Hoewel veel mensen het niet geloven, kan iedereen een vreemde taal leren, ongeacht welke leeftijd ze hebben!

Het leren van een vreemde taal verbetert ten eerste niet alleen je taalvaardigheid, maar ook je cognitieve functies. Daarbij kan een vreemde taal je carrièrevooruitzichten heel wat verbeteren, of je nu student of werkende bent.

Duitsland is één van de economisch machtigste landen van Europa, hun taal is dan ook enorm belangrijk.

Wil je leren hoe je Duits spreekt, maar weet je niet waar te beginnen? Door de juiste stappen te nemen, kan je gemakkelijk de juiste lessen voor je vinden!

De beste leraren Duits beschikbaar
Georgette
5
5 (3 reviews)
Georgette
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nico
5
5 (8 reviews)
Nico
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Xenia
5
5 (2 reviews)
Xenia
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anke
5
5 (1 reviews)
Anke
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marie
Marie
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dirk
Dirk
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lotte
Lotte
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Margot
Margot
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Georgette
5
5 (3 reviews)
Georgette
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nico
5
5 (8 reviews)
Nico
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Xenia
5
5 (2 reviews)
Xenia
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anke
5
5 (1 reviews)
Anke
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marie
Marie
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dirk
Dirk
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lotte
Lotte
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Margot
Margot
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Ontdek Hoeveel een Docent Duits Kost

Eenmaal je de beslissing hebt gemaakt om Duits te volgen, zal je snel zien dat er enorm veel aanbod is, vooral als je online hebt gezocht.

Je raakt gemakkelijk verbijsterd als je de ene cursus met de andere vergelijkt.

Boek een cursus Duits via Superprof

De cursus betalen
Hoe kan je de prijs van een les Duits vinden? (Bron: Unsplash.com)

Bovendien kan de prijs van deze cursussen enorm variëren van de ene docent tot de andere. Meestal kan het prijsverschil verklaard worden door het niveau van de docent.

Een Duitse Student of Moedertaalspreker

Er zijn tal van Duitse studenten (die tweetalig zijn of Duits studeren) die basislessen Duits aanbieden. Studenten zijn een geweldige keuze als je nog lang niet vloeiend bent, graag Duits voor beginners zou willen leren of een paar nuttige woorden en zinnen te weten wil komen om te gebruiken tijdens je volgende vakantie.

Duitse moedertaalsprekers die in Nederland wonen, adverteren ook vaak privélessen. Die zijn geweldig als je aan het spreken van Duits of je uitspraak wil werken. Lesgeven is normaal gezien niet hun dagelijkse bezigheid.

Daarom zijn hun tarieven ook meestal lager dan die van een leraar die onder het Ministerie van Onderwijs werkt. Dit betekent echter niet dat je gratis lessen Duits zal krijgen!

Hun cursussen zijn over het algemeen minder academisch. Dit betekent echter niet dat ze geen effectieve leraren zijn. Integendeel! Veel mensen verkiezen het leren van een taal via een ontspannen taalcursus.

Zowel studenten op zoek naar academische ondersteuning en volwassenen die hun kennis van het Duits willen opfrissen kunnen heel wat voordeel halen uit deze amateurdocenten.

Ze zullen je helpen om Duits te spreken via activiteiten die veel leuker zijn dan een typische les. De tarieven voor niet-professionele docenten ligt meestal onder de €30.

Boek een cursus Duits voor beginners via Superprof.

Ervaren Leraren

Je zal ook tal van ervaren en gekwalificeerde leraren Duits vinden die lessen aanbieden voor elk niveau. Ze doen dit gewoonlijk om een extraatje te verdienen aan het eind van de maand, door hun academische ervaring aan het werk te zetten.

Ze zijn goed thuis in pedagogiek en kennen hun weg in de grammatica, vervoegingen en verbuigingen. Hun oefeningen zijn meestal heel erg effectief.

Zoek hier naar een Duitse cursus in de buurt. Neem een taalcursus Duits via Superprof.

Praten tijdens de les
Praat met je docent om je Duits te verbeteren (Bron: Unsplash.com)

Als je jouw spraak wil verbeteren, kunnen zij met jou gesprekken voeren in het Duits, net als jou passende audio aanbieden die je kan beluisteren.

