Heb je interesse in het bijleren van Nederlands of wil je extra oefeningen maken voor Nederlands, maar wil je hier niet voor thuis moeten blijven? Kom er dan in deze blog achter welke opties je hebt!

Zoals je waarschijnlijk all weet hebben we in België 3 verschillende talen die we als hoofdtaal spreken: Frans, Duits en Nederlands. Nederlands is de taal die in Vlaanderen het meeste gesproken wordt en daarom ook vaak al van jongs af aan in de scholen gegeven worden. Echter blijf je tot het 6e middelbaar lessen Nederlands krijgen. Hier zijn veel jongeren die ergens tussen het eerste leerjaar en het zesde middelbaar moeite zullen hebben met het vak Nederlands.

Educatieve applicaties zijn er zowel voor Android als voor iOS apparaten! Iedereen kan er dus wel eentje gebruiken!

Ook zijn er volwassenen die in Vlaanderen willen komen wonen en die graag Nederlands zouden willen leren, hiervoor zijn er speciale cursussen voor volwassenen zodat deze mensen zich volledig kunnen inburgeren. Wanneer deze mensen moeite hebben met bepaalde onderwerpen zullen ze al snel bijles moeten volgen voor problemen. Lees in het volgende deel waarom bijlessen vaak nodig zijn en kom er later achter waar je terecht kunt voor het volgen van gratis bijles Nederlands!

Met het team van Superprof hebben we ook nog een aantal andere oplossingen gevonden die je zou kunnen gebruiken, lees snel verder!

Man gebruikt iPhone
Er bestaan verschillende apps, waarmee je Nederlands kunt leren, die je zowel op een Android als op een iOs systeem kunt gebruiken!
Bron: Unsplashm Credit: Yura Fresh
De beste leraren Nederlands (schoolvak) beschikbaar
Saar
5
5 (3 reviews)
Saar
42€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yousra
5
5 (10 reviews)
Yousra
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Thomas
5
5 (5 reviews)
Thomas
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eline
5
5 (4 reviews)
Eline
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marwan
5
5 (11 reviews)
Marwan
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sophie
5
5 (5 reviews)
Sophie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rusudan
5
5 (4 reviews)
Rusudan
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mai
5
5 (5 reviews)
Mai
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Saar
5
5 (3 reviews)
Saar
42€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yousra
5
5 (10 reviews)
Yousra
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Thomas
5
5 (5 reviews)
Thomas
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eline
5
5 (4 reviews)
Eline
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marwan
5
5 (11 reviews)
Marwan
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sophie
5
5 (5 reviews)
Sophie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rusudan
5
5 (4 reviews)
Rusudan
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mai
5
5 (5 reviews)
Mai
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Wat kun je gebruiken om Nederlands te leren?

Tegenwoordig kun je buiten de lessen veel meer andere manieren gebruiken om de leerstof van bepaalde vakken te leren. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om bijlessen te volgen voor de vakken waar je volledig mee vast zit.

Indien je de theorie die je op school of tijdens het avond onderwijs geleerd hebt verder zou willen inoefenen, heb je de mogelijkheid om dit op verschillende manieren te doen. Zo heb je bijvoorbeeld verschillende studiegroepen waar je samen kunt komen met andere mensen die ook moeite hebben met het Nederlands of je hebt bijvoorbeeld websites die je kunt gebruiken om aan je Nederlands vaardigheden te kunnen werken.

De twee voorgaande voorbeelden zijn de meest populaire voorbeelden, maar er is nog een andere manier waarop je Nederlands zou kunnen oefenen: Via Apps. Er zijn tegenwoordig eenmaal veel verschillende apps voor allerlei soorten dingen. Zo zijn er kook applicaties waarbij je recepten leert klaarmaken, maar er zijn ook educatieve applicaties waarmee je talen zou kunnen leren! Met deze applicaties kun je taalvakken zoals Nederlands van overal waar je maar wilt studeren! Lees snel verder om er alles over te weten te komen.

Welke apps kun je gebruiken om Nederlands te leren?

