Of het nu gaat om Britse of Amerikaanse rap, hiphop is een muziekgenre dat sinds zijn ontstaan in 1980 sterk is gegroeid. Rap is enorm populair in zowel de VS als het VK.

Rap en hiphop zijn genres die in het verleden op een zijspoor zijn gezet omdat ze te gewelddadig zouden zijn, maar ze hebben dankzij de industrie en populariteit in de maatschappij een manier hebben gevonden om door te breken als mainstream. We moeten deze cultuur eren.

In deze artikelenreeks bekijkt Superprof de beste Amerikaanse en Britse rappers en een paar van de populairste rapnummers.

DJ aan de decks
Het scratchen is een onderdeel van de hiphopcultuur ǀ Bron: Pexels
De beste leraren Zang beschikbaar
Elizabeth
5
5 (5 reviews)
Elizabeth
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hanne
4,7
4,7 (7 reviews)
Hanne
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Athal melchior
4,8
4,8 (6 reviews)
Athal melchior
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sana
5
5 (9 reviews)
Sana
55€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Laura
5
5 (3 reviews)
Laura
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Victoria
5
5 (3 reviews)
Victoria
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Calize
5
5 (1 reviews)
Calize
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lissy
5
5 (2 reviews)
Lissy
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elizabeth
5
5 (5 reviews)
Elizabeth
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hanne
4,7
4,7 (7 reviews)
Hanne
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Athal melchior
4,8
4,8 (6 reviews)
Athal melchior
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sana
5
5 (9 reviews)
Sana
55€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Laura
5
5 (3 reviews)
Laura
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Victoria
5
5 (3 reviews)
Victoria
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Calize
5
5 (1 reviews)
Calize
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lissy
5
5 (2 reviews)
Lissy
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

De beste rapsongs uit Engeland

Er zijn veel te veel Britse rapartiesten en geweldige nummers om er in dit artikel slechts een paar te noemen, maar hier zijn er een paar om je op weg te helpen.

J Hus - Did You See

Did You See was J Hus' eerste top-tien single die platina werd in 2017. De single stond op het debuut studioalbum Common Sense van de rapper, een alom geprezen gouden album.

Roots Manuva - Witness (1 Hope)

Dit nummer was de eerste single van Roots Manuva's tweede album Run Come Save Me en hoewel het geen groot commercieel succes was, is het aantoonbaar het nummer om mee te beginnen als je de artiest aan het checken bent.

The Streets - Fit But You Know It

The Streets klinken niet echt als veel van de artiesten op deze lijst, maar deze track is zeker de moeite waard om naar te luisteren als je je muzikale smaak probeert te verbreden of gewoon naar iets anders luistert.

Skepta - Shutdown

Skepta is voor velen een van de meest succesvolle Britse rappers en sinds zijn debuutalbum in 2007 heeft hij het alleen maar beter gedaan. De track Shutdown stond op zijn vierde studioalbum Konnichiwa en won in 2015 de MOBO Best Song Award.

Ben je bij het lezen van dit artikel toevallig op zoek naar rap- of zangles? Onze leraren op Superprof willen jou hier graag bij helpen. Volg zangles Apeldoorn of ergens anders via Superprof!

Live tijdens een hiphop optreden
Ben je wel eens bij een hiphopconcert geweest? ǀ Bron: Pexels

De Beste Britse Rappers

Nogmaals, er zijn veel te veel goede rappers uit het Verenigd Koninkrijk om ze allemaal op te noemen, maar hier zijn een paar rapartiesten die je misschien wilt checken om je op weg te helpen.

Hijack

Hijack was een van de eerste Britse hiphopgroepen die enig succes hadden. Hun releases Hold No Hostage en Doomsday of Rap in 1989 werden opgemerkt door Ice-T, die ze vervolgens opnam in zijn platenlabel Rhyme Syndicate.

Skepta

Skepta is een Britse hip hop en grime artiest wiens carrière begon in de vroege jaren '00 met optredens op piraten radio. Hij bracht zijn debuutalbum, Greatest Hits, uit in 2007.

