Woon jij in de buurt van Brugge en is het altijd al je droom geweest om een modeontwerper te worden? Dan kan je deze blog gebruiken als gids bij het vinden van de  naaicursus die perfect bij jou past.

Modeontwerpers kunnen niets zonder dat ze de effectieve kleding begrijpen. Daarom is het ook belangrijk dat wanneer je in de kledingindustrie gaat werken, ook een basiskennis hebt van hoe mensen jouw kleren aan elkaar hechten.

Ontdek in deze blog waar je naailessen in Antwerpen kan volgen! Opties genoeg!

Het volgen van een naaicursus is dus zeker aangeraden om erachter te komen hoe alles in elkaar zit.

Er zijn verschillende redenen waarom het volgen van een naaicursus iets voor jou zou kunnen zijn. De meest gemakkelijke reden is: als je er interesse in hebt in het leren naaien, is dit al genoeg om een cursus naaien te volgen.

Kies je kleur draad voor het naaien
Door naailessen te volgen krijg je verschillende inzichten in welke materialen je zou moeten gebruiken tijdens het naaien! Bron: Pexels, Credit: Cottonbro

Indien dit niet overtuigend genoeg is, zijn er ook nog een aantal andere redenen waarom je een cursus naaien zou kunnen volgen.

Een naaicursus volgen kan een eerste stap zijn naar het begin van je eigen carrière als modeontwerper. Je zult namelijk ergens moeten beginnen.

Je leert vaak ook hoe je kledingstukken die je hebt, kan omtoveren tot iets compleet nieuws.

Zoals je al ziet zijn er verschillende redenen om een naaicursus te volgen! Heb jij zelf nu zin in het volgen van een naaicursus of heb je meer vragen over waar je terecht kan om te leren naaien in de buurt van Brugge? lees dan snel verder.

De beste leraren Naaiwerk beschikbaar
Anneke
5
5 (3 reviews)
Anneke
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marc
5
5 (1 reviews)
Marc
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marte
Marte
7€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Binta
Binta
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anne
Anne
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Amira
Amira
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ruth
Ruth
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Priscilla
5
5 (1 reviews)
Priscilla
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anneke
5
5 (3 reviews)
Anneke
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marc
5
5 (1 reviews)
Marc
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marte
Marte
7€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Binta
Binta
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anne
Anne
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Amira
Amira
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ruth
Ruth
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Priscilla
5
5 (1 reviews)
Priscilla
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Cursus naaien in Brugge

Kan je niet wachten om te beginnen met kleding maken, maar weet je niet waar in Brugge je terecht kan voor het volgen van een cursus naaien? Lees dan snel verder. We hebben de informatie van een aantal organisaties voor jou samengevat in deze blog.

SNT Volwassenenonderwijs

De volwassenen die graag willen leren naaien in de buurt van Brugge kunnen terecht bij het Centrum voor Volwassenenonderwijs SNT

Naaimachines met de nodige draden
Wanneer je kan naaien, kan je je eigen kleding maken! Bron: Pexels, Credit: Cottonbro

Hier kan je terecht voor het volgen van verschillende cursussen en verschillende niveaus! Zo kunnen beginners best de cursus naaien “Kleding voor beginners” volgen.

Dit is een basiscursus naaien waarin de beginselen van het naaien worden aangeleerd. Zo leer je de basishandelingen en de basistechnieken van knippen, naaien en strijken.

Lees in deze blog waar je terecht kan om naaicursussen in Gent te volgen!

Om deze technieken onder de knie te krijgen zal je deze in de lessen oefenen op eenvoudige werkstukken. De werkstukken die je in deze cursus maakt gaan van makkelijk tot zeer moeilijk gaan. Je begint met een schort en zult eindigen met een baby jas of een kimono.

Bij deze organisatie heb je geen eigen materiaal zoals een naaimachine of strijkijzer nodig. Deze zijn namelijk gratis ter beschikking bij de cursus zelf. Om deze cursus te volgen moet je €188 betalen.

Je kan deze cursus op verschillende momenten in de week volgen. Dit is vooral handig voor mensen die op een bepaalde dag meer vrije tijd hebben om een naaicursus te volgen.

Ook voor de gevorderde naaiers voorziet deze organisatie verschillende cursussen.

Zo heb je bijvoorbeeld de cursus naaien “kleding voor gevorderden”. Dit is het vervolg op de lessen die je in de eerste cursus gekregen hebt. Het inschrijfgeld voor deze cursus bedraagt ook €188 en ook voor deze cursus heb je meerdere opties om te kiezen op welke dag je deze cursus graag zou willen volgen.

In deze cursus leer je verschillende maar moeilijkere afwerkingstechnieken. Je kan er ook voor kiezen om een cursus interieurtextiel te volgen. In de laatste cursus leer je vooral decoratie en nuttige voorwerpen maken. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je herbruikbare servetten of een mooi tafelkleed maakt.

Voor diegene echt alles onder de knie willen krijgen is er ook een cursus over hoe je lingerie moet naaien.

Maak je eigen kleding dankzij het naaien zoals dit meisje
Wanneer je naailessen gevolgd hebt kan je een carrière starten als kleermaker! Bron: Pexels, Credit: Cottonbro

The Sewing Loft

The Sewing loft is het paradijs voor mensen die willen leren naaien, die al kunnen naaien en eigenlijk voor iedereen die stoffen nodig heeft. Zo kan je bijvoorbeeld op de website van de organisatie terecht voor het aankopen van de stoffen die je in de lessen zou gebruiken!

