Zoals zoveel beroepen of ondernemingen, weet niemand echt wat er gaat uitmunten in welk vakgebied dan ook, behalve als ook zij de frustraties en moeilijkheden hebben ondervonden om het te leren.

Een Engelse student zijn is lovenswaardig, maar vloeiend Engels leren is een hoop hard werken, een behoorlijke hoeveelheid ergernis en meer dan alleen een beetje verwarring, nietwaar?

Lastige grammaticaregels, onregelmatige spelling- en werkwoordsvormen die de tijd markeren en een actie aangeven, kunnen soms onoverkomelijke blokkades lijken in plaats van uitdagingen.

Om nog maar te zwijgen van welk Engels je zou moeten leren - Brits of Amerikaans Engels, en welk accent je zou moeten ontwikkelen.

Laten we beginnen met het leren van Engels door dat dilemma te bespreken.

De beste leraren Engels beschikbaar
Georgette
4,9
4,9 (6 reviews)
Georgette
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Giselle
5
5 (5 reviews)
Giselle
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nikolas
5
5 (5 reviews)
Nikolas
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nihan
5
5 (10 reviews)
Nihan
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tatiana
5
5 (5 reviews)
Tatiana
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yousra
5
5 (10 reviews)
Yousra
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eline
5
5 (4 reviews)
Eline
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Robbe
5
5 (5 reviews)
Robbe
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Georgette
4,9
4,9 (6 reviews)
Georgette
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Giselle
5
5 (5 reviews)
Giselle
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nikolas
5
5 (5 reviews)
Nikolas
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nihan
5
5 (10 reviews)
Nihan
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tatiana
5
5 (5 reviews)
Tatiana
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yousra
5
5 (10 reviews)
Yousra
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eline
5
5 (4 reviews)
Eline
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Robbe
5
5 (5 reviews)
Robbe
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Leer Engels Spreken met BBC English Lessons

Het Engels van de Koningin

Veel Engelstaligen die geen moedertaalspreker zijn, willen vanzelfsprekend het meest fantastische accent, omdat wat het voorstelt: sociale klasse en kwaliteitsonderwijs.

Is verfijnde spraak van essentieel belang in het dagelijks Engels?

Historisch gezien was het Engels van de koningin (of het Engels van de koning, als er een mannelijke heerser was) en is nog altijd het toonbeeld van opleiding, verfijning en evenwicht.

The Oxford Dictionary of Living English definieert Queen's English als:

De Engelse taal, zoals geschreven en gesproken door ontwikkelde mensen in Groot-Brittannië.

In geen geval suggereert iemand dat Britten die Cockney, Welsh of Schots spreken ongeschoold of onbeschaafd zijn.

Integendeel, deze verklaring is een weerspiegeling van de lang gekoesterde veronderstelling dat de Britse heerser het ultieme in sociale verfijning vertegenwoordigt. Iedereen die standaard Engels spreekt, moet zeker van de hoogste sociale klasse komen.

BBC Engels is een overdreven manier van Engels spreken
BBC Engels is een ontwikkeld accent ǀ Bron: Pixabay - DesignFile

BBC Engels

BBC Engels staat daarentegen bekend als Received Pronunciation of RP.

BBC Engels is een ontwikkeld accent, niet bedoeld om indruk te maken, maar om het internationaal te begrijpen.

Toen BBC Radio net na de eerste wereldoorlog begon uit te zenden, garandeerde de verscheidenheid aan gesproken Engels over de hele wereld vrijwel de mislukking van de operatie.

Wie zou afstemmen op een radio-uitzending als die niet kon worden begrepen?

In die tijd bestond Brits Engels uit meer dan zesenvijftig regionale dialecten, waarvan de meeste nog steeds bestaan.

De verscheidenheid aan Engelse accenten, in het Verenigd Koninkrijk en de rest van de wereld, betekende dat presentatoren een meer uitgebreide, overdreven manier van spreken moesten leren, zodat ze begrepen konden worden, zelfs via het niet geavanceerde medium van de draadloze radio.

