Heb jij altijd al je eigen kleding willen maken? Of wil je je kleding die je al hebt een persoonlijke touch geven? Dan kan een cursus naaien wel iets voor jou zijn!

In deze blog gaan we het hebben over de verschillende redenen waarom je een cursus naaien zou kunnen volgen en waar je deze cursussen in de buurt van Leuven kan vinden.

Kom er in deze blog achter waar een cursus naaien in Antwerpen kan volgen!

Naaien is voor veel mensen iets wat enkel voor oudere mensen is weggelegd, dit is echter ver van waar. Er zijn enorm veel jongeren die graag hun eigen kleding willen maken of die graag hun reeds aangekochte kleding op een mooie manier willen aanpassen.

Het leren naaien is iets wat je in alle stages van je leven kan leren, en het zal altijd toepasselijk zijn! Je hebt namelijk altijd wel kleren nodig.

Heb jij eventueel wel interesse in het volgen van een naaicursus maar zou je niet weten waarom je deze kan volgen? Dan lees je best even het volgende deel van onze blog.

De beste leraren Naaiwerk beschikbaar
Anneke
5
5 (3 reviews)
Anneke
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marc
5
5 (1 reviews)
Marc
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marte
Marte
7€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Binta
Binta
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anne
Anne
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Amira
Amira
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ruth
Ruth
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Priscilla
5
5 (1 reviews)
Priscilla
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anneke
5
5 (3 reviews)
Anneke
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marc
5
5 (1 reviews)
Marc
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marte
Marte
7€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Binta
Binta
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anne
Anne
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Amira
Amira
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ruth
Ruth
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Priscilla
5
5 (1 reviews)
Priscilla
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waarom een naaicursus volgen?

Naaicursussen zijn handig in verschillende gevallen! Je hebt dus ook verschillende redenen om een naaicursus te volgen! Kan je je niet meteen bedenken wat deze redenen zijn? Geen enkel probleem! We hebben er een aantal voor jou voorzien.

Je eigen kleding altijd aan jouw maat aanpassen zorgt ervoor dat iedere look die je hebt, als gegoten zit.

Lees hier waar je in Gent naaicursussen kan volgen!

Je leert je eigen kleding maken

Wanneer je leert naaien leer je hoe je kleding kan maken, meestal wordt dit ook op maat gemaakt. Je neemt samen met je leerkracht je eigen maten op en gaat daarna aan de slag om een kledingstuk te maken dat je effectief kan gebruiken.

De gevorderde mensen die al kunnen naaien, kunnen bij de meeste organisaties terecht voor andere dingen zoals het leren naaien van een rugzak, hoeden of zelfs lingerie.

Kleren die je aankoopt zelf op maat maken

Soms heb je wel eens dat er bepaalde dingen van een broek niet volledig aansluiten op jouw lichaam. Wanneer je een naaicursus volgt, leer je hoe je bestaande kledingartikelen aan jouw maat kan aanpassen! Zo kan je er zeker van zijn dat elk stuk dat je koopt een volledig succes zal zijn.

Je kan er een effectieve carrière uit starten

Veel mensen denken er niet aan, maar er zijn toch nog heel wat mensen die een carrière hebben als professioneel naai(st)er. Denk maar aan de retoucheuse die jouw broeken inkort of meer aan jouw maat aanpast of de modeontwerpers die nieuwe stoffen met elkaar proberen te combineren.

Naaicursussen in Brugge volgen? Lees dan onze blog die hierover gaat!

Naaicursus met het nodige materiaal
Wanneer je een naaicursus volgt kan je voor de rest van je leven je eigen kleding maken! Bron: Pexels, Credit: Cottonbro

Zoals je ziet zijn er een heleboel redenen om een naaicursus te volgen! Hebben we jou kunnen overtuigen en kan je niet wachten om ook een cursus te volgen? Lees dan snel verder.

Naaicursussen in de buurt van Leuven

Woon je in de buurt van Leuven en heb je besloten om ook een naaicursus te volgen? Dan kan je best even verder lezen! We hebben het nu over alle mogelijke cursussen die je in de buurt van Leuven kan vinden.

Interesse om een naaicursus in Mechelen te volgen? Bekijk de opties in volgend artikel.

Lanalotta

Bij deze organisatie kan je terecht voor een dag vol me-time! Zowel beginners als gevorderden kunnen hier een geschikte cursus vinden!

Zo kunnen absolute beginners terecht bij de tweedaagse 14 uur lange beginnerscursus “start to sew”. In deze cursus leer je de beginselen van het naaien, zo leer je werken met een naaimachine en leer je verschillende basistechnieken aan de hand van eenvoudige projectjes. Om deze cursus te volgen hoef je geen eigen naaimachine mee te brengen! Er is er eentje voor elke deelnemer aanwezig! Om deze cursus te volgen betaal je in totaal €140. Dit komt neer op een €10 per uur.

Voor de gevorderden zijn er ook verschillende cursussen die je kan volgen! Zo kan je bijvoorbeeld leren hoe je een “savannah” jurk kan maken of je kan er voor kiezen om een cursus te volgen om zelf hemden te leren maken. De prijzen van de gevorderde cursussen hangen af van de datum, hoe lang deze cursussen duren en hoe moeilijk de cursussen zijn.

Door het grote aanbod van verschillende cursussen is er voor ieder wat wils bij deze organisatie.

Bielibre

Mensen die graag in een groep en onder begeleiding willen werken aan bepaalde projecten kunnen terecht bij de workshops van Bielibre. Voor 4 lessen van 2 uur betaal je €80 en voor 5 lessen van 2 uur betaal je €100 euro.

