Studeer je nog en heb je moeite met het vak Nederlands, of wil je je verder perfectioneren met de taal in je talen opleiding? Dan kun je deze blog waarschijnlijk gebruiken als gids bij het zoeken naar bijlessen Nederlands!

Het spreken van Nederlands is vrijwel een must voor de mensen die in Vlaanderen wonen. Het is namelijk de hoofdtaal die we in deze regio gebruiken. België heeft echter 3 hoofdtalen: Duits, Frans en Nederlands. Door de drie talen te combineren met de mensen die willen emigreren naar België, zijn er veel mensen in Vlaanderen die het Nederlands niet zo goed onder de knie hebben. Hiervoor kunnen ze dan deelnemen aan een aantal cursussen Nederlands waarbij er gewerkt zal worden aan de Nederlands vaardigheden!

Er zijn veel verschillende manieren om online gratis bijlessen voor vakken zoals Nederlands te volgen!

Jongeren krijgen vanaf het eerste leerjaar ook het vak Nederlands. Hier zal in de eerste paar jaar vooral gewerkt worden aan de woordenschat en de grammatica, uiteindelijk zullen ze leren hoe ze zinnen moeten ontleden en hoe ze werkwoorden in verschillende tijden moeten spellen.

Zowel de jongeren die aan school studeren als de volwassenen die in een avond cursus Nederlandse lessen volgen, hebben de kans om problemen met het vak te krijgen. Zo zijn er bepaalde onderwerpen die zeer moeilijk kunnen zijn. Wanneer deze mensen vast blijven zitten bij dit probleem, kan het wel eens zijn dat ze de examens niet zullen halen.

Om hen hierbij te helpen, zijn we met het team van Superprof op zoek gegaan naar gratis opties om bijlessen Nederlands te kunnen volgen en we hebben de vergelijking gemaakt met de diensten waarvoor je zou moeten betalen.

Zoek en vind je geschikte leraar om Nederlands bijles te volgen in Vlaanderen. Ontdek het nu!

Bijles volgen op computer
Er zijn verschillende websites waarop je Nederlandse taal oefeningen kunt maken!
Bron: Unsplash, Credit: Bench accounting
De beste leraren Nederlands (schoolvak) beschikbaar
Saar
5
5 (3 reviews)
Saar
42€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yousra
5
5 (10 reviews)
Yousra
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Thomas
5
5 (5 reviews)
Thomas
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eline
5
5 (4 reviews)
Eline
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marwan
5
5 (11 reviews)
Marwan
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sophie
5
5 (5 reviews)
Sophie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rusudan
5
5 (4 reviews)
Rusudan
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mai
5
5 (5 reviews)
Mai
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Saar
5
5 (3 reviews)
Saar
42€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yousra
5
5 (10 reviews)
Yousra
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Thomas
5
5 (5 reviews)
Thomas
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eline
5
5 (4 reviews)
Eline
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marwan
5
5 (11 reviews)
Marwan
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sophie
5
5 (5 reviews)
Sophie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rusudan
5
5 (4 reviews)
Rusudan
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mai
5
5 (5 reviews)
Mai
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Hoe gratis bijlessen volgen

Wil je graag gratis bijlessen volgen voor het vak Nederlands? Dan kun je dit op verschillende manieren doen. We hebben het in het volgende deel van de blog over de verschillende manieren waarop je gratis bijles zou kunnen volgen

Gratis bijles online

Iedereen heeft tegenwoordig wel toegang tot een computer. Daarom is het vaak ook voor iedereen mogelijk om een aantal websites te bezoeken! Er zijn verschillende websites waarop je terecht kunt voor het leren van de theorie van het vak Nederlands, maar ook voor het afleggen van een aantal oefeningen!

De meeste oefeningen die je online kunt maken zullen in de vorm van een invul oefening gegeven worden. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om je lidwoorden te oefenen met honderden verschillende oefeningen die je online terug kan vinden. Er zijn verschillende websites waarbij je een kleine test kunt afleggen waardoor je erachter zult komen op welk niveau jouw Nederlands vaardigheden liggen!