Ondanks de ijver van de BBC presentatoren, wordt geschat dat minder dan twee procent van de Engelstaligen wereldwijd BBC Engels spreekt.

Als je doorgaat met het studeren van Engels en je woordenschat uitbreidt, raden we je aan je te concentreren op de standaard Engelse uitspraak: hetzelfde Engels dat de koningin spreekt.

Engels als Tweede Taal: Tips om Snel Vloeiend te Worden!

Veel mensen die Engels studeren verwerven een substantiële woordenschat en gebruiken minstens even goed werkwoordsvormen als Engelse moedertaalsprekers.

Het samenvoegen van die rijkdom aan kennis, op zo'n manier dat alledaagse conversatie en officiële zaken allemaal met een minimum aan spanning en problemen worden toegepast, is van een heel andere orde.

Engels Spreken als een Local

Om zich aan te passen aan de samenleving, streven veel mensen naar taalvaardigheden die hun omgeving weerspiegelen.

We kunnen allemaal de prominente regionale dialecten identificeren, zoals Schots, Welsh en Iers, talen die uniek zijn voor hun regio en die ervoor zorgen dat Brits Engels anders wordt gesproken dan normaal.

Je lokale dialect, of je nu in Engeland of elders in de wereld bent, is waarschijnlijk niet hetzelfde als een accent dat door een moedertaalspreker wordt gesproken.

Om sneller vloeiend in het Engels te worden, raden veel ESL leraren aan minder aandacht te besteden aan het kopiëren van spraakpatronen.

Vanwege de enorme verscheidenheid aan dialecten kan, het verzanden in het nadoen van welk accent dan ook, je Engels leren bemoeilijken.

Je focus moet liggen op het verbeteren van je woordenschat en Engelse grammatica.

Op zoek naar een cursus Engels rondom Antwerpen? Ontdek met Superprof alle mogelijkheden in een paar muisklikken.

Leer de Engelse grammaticaregels!
Leer Engelse samentrekkingen en verbindingen om vloeiend te worden ǀ Bron: Pixabay - Geralt

Focus op Engelse Zinnen

Om vloeiend te leren spreken, en vooral als je op universiteitsniveau of zakelijk Engels leert, moet je doorgaan met het leren van hele zinnen tegelijk.

Het leren van zinnen verhoogt niet alleen je woordenschat, maar geeft je ook een context in het gebruik van de woorden die je al hebt geleerd.

Als we verder kijken naar het enthousiasme van taalstudenten in het algemeen, is het gemakkelijk te begrijpen waarom de meer luchtige aspecten van de Engelse taal als minder belangrijk kunnen worden ervaren dan een goede Engelse woordenschat en grammatica.

Engelssprekenden in het Verenigd Koninkrijk hebben een van de meest uitputtende 'slang' woordenschat die er bestaat.

Als een Engelse leerling, zou je je misschien niet op je gemak voelen met het gebruik van jargon zinnen in je gesproken Engels, maar het is niet schadelijk om enkele meer populaire uitdrukkingen te leren, al was het maar om je begrip te vergroten.

Wetende dat de gemiddelde Engelse spreker het gesprek royaal doorspekt met grappige woorden en jargon zinnen, raden wij je aan om niet alles wat een moedertaalspreker Engels zegt letterlijk te nemen.

  1. Zowat elke taal leert de leerling begrip van zijn/haar tweede taal door Engelse woorden te vertalen en deze in zijn moedertaal te formuleren.
  2. Even waar: elke leerling op Engels basisniveau formuleert zijn/haar ideeën in zijn/haar moedertaal en vertaalt deze vervolgens in het Engels.

Als je Engels op of boven het gemiddelde niveau studeert, zou je beide praktijken niet meer nodig moeten hebben.

Hoogstwaarschijnlijk als gevolg van de ernst van diegenen die Engels studeren, hun oprechte wens om de gesproken taal te begrijpen, brengt hen ertoe om alles aan te nemen wat een moedertaalspreker zou kunnen zeggen als letterlijke waarheid.