Tinie Tempah

Tinie Tempah groeide op in Londen en bracht in 2010 zijn debuutalbum Disc-Overy uit nadat zijn singles Pass Out en Written In The Stars beide op #1 stonden. Het album bereikte ook #1 en we moeten ook vermelden dat de single Frisky #2 bereikte.

Stormzy

Stormzy is een van die Britse rappers wiens succes gemakkelijk kan worden geclassificeerd als mainstream. Op het moment van schrijven heeft hij twee studioalbums uitgebracht, die beide op #1 stonden, en twee #1 singles. Zijn eerste succesvolle nummer was Big for Your Boots, dat op zijn debuutalbum Gang Signs & Prayer stond.

Hij won BET Awards, Brit Awards, Global Awards, GQ Men of the Year Awards, MOBO Awards, en MTV Europe Music Awards, om er maar een paar te noemen. Of je een artiest nu beoordeelt op zijn muziek of commercieel succes, Stormzy voldoet aan alle eisen.

Dizzee Rascal

Dizzee Rascal debuteerde in 2003 met zijn album Boy in da Corner en wordt algemeen beschouwd als een van de belangrijkste grime-artiesten. Ondanks een moeilijke jeugd en meerdere schooluitzettingen, vond hij succes met zijn debuutalbum en de singles I Luv U en Fix Up, Look Sharp.

rapper bij graffitti
Hiphop is een levensstijl ǀ Bron: Pexels

De Beste Amerikaanse Rappers

Rap is geboren in de VS. Het ontwikkelde zich in de jaren 80 en tegen de jaren 90, was het in volle gang. Sindsdien is het alleen maar populairder geworden. Hier zijn enkele van de grootste Amerikaanse rappers aller tijden.

2Pac

Tupac Shakur, geboren in Harlem, New York City, is een van de grootste sterren van rap. Zijn carrière duurde minder dan tien jaar, maar hij is waarschijnlijk de grootste West Coast-rapper aller tijden en ook beroemd om zijn vete met de Notorious B.I.G.

Ondanks zijn moord in 1996 liet 2Pac een uitstekende discografie na met juweeltjes als Dear Mama, So Many Tears, Hail Mary, en Changes.

Puff Daddy

Of je hem nu Sean Combs, P. Diddy, Diddy, Diddy Dirty Money, of Puff Daddy noemt, hij is nog steeds een van de grootste rappers ter wereld. Producer, rapper, zakenman, en acteur, Puff Daddy is ook beroemd voor het helpen lanceren van Biggie Small's carrière.

Met zijn eerste album in 1997 oogstte Puff Daddy veel succes met Grammy Awards en MTV Video Music Award nominaties. Met nummers als Coming Home, Last Night, en I'll Be Missing You, liet hij zijn talent als rapper en producer zien.

Jay-Z

Jay-Z of Shawn Corey Carter is een muziekproducer en rapper met een enorm succesvolle carrière en ook bekend van zijn huwelijk met Beyoncé. Als een van de grootste hiphopartiesten in de VS heeft Jay-Z een productieve carrière die al in de jaren negentig begon.

Jay-Z staat bekend om zijn solowerk, maar hij heeft ook meegewerkt aan nummers van veel verschillende artiesten, waaronder:

  • Numb/Encore met Linkin Park
  • Otis met Kanye West
  • Crazy in Love met Beyoncé
  • Niggas in Paris met Kanye West
  • Apeshit met Beyoncé
  • Umbrella met Rihanna
  • Suit and Tie met Justin Timberlake
  • Monster met Kanye West, Rick Ross, Bon Iver, en Nicki Minaj
  • Empire State of Mind met Alicia Keys
  • Big Pimpin met UGK
Rappers bij elkaar
Rappers worden ook wel spoken word artiesten genoemd ǀ Bron: Pexels

De Beste Amerikaanse Rap Songs

Zoals je kunt zien, heeft Amerika geen tekort aan getalenteerde en succesvolle rappers. Met zoveel goede rappers, producers en labels, is het moeilijk om een paar goede rapnummers te kiezen, maar hier zijn er een paar.