Op sommige websites kun je ook examens van andere jaren terugvinden waardoor je je helemaal kunt voorbereiden op het afleggen van een effectief examen. Zo kun je vanuit je eigen woonkamer de oefeningen maken en meteen laten controleren!

Er zijn ook verschillende bijles websites voor Nederlands waarbij je terecht kunt voor het volgen van theorie bijlessen in de vorm van Podcasts of audioboeken.

Nederlandse bijles via Apps

Door de evolutie van telefoons hebben we tegenwoordig zeer krachtige computers die we in onze broekzak kunnen meenemen. Deze smartphones hebben applicaties voor allerlei soorten dingen. Zo kun je spelletjes spelen en filmpjes kijken, maar er zijn ook heel wat educatieve applicaties. Bij deze educatieve applicaties heb je ook een aantal applicaties waarmee je talen kunt leren. 

Zo heb je bijvoorbeeld de app Duolingo, deze app probeert je aan te moedigen om 5 a 10 minuten per dag een nieuwe taal te leren. De taal van de applicatie kan ingesteld worden zodat je deze eenvoudig zou kunnen gebruiken. Een voordeel aan het gebruiken van een applicatie is dat je deze tijdens al je pauze's zou kunnen gebruiken! 

bijles Nederlands op telefoon
Er zijn veel verschillende applicaties om Nederlandse lessen te volgen.
Bron: Unsplash, Credit: Jonas Leupe

Er zijn veel verschillende applicaties beschikbaar voor verschillende besturingssystemen. Zo heb je bijvoorbeeld enkele applicaties die volledig exclusief zijn voor iOS apparaten en er zijn er die exclusief zijn voor Android apparaten, maar je hebt ook verschillende applicaties die op beide apparaten zullen werken. Op deze manier kun je op elke telefoon en op elke tablet die op iOS of op Android werkt terecht voor het gebruiken van deze apps.

Het grootste voordeel aan deze applicaties is dat je van overal waar je ook maar bent Nederlandse bijlessen zou kunnen volgen. Het enige wat je hiervoor nodig zou hebben is een stabiele internet verbinding. Ontdek nu alle mogelijke apps voor bijles Nederlands.

Bijlessen via organisaties

De mensen die liever een op een bijlessen zouden willen volgen kunnen hiervoor bij bijles organisaties terecht. Echter zijn de meeste bijles organisaties niet gratis!

In Vlaanderen zijn er slechts enkele organisaties die voor zeer weinig geld of zelfs gratis bijlessen zouden kunnen geven. Deze bijles zal echter niet gegeven worden door getrainde professionals, maar eerder door vrijwilligers die een aantal extra cursussen gevolgd hebben! 

Zoals je kunt zien zijn er verschillende manieren om bijlessen in Vlaanderen te volgen op een goedkope of op een gratis manier. Het enige waar je nooit zeker van kunt zijn is of deze oplossingen wel effectief zullen werken! Superprof wijst je de weg om bijles Nederlands via volgend organisaties gratis te volgen.

Zijn gratis bijlessen goed genoeg

Het volgen van bijlessen kan zeer voordelig zijn voor mensen die moeite hebben met bepaalde vakken. Hiervoor zullen de bijlessen ook wel van enige kwaliteit moeten zijn.

De mensen die niet echt moeite hebben met het vak en die zich gewoon verder willen voorbereiden op examens of op testen, kunnen de gratis websites gebruiken om oefeningen te maken zodat ze er zeker van zijn dat ze de theorie onder de knie hebben.

Mensen die goed kunnen studeren en die meer informatie willen, kunnen naast het volgen van een opleiding ook verschillende apps downloaden om de taal sneller en op een meer efficiënte manier onder de knie te krijgen. 

