Heb je moeite met een vak zoals Nederlands en zou je hier graag bijlessen voor willen volgen? Dan kun je deze blog gebruiken als gids bij het zoeken naar een bijles leerkracht in jouw buurt!

Vroeger werd het volgen van bijlessen enkel voorzien voor mensen die niet zo heel slim waren, maar tegenwoordig is dit niet meer zo. Er zijn steeds meer studenten die bijlessen voor vakken zoals Nederlands in hun vrije tijd willen volgen!

Indien je gratis bijlessen wilt, kun je ook een berichtje delen op sociale media. Misschien heb je wel iemand in je familie of vriendengroep die deze lessen kan komen geven!

Doordat de populariteit van het volgen van bijlessen enorm gestegen is zijn er ook veel verschillende organisaties opgericht die bijles leerkrachten en studenten die bijles nodig hebben met elkaar in contact kunnen brengen.

Het enige nadeel van deze bijles organisaties is dat er door de hoge vraag in bijlessen de prijs die je per uur bijles moet betalen een stuk omhoog gegaan is. Hierdoor hebben families die het minder breed hebben vaak minder snel de mogelijkheid om hun kinderen met de nodige bijlessen te voorzien! Lees in het volgende deel waarom bijlessen vaak nodig zijn en kom er later achter waar je terecht kunt voor het volgen van gratis bijles Nederlands!

Kind met frustraties
Wanneer je kind geen bijlessen kan volgen, kan dit voor grote frustraties zorgen!
Bron: Unsplash, Credit: Jeshoots
De beste leraren Nederlands (schoolvak) beschikbaar
Saar
5
5 (3 reviews)
Saar
42€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yousra
5
5 (10 reviews)
Yousra
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Thomas
5
5 (5 reviews)
Thomas
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eline
5
5 (4 reviews)
Eline
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marwan
5
5 (11 reviews)
Marwan
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sophie
5
5 (5 reviews)
Sophie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rusudan
5
5 (4 reviews)
Rusudan
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mai
5
5 (5 reviews)
Mai
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Saar
5
5 (3 reviews)
Saar
42€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yousra
5
5 (10 reviews)
Yousra
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Thomas
5
5 (5 reviews)
Thomas
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eline
5
5 (4 reviews)
Eline
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marwan
5
5 (11 reviews)
Marwan
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sophie
5
5 (5 reviews)
Sophie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rusudan
5
5 (4 reviews)
Rusudan
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mai
5
5 (5 reviews)
Mai
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waarom Bijlessen volgen

Het volgen van bijlessen is enorm belangrijk voor kinderen of volwassenen die bij bepaalde vakken vastzitten met de leerstof! We hebben het hier over de verschillende redenen waarom het volgen van bijlessen handig kan zijn.

Je krijgt betere punten

Onderzoek heeft aangetoond dat jongeren en volwassenen, die op een regelmatige basis bijles volgen, over het algemeen betere punten zullen halen voor het vak waar ze bijles voor volgen. Dit komt doordat de bijles leraar zich zal focussen op het onderwerp waar de student moeite mee heeft. Wanneer dit probleem verwerkt is, zou de student zonder problemen verder kunnen met het studeren van dit vak.

Met bijles krijg je meer tijd voor andere vakken

Er zijn veel studenten die een hoop tijd verliezen met het oefenen van theorie die ze niet begrijpen. Dit zal uiteindelijk ervoor zorgen dat ze minder tijd hebben voor andere vakken en hier ook mindere punten voor halen. Wanneer ze wekelijkse bijlessen volgen, zullen de problemen veel sneller verholpen kunnen worden en zal de student minder lang aan dit vak spenderen.

Met bijles heb je meer kans op het halen van je studies

Wanneer je bijles volgt voor bepaalde vakken zul je hier ook vaak de juiste studiemethodes voor leren. Op deze manier gaat het studeren voor deze vakken een stuk beter en is de kans op het slagen voor examens een stuk groter!

