Woon jij in de buurt van Mechelen en is het altijd jouw droom geweest om je eigen kleding te maken? Dan kan je deze blog vast en zeker gebruiken. We hebben het namelijk over naaicursussen die je in de buurt van Mechelen kan vinden! 

Leren naaien is de basis van een carrière als modeontwerper! Het is namelijk belangrijk dat je weet hoe kleding in elkaar zit. 

In de cursussen leer je vaak hoe je met een naaimachine om moet gaan en op welke manieren je best bepaalde kledingstukken kan maken.

Ontdek in deze blog waar je naailessen in Antwerpen kan volgen! Opties genoeg.

De cursussen leren je ook hoe je de maten van een persoon zou moeten opnemen en hoe je hierna, bestaande, kleren op maat kan maken! 

Voor veel mensen is naaien iets wat oudere mensen doen in hun vrije tijd. Echter is dit totaal niet het geval. Er zijn enorm veel jongeren die willen leren naaien om hun eigen kleding te personaliseren of om zelf nieuwe kleding te maken.

Vaak gaan ze dan naar een tweedehands winkel om oude kledingstukken te kopen om op te oefenen. Er zijn verschillende redenen waarom een naaicursus handig zou kunnen zijn! Zo maak je bijvoorbeeld meer kans op een baan als kleermaker! 

Ook kan je wanneer je al een paar naaicursussen gevolgd hebt je eigen kleding bijna altijd perfect aan jouw maat aanpassen! 

Wanneer je de basis naaitechnieken onder de knie hebt, kan je je oude kleren op jouw eigen maat maken en zo de kleren te perfectioneren!

Zoals ziet zijn er verschillende redenen waarom je eventueel een naaicursus zou kunnen volgen. Kom er in het volgende deel van de blog achter waar je deze cursussen in Mechelen kan volgen en maak je droom om modeontwerper te worden, waar. 

De beste leraren Naaiwerk beschikbaar
Anneke
5
5 (3 reviews)
Anneke
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marc
5
5 (1 reviews)
Marc
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marte
Marte
7€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Binta
Binta
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anne
Anne
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Amira
Amira
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ruth
Ruth
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Priscilla
5
5 (1 reviews)
Priscilla
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anneke
5
5 (3 reviews)
Anneke
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marc
5
5 (1 reviews)
Marc
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marte
Marte
7€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Binta
Binta
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anne
Anne
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Amira
Amira
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ruth
Ruth
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Priscilla
5
5 (1 reviews)
Priscilla
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in Mechelen kan je terecht voor het volgen van een naaicursus?

Naaimachines zijn vaak omvangrijk
Groepsnaaicursussen worden vaak in een leuke ontspannen omgeving, gegeven! Bron: Pexels, Credit: Anna

Heb je ook zin om meteen een cursus naaien te volgen en woon je in de buurt van Mechelen, maar heb je geen idee waar je dit zou kunnen doen? Lees dan snel verder! Wij hebben het in dit deel van de blog over de verschillende organisaties die naailessen in de buurt van Mechelen voorzien.

Centrum voor Volwassenenonderwijs Crescendo

Bij deze organisatie kunnen alle mensen die willen leren naaien terecht. De cursus Basis naaien is de perfecte cursus voor beginners! Hier leer je namelijk werken met een naaimachine door middel van eenvoudige werkstukken te maken! Ook maak je kennis met bepaalde termen en technieken zoals: stikken, knippen, naaien en strijken.

Om deze cursus te volgen heb je totaal geen voorkennis van het naaien nodig! Het inschrijfgeld van deze cursus bedraagt €192,50. Hier komen echter wel nog een aantal extra kosten bij! Zo moet je €5 betalen voor de verbruiksgoederen en €7,5 betalen voor het cursusmateriaal.

Wanneer je deze cursus hebt afgerond zijn er nog verschillende andere cursussen waarvoor je je kan inschrijven. Zo kan je bijvoorbeeld een cursus volgen om je eigen dameskleding, herenkleding of kinderkleding te kunnen maken! Deze cursussen gaan allemaal verder op de beginselen van het naaien en zijn een volledige opleiding.

Wanneer je deze opleiding volledig hebt afgerond zal je dus ook een certificaat krijgen dat je deze opleiding succesvol behaalt hebt! 

Veritas Mechelen

Bij de veritas in Mechelen kunnen absolute beginners die willen leren naaien terecht! In deze 5 sessie lange cursus leer je in kleine groepjes de basis van het naaien. Tijdens de lessen zal iedereen op zijn of haar eigen tempo werken, en de leerkracht zal iedereen persoonlijk advies komen geven.

Voor de gevorderden die al aan een project begonnen zijn, maar die hier nog wat extra uitleg bij nodig hebben, mogen ook naar deze lessen komen om hun project af te werken.

De prijs per 5 lessen van 3 uur bedraagt €75, je moet hier dan wel nog stoffen, patronen en toebehoren in de winkel van de organisatie kopen.

De stoffenmadam

Bij de stoffenmadam kan je terecht voor veel verschillende cursussen om kleren te maken! De organisatie voorziet zowel cursussen voor beginners als voor gevorderden. 

De “Start to Sew” cursus is een intensieve cursus die in totaal 15 uur duurt, waar je in een ontspannen en gezellige sfeer kunt leren naaien! De 15 uur les zijn verdeeld onder 5 verschillende avonden.

Ontdek in deze blog waar je een privé naaicursus in Aalst kan volgen!

Deze cursus is bedoeld voor absolute beginners die nog nooit een naaimachine gebruikt hebben! Je leert in deze cursus namelijk hoe je hiermee moet werken, hoe je recht moet stikken en nog veel meer! Iedere les wordt er een ander project gemaakt! Om deze cursus te volgen moet je €150 betalen. Wanneer je klaar bent met de eerste cursus kan je ook verder met een vervolg op de basis!