Wil je graag je Nederlands oefenen van waar je ook maar bent? Of ben je vaak bezig met je telefoon en wil je deze ook gebruiken om Nederlandse oefeningen te maken, maar weet je niet welke apps je hiervoor kunt gebruiken? Geen enkel probleem! In het volgende deel van onze blog gaan we het namelijk hebben over een aantal apps die jij op jouw telefoon of tablet zou kunnen gebruiken!

Beter Spellen

"Beter Spellen" is een applicatie waarbij je dagelijkse uitdagingen krijgt om je Nederlands te verbeteren. Om hier aan deel te nemen, zul je je eerst moeten registreren. Hierna kun je deelnemen aan taal uitdagingen voor Nederlands op 3 niveaus:

  • Niveau 1F: Dit is het niveau van het basis onderwijs. Hier leer je om zeer eenvoudige woorden te spellen. Dit is vooral handig voor jongeren in het lager onderwijs en volwassenen die pas met de taal beginnen.
  • Niveau 2F: Dit is het niveau dat je minimum nodig hebt om in het Nederlands binnen de maatschappij te kunnen functioneren.
  • Niveau 3F: Het niveau voor gevorderden. Dit is voor de mensen die de volledige woordenschat van het Nederlands perfect willen leren schrijven.

Naast de Applicatie heb je ook nog een website waarop je je eigen scores kunt terugvinden in vergelijking met anderen. Heb je een aantal foutjes gemaakt, maar weet je niet waarom deze dingen fout geschreven zijn? Dan kun je op de website ook nog extra uitleg vinden die je kan helpen bij het begrijpen van de theorie!

Lees in deze blog welke websites voor bijles Nederlands je kunt gebruiken om bij te leren!

Deze applicatie kun je zowel op Android als op iOS systemen downloaden! Je kunt er in de App Store of in de Google Play Store naar zoeken!

Vrouw gebruikt Nederlandse App
Met een app zoals Duolingo kun je tijdens korte pauzes een nieuwe taal leren!
Bron: Unsplash, Credit: Bruce Mars

Duolingo

Duolingo is waarschijnlijk de meest bekende app wanneer het aankomt op het leren van een nieuwe taal. Zo is de applicatie beschikbaar in verschillende talen en kun je er bijna alle talen mee leren!

De app motiveert je om iedere dag minstens 5 a 10 minuten aan Nederlandse lessen te volgen. Door een niveau toets zul je van het begin al in het juiste niveau geplaatst worden. De oefeningen gaan dan verder per niveau en over bepaalde onderwerpen zodat je de woordenschat kunt leren. Je krijgt gemengde oefeningen van woordenschat, zinsbouw, lezen, luisteren en spreken!

De applicatie van Duolingo is beschikbaar op verschillende platformen. Zo kun je de applicatie op vrijwel elke tablet, of mobiele telefoon van zowel iOS als Android downloaden.

De Applicatie zal je ook iedere dag weer aanmoedigen door je meldingen te sturen en door je binnen de app verschillende beloningen te geven! Doordat je je moet registreren zul je ook je voortgang kunnen synchroniseren met al je apparaten!

Fun Easy Learn Dutch

Deze applicatie is een applicatie waarmee je vanuit andere talen, Nederlandse woordjes zult leren. Dit is vooral handig voor mensen die van het buitenland naar hier komen en toch graag Nederlands zouden willen spreken. Enkele talen van waaruit je Nederlandse woorden kunt leren via deze applicatie zijn: Chinees en Arabisch, er zijn echter nog veel andere talen waarmee je dit zou kunnen doen! Ook deze applicatie is beschikbaar voor Android als iOS apparaten!

Lidwoorden

De mensen met een Android telefoon of met een tablet die een Android besturingsysteem heeft, kan de lidwoorden applicatie downloaden.

De naam van de app zegt het zelf al, met deze app kun je de verschillende lidwoorden leren die bij de Nederlandse woorden horen!

