Met zijn internationale status en gemakkelijke vervoeging is Engels een schitterende taal om te leren, of je nu online of in persoon Engels leert.

Het verkrijgen van lees- en schrijfvaardigheden met de mogelijkheid om in elke taal vloeiend te spreken, is zeer gunstig voor het toekomstperspectief van de leerlingen, omdat het verwerven van waardevolle taalvaardigheden een kleine stap is in het bevorderen van gezonde interculturele relaties.

Er is echter een bijzonder lastig aspect in de Engelse taal, dat allerlei problemen veroorzaakt voor degenen die Engels als tweede taal leren, evenals voor Engelse moedertaalsprekers.

De boosdoener is de Engelse spelling.

Met zijn stille letters waardoor nieuwe woorden moeilijk uit te spreken zijn, en vele verschillende uitspraken voor woorden die eindigen op o-u-g-h, is de Engelse spelling allesbehalve fonetisch.

De manier waarop 'tough’ (stoer) rijmt op 'rough’ (ruw), maar niet rijmt op 'though’ (hoewel) is genoeg om iemand duizelig te maken.

Engels bevat ook stille letters, die in de spelling van een woord voorkomen, maar niet hardop worden uitgesproken.

Enkele voorbeelden van stille letters zijn de letter 'K' in 'knife’ (mes) en 'knead' (kneden), evenals de 'G' in 'gnarl' (knoest)…. en 'gnat' (mug).

Zelfs de vele Engelse woordenboeken op de markt kunnen het niet helemaal eens worden als het gaat om de spelling van bepaalde woorden, en of samengestelde woorden als 'makeup' een koppelteken moeten hebben om het als 'make-up' te spellen.

Interesse om een cursus Engels binnenkort in de buurt van Antwerpen te volgen. Kies nu geschikte privéleraar.

Engels wordt overal ter wereld gesproken
Van Westminster tot Washington DC en verder - Engels is een internationale taal ǀ Bron: Pixabay - derwiki

Het bijzondere van de Engelse spelling is grotendeels te wijten aan de vroege oorsprong van de Engelse taal, evenals recentere variaties die zijn opgedoken in het Engels dat in Noord-Amerika wordt gesproken.

Engels begon als, en is nog steeds technisch gezien, een onderdeel van de Germaanse taalfamilie.

Maar de Normandische invasie in 1066 bracht een Latijnse invloed over het kanaal, wat een blijvende invloed had op de Engelse taal en hoe taal toen in de maatschappij werd gebruikt.

Wanneer je Engels leert spreken als een vreemde taal, gaat het om meer dan je Engelse gespreksvaardigheden