In dit vervolg leer je verschillende meer complexe naaitechnieken! Dit is een cursus die wordt aangeraden voor iedereen die de basis van het naaien onder de knie heeft. Voor de gevorderden onder ons zijn er ook nog een heel aantal verschillende lessen die je kan volgen! Zo kan je bijvoorbeeld leren hoe je een stijlvolle regenjas kan maken! Deze andere cursussen hebben een verschillend tarief van de beginnerscursussen.

De prijzen van de andere cursussen liggen tussen de €50 en de €80.

RunaStyla

Voor de mensen die graag met hun vrienden en familie willen leren naaien, kunnen bij de organisatie van RunaStyla een workshop boeken voor meerdere personen! Hier kan je terecht met een groep van minimaal 3 tot maximaal 6 personen om een 7 uur lange naaicursus te volgen.

Dit is vooral handig als jij en je vrienden of vriendinnen willen leren naaien.

Deze opties zijn echter allemaal groepscursussen. Voor sommige mensen is een groepscursus een goede optie.

Lees hier waar je een naaicursus in Gent kan volgen! Superprof wijst je graag de weg verder.

Rollen draad staan klaar om gebruikt te worden voor het naaien
Bij de meeste naailessen kan je de machines van de organisatie gebruiken! Je moet vaak wel je eigen stoffen meenemen! Bron: Pexels, Credit: Cottonbro

Het is vooral handig voor mensen die graag nieuwe mensen leren kennen. Zo leren ze namelijk een nieuwe vaardigheid en ze leren nieuwe mensen kennen die een van hun interesses delen.

Zo kan je na de lessen afspreken met een van je medestudenten om samen eens te gaan winkelen voor stoffen en om hierna dan een namiddag te naaien. Sommige mensen hebben echter een doel en willen graag bepaalde kledingstukken op een efficiënte manier leren maken! Voor deze mensen bestaan er gelukkig nog altijd privé cursussen! 

Privéles naaicursussen

Privé cursussen naaien zijn een goede manier om doelgericht te leren naaien. Zo kan je meestal zelf bepalen welke soort kleding je wilt leren naaien.

Een ander voordeel aan privé cursussen is dat je deze meestal zelf kan inplannen. Dit betekent dus dat jij je agenda niet hoeft aan te passen en toch nog een cursus kan volgen. Dit is vooral handig voor mensen die een vaak wisselend werkschema hebben! 

Je kan ook een naaicursus in Leuven volgen! Lees hier waar je in deze stad ervoor terecht kan!

Privé cursussen worden ook volledig op jouw niveau aangepast. Heb je nog nooit met een naaimachine gewerkt? Dan zal je eerst de basistechnieken kunnen leren. Bij een privé cursus naaien heb je ook nog het voordeel dat je 100% van de aandacht zult krijgen. Wanneer je dan ergens vast komt te zitten of wanneer je vragen hebt over het naaien zelf, zal je leerkracht je hier meteen mee helpen.

Ben je benieuwd waar in Aalst je terecht kan voor het volgen van enkele privé lessen om te leren naaien? Zoek niet verder! We hebben een aantal organisaties voor je opgezocht die deze diensten in Aalst aanbieden.

RunaStyla 

Bij RunaStyla kunnen zowel volwassenen als kinderen terecht om te leren naaien. Hier kan je je met maximaal 2 personen inschrijven, en voordat je lessenreeks start zal je in een kort gesprek kunnen vertellen wat je effectieve doel is.

Naaicursussen in Brugge volgen? Dan kan je best deze blog lezen. Wacht niet langer!

Deze organisatie kan ook naailessen bij jou thuis komen geven, hiervoor moet je echter wel een kleine kilometer compensatie voor betalen! Dit is dus perfect voor de mensen die zich niet makkelijk kunnen verplaatsen.

Alle leeftijden zijn welkom bij lessen naaien
Een-op-een naailessen zijn een goede manier op efficient en goed te leren naaien! Bron: Pexels, Credit: International Fund

Een lessenreeks van 10 uur voor kinderen van 8 tot 15 jaar kost in totaal €120, zonder de materialen. De lessenreeks van 10 uur voor volwassenen 16 jaar en ouder kost in totaal €150 euro. Ook hier zitten de materiaalkosten niet in de prijs inbegrepen. 

Indien je graag een aantal aparte lessen wilt boeken betaal je €15/uur voor de kinderen en €20/uur voor volwassenen. 

Je kan deze lessen ook nog online volgen, hierop krijg je dan een korting van 10%.

Superprof

Het online platform van Superprof is ook een perfecte plaats om je zoektocht naar een privé leerkracht te starten. 

Op Superprof kan je eenvoudig en snel een privé leerkracht vinden die je kan helpen met het leren naaien. De leerkrachten die hun lessen via Superprof aanbieden hebben stuk voor stuk ervaring en willen op een enthousiaste manier jou ook de kneepjes van het vak bijleren. 

Als je eens niet naar de lessen kan gaan is er geen enkel probleem! Veel leerkrachten zijn bereid om tot bij jou te komen, of je kan de lessen online volgen via diensten zoals Skype of Zoom. Dit is vooral handig voor mensen die zich niet goed of niet makkelijk kunnen verplaatsen. De prijs die je gemiddeld betaald voor een uur naailes te krijgen ligt tussen de €15 en de €35! 

Begin vandaag dus nog met jouw kleding te ontwerpen. Kom er in deze blog dan achter waar je terecht kan voor het volgen van een naaicursus in Vlaanderen!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!