Als je alles wat een Engelse moedertaalspreker je zegt letterlijk aanneemt, kan dat voor een paar ernstige misverstanden zorgen.

Spreek Vloeiend Engels door Samentrekkingen en Verbinden te Maken

Het gebruik van samentrekkingen en verbindingen maakt het Engels sneller en gemakkelijker uit te spreken.

Als je weet hoe moedertaalsprekers woorden verbinden, kun je ook je luistervaardigheid verbeteren.

Om je spreekvaardigheid te verbeteren, moet je de regels voor het verbinden van woorden leren.

Engels Leren door Engels te Spreken en Luisteren in de Praktijk

Verbindingen en samentrekkingen van woorden, het leren van hele zinnen en het luisteren naar jargon gebruikt in het alledaagse Engels zijn allemaal geweldige manieren om je Engels te verbeteren.

Er zijn veel bronnen om naar Engels te luisteren
Er zijn veel manieren om je Engelse luistervaardigheid te oefenen ǀ Pixabay - Couleur

Hoe breng je deze theorieën in de praktijk?

Praat Dagelijks Engels

Voor die Engelse studenten over de hele wereld die ver van de grootstedelijke centra wonen - waar centra voor taalonderwijs in overvloed aanwezig zijn, is voor het vinden van kwaliteitsmogelijkheden om nieuwe taalvaardigheden te oefenen enige verbeeldingskracht en innovatie vereist.

Webpagina's die het luisteren naar Engelse podcasts en andere materialen mogelijk maken, zijn tamelijk gewoon. Wat de gemiddelde Engelse leerling in het buitenland mist, is een manier om gesproken Engels te oefenen.

Zonder specifieke goedkeuring of voorkeur presenteren wij deze sites:

  • italki is een taalbegeleidingswebsite speciaal voor het ontwikkelen van spreekvaardigheid. Na registratie kies je met welke docent je Engels wilt leren spreken en plan je een sessie.
  • Conversation Exchange is een site die Engelse moedertaalsprekers verbindt met mensen die zich richten op het leren van Engels. Als je de kans hebt - als je bijvoorbeeld in het Verenigd Koninkrijk woont - kun je een persoonlijke vergadering voor een Engels gesprek organiseren, of je kunt Engels online oefenen, waar ter wereld dan ook.
  • Speaky is een taal leergemeenschap die zijn eigen audio- en video chatfunctie heeft ingebouwd. Met een organisatie van meer dan vijfduizend mensen op elk moment online, zul je waarschijnlijk verschillende gesprekspartners vinden die geschikt zijn voor jouw behoeften.

Als je dit nog niet hebt, kunt je overwegen Skype te downloaden en te installeren.

Met behulp van een webcam kan je video gesprekspartner je goed in de gaten houden hoe je woorden formuleert en je suggesties doen voor verbetering.

Als je internettoegang om, welke reden dan ook beperkt is, kun je nog steeds profiteren van het oefenen van je taalvaardigheid met een moedertaalspreker tijdens gesprekken met alleen audio.

Naast Skype zijn hier enkele van de meer populaire chat-apps die je online kunt openen en/of downloaden naar je telefoon. Velen van hen bieden zelfs gratis videogesprekken!

  • WhatsApp is een platform dat videogesprekken toestaat, evenals het verzenden van afbeeldingen en tekstberichten.
  • WeChat biedt functies voor instant messaging, video verzending en mogelijkheden voor videogesprekken. Je kunt ook korte audiobestanden verzenden. Dit platform is web gebaseerd: je scant een unieke code op je telefoon om je aan te melden bij je account op je computer.
  • Line wordt door velen beschouwd als rivaal voor WhatsApp in videokwaliteit en gebruiksgemak.
  • Viber rondt deze lijst met chat-apps af. Het heeft ook functies voor videogesprekken, samen met alle andere veelgebruikte berichtfuncties.

Je kunt al deze middelen gebruiken om verbinding te maken met Engelstalige moedertaalsprekers over de hele wereld!

Luisteren naar Toon en Intonatie in Conversatie Engels

Zoals zoveel andere talen, heeft het Engels zijn eigen ritme. Het onderscheiden en selecteren ervan behoort tot de grootste uitdagingen voor een taalstudent.