De organisatie voorziet verschillende cursussen voor mensen die kunnen naaien op alle niveaus. Zo zijn er voor beginners, speciale beginnerscursus pakketten die je kan volgen! Het eerste niveau is een lessenreeks van 4 lessen waarin je leert werken met je naaimachine, hoe je moet stikken en hoe je een patroon effectief op een stof overneemt.

In deze cursus maak je ook een aantal werkjes die bij een bepaald, zelfgekozen, thema horen! Je kan hier uit 4 verschillende thema’s kiezen. Zou je deze cursus willen volgen? Dan betaal je €159 euro voor de 4 lessen! Indien je nog geen naaimachine hebt, kan je deze tijdelijk van de organisatie gebruiken!

Nadat je dit niveau behaalt hebt kun je de cursus verder zetten met “Start to sew” niveau 2 en niveau 3. Deze volgende niveaus kosten ook €159 om eraan deel te nemen.

Wanneer je deze behaalt hebt kan je eventueel eens kennismaken met een overlock! Voordat je met deze machine begint, is het belangrijk dat je overweg kan met een naaimachine. Voor de gevorderde naai(st)ers die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging zijn er ook verschillende andere workshops die je bij deze organisatie kan doen.

Lees in deze blog waar je naaicursussen in Leuven kan volgen!

Een naaicursus volgen is een goede manier om je mode carrière een start te geven!

Zo zijn er verschillende workshops die te maken hebben met lingerie. De verschillende delen van je lingerie set worden in verschillende workshops besproken.

Zo kan je kiezen of je enkel een bh wilt leren maken, of dat je ook slipjes of nachtmode wilt kunnen maken! Voor de bh cursus betaal je €115 om deel te nemen, de andere twee modules zijn iets goedkoper. Hier ligt de prijs namelijk tussen €30 en €60 euro!

Als je besluit om via deze organisatie een cursus te volgen, heb je het voordeel dat je al je materiaal in de winkel zelf kan kopen. En voor iedereen die een cursus volgt, voorziet de organisatie 10% korting bij de aankoop van deze benodigdheden via hun winkel. Deze opties zijn handig voor mensen die graag in een groep nieuwe dingen leren. Zo kan je namelijk nieuwe mensen leren kennen terwijl je ook een nieuwe vaardigheid opdoet.

Een ander voordeel van het volgen van groepslessen is dat je de mensen die je leert kennen, kan uitnodigen om gezellig samen te gaan shoppen voor nieuwe stoffen!

Hoewel deze opties zeer leuk zijn voor sommige mensen, is het niet echt wat ze in een naaicursus willen doen. Sommige mensen willen gewoon op een efficiënte manier leren hoe ze een bepaald kledingstuk moeten maken! Voor deze mensen zijn groepslessen niet de beste optie.

Gelukkig hebben we nog altijd privélessen.

Alles over privé naaicursussen

Er zijn een aantal voordelen waarom je het eventueel zou kunnen overwegen om een privé naaicursus te volgen.

Zo plan je bijvoorbeeld je lessen zelf in. Dit is vooral handig voor mensen die een wisselend werkschema hebben en die niet iedere week op dezelfde momenten vrij kan hebben.

Naaicursussen zijn populair in Vlaanderen, lees hier bijvoorbeeld waar je een privé naaicursus in Mechelen kan volgen.

Een ander voordeel dat je aan privélessen hebt in vergelijking met de groepscursussen is dat je 100% van de aandacht van je leerkracht krijgt. Zo kan je er zeker van zijn dat zodra je ergens mee vast zit je ook alle hulp krijgt om hier op een juiste manier mee verder te kunnen.

Verschillende benodigdheden heb je nodig bij het naaien
Privé naaicursussen kunnen je helpen om bepaalde kledingstukken te leren maken! Bron: Pexels, Credit: Cottonbro

Privé cursussen naaien zijn ook handig voor mensen die graag een bepaald type kledingstuk willen maken. Zo kan je bijvoorbeeld aan je privé docent vragen of de hoofdfocus van de cursus kan liggen op het maken van truien of broeken.

Privé naaicursussen in de buurt van Brugge

Heb jij besloten dat het volgen van een privécursus de beste optie voor jou is? Heb je echter absoluut geen idee waar in Brugge je hiervoor terecht kan? Lees dan snel verder.

Ontdek in deze blog waar je een privé naaicursus in Aalst kan volgen!

Superprof

Het online platform van Superprof is de perfecte plaats voor het vinden van een privé leerkracht die jou kan leren naaien in de buurt van Brugge. Het enige dat jij moet doen is aangeven in welke regio je lessen wilt volgen en welk vak je wilt leren! Zodra je dit hebt gedaan, krijg je een lijst te zien met alle verschillende leerkrachten die er in jouw buurt naaicursussen geven!

De leerkrachten die via superprof werken hebben stuk voor stuk ervaring met het va dat ze geven en kunnen niet wachten om jou ook alle kneepjes van het vak aan te leren. Wanneer je eens niet naar de afgesproken locatie kan gaan, is het mogelijk dat de leerkracht tot bij jou kan komen. Als dit niet het geval is kan je gewoon je lessen verplaatsen of eventueel een les eenmalig online volgen!

De gemiddelde prijs die je per les betaald ligt tussen de €20 en €35.

Start vandaag dus nog met het volgen van een naaicursus! Kom er in deze blog dan achter waar je terecht kan voor het volgen van een naaicursus in Vlaanderen!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!