Kinderen in klaslokaal
De meeste gratis bijlessen zullen in groep gegeven kunnen worden. Dit is niet altijd even handig. Bron: Unsplash, Credit: Kenny

Echter zijn er ook mensen die helemaal vast zitten bij bepaalde onderwerpen of die hier toch extreem veel moeite mee hebben. Voor deze mensen is het volgen van online bijlessen waarschijnlijk niet zo een goed idee. Een bijles leraar zal je namelijk kunnen helpen bij het ontdekken van jouw probleem en je de juiste weg laten zien. Applicaties en websites zullen dit helaas niet voor jou kunnen doen.

We hebben net al gezegd dat er ook wel wat gratis mogelijkheden zijn om bijlessen te volgen, maar deze bijlessen zijn vaak niet voldoende om mensen met problemen bij het Nederlands te kunnen helpen. Ze zijn meer een studiebegeleiding voor mensen die relatief goed kunnen studeren.

Voor de mensen die dus echt met moeilijkheden bij het Nederlands zitten, raden we aan om toch een aantal betaalde bijlessen te volgen. Lees er in het volgende deel van de blog alles over!

Waar kun je bijlessen volgen?

Heb je ervoor gekozen om toch effectieve bijlessen te volgen, maar wil je hier niet al te veel geld aan uitgeven? Dan kun je best even verder lezen, we hebben namelijk een aantal verschillende oplossingen voor jou!

Bijlessen op jouw school

Een manier waarop je effectieve bijlessen krijgt van mensen met enorm veel ervaring in het lesgeven is wanneer je bijlessen vraag bij je eigen school. De bijlessen zullen hier door je eigen leerkracht gegeven worden! Dit is vooral voor de leerlingen van het lager onderwijs en van het secundair onderwijs. Deze bijlessen zullen dan tijdens de middagpauzes worden georganiseerd waardoor je niet eens langer op school zou moeten blijven!

Bijlessen volgen via Superprof

Het online platform van Superprof is ook een goede manier om een bijles leraar te vinden. Je geeft de regio waar je de lessen wilt volgen in en je laat weten op welk niveau je de lessen zou willen volgen. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een lijst te zien met alle verschillende bijles leerkrachten in jouw buurt die je bijles Nederlands kunnen komen geven.

Bijles Nederlands in Café
De meeste gratis bijlessen zullen niet in een lokaal gegeven kunnen worden. Je zult ergens in het openbaar moeten afspreken!
Bron: Unsplash, Credit: Fran

In deze lijst zul je ook de prijs die je per uur zult moeten betalen kunnen zien. Dit is echter een relatieve prijs. De leraren die hun diensten via Superprof aanbieden hebben namelijk de mogelijkheid om zelf hun prijs per uur te bepalen.

Wanneer je in de eerste, meestal gratis gegeven, bijles je verhaal kunt vertellen zal de leerkracht vaak een regeling kunnen treffen in verband met de prijs per uur. Je kunt er zeker van zijn dat de bijlessen die je via Superprof volgt van kwaliteit zijn! De meeste leerkrachten van Superprof hebben namelijk ervaring in het geven van deze bijlessen! 

Je zult ook een aantal voordelen hebben wanneer je bijles volgt via Superprof. Zo zul je bijvoorbeeld een volledig gepersonaliseerd lesplan krijgen waardoor jij op een zo efficiënt mogelijke manier de leerstof onder de knie kunt krijgen! Een ander voordeel dat je zult hebben is dat er geen minimum aantal uren bijles vereist zijn. Dit betekent dat je bijlessen kunt volgen totdat je je problemen verwerkt hebt. Hierna kun je zonder problemen de bijlessen stopzetten.

Zoals je kunt zien zijn er dus veel verschillende manieren waarop je gratis bijlessen zou kunnen volgen. Het is nu aan jou om te bepalen welke soort bijlessen je nodig zou hebben. Wacht dus niet langer en begin vandaag nog aan je Nederlandse bijlessen!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!