LinQ

De mensen die al een basis kennis Nederlands hebben en hier graag verder mee willen gaan kunnen dit van overal doen met de app van LinQ. Via deze app leer je Nederlandse woorden kennen via podcasts, audio boeken en artikelen die op jouw niveau geschreven en gesproken zijn. Woorden die je moeilijk vindt kun je bewaren op "Flash Cards" om deze vaker te kunnen inoefenen. De app zal steeds bij houden hoeveel nieuwe woorden je bijleert.

Deze app is beschikbaar op iOS en op Android dus je kunt er zowel Nederlands mee oefenen op je telefoon als je tablet. De website van deze applicatie is ook beschikbaar in andere talen waardoor mensen die het Nederlands nog niet volledig onder de knie hebben toch nog de lessen zouden kunnen starten.

De lees en luister lessen die je via de app kunt volgen zijn gratis, maar je kunt er ook voor kiezen om een abonnement op de diensten van deze applicatie te nemen. Hierbij krijg je dan ook toegang tot schrijf en spreeklessen. Het abonnement wordt aangeraden voor mensen die de Nederlandse taal volledig onder de knie willen krijgen!

Android met applicaties
Duolingo is een app die je zowel op Android als op iOS apparaten kunt gebruiken!
Bron: Unsplash, Credit: Rami

Vocabulary trainer

Een Applicatie die je enkel op Android apparaten zou kunnen gebruiken is de app Vocabulary trainer. Zoals de naam van de app het al zegt, zul je hiermee je Nederlandse woordenschat uitbreiden!

De oefeningen zijn een leuke interactieve manier om de woordenschat van het Nederlands onder de knie te krijgen. Zo krijg je bijvoorbeeld een Nederlands woord te zien, waarvoor jij de vertaling in jouw taal te zien krijgt. Deze moet je dan in een multiple choice vraag kunnen aanduiden!

Via de app kun je ook wanneer je onderweg bent, de "listen only" optie gebruiken. Hierbij zul je lessen krijgen via je hoofdtelefoon en zul je dus zelf geen oefeningen meer in te vullen!

Huiswerk woordenboek

Via de applicatie van Muiswerk Woordenboek die beschikbaar is voor zowel Android als iOS apparaten kun je meer dan veertigduizend woorden inoefenen. Dit kun je doen aan de hand van synoniemen, tegenstellingen en meer dan 1000 foto's die de woorden kunnen beschrijven.

Zoals je kunt zien zijn er veel verschillende apps die je zou kunnen gebruiken om de Nederlandse taal verder in te oefenen. Deze apps kunnen je echter niet goed helpen bij het begrijpen van bepaalde zinsonderdelen. Indien je dus moeite hebt met de informatie die tijdens de lessen gegeven wordt, raden wij het volgen van bijlessen aan!

Zoals je kunt zien zijn er verschillende manieren om bijlessen in Vlaanderen via apps te volgen op een goedkope of op een gratis manier. Het enige waar je nooit zeker van kunt zijn is of deze oplossingen wel effectief zullen werken! Superprof wijst je de weg om bijles Nederlands via volgend organisaties te volgen.

Vrouw oefent Nederlands onderweg
Wanneer je applicaties gebruikt om Nederlands te leren, zul je dit van overal waar je ook bent kunnen doen!
Bron: Unsplash, Credit: Paul

Bijlessen Nederlands via Superprof

De mensen die moeite hebben met de theorie van de Nederlandse taal kunnen via het online platform van Superprof een bijles leraar bij hun in de buurt vinden.

De bijles leraren die hun diensten via Superprof aanbieden hebben stuk voor stuk ervaring in het geven van deze bijlessen en zullen je dus proberen te helpen om je Nederlands vaardigheden naar het volgende niveau te tillen!

Het voordeel van de bijlessen Nederlands die je via Superprof volgt is dat je geen minimum aantal uren bijles zult moeten volgen. Wanneer je de bijles via Superprof volgt en je de problemen van het Nederlands opgelost hebt, zul je de bijlessen ook zonder zorgen kunnen stopzetten.

Nu je weet op welke verschillende manieren je Nederlands kunt leren en welke apps je op jouw telefoon of tablet zou kunnen gebruiken is het aan jou om je Nederlands vaardigheden te versterken!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!