Je moet bij deze organisatie zorgen voor je eigen stoffen, en ze vragen of je je eigen naaimachine kan meenemen.

Leer naaien zoals deze opa
Je kan op alle leeftijden leren naaien! Het kan altijd handig zijn om je eigen kleren te kunnen maken! Bron: Pexels, Credit: Andrea

Lees in deze blog waar je terecht kan voor privé naaicursussen in Aalst!

Geen probleem als je dit niet zou kunnen doen: Stoffen kan je daar aankopen en je kan een naaimachine van de organisatie gebruiken.

Centrum voor Volwassenenonderwijs Volt

Voor de mensen die in Leuven graag een officiële naaicursus willen volgen kunnen vast en zeker terecht bij het Centrum voor Volwassenenonderwijs Volt.

Hier heb je verschillende basiscursussen voor verschillende kleding categorieën. Zo kan je ervoor kiezen om een basiscursus naaien te volgen, om hierna een uiteindelijke opleiding in damesmode de volgen. Met deze basiscursus krijg je een keer per week naailessen en dit dan verspreid over een heel schooljaar! Je begint in september en zult eindigen in juni.

Om deze cursus te volgen zul je €180 inschrijfkosten moeten betalen. Je kan er echter ook voor kiezen om dit voor heren- of kinderkleding te doen. Nadat je de algemene cursussen behaalt hebt, kan je je altijd inschrijven voor een specifieke cursus voor bepaalde kledingstukken.

Zo heb je cursussen waarin je een blouse of een jurk leert maken, maar ook een aparte cursus om een jas of mantel te ontwerpen.

Naaimachine zal je voornamelijk gebruiken in een les naaien
Leer stap per stap naaien met een privéleraar! Bron: Unsplash, Credit: J. Williams

Ranonkel

Tonen je kinderen interesse wanneer jij bezig bent met naaien? En wil je graag dat ze dit op een veilige manier ook leren doen? Dan kan je ze inschrijven voor een naaicursus voor kinderen bij Ranonkel.

In de eerste les leren ze de basis van de naaimachines! Deze zouden ze liefst wel zelf moeten meebrengen. De firma heeft er ook 4 ter beschikking mocht het echt nodig zijn. Nadat de kinderen de basis hebben geleerd van de naaimachines, gaan ze snel verder met eenvoudige projecten zoals het maken van zakken, rokjes, schorten en nog een aantal andere eenvoudige projecten!

Om de technieken beter aan te leren, werkt de organisatie in het begin meer met dun en niet rekbaar katoen. Na verloop van tijd kan er in overleg ook zelf stof meegenomen worden voor iets moeilijkere projecten. Om je kind de volledige cursus te laten volgen kost het €72. Schrijf ze dus vandaag nog in.

Deze opties zijn vooral handig voor mensen die andere mensen willen leren kennen of die zich goed kunnen concentreren in een grotere groep.

Privé cursussen naaien in Leuven

Heb je ervoor gekozen om toch een privé cursus naaien te volgen? Dan heb je een aantal voordelen die je niet zou hebben wanneer je een groepscursus naaien zou volgen.

Een van de grootste voordelen die je hebt aan het volgen van privélessen is dat je deze zelf kan inplannen. Dit betekent dat je niet iedere week op hetzelfde moment vrij zou moeten hebben! Je kan namelijk plannen wanneer je je lessen wilt volgen.

Dit is vooral handig voor mensen die weinig vrije tijd hebben en die toch een nieuwe hobby willen ontdekken.

Leer naaien tot in de kleinste details
Privé cursussen zijn een goede manier om het naaien op een snelle en efficiënte manier onder de knie te krijgen! Bron: Pexels, Credit: Cottonbro

Een ander voordeel aan een privé naaicursus volgen is dat je, wanneer je vastzit of vragen hebt, meteen hulp kan verwachten van je leerkracht. Dit komt doordat je alleen in de les zit, je leerkracht heeft dus ook 100% van de aandacht beschikbaar voor jou.

Heb je ook zin om een privé cursus naaien te volgen, maar weet je niet waar je hiervoor terecht kan? Geen enkel probleem! We zijn met het team van superprof op zoek gegaan naar de opties die jij in de buurt van Leuven hebt.

Bielibre

Deze organisatie voorziet een aantal groepsworkshops, maar de mensen die graag privé cursussen willen volgen kunnen hier ook terecht! De lessen worden op afspraak gemaakt en je moet minsten 1 uur boeken.

Je kan een afspraak proberen te boeken door middel van het sturen van een mailtje naar de organisatie.

Superprof

Superprof is de perfecte plek om je nieuwe privé leerkracht te vinden! Het enige wat je moet doen is je gegevens invullen en de regio kiezen waar je naailessen wilt volgen.

Zodra je dit hebt gedaan, krijg je een lijst met verschillende leerkrachten die je naaivaardigheden naar het volgende niveau kunnen tillen. De docenten die hun diensten via Superprof aanbieden hebben stuk voor stuk ervaring met het geven van lessen en zullen op een enthousiaste manier jou de kneepjes van het vak proberen bij te brengen.

Indien je eens niet naar je lessen kan komen, kan je altijd vragen of de leerkracht tot bij jou kan komen. Deze hebben hier namelijk meestal wel begrip voor en zullen alles eraan doen om dit ook waar te maken. Een andere oplossing is natuurlijk het volgen van je lessen via online diensten zoals Skype of Zoom! Dit is perfect voor mensen die zich niet goed kunnen verplaatsen en die graag toch nog willen leren naaien.

De prijs die je per uur voor een naailes betaald ligt tussen de €15 en de €35! Begin vandaag dus nog met het leren naaien in Vlaanderen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!