Zoals je kunt zien is het volgen van bijlessen voordelig voor iedereen! Lees er in het volgende deel alles over!

Interesse om via tools bijles te volgen? Ontdek nu alle mogelijke apps voor bijles Nederlands.

Bijles leraar met kind en ouder
Tijdens de bijlessen voor een kind van de lagere school, kan de ouder ook altijd aanwezig zijn!
Bron: Unsplash, credit Sofatutor

Bijlessen verenigingen in Vlaanderen

Wil je graag bijlessen volgen, maar heb je geen idee hoe je hier het geld voor bij elkaar kunt krijgen? Geen enkel probleem, we gaan het nu namelijk hebben over een aantal verschillende organisaties waarbij je terecht kunt voor het volgen van goedkope bijlessen Nederlands of zelf voor het volgen van Gratis bijles! Lees snel verder.

Het Uilenspel

De organisatie Uilenspel is een organisatie die bijlessen voorziet voor mensen die het niet al te breed hebben. Voorlopig zijn er 2 grote groepen van kinderen die via deze organisatie gratis bijles kunnen volgen:

De eerste groep van kinderen die deze gratis bijles kunnen volgen zijn de kinderen vanuit de 3e kleuterklas tot in het 2e leerjaar. De bijles leraren zullen op een spelende manier het de kinderen motiveren om te leren. Ook zullen de bijles leraren helpen bij eventuele problemen die de kinderen bij de basis hebben. Huiswerk kan ook samen worden gemaakt!

Ook voor de leerlingen van het zesde leerjaar zijn er bij deze organisatie bijlessen te vinden. Zo krijgen de jongeren begeleiding bij het ontdekken wat ze allemaal in het secundair onderwijs kunnen doen! De ondersteuning van het kind kan beginnen in het vijfde leerjaar en kan doorgaan tot na de overgang in het Secundair onderwijs! Hiervoor worden oriënteringsoefeningen gemaakt en zullen de verschillende talenten en interesses in het achterhoofd gehouden worden.

Het grootste voordeel aan de bijlessen van deze organisatie is dat ze gegeven worden door vrijwilligers. Deze vrijwilligers zullen niet zomaar lessen komen geven, ze zullen eerst door de organisatie verschillende basisvormingen krijgen zodat ze de juiste kennis hebben om de kinderen speels te laten leren. Tijdens deze vormingen krijgen ze ook les over kansarmoede  en ouderbetrokkenheid.

Bijles leerkracht helpt jonge kinderen
Er zijn verschillende bijles organisaties die op een zeer goedkope manier bijles geven!
Bron: Unsplash, Credit: Adam

Bijles via je eigen school

Studeer je aan een lagere school of aan een school uit het secundair onderwijs? Dan kun je vast ook bij je eigen school terecht voor het volgen van een aantal bijlessen.

Scholen in Vlaanderen hebben namelijk vaker de mogelijkheid en de vrijwillige leerkrachten om bijlessen te kunnen geven aan kinderen. Deze bijlessen worden meestal gepland tijdens de middagpauzes, hierdoor zal je kind niet langer op school moeten blijven dan nodig is. Ook worden de bijlessen die via deze manier gegeven worden, vaak ook gratis aangeboden.

Een andere manier om via de school extra les te krijgen is door het volgen van bijlessen bij een CLB medewerker. Er is vaak altijd een CLB medewerker beschikbaar op een school waarbij je afspraken kunt maken om te leren leren en eventueel ook om een aantal extra lessen te volgen. Deze optie is echter vaak alleen beschikbaar voor jongeren uit het secundair onderwijs!

De studenten die in het hoger onderwijs zitten en bijles nodig hebben, kunnen dit vaak ook op een gratis manier doen! Zo zijn er verschillende instellingen die nauw samenwerken of die georganiseerd zijn door de universiteit zelf. Zo kun je bijvoorbeeld de dienst voor studiebegeleiding contacteren om extra studiebegeleiding te vragen.

