"Hij die zingt jaagt zijn kwalen weg". - Miguel de Cervantes

Muziekonderwijs is in de loop der jaren sterk veranderd. Je moet er ook rekening mee houden dat de manier waarop we muziek beleven ook sterk veranderd is. We luisteren steeds meer naar opgenomen muziek. Streaming heeft daar ook toe bijgedragen, maar muziek is ook vocaler geworden.

Veel ouders willen dat hun kinderen een muziekinstrument bespelen, maar we mogen niet vergeten dat de stem ook een instrument is, waaraan al op heel jonge leeftijd gewerkt kan worden.

Waarom leer je je kinderen niet zingen?

Ze worden dan betere zangers, hebben een betere controle over hun ademhaling, een betere houding, en meer zelfvertrouwen. Zingen is veelzijdig.

Naast koor, muzieklessen, en privé-muziekles zijn er heel wat manieren waarop ze meer over zingen kunnen leren.

Zoek nu naar online zangles.

De beste leraren Zang beschikbaar
Elizabeth
5
5 (5 reviews)
Elizabeth
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hanne
4,7
4,7 (7 reviews)
Hanne
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Athal melchior
4,8
4,8 (6 reviews)
Athal melchior
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sana
5
5 (9 reviews)
Sana
55€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elena
5
5 (5 reviews)
Elena
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Laura
5
5 (3 reviews)
Laura
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Victoria
5
5 (3 reviews)
Victoria
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Calize
5
5 (1 reviews)
Calize
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elizabeth
5
5 (5 reviews)
Elizabeth
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hanne
4,7
4,7 (7 reviews)
Hanne
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Athal melchior
4,8
4,8 (6 reviews)
Athal melchior
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sana
5
5 (9 reviews)
Sana
55€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elena
5
5 (5 reviews)
Elena
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Laura
5
5 (3 reviews)
Laura
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Victoria
5
5 (3 reviews)
Victoria
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Calize
5
5 (1 reviews)
Calize
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

De 10 beste liedjes om samen met je kinderen te zingen

Kinderen leren zingen kan thuis bij de ouders beginnen. Zingen kan niet alleen het geheugen ontwikkelen, maar ook een mooi moment zijn dat je met je kinderen deelt, en je relatie met hen versterken.

Zingen met je kind
Bepaalde liedjes zijn perfect om met je kinderen te zingen. (Bron: Unsplash.com)

In dit geval is bijna elk liedje dat je samen zingt een goed liedje. Tussen kinderrijmpjes en hedendaagse popsongs is er vaak een vrij duidelijke keuze welke het meest geschikt zijn voor je kinderen. Er is een reden waarom kinderrijmpjes en slaapliedjes vaak voor kinderen gezongen worden.

In de loop der eeuwen zijn sommige blijven hangen en zijn andere op de achtergrond geraakt. Geen paniek, hieronder vind je onze keuze uit de 10 leukste liedjes die je met je kinderen kunt zingen.

 • Kortjakje
 • Hakuna matata
 • Hoofd, schouders, knie en teen
 • In een klein stationnetje
 • Ik ben vandaag zo vrolijk
 • Op een onbewoond eiland
 • Let it go
 • Slaap, kindje, slaap
 • Alle kleuren
 • Alle eendjes zwemmen in het water

Er zijn er nog veel meer.

In het algemeen is elk liedje dat je kind blij maakt goed om samen met hem te zingen. Uiteindelijk kan je kind zelf om zangles vragen, nadat het ontdekt hoe leuk zingen is.

Dit zijn de leukste kinderliedjes om te zingen samen met je kinderen.

Hoe vind je zangles voor kinderen

"Er wordt niet half gezongen onder de douche, je bent of een rockster of een operadiva." - Josh Groban

Zangles is een geweldige manier om je kinderen de basis van de muziektheorie mee te geven, zonder dat ze ook les hoeven te volgen voor een muziekinstrument. Het zijn echter niet altijd de gemakkelijkste lessen die je kunt vinden. Geen paniek, er zijn genoeg mogelijkheden voor kinderen die graag willen leren zingen.

Plaatsen om te leren zingen
Er zijn talloze plaatsen waar kinderen kunnen leren zingen. (Bron: Unsplash.com)

Je kunt altijd op zoek gaan naar een privé-zangleraar, zoals die op Superprof, bijvoorbeeld. In dat geval weet je dat de lessen volledig zijn afgestemd zijn op de kinderen, hun niveau, en de muziekgenres die ze graag horen. Misschien wil je je vrienden en familie ook op de hoogte brengen van je zoektocht, mond-tot-mondreclame kan namelijk in dit soort situaties ook enorm effectief zijn. Groepslessen zijn ook heel gebruikelijk, de kinderen kunnen hierbij zingen in het bijzijn van hun leeftijdgenoten.  Kies er gerust voor om aan de slag te gaan met zangles Leiden of elders via Superprof!

Leuke en doeltreffende lessen, wat wil je nog meer?

Deze lessen kunnen van alles zijn, van "traditionele" lessen tot een plezierige workshop. Je kunt ook met hen samen enkele zangtutorials op YouTube bekijken, bijvoorbeeld. Hoewel deze niet afgestemd zijn op de leerling, zijn ze wel gratis en op beschikbaar op elk moment van de dag.

Als je iets van lesgeven of zingen afweet, zou je het altijd zelf les kunnen geven.

Waarom niet?

Wil je weten hoe je je kinderen leert zingen?

Waaruit bestaan zanglessen voor kinderen?