De tarieven liggen meestal boven de €30 per uur.

Leraren met slechts 2 of 3 jaar ervaring bieden over het algemeen lessen aan die iets onder dit bedrag liggen.

Online Lessen Duits

Er is natuurlijk meer dan één manier om Duits te leren. Met dank aan het internet, verschijnen er iedere dag tal van websites om online Duits te leren.

Sommigen onder hen bieden gratis cursussen aan terwijl je voor anderen moet betalen, zoals Babbel. Babbel werkt echter op een glijdende schaal. Hoe langer je abonnement duurt, hoe minder je per maand betaalt.

Eenmaal je ingeschreven bent, heb je toegang tot tonnen aan interactieve lessen en activiteiten. Duits online leren is geweldig voor autodidacten, vooral als het gaat over het leren van talen.

Zoek de Juiste Cursus Duits

Eenmaal je hebt besloten om Duits te leren, zal je snel zien dat er verschillende organisaties lessen Duits aanbieden.
Er zijn daarom tal van manieren om de leraar te vinden die bij jou past.

Het Goethe Instituut

Dankzij de goede internationale relaties heeft Duitsland een grote culturele aanwezigheid in Nederland.
Dit komt vooral door het Goethe Instituut. Opgericht in 1925, is hun hoofddoel om de Duitse cultuur en taal wereldwijd te promoten.

Het Goethe Instituut heeft centra in zowel Amsterdam als Rotterdam en er zijn tal van verschillende cursussen voor elk niveau.

Er zijn bijvoorbeeld inhaalcursussen voor studenten, intensieve cursussen tijdens de zomer, cursussen om je voor te bereiden voor taaltesten… de lijst is oneindig!

Op vakantie in Duitsland
Waarom niet wat Duitse les volgen tijdens je vakantie? (Bron: Unsplash.com)

In het algemeen hebben deze cursussen een beperking op het aantal studenten en beginnen ze rond dezelfde tijd als academische trimesters. Er zijn cursussen voor iedereen.

Academische Ondersteuningsorganisaties en Taalscholen

Er zijn vele organisaties die Duitse cursussen aanbieden. Hun ouderdom en ervaring heeft in het algemeen ook een invloed hun tarieven.

In deze gevallen zijn de docenten meestal gekwalificeerde en ervaren leraren. Sommige organisaties vereisen dat hun leraren reeds over meerdere jaren ervaring beschikken.

Deze centra rekenen doorgaans zowel registratiekosten als de kosten van de lessen zelf aan. Studenten worden regelmatig getest en beoordeeld.

Er zijn andere platforms voor mensen die op zoek zijn naar privélessen, zoals Superprof, dat als doet heeft om docenten Duits en studenten met elkaar in contact te brengen.

Docenten kunnen studenten zijn, gekwalificeerde professionals of moedertaalsprekers. Eenmaal je de vergoeding van €19 hebt betaald, kan je rechtstreeks in contact gebracht worden met je docent. Er wordt daarna geen commissie aangerekend op je lessen.

Duitse Scholen

Als je Duits wil leren, kan je natuurlijk ook altijd naar Duitsland. Er zijn verschillende universiteiten die taalcursussen aanbieden aan buitenlandse studenten tijdens de zomervakantie.

Studeren in Berlijn
Waarom niet afzakken naar een Duitse universiteitsstad om je Duits te verbeteren? (Unsplash.com)

Dan ben je niet alleen volledig ondergedompeld in een Duitssprekende omgeving, je zal ook je spraak verbeteren en meer leren over de cultuur.

De universiteiten in Berlijn, München en Frankfurt bieden dit soort cursussen aan.

Het Humboldt Instituut biedt ook taalcursussen in Duitsland aan voor studenten die snel Duits willen leren.

Je Leraar Duits Kiezen

Wanneer je eraan denkt om Duits als tweede taal te leren, moet je onthouden dat jouw leraar één van de belangrijkste aspecten is als het aankomt op het kiezen van een juiste Duitse taalcursus. Er zijn enkele stappen die je moet nemen om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze hebt gemaakt.

Duidelijke Streefdoelen in het Duits

Eerst moet je uitzoeken op welk niveau je momenteel zit. Ben je een beginner die nog nooit een woord Duits heeft gesproken? Zou je graag beter worden in het schrijven? Ben je een professional die wat aan z’n woordenschat moet werken en die graag beter wil leren spreken?