Sprekers van andere (toon) talen hebben de neiging om eentonig te worden wanneer ze Engels spreken, misschien begrijpen ze de betekenis van de stijgende en dalende toonhoogte in hun tweede taal niet.

Het benadrukken van bepaalde woorden tijdens het spreken, verandert de betekenis van een zin. De zin:

I didn’t tell you to clean your room. (Ik heb je niet gezegd dat je je kamer moet opruimen.)

kan verschillende betekenissen hebben afhankelijk van het woord waarop de nadruk wordt gelegd:

"I didn’t tell you to clean your room”,  kan betekenen dat ik je opdracht heb gegeven.

“I didn’t tell you to clean your room” suggereert dat ik bedoelde dat je mijn kamer moet schoonmaken.

Leren luisteren naar Engels vraagt ​​om een ​​goed begrip van hoe toon, klemtoon en intonatie de betekenis van een zin kunnen veranderen.

Je kunt regels leren om individuele woorden te benadrukken. Het leren van intonatie om betekenis te geven kan iets langer duren om te leren.

Daarom raden we aan films in het Engels te kijken.

De beste leraren Engels beschikbaar
Georgette
4,9
4,9 (6 reviews)
Georgette
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Giselle
5
5 (5 reviews)
Giselle
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nikolas
5
5 (5 reviews)
Nikolas
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nihan
5
5 (10 reviews)
Nihan
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tatiana
5
5 (5 reviews)
Tatiana
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yousra
5
5 (10 reviews)
Yousra
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eline
5
5 (4 reviews)
Eline
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Robbe
5
5 (5 reviews)
Robbe
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Georgette
4,9
4,9 (6 reviews)
Georgette
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Giselle
5
5 (5 reviews)
Giselle
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nikolas
5
5 (5 reviews)
Nikolas
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nihan
5
5 (10 reviews)
Nihan
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tatiana
5
5 (5 reviews)
Tatiana
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yousra
5
5 (10 reviews)
Yousra
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eline
5
5 (4 reviews)
Eline
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Robbe
5
5 (5 reviews)
Robbe
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Engels Praten: Verbeter je Engelse Uitspraak

Als je naar Engelstalige boeken en films luistert, kun je je afvragen hoe je dialoog onderdelen tijdens je ESOL-cursussen kunt naspelen.

Hoewel meer dan tweederde van de woorden in de Engelse taal correct kan worden gespeld door hoe ze klinken, heb je nog steeds een substantieel deel van de woordenschat waarvoor je misschien de fonetische Engelse spelling nodig hebt.

Het is belangrijk hoe je Engelse woorden uitspreekt
Fonetiek kan je Engelse spreek- en schrijfvaardigheid verbeteren ǀ Pixabay - Andreas160578

Waar kan je het vinden?

Tegenwoordig is het vinden van een Engels woordenboek van hoge kwaliteit net zo moeilijk als het opstarten van je computer. Je kunt kiezen uit een selectie woordenboeken die functioneert met of zonder een internetverbinding.

Voordat je gaat downloaden, moet je ervoor zorgen dat je telefoon of tablet voldoende schijfruimte heeft.

Nadat je je woordenboek naar keuze hebt beveiligd, ben je verzekerd van de fonetische spelling van elk woord dat zich net onder het woord zelf bevindt.

Als een toegevoegde bonus presenteert je woordenboek de lettergreep afbreking voor elk woord dat je opzoekt.

Een laatste, waardevol hulpmiddel dat je zult vinden in je nieuw verworven arsenaal aan Engelse leermiddelen is een stemopname van hoe het woord wordt gesproken, in sommige gevallen zowel in het Brits als in het Amerikaans Engels.

Pas op dat die opnames niet per se de beste manier zijn om een ​​woord te leren zeggen!

Naast het vertrouwen op de fonetische spelling van woorden en ze af te breken in lettergrepen is het jouw grootste hulp om te leren hoe te spreken ... en spellen!