Zanglessen zijn een geweldige manier om te leren door te doen. Maar het is waarschijnlijk een goed idee om te weten wat ze tijdens hun lessen zullen doen. Het is misschien niet wat je zou verwachten.

Geen enkele zangles is gelijk
Geen enkele zangles is gelijk, maar er zullen altijd wel een paar overeenkomsten zijn. (Bron: Unsplash.com)

Zangles zal meestal leuker zijn dan een droge theorieles, omdat de deelnemers de gelegenheid krijgen om zich vocaal uit te drukken. Je moet ook weten dat een zangles in verschillende delen is opgesplitst.

Eerst zal de leraar de leerling moeten leren kennen, wat hij precies leuk vindt, zijn niveau, zijn stem, en zijn capaciteiten. De meeste leraren van andere vakken zullen hetzelfde doen, maar dit zal afhangen van hoeveel leerlingen ze in hun klas hebben.

Ze moeten hun leerlingen leren kennen en de cursus plannen voor de komende weken, maanden, of zelfs jaren.

Er zijn twee belangrijke onderdelen bij zangles:

 • Opwarmingsoefeningen, vocalisaties, enz. De leerling moet zich klaarmaken voor de les.
 • Het technische deel van de les waarin ze een nieuwe techniek leren, verder werken aan een bepaalde techniek, of een liedje instuderen. De bedoeling is natuurlijk simpelweg het kind te leren om zijn zang te verbeteren terwijl het plezier beleeft.

De lessen voor volwassenen en die voor kinderen lijken vrij veel op elkaar, maar hoe ze de activiteiten aanpakken verschilt nogal, omdat kleintjes een lagere tolerantie hebben voor dingen die ze saai vinden. Natuurlijk zijn zanglessen zelden gratis.

Hier lees je hoe een typische zangles voor kinderen eruit ziet.

Hoeveel kosten zanglessen voor kinderen?

"Wie wil zingen vindt altijd een lied". - Zweeds spreekwoord

Als je je afvraagt hoeveel zanglessen kosten, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Afhankelijk van het soort lessen kunnen de tarieven gemakkelijk verdubbelen.

Zoeken naar de beste oplossing
In plaats van de goedkoopste optie te zoeken, zoek je de meest rendabele optie. (Bron: Unsplash.com)

Gelukkig zijn we er om je te laten zien waar je precies op moet letten. De prijzen variëren sterk, afhankelijk van waar je woont, waar de lessen gegeven worden, en wie ze geeft. Natuurlijk zou een gemiddelde prijs niet representatief zijn voor bepaalde instellingen en delen van het land:

 • Voor privé-lessen kun je rekenen op ongeveer €30 per uur.
 • Groepslessen zijn meestal goedkoper per leerling, omdat meerdere leerlingen tegelijk betalen voor de lessen.
 • Conservatoria vragen echter meestal veel meer.
 • Kennismakingslessen zijn meestal goedkoper, omdat ze niet zo veel leerstof omvatten.
 • Koren zijn ook aan de goedkopere kant, want ze lijken namelijk op groepslessen, maar zijn meer gericht op het deelnemen en repeteren dan op het bestuderen van zang.

Er moet op gewezen worden dat sommige instellingen korting geven als je meer dan één kind naar hun lessen stuurt.

Het is niet erg moeilijk om kinderen al op jonge leeftijd met zingen vertrouwd te maken, want er zijn veel mogelijkheden voor hen. Als ze geïnteresseerd zijn in zingen en je biedt ze de juiste mogelijkheden, dan kan elk kind leren zingen.

Wat zijn de kosten van zanglessen voor kinderen?

Als je kind graag wil leren zingen, moet je misschien een privéleraar van Superprof overwegen! Er zijn drie soorten lessen beschikbaar bij de leraren op het platform: persoonlijke lessen, online lessen, en groepslessen. Elk heeft zijn voor- en nadelen, dus je moet goed nadenken welke voor je kind het meest geschikt zal zijn.

Persoonlijke bijlessen zijn meestal de duurste, maar ook de meest renderende. Omdat alleen de leerling en de leraar aanwezig zijn, wordt elke minuut van de sessie volledig gericht op de leerling en zijn zang. Leraren kunnen de lessen ook helemaal afstemmen op de leerling, op wat hij precies wil leren, en op de manier waarop hij graag leert. Het extra werk dat de docent in de planning van de sessies steekt, wordt vaak weerspiegeld in de prijs, maar de resultaten spreken dan ook vaak voor zich.

Voor wie een beperkt budget heeft zijn groepslessen een uitstekende optie. Je kind kan samen met anderen de sessies bijwonen en hoewel de leraar de sessies niet persoonlijk op hen kan afstemmen, kunnen ze wel profiteren van het klassikaal leren, waarbij ze elkaar wederzijds ondersteunen.

Als er tenslotte geen geschikte zangleraren in je buurt zijn, kun je altijd online zoeken. Zolang je een fatsoenlijke webcam, microfoon en internetverbinding hebt, kunnen leraren van over de hele wereld je kind online leren zingen. Omdat ze niet hoeven te reizen en meerdere sessies per week kunnen plannen, rekenen ze meestal minder aan dan persoonlijke leraren.

Vind de perfecte leraar voor je zanglessen op Superprof.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Joep

Enthousiaste en gedreven persoonlijkheid met oog voor detail waarbij ik dit zo goed mogelijk in mijn teksten implementeert. Ik probeer steeds een uniek invalshoek te vinden om ieder woord optimaal naar de lezer over te brengen. Passie voor talloze onderwerpen en stellig een grote liefhebber voor het fietsen!