Veel mensen worden verliefd op de zachte klanken van het Italiaans of hebben een fase waar ze enkel Italiaanse muziek luisteren. Er zijn ook heel wat mensen die door deze fase ook effectief Italiaans zouden willen leren spreken. Ben jij een van deze mensen? Woon je in de buurt van Brugge? Dan ben je aan het juiste adres gekomen! We hebben het in deze blog over de verschillende redenen waarom je Italiaans zou kunnen leren en waar in Brugge je overal terecht kan om de prachtige taal aan te leren! 

Les Italiaans volgen doorheen Vlaanderen. Waarom nog langer wachten? Ontdek alle opties met Superprof.

Voordat je aan een cursus Italiaans begint zijn er wel een aantal dingen die je zou moeten weten over de taal. 

In deze blog hebben we het over de verschillende opties in de buurt van Brugge die je hebt om Italiaans te leren. Volg je liever een cursus Italiaans in de buurt van Antwerpen? Dan kan je best onze blog lezen die het heeft over de verschillende mogelijkheden van Italiaans cursussen in Antwerpen!

Dankzij je privéleraar uit Brugge leer je Italiaans stap per stap
In het begin kan het Italiaans nog al frustrerend zijn!
De beste leraren Italiaans beschikbaar
Anastasia
5
5 (5 reviews)
Anastasia
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Helena
5
5 (1 reviews)
Helena
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Iris
5
5 (1 reviews)
Iris
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kay
Kay
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ylenia
Ylenia
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sara
Sara
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elena
Elena
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elvio
5
5 (2 reviews)
Elvio
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anastasia
5
5 (5 reviews)
Anastasia
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Helena
5
5 (1 reviews)
Helena
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Iris
5
5 (1 reviews)
Iris
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kay
Kay
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ylenia
Ylenia
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sara
Sara
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elena
Elena
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elvio
5
5 (2 reviews)
Elvio
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waarom is het Italiaans zo moeilijk om te leren

Voor veel Vlamingen zal het leren van Italiaans niet zo heel gemakkelijk zijn. Door van het begin genoeg moeite in het vak te steken zal je uiteindelijk wel de beste resultaten krijgen! 

Er zijn verschillende dingen die de taal moeilijker maken voor Nederlands sprekende mensen. Denk hierbij maar aan de woordenschat en de grammatica van de taal. De woordenschat komt bijna niet overeen met de Nederlandse woordenschat. Je gaat de woorden dus in eerste instantie van buiten moeten leren. Ook zijn er dingen in de grammatica waar veel mensen moeite mee hebben in het begin. 

Gelukkig wordt het Italiaans opgedeeld in verschillende niveaus waardoor je toch op een goed tempo de taal geleerd kan krijgen zonder dat je overweldigd wordt door de informatie die je binnenkrijgt! 

Italiaans leren in Gent? Dan lees je best deze blog!

De niveaus waarin de taal wordt opgedeeld kunnen van organisatie tot organisatie verschillen, maar er zijn 4 grote niveaus die elke organisatie eigenlijk volgt. Er kan dan een verdere verdeling zijn van deze niveaus maar dit ligt volledig aan de organisatie! 

  • Niveau 1: Dit is het niveau waar je als beginner terecht kan. Hier krijg je de basis van de woordenschat en grammatica. Hiermee kan je in heel eenvoudige zinnen dingen over makkelijke onderwerpen vertellen in het Italiaans. 
  • Niveau 2: In het tweede niveau worden de woordenschat en de grammatica verder uitgebreid. Ook kan je al een gesprek aangaan met iemand die Italiaans spreekt. Je zult echter wel nog moeten vragen of deze persoon een stuk trager dan normaal kan spreken. 
  • Niveau 3: Wanneer je het derde niveau behaald hebt kan je je in eender welke situatie redden in het Italiaans. Ook kan je zelf spontaan gesprekken starten over verschillende onderwerpen! 
  • Niveau 4: Dit is het niveau dat je kan behalen wanneer je effectief in Italië wilt gaan wonen en je hier niet als toerist gezien wilt worden. In dit niveau wordt er dus vooral veel aandacht aan je uitspraak gegeven. 