Maak een nota van je ervaring in het Duits, de cursussen die je hebt gevolgd, je professionele ervaring met de taal en wat je doelen voor de toekomst zijn. Dit zal je helpen om beter te bepalen naar welk soort leraar je op zoek bent.

Maak een Lijst van de Kwaliteiten die je Zoekt in een Docent Duits

Je moet een leraar vinden die je zal helpen verbeteren in het Duits. Onthoud echter dat een leraar die geschikt is voor de ene persoon, misschien niet geschikt is voor de andere.

Privélessen worden op maat gemaakt voor elke student. Maak dus ook een lijst wat je precies verwacht van je toekomstige docent. Dit is een essentiële fase van je onderzoek.

Als je denkt dat je academische lessen nodig zal hebben met tal van Duitse taalactiviteiten, ga je best op zoek naar een leraar die ook in scholen aan het werk is.

Als je echter over de Duitse cultuur en taal wil leren door vooral veel te spreken, ga dan op zoek naar een moedertaalspreker die in Nederland woont.

Bepaal de Praktische Aspecten van de Lessen

Je moet ook de praktische aspecten van je privélessen Duits overwegen. Je moet uitzoeken wanneer je vrij bent en wat voor jou de beste tijden zijn om te leren. Zorg ervoor dat ook je docent op deze momenten beschikbaar is!

Daarna moet je een plaats vinden waar je doeltreffend kan studeren, privélessen gebeuren namelijk meestal bij de student thuis. Zorg ervoor dat de kamer die je gaat gebruiken schoon is!

Omdat de docent naar jou toe komt, moet je bij het zoeken ervoor zorgen dat hij/zij op een redelijke afstand van je thuis woont.

Volg je instincten

Je kan je instincten gebruiken om de leraar van je dromen te kiezen. Als je het Duits beter wil leren spreken, dan moet je je comfortabel voelen bij je docent.

Als je niet het juiste gevoel van je docent krijgt na één les, dan moet je misschien verder zoeken! Jouw leerproces moet in zo goed mogelijke omstandigheden gebeuren.

Haal het Meeste uit je Lessen Duits

Eenmaal je de juiste organisatie en/of leraar voor je hebt gekozen, moet je ervoor zorgen dat je de moeite doet om het maximum uit je lessen te halen.

Concentratie en Aandacht

Wees aandachtig tijdens elke les. Of het nu Duits voor beginners of gevorderden is, aandachtig zijn is de sleutel tot succesvol bijleren, vooral als je heel snel wil leren.

Zorg ervoor dat je nieuwsgierig bent en stel vragen over woorden en zinnen die je niet begrijpt, werkwoorden waar je mee worstelt, enz. Zet ook je telefoon uit!

Draag zorg voor je herhalingsbladen en hulpbronnen. Onderlijn, gebruik kleuren om belangrijke informatie aan te duiden, enz.

Vraag na Elke Sessie naar een Samenvatting

Veel docenten zullen dit aanbieden zonder ernaar te vragen. Als dit niet zo is, vraag hen dan naar een samenvatting van je vorderingen na elke privéles.

Dit kan via e-mail verzonden worden en je ook een idee geven van hoe goed je het doet en of je je doelstellingen kan halen.

Ook de dingen die je moet doen als voorbereiding op de volgende les, of herzieningsadvies kunnen onderdeel zijn van deze samenvattingen.

Studeer Dagelijks

Regelmatig studeren is de sleutel tot succes als het op het leren van Duits aankomt. Je moet dagelijks herhalen wat je hebt geleerd om zo alles waar je met je leraar aan gewerkt hebt te versterken.

Vul je leerproces aan met films in het Duits, het lezen van Duitstalige kranten of het bekijken van Duitse YouTube video’s.

Als je de kans hebt om Duits te oefenen met moedertaalsprekers, grijp deze dan! Dit zijn geweldige opportuniteiten om het maximum uit je lessen Duits te halen en een professional in het Duits te worden!

Zoek naar een privédocent voor lessen Duits met Superprof:

  • Taalcursus Duits Amsterdam
  • Cursus Duits Rotterdam
>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Joep