Leer Engels Schrijven met Deze Simpele Regels

Eerst gaan we in op het feit dat de letter Y zowel een klinker als een medeklinker is, vanwege de manier waarop deze wordt uitgesproken, afhankelijk van de positie in het woord.

De algemene regel is: Y is een medeklinker als deze wordt gebruikt als de eerste letter van een woord: young (jong), yet (toch), year (jaar).

Het wordt als een klinker beschouwd als deze in het midden wordt gebruikt, of aan het einde van een woord: rhyme (rijm), cycle (cyclus), baby.

Het begrijpen van die richtlijn maakt het gemakkelijker om te leren waarom soms de -y van sommige woorden in -ies verandert om het meervoudig te maken.

Wanneer een woord eindigt met een klinker + yvoeg je simpelweg de -s toe om het meervoudig te maken.

Zo wordt key (sleutel) keysray (straal) wordt rays en day (dag) wordt days.

Engelse Spelling: de Verdubbelingsregel

Heb je je ooit afgevraagd waarom er een verschil is in het klinker geluid tussen put (zetten) en putt , maar niet in but (maar) en butt (mikpunt)?

Om het verschil tussen put en putt te begrijpen, zou een moedertaalspreker van het Engels de woord oorsprong opzoeken. Putt is een Schots woord dat gooien betekent; put is een oud Engels woord.

Om het correcte klinker geluid in eenlettergrepige woorden met een klinker-medeklinker-uitgang te behouden, wordt de medeklinker verdubbeld.

Put (zetten) – putting; tap (tikken) – tapping; shop (winkelen) – shopping’; big (groot) – biggestfat (vet)– fattest

De regel is ook van toepassing op langere woorden met een klinker-medeklinker-uitgang, maar alleen wanneer de nadruk op de laatste lettergreep ligt:

Occur (gebeuren) – occurring; begin (beginnen) – beginning; refer (verwijzen) – referral.

De laatste medeklinker in het woord ‘benefit’ (voordeel) wordt niet verdubbeld omdat de gesproken nadruk op de eerste lettergreep ligt.

Vloeiend Engels Leren Spreken: Zo Leer je Engelse 'Slang'

Tegenwoordig kun je hulpmiddelen vinden om Engels online te leren, evenals in bibliotheken en klaslokalen.

Wat je hoogstwaarschijnlijk niet in de klas zult vinden is het alledaagse Engelse jargon, en het idioom wordt meestal benaderd als een middel van cultureel begrip in plaats van een oefening in grammatica.

Meer specifiek kun je misschien een paar jargon termen leren, maar gewone alledaagse Engelse 'slang' woorden, zijn mogelijk niet opgenomen in je Engelse leerprogramma.

'Blinding' (verblindend), 'smashing' (verpletterend), 'ripping' (scheurend) ... angstaanjagende woorden die op geweld duiden, worden in 'slang' taal gebruikt om heerlijk, fantastisch of geweldig uit te drukken.

Om een ​​vocabulaire van hedendaags jargon en hoe het wordt gebruikt op te bouwen, zou je deze woordenboeken kunnen raadplegen die uitdrukkelijk zijn samengesteld om Engelse 'slang' zinnen en terminologie uit te leggen.

Het Urban Dictionary richt zich meer op Amerikaans Engels. Voor Brits jargon, gebruik je Peevish.

Green's Dictionary of Slang neemt een historische kijk op hoe en waarom de Engelse taal door de eeuwen heen is geëvolueerd met woorden en zinsneden met dubbelzinnige betekenissen.

Het grootste voordeel van het gebruik van online woordenboeken in het algemeen en in het bijzonder voor slang uitdrukking interpretatie is dat die sites routinematig worden bijgewerkt om de nieuwste termen te bevatten.

Op zoek naar priveles Engels in je buurt? Ontdek met Superprof alle opties.

 

Het is leuk om een paar slang woorden te kennen
Jargon leren kan grappig en informatief zijn ǀ Pixabay - GD

De Moeilijkheid van 'Slang' in Modern Conversatie Engels

Het gebruik van populaire volkstaal is leuk en een goede manier om in de samenleving te passen, maar de vraag blijft: welke soort jargon moet je leren?