Deze niveaus worden over het algemeen gebruikt als aanwijzing van je huidige kennis van de taal. Je kan er op een eenvoudige manier achter komen in welk niveau jij thuishoort. Als je nog nooit de taal gesproken hebt, weet je namelijk dat je een beginner bent. Mensen die al een beetje ervaring hebben kunnen best een online test doen. 

Het is belangrijk dat je je niveau weet voordat je je ergens inschrijft. Het heeft namelijk geen zin om een niveau cursus te volgen wanneer je nog geen woord Italiaans kent! 

5 redenen om Italiaans te leren in Brugge
Als je een reden hebt om de taal te leren geef je minder snel op!

5 Redenen om Italiaans te leren

Nu we het hebben gehad over de moeilijkheden van de taal, kunnen we het ook hebben over de redenen waarom iemand Italiaans zou willen leren. Sommige mensen hebben verre familie in Italië wonen en zouden hier graag contact mee opnemen, maar er zijn ook veel mensen die een andere reden hebben om de taal te leren. We hebben er in het volgende deel een paar opgelijst!

De taal wordt gebruikt in muziek en kunst

Goede muziek is iets wat we allemaal wel kunnen appreciëren. We weten ook allemaal dat er verschillende mooie liedjes zijn gemaakt in het Italiaans. Deze liedjes kunnen we echter niet volledig begrijpen aangezien we de taal nog niet spreken. 

Wanneer je een cursus Italiaans volgt, zul je eindelijk weten wat er in het romantisch klinkende liedje eigenlijk gezegd wordt. De kans is hier zeer groot dat je dan nog meer van de muziek gaat houden! Een ander voordeel is dat je nu ook effectief kan meezingen met je favoriete liedje! 

Het spreken van Italiaans is ook handig wanneer je vaker naar een operavoorstelling gaat. De meeste opera liedjes zijn namelijk in het Italiaans. Wanneer je dan naar een voorstelling gaat kijken kan je de voorstelling op een nog dieper niveau begrijpen! 

Geschiedenis en Cultuur 

Als meer wilt weten over hoe een bepaalde bevolking leeft en als je je dan ook nog eens wilt verdiepen in de cultuur kan je dit best in de lokale taal doen. Als je dit niet zou doen kan je vaak dingen verkeerd begrijpen of missen omdat er niet echt vertalingen zijn. 

Zo bestaat er bijvoorbeeld een spreekwoord in het Italiaans: “Il dolce far niente” Als je dit letterlijk zou vertalen zou je iets krijgen als: “Een snoepje dat niks doet” maar het spreekwoord staat voor het volgende: “Het zoete van niets doen” Dit betekent dat je moet kunnen genieten van niets doen en wanneer je het eens rustig aan doet, alles ook beter kan aanvoelen! 

Als je de taal dus niet goed beheerst zou je dit mooie spreekwoord fout kunnen begrijpen. 

Wil je een cursus Italiaans rondom Aalst volgen? Dan raden we je aan om deze blog te lezen!

Het kan een pluspunt zijn op je CV

Doordat er in België veel bedrijven zijn die te maken hebben met Italiaans sprekende klanten. Wanneer je de taal beheerst kan je dit ook toevoegen aan je CV. Zo laat je bedrijfsleiders weten dat je in deze situaties ook een versterking van het team kan zijn. 

Italiaans leren vergroot je kansen op een baan
Als je het Italiaans beheerst heb je meer kans op een baan en het staat altijd mooi op je CV!