2Pac feat Dr. Dre - California Love

Van alle rapnummers in de wereld is dit een van de grootste en bevat de grote 2Pac en Dr. Dre. California Love is een samenwerking tussen de twee artiesten en is een mooi voorbeeld van West Coast rap.

Eminem - Lose Yourself

Met al zijn succes, is het moeilijk om Eminem en een van zijn grootste nummers niet te noemen. My Name Is, The Real Slim Shady, en Without Me zijn allemaal erg populair, maar Lose Yourself is een heel ander rapgenre.

Megan Thee Stallion - Savage

Megan Thee Stallion is een nieuwere artieste uit Houston die op haar 26ste al een Grammy Award heeft gewonnen. Ze is ook bekend om haar hits als Body, Cry Baby, of WAP met Cardi B.

Nu zou je iets meer moeten weten over rap en hiphop aan beide kanten van de oceaan. Om meer te weten te komen, kun je onze andere artikelen bekijken. Je kunt zelfs privéles krijgen in rap en hiphop van een van de docenten op Superprof. Er zijn verschillende soorten bijles beschikbaar en aangezien elke vorm voor- en nadelen heeft wat betreft het onderwijs en de kosten, zul je goed moeten nadenken over wat het beste bij jou en je budget past.

Face-to-face bijlessen zijn vaak het meest effectief, maar zijn ook vaak het duurst. Dit komt omdat je betaalt voor een docent die de sessies op jou, je niveau en wat je wilt leren afstemt. Ook zullen veel docenten naar hun studenten reizen en hebben ze meer onkosten te maken dan degenen die online of groepslessen aanbieden.

Online zangles en/of raples is een goede optie als je ver weg woont of als je geen geschikte bijlesgevers in de buurt kunt vinden. Deze bijlesgevers kunnen nog steeds sessies op maat aanbieden, maar kunnen minder in rekening brengen omdat ze niet naar hun studenten hoeven te reizen en meer sessies per week kunnen plannen. Zolang je een fatsoenlijke internetverbinding, webcam en microfoon hebt, kun je genieten van privé online bijles van bijlesgevers over de hele wereld.

Groepsbijles is een uitstekende optie als je een krap budget hebt. Hoewel je niet zo veel één-op-één bijles krijgt van je bijlesgever, betaal je meestal minder omdat de kosten van de tijd en expertise van de bijlesgever worden verdeeld over alle studenten die aanwezig zijn. Als jij en een aantal vrienden, familieleden, of collega's, zijn geïnteresseerd in het leren van meer over muziek of rap, groep bijles kan een leuke en lonende ervaring zijn.

Voordat je contact opneemt met docenten, is het een goed idee om goed na te denken over het soort bijles dat je wilt en wat je zoekt in een bijlesgever. Maak een lijst van je eisen en houd deze in gedachten wanneer je naar bijlesgevers zoekt op Superprof. Zodra je een paar bijlesgevers in gedachten heeft die aan je eisen voldoen, kun je contact met hen opnemen en bespreken hoe en wat je graag zou willen leren.

Vergeet niet dat veel van de docenten op de Superprof website de eerste les gratis aanbieden. Gebruik deze gratis sessies om een paar verschillende docenten uit te proberen voordat je besluit welke docent het beste bij je past. Vergeet niet om je eisen in gedachten te houden wanneer je chat met potentiële docenten en onthoud dat aangezien je waarschijnlijk een behoorlijke hoeveelheid tijd met hen gaat doorbrengen, het belangrijk is dat je het goed met hen kunt vinden.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Joep

Enthousiaste en gedreven persoonlijkheid met oog voor detail waarbij ik dit zo goed mogelijk in mijn teksten implementeert. Ik probeer steeds een uniek invalshoek te vinden om ieder woord optimaal naar de lezer over te brengen. Passie voor talloze onderwerpen en stellig een grote liefhebber voor het fietsen!