Je hebt misschien ontdekt dat lokale tv-programma's hun eigen reeks 'slang' uitdrukkingen hebben, terwijl ze op nationaal niveau worden geproduceerd en wereldwijd worden uitgezonden, omarmen programma´s als Dr. Who  een meer regio neutrale woordkeuze.

Hoewel het goed is om jezelf te onderwijzen in het algemeen jargon, vind je misschien ook woordenboeken van regionale straattaal in het algemeen nuttig.

A Concise Dictionary of English Slang, door B.A. Pythian, zou een goede keus moeten zijn om te beginnen.

Je zou ook je eigen 'slang' woordenboek kunnen samenstellen. Schrijf woorden die je nog nooit hebt gehoord op die manier gewoon op en zoek hun betekenis op in het 'slang' woordenboek van je keuze.

Als je eenmaal hebt geleerd hoe je dat woord moet gebruiken in zijn 'slang' vorm, zorg er dan voor dat je het zo snel en vaak mogelijk gebruikt.

Als je dit doet, kan het je zelfs helpen je regionale dialect vast te houden!

Engels Leren Spreken: Zo Kun je jouw Britse Accent oefenen

Hoe je je Engelse accent kunt verbeteren

Dat is een dubbelzinnige uitspraak: welk Engels accent wil je ontwikkelen?

De manier en het ritme van het Engels spreken varieert sterk van de ene tot de andere Engelssprekende regio.

Een Amerikaans Engelse spreker zou opvallen tussen een menigte van Australisch Engelse sprekers.

Zelfs in het Verenigd Koninkrijk hebben de regionale dialecten hun eigen accenten.

Je kunt online ESOL-cursussen volgen om te bepalen welk accent het beste bij je past.

Als je doel is om IELTS te behalen en wilt werken of studeren in het Verenigd Koninkrijk, moet je de English Phonologie : Regional Accents of English in het oog houden.

Raak niet te verstrikt in de implicaties en connotaties rond een specifiek accent.

Gesproken Engelse Websites

De British Council is een expert in taalonderwijs en biedt een scala aan hulpmiddelen en bronnen om je te helpen Engels te leren. Hun LearnEnglish website bied je de mogelijkheid om je niveau van het Engels te testen. Je kunt er pagina's met gratis materiaal vinden die bedoeld zijn voor leerlingen zoals jij. Je kunt de inhoud doorzoeken op specifieke onderdelen over grammatica, woordenschat of andere onderwerpen waarop je je aandacht wilt vestigen.

Gesproken Engels Apps

Apps worden steeds populairder en het is niet moeilijk te begrijpen waarom.

Met zulke drukke levens willen we vaak gemakkelijke en handige manieren om onze dagelijkse klusjes en activiteiten te doen, inclusief, soms, onze scholing. Veel controle websites hebben deze trend onderkend en hun controle hulpmiddelen aangepast om ze onderweg te bekijken en te gebruiken met behulp van een mobiele telefoon of tablet.

Ondertussen zijn er ook veel taal apps ontwikkeld met als doel, diegenen die onderweg zijn of hun persoonlijke gadgets thuis of tijdens pauzes op het werk, te helpen. Met apps zoals DuoLingo kun je met een minimale inspanning een nieuwe taal leren. Niet alleen is het gemakkelijk en leuk om te gebruiken, het spelletjes karakter van de app biedt een grote afleiding van leren, zodat je vaak niet in de gaten hebt wat je hebt geleerd.

Met taal apps kun je je niveau verhogen op basis van wat je hebt geleerd en worden onderwerpen opgesplitst in logische en nuttige lessen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Joep

Enthousiaste en gedreven persoonlijkheid met oog voor detail waarbij ik dit zo goed mogelijk in mijn teksten implementeert. Ik probeer steeds een uniek invalshoek te vinden om ieder woord optimaal naar de lezer over te brengen. Passie voor talloze onderwerpen en stellig een grote liefhebber voor het fietsen!