Je hebt meer kansen op een baan

We hebben het net al gezegd dat je op je CV kan laten weten dat je de Italiaanse taal beheerst en dat dit je een voordeel kan geven bij verschillende Belgische bedrijven. Maar wat we je nog niet verteld hebben, is dat je met het leren van Italiaans ook nog een breder aanbod hebt van verschillende jobs. Zo kan je bijvoorbeeld ook gaan zoeken naar een baan op een arbeidsmarkt waar ze hoofdzakelijk Italiaans spreken. Dit is vooral handig voor de mensen die in het buitenland willen werken of die van thuis uit voor een Italiaans sprekend bedrijf willen werken. 

Je kan in het buitenland gaan wonen

Veel mensen dromen ervan om in het buitenland te gaan wonen. Maar de taalbarrière is vaak een probleem dat veel mensen ook tegenhoudt. Wanneer je een cursus Italiaans volgt maak je het voor jezelf minder moeilijk om effectief de stap te zetten om in het buitenland te gaan wonen. Je hebt verschillende landen waar er mensen Italiaans als moedertaal spreken, dus zelfs als Italië niet de plek voor jou zou zijn kan je nog altijd terecht in verschillende andere landen! 

Woon je momenteel in de buurt van Mechelen? Dan kan best onze blog lezen die het heeft over de verschillende mogelijkheden Italiaanse cursussen in Mechelen!

Zich in het Italiaans uitdrukken in het land zelf kan een bijzonder pluspunt zijn
Je kan je vrienden leuk verrassen door je eten en drinken in vloeiend Italiaans te bestellen!

Bonus: Je kan eten en drinken bestellen

Het kan soms leuk zijn om je familie en vrienden te verbazen in het buitenland door eten en drinken te bestellen in de lokale taal. Dus voor de mensen die vaker op vakantie naar Italië gaan is dit ook een goede reden om het Italiaans te leren. Het komt ook van te pas wanneer je aan iemand iets wilt vragen of wanneer je de weg kwijt bent. De regelmatige vakantieganger heeft er dus ook echte voordelen aan! 

Waar kan je Italiaans leren in Brugge

Hebben we je met deze redenen kunnen overtuigen om ook een cursus Italiaans te volgen? Woon je in de buurt van Brugge, maar weet je niet goed waar je overal terecht kan voor zo een cursus? Dan heb je geluk, in het volgende deel van deze blog hebben we het hier namelijk over! 

Volg je liever een Italiaans cursus in Leuven, dan kan je best deze blog lezen!

SNT 

Bij SNT volwassenenonderwijs kan iedereen terecht om Italiaans te leren. Ze voorzien namelijk cursussen voor beginners als voor gevorderden en delen de niveaus verder op in 10 afzonderlijke delen. Hierdoor heb je meer keuze om bij het niveau te komen dat perfect bij je past. 

CVOSG 

Bij deze organisatie kan je ook voor verschillende cursussen Italiaans terecht. Ook hier kan je kiezen tussen enkele niveaus waar je je voor kan inschrijven! Perfect dus voor de mensen die al een beetje ervaring in de taal hebben. 

Superprof

Deze opties zijn handig voor mensen die in groep kunnen studeren, maar het kan ook zijn dat je niet zo goed kan studeren als je in een groep zit. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld een snelcursus Italiaans voor je werk nodig hebt. Als jij in een van deze situaties zit dan kan het misschien helpen als je een privé leerkracht neemt. Deze kan je snel en eenvoudig vinden via het online platform van Superprof! 

Op superprof vind je verschillende leerkrachten die je kunnen helpen met het leren van het Italiaans. Ook kan je hier terecht voor verschillende soorten cursussen. Zo zijn er bijvoorbeeld leerkrachten die ervaring hebben met snelcursussen geven maar ook mensen die zich specialiseren in lessen voor beginners! Voor ieder wat wils dus!

Vindt vandaag nog jouw privé leerkracht op Superprof!

Woon je ergens in Vlaanderen en heb je graag een cursus bij jou in de buurt? Dan kan je best de blog lezen waarin we verschillende opties die je in Vlaanderen om Italiaans te leren!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

SEO specialist, Ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Mijn andere interesses zijn: Reizen, technologie en computers en ik heb een grote liefde voor honden!