De bijlessen aan de hoge school en universiteiten worden ook vaak gegeven door studenten die in een hoger jaar van dezelfde opleiding zitten. De studenten die de bijlessen geven zullen wel aan een aantal voorwaardes moeten voldoen. Zo zullen ze voor het vak waar ze bijles voor willen geven, gemiddeld een 15/20 halen maar ze moeten ook kunnen bewijzen dat ze nog voldoende vakkennis hebben van de leerstof van de voorgaande jaren! Het volgen van deze soort bijlessen is zeer handig aangezien de oudere studenten weten op welke manieren de vragen gesteld zullen worden op de examens!

Ontdek eveneens welke websites voor bijles Nederlands je ter beschikking staat.

Bijles voor volwassenen

Ook volwassenen die het niet zo breed hebben, hebben de mogelijkheid om lessen Nederlands te volgen. Wanneer je over de juiste attesten beschikt zul je bij verschillende organisaties enkel moeten betalen voor het studie materiaal!

Op deze manier wilt de overheid ervoor zorgen dat iedereen zich op zijn gemak kan voelen en zodat iedereen zich ook zo snel mogelijk thuis kan voelen!

Zoals je kunt zien zijn er verschillende manieren om gratis aan bijlessen deel te nemen. Deze bijlessen zijn echter niet voor iedereen en vaak niet grondig genoeg. Gelukkig hebben we nog een eventuele oplossing die je zou kunnen gebruiken.

Bijles leerkracht geeft je les
Wanneer je bijlessen volgt, zal je bijles leraar je ook huiswerkbegeleiding kunnen geven.
Bron: Unsplash, Credit: Henderson

Privé lessen via Superprof

Een andere vrij goedkope manier om aan Nederlandse bijlessen te doen is door een kijkje te nemen op het online platform van Superprof!

Op het online platform van Superprof kun je namelijk op een snelle en eenvoudige manier een bijles leerkracht die je Nederlands bijlessen kan geven vinden! Het enige wat je moet doen is de regio waar je deze bijlessen in zou willen volgen invullen. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een lijst te zien met alle verschillende leraren die er in jouw buurt beschikbaar zijn om je Nederlands bijles te komen geven.

In deze lijst zie je ook de prijzen die de leerkrachten per uur vragen. De prijs voor een bijles Nederlands ligt normaal ergens tussen de 10 en 25 euro per uur. Ten opzichte van andere organisaties is dit al een stuk goedkoper!

De eerste les die je via een prof van Superprof volgt wordt in de meeste gevallen gratis gegeven. Op deze manier komt de leerkracht er namelijk achter waar je precies hulp bij nodig hebt. Na deze les kan er een gepersonaliseerd lesplan opgesteld worden om jou op zo een efficiënt mogelijke manier te helpen met het Nederlands

Het voordeel aan het volgen van bijlessen bij een prof van Superprof is dat de prof zelf bepaald hoeveel hij of zij per uur zal vragen, je kunt dus altijd in overleg met de leerkracht een nieuwe goedkopere prijs krijgen. De meeste leerkrachten zullen je in elk geval willen helpen en vaak willen ze dit ook voor een goedkopere prijs doen.

Een ander voordeel aan het volgen van bijles via Superprof is dat je zelf de lessen kunt inplannen. Dit betekent niet alleen dat je de bijlessen kunt volgen wanneer je dit wilt, maar indien je niet voldoende geld hebt om de bijlessen te betalen, zul je ook geen bijlessen hoeven volgen!

Een laatste optie die je hebt is aan de bijles leraar vragen of het in orde is om met 2 of 3 mensen de lessen te volgen en om de prijs een beetje aan te passen. Zo zal iedereen kwaliteitsvolle lessen kunnen volgen en niet al te veel hiervoor hoeven te betalen!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!