Ons dagelijks leven zit vol met geluiden. We horen bijna overal muziek, we verzamelen informatie door te luisteren en we produceren geluiden met behulp van onze stembanden om met mensen te praten. Als we niet met mensen praten, luisteren we naar andere mensen die praten. Hoewel de gesproken taal de kern vormt van menselijke communicatie, is het ook een manier om emotie uit te drukken door middel van poëzie, theater en zang.

Optreden voor publiek vereist meer dan alleen zingen
Een muziekschool kan je helpen om te leren zingen ǀ Visualhunt

Dit laatste maakt zonder twijfel deel uit van de mensheid sinds het begin van onze geschiedenis en vergezelt ons op onze meest trieste en gelukkigste dagen. Zingen is universeel, elke periode, beschaving, geslacht en ras hebben hun eigen soort zang en muziek gemaakt.

Laten we eens kijken naar alle verschillende manieren waarop je kunt zingen, van het laagste vocale bereik tot het hoogste en de belangrijkste vocale technieken die je zou moeten leren.

De beste leraren Zang beschikbaar
Hanne
4,7
4,7 (7 reviews)
Hanne
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Diaba
Diaba
1€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sana
5
5 (9 reviews)
Sana
55€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bente
5
5 (3 reviews)
Bente
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Laura
5
5 (3 reviews)
Laura
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Zias
5
5 (3 reviews)
Zias
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Noa
Noa
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Charlotte
Charlotte
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hanne
4,7
4,7 (7 reviews)
Hanne
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Diaba
Diaba
1€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sana
5
5 (9 reviews)
Sana
55€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bente
5
5 (3 reviews)
Bente
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Laura
5
5 (3 reviews)
Laura
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Zias
5
5 (3 reviews)
Zias
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Noa
Noa
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Charlotte
Charlotte
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Zanglessen om een Bariton te Worden

Tegenwoordig, als we aan operazangers denken, zijn er een paar woorden die vaak in elk gesprek opduiken. Onder deze woorden kunnen we dingen noemen als vocaliseren, vocale bereiken en vibrato.

Vibrato is een essentieel onderdeel van een operazanger en kan diepte en een aangename kwaliteit toevoegen aan iemands stem. In feite is vibrato een essentieel onderdeel van het timbre van elke stem.

Over het algemeen kunnen we, om dit concept een beetje begrijpelijker voor beginners te maken, vibrato vergelijken met een triller op een piano (of een ander instrument dat daartoe in staat is) waarbij er een snelle wisseling is tussen een halve toon of een volledige toon.

Vibrato verschilt echter op een aantal manieren van een triller. Ten eerste is de verandering in toonhoogte van vibrato minder dan een halve toon. Ten tweede treedt vibrato veel sneller op dan de meeste muzikanten zouden kunnen repliceren op een bepaald instrument.

Natuurlijk kunnen zangers een trilling doen, maar dit gebeurt op een veel bewuster niveau dan vibrato, omdat het snel wisselt tussen tonen in plaats van rond een enkele toon.

Zing als een vogel
Vogels zijn beroemd om hun zang, toch hebben ze nooit zangles gehad ǀ Pixabay

Je zou kunnen zeggen dat iemands vibrato aangeboren is. Als ze jong zijn en bovenop hun spel zitten, kan hun vibrato natuurlijk naar hen toekomen zonder dat ze lessen hoeven te volgen (ook als ze ongelooflijk veel geluk hebben!).

Aan de andere kant hebben de stembanden de neiging om in de loop van de tijd minder flexibel te worden, wat niet kan worden gestopt door vocale training (hoewel het kan worden vertraagd). Hoe ouder je bent, hoe moeilijker het langzamerhand zal zijn om je vibrato te vinden of na te bootsen. Dit is de reden waarom operazangers, net als professionele atleten, een korte carrière hebben omdat hun lichaam constant tegen hen werkt.

Als het gaat om zingen, vereist vibrato dat je je ontspant en duizenden en duizenden ademhalingsoefeningen uitvoert. Als je vibrato wilt beheersen, moet je het kunnen doen zonder het te forceren en jezelf te vermoeien. Je moet het vermijden om hees te worden!

Vibrato is in staat zijn om je stem goed te plaatsen zonder je stem perfect te plaatsen en perfect zuiver te zingen. Deze techniek kan je helpen voorkomen dat je probeert een pure en harde recto tono te repliceren die nog erger klinkt als je weg bent.

Elke zanger krijgt een moment waarop deze modulatie over de top is en overdreven lijkt als de stereotiepe operazanger in populaire media. Elke zanger gaat hier echter doorheen, dus je hoeft je er niet voor te schamen. Zelfs beroemde zangers beginnen met zingen onder de douche en eindigen uiteindelijk met zingen in een opnamestudio.

Aan huis of zangles online volgen. Het kan allemaal met Superprof en hun talloze leerkrachten.

Met deze Zangles zing ook jij Hoge Noten!

In het Westen is zingen met een kopstem of een falsetstem een van de oudste zangtechnieken die er zijn. Welke muziekschool je ook bezoekt of welke muziekleraar je onderwijst, ze zijn bekend met het idee.

Maar wat is een kopstem?

Dit zijn de geluiden, zonder te schreeuwen, die alleen door het hoofd of de mond worden geuit, in tegenstelling tot de borststem die de deelname van diafragmatische ademhaling vereist om te worden bereikt. Voor een betere coloratuur, moed en volume is er natuurlijk niets beters dan de borststem.

Hier vond de operarevolutie van de 19e eeuw plaats met het uiterlijk van de tenor. Vooral dankzij Rossini werd de opera hoge C vaker in een borststem gezongen, een feit dat Verdi bleef onderzoeken. Dit is echter voor een zeer specifiek bereik en voor een zeer specifiek type zanger en bereik. Een borststem komt veel voor bij baritons en bassen.

Je moet als je zingt ook je publiek kunnen aanspreken
Tegenwoordig moet je ook kunnen acteren als je zingt ǀ Visualhunt - Stefan-Mueller.pics

Aan de andere kant, als het gaat om de hogere bereiken, moet je waarschijnlijk in je kopstem blijven om de behendigheid voor een mooie stem en een gezonde intonatie te hebben. De neusholten, die worden gebruikt als resonatoren, worden volledig benut naast het strottenhoofd, glottis (stemspleet) en keelholte.

Het is daarom belangrijk om voor ze te zorgen door veel water te drinken en producten te vermijden die schadelijk kunnen zijn (zoals zuivelproducten, wijn en tabak). Dit is het soort bereik dat naar verwachting van de contratenoren wordt bereikt.

De barokstijl, waaronder componisten als Händel, maakte vaak gebruik van dit soort vocale bereik. Het toevlucht nemen tot een spraak-taalpatholoog of een foniator naast je vocale coaching kan vaak veel voordelen hebben voor post-puberale zangers die lid willen worden van de exclusieve club van 21e-eeuwse contratenoren.

Hoewel het niet gemakkelijk is om van stem te veranderen, kunnen de meeste zangers hoge tonen zingen zonder een operatie te hoeven ondergaan. Elke zanger zal uiteindelijk proberen om steeds hogere tonen te raken met de hulp van hun vocale coach (natuurlijk als ze de lagere tonen eenmaal onder de knie hebben).

Deze komen meestal als onderdeel van je kopstem, hoewel ze later met een beetje werk een deel van je borststem kunnen worden. De grootste zangers kunnen een zeer breed bereik hebben, zoals Luciano Pavarotti, die grotendeels autodidact was.

Onze leraren kunnen je helpen om de gemengde stem te doorgronden, een derde stem die rust op de kruising tussen de kopstem en de borststem, maar in sommige kringen eigenlijk als een jeugdige techniek wordt beschouwd.

Leer alle trucs door zanglessen te volgen.

Vocale Training om te Leren Zingen met Basstem

Als je geen fan bent van de hoge tonen en de kopstem, kun je hier de lage krachtige tonen vinden. Je stem vinden tussen de lage tonen betekent dat je een groot aantal verschillende nummers kunt interpreteren.

Voor vrouwelijke zangers zijn de contra-alten degenen die met de laagste stemmen zingen. Voor mannelijke zangers zijn het de bassen die in het laagste bereik zingen. Hun vocale kleur wordt vaak ‘heroïsch’ genoemd en is essentieel in romantische muziek en nog meer bij het uitvoeren van een aantal werken van Wagner.

De organen rond het borstbeen resoneren met ongelooflijke kracht. Het spreekt voor zich dat als je in deze vocale bereiken wilt zingen, je zeker een paar opwarmingsoefeningen moet doen. De lagere vocale bereiken werken bijna uitsluitend met de borststem.

Diafragmatische ademhaling is belangrijker dan ooit, wat betekent dat je waarschijnlijk de hulp van een vocale coach of zangleraar nodig hebt. Bovendien moet je werken aan het verzorgen van je keel en alle bijbehorende bijbehorende organen.

Tegenwoordig kun je bijna overal zangcoaching krijgen en de nodige vaardigheden leren in privélessen of groepslessen. Het eerste dat je zou moeten doen, is leren om zuiver te zingen. Het heeft weinig zin om je bereik te vergroten of  te wijzigen als je de tonen binnen je bereik nog niet onder de knie hebt. Forceer het vooral niet en laat je hoofd nooit zakken wanneer je de lagere noten probeert te zingen.

Verwar zingen ook niet met geschreeuw. Je moet proberen je stem verder te laten dragen in plaats van te schreeuwen. Stel je voor dat je je stem laat horen aan iemand ver weg in plaats van alleen het volume te verhogen.

Met dit alles in gedachten, raden we je aan een docent te vinden die je kan helpen leren zingen, je lagere bereik te verbeteren en ervoor te zorgen dat je geen slechte gewoonten opneemt.

Je kunt zelf je vocale bereik bepalen door je stem op te nemen
Lessen in zangtechniek kunnen je helpen je vocale bereik te verbeteren ǀ Visualhunt

Je stem is tenslotte een instrument en je moet er voor zorgen en eraan werken door bijvoorbeeld in een groep te zingen of op te treden.

Je stem opwarmen en werken aan je stem zijn geweldige manieren voor zangers om te voorkomen dat ze hun stem verliezen en goede vooruitgang boeken. Vergeet niet om ook je stem regelmatig te laten rusten en dat lessen over muziektheorie altijd nuttig zijn voor zowel zangers als voor degenen die een instrument willen leren bespelen, of het nu saxofoon, akoestische gitaar, piano, enzovoort is.

Je moet er gewoon voor zorgen dat je na je zangles je oefeningen bijhoudt en vooral plezier hebt!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Joep