeft over de verschillende cursusmogelijkheden Italiaans in Antwerpen!

Voor veel mensen is het Italiaans een interessante en mooie taal om te leren, maar vaak ook een moeilijke taal. Er zijn namelijk een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je Italiaans gaat leren. Zo komt de woordenschat niet volledig overeen met de woordenschat van het Nederlands, dit betekent dus dat je van het begin al goed moet opletten bij de basiswoordenschat totdat je deze beheerst. 

Er zijn ook nog een aantal grammaticaregels die de taal moeilijk maken. Maar we kunnen je verzekeren dat als je hier eenmaal overheen bent, de rest van het Italiaans bijna kinderspel is! 

Ben jij benieuwd naar waarom het Italiaans zo moeilijk is of wat je allemaal aan het Italiaans hebt? Woon je ook in de buurt van Aalst, dan raden we je aan om even verder te lezen! We hebben het vandaag namelijk over de voordelen die je met het leren van Italiaans krijgt, maar ook over de verschillende cursusmogelijkheden in de buurt van Aalst. 

Wie Italiaans spreekt, kan het zo goed als ook zingen
Als je Italiaans kan spreken, kan je het min of meer ook zingen!
De beste leraren Italiaans beschikbaar
Anastasia
5
5 (5 reviews)
Anastasia
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Helena
5
5 (1 reviews)
Helena
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Iris
5
5 (1 reviews)
Iris
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kay
Kay
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ylenia
Ylenia
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sara
Sara
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elena
Elena
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elvio
5
5 (2 reviews)
Elvio
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anastasia
5
5 (5 reviews)
Anastasia
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Helena
5
5 (1 reviews)
Helena
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Iris
5
5 (1 reviews)
Iris
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kay
Kay
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ylenia
Ylenia
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sara
Sara
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elena
Elena
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elvio
5
5 (2 reviews)
Elvio
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waarom is Italiaans zo moeilijk?

Voor Nederlands sprekende mensen is de taal niet zo heel moeilijk om te leren. Over het algemeen nemen de mensen die hier een cursus voor volgen het ook wel snel op. Echter zijn er een aantal struikelblokken in de grammatica van de taal waardoor er ook heel wat mensen vroegtijdig stoppen met de cursus. 

Het is dus belangrijk dat je vanaf het begin je genoeg tijd besteed aan de woordenschat en de grammatica zodat je een goede basis hebt van de taal. 

Italiaanse lessen volgen in Gent? Dan kan je best deze blog lezen!

Hoe verloopt een Italiaanse les eigenlijk?

Aangezien iedereen een eigen manier heeft van lesgeven kunnen we niet precies voorspellen hoe elke les Italiaans zal gaan. Zelfs binnen dezelfde organisatie kunnen verschillende lessen anders verlopen, bijvoorbeeld wanneer je een nieuwe leerkracht krijgt. 

Wat we je wel kunnen vertellen is dat de opdeling van de meeste cursussen wel ongeveer gelijk zijn. De lessen Italiaans worden meestal gebaseerd op het Europees Referentiekader. Hier wordt de taal in 4 verschillende niveaus ingedeeld. Je moet er wel rekening mee houden dat de organisaties, die cursussen Italiaans voorzien, zelf ook nog kunnen kiezen of ze deze niveaus nog verder zullen verdelen. De 4 algemene niveaus gaan als volgt.

Word een echte Italiaan dankzij bijlessen in Aalst
Italiaans is vaak moeilijk voor beginnende cursisten!

Beginners 

Iedereen die nog nooit een cursus Italiaans gevolgd heeft zal ergens moeten beginnen. Het eerste niveau van het Europees referentiekader is daarom vooral voor de mensen die echt nog geen ervaring hebben met de taal. Wanneer je dit niveau behaalt kan je in zeer eenvoudige zinnen over bekende onderwerpen communiceren met iemand die zeer traag spreekt. Je leert hier vooral de woordenschat en de grammatica, zodat je een goede basis van de taal kan ontwikkelen. 

Na het behalen van dit niveau kan je nog niet echt op een zelfstandige manier met mensen in het Italiaans overweg

Gemiddeld

In dit niveau van het Europees referentiekader horen de mensen thuis die al een basis hebben van de taal. In dit niveau worden zowel je grammatica kennis en je woordenschat enorm uitgebreid. Na het behalen van dit niveau kan je al op een meer spontane manier omgaan met de taal. Je kan zelf gesprekken starten over eenvoudige onderwerpen en de andere partij hoeft niet meer heel traag te spreken. 

Dit niveau is perfect voor de mensen die Italiaans willen spreken op vakantie! 

Woon je eerder in de buurt van Brugge, en volg je ook graag een cursus Italiaans? Dan kan je best deze blog lezen! Hierin bespreken we de verschillende cursussen Italiaans rondom Brugge.

Half-gevorderd 

Na de eerste twee niveaus kan je je al wat behelpen in het Italiaans, maar je bent nog steeds gelimiteerd. In het 3e niveau van het Europees referentiekader leer je om vloeiend om te gaan met de taal. Je leert hier om spontaan gesprekken aan te gaan over veel verschillende onderwerpen. Je kan alles verstaan en alles verloopt vrij vlotjes.

Dit niveau is voor de mensen die vaak in Italiaans sprekende gebieden moeten zijn of voor mensen die vaak in contact komen met mensen die Italiaans spreken. Denk hierbij maar aan mensen die werken voor een bedrijf met Italiaanse contacten. 

Interesse om Italiaans lessen in Antwerpen te volgen? Ontdek alle opties met Superprof.

Gevorderd

Het laatste niveau van het Europees referentiekader is voor de mensen die willen communiceren zoals moedertaalsprekers! Na het behalen van dit niveau is geen enkel onderwerp te moeilijk voor je en kan je aan elk gesprek met de meest complexe woordenschat deelnemen! Dit niveau raden we aan voor de mensen die lange tijden in Italiaans sprekende gebieden willen doorbrengen. 

Deze niveaus kunnen ook nog verdere onderverdelingen krijgen, maar dit hangt af van organisatie tot organisatie.

Nu dat je weet dat er verschillende niveaus bestaan, is het ook belangrijk dat je op voorhand weet in welk niveau je thuishoort. Voor beginners zal dit niet zo moeilijk zijn om te onderscheiden, maar voor mensen die al een basis hebben in het Italiaans kunnen best eerst een test doen om erachter te komen in welk niveau ze thuishoren. Dit doe je best voordat je je inschrijft voor een cursus, het is namelijk zinloos om als gevorderde een cursus voor gemiddelde Italiaans sprekers te volgen. 

Les Italiaans in Leuven volgen kan gemakkelijk via Superprof. Interesse? Neem een kijkje op volgend link.

Je kan je uitspraak Italiaans verbeteren door conversaties te houden
Conversaties houden in het Italiaans, helpt je met de uitspraak van de woorden!

Waar Italiaans leren Aalst

Weet jij al in welk niveau je thuishoort? Ben je op zoek naar een cursus in de buurt van Aalst? Dan kan je best even verder lezen, we gaan het nu namelijk hebben over de verschillende mogelijkheden die je in de buurt van Aalst hebt om Italiaans te leren! 

Wil je liever bijles volgen rondom Mechelen? Lees dan onze blog die het heeft over de verschillende cursusmogelijkheden Italiaans in Mechelen! Lees hem hier!

CVO Pro

Volwassenen, die Italiaans willen leren, kunnen in Aalst terecht bij het centrum voor volwassenenonderwijs Pro. Hier organiseren ze verschillende cursussen Italiaans voor zowel gevorderde als voor beginners. Voor een beginner duurt het ongeveer 8 jaar om via het normale traject Italiaans te leren bij deze organisatie. 

Dit is een optie die vooral geschikt is voor mensen die graag in hun vrije tijd nog een extra studie volgen. Je leert hier de nieuwe taal aan in een groep met mensen die op hetzelfde niveau als jou zitten. Dit is vooral handig voor de mensen die ook graag sociaal contact willen hebben terwijl ze nieuwe dingen leren. 

Cursussen Italiaans doorheen heel Vlaanderen volgen is mogelijk dankzij Superprof. Ontdek er alles over!

Privé lessen zijn een goed manier om Italiaans te leren
Je kan met privé lessen een stuk sneller vooruit gaan dan met een normale cursus!

Superprof

Voor de mensen die een meer gerichte studie willen of die specifieke dingen moeten weten in het Italiaans zijn deze algemene cursussen vaak niet goed. Ze duren te lang of geven onvoldoende informatie om vooruit te gaan. Iemand die bijvoorbeeld voor zijn werk een snelcursus Italiaans nodig heeft kan deze cursus al niet volgen. Gelukkig bestaat er voor deze mensen Superprof! 

Superprof is een online bijles platform waar iedereen terecht kan om privé leerkrachten op een snelle en eenvoudige manier te vinden! 

Indien je dus een privé leerkracht in de buurt van Aalst wilt vinden kan je best eerst op Superprof zoeken! De leerkrachten die hun diensten via het platform aanbieden hebben ervaring in het vak dat ze delen en willen graag hun passie voor dit vak met jou delen! 

Zoals we eerder in deze blog vertelde, is het belangrijk dat je je niveau van Italiaans kent voordat je begint aan een cursus. Aangezien een privé docent de lessen op jouw niveau aanpast moet hij of zij jouw niveau ook kennen. Hiervoor wordt meestal de eerste les gebruikt. Daarom worden deze ook vaak gratis aangeboden als je gaat voor een leerkracht die je op Superprof gevonden hebt! 

Vindt vandaag nog een nieuwe privé leerkracht in de buurt van Aalst! 

Woon je ergens anders in Vlaanderen en wil je er toch graag achter komen waar er bij jou in de buurt een Italiaans cursus te vinden is? Dan kan je best onze blog lezen die het heeft over een aantal verschillende steden in Vlaanderen waar je Italiaans cursussen kan vinden.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

SEO specialist, Ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Mijn andere interesses zijn: Reizen, technologie en computers en ik heb een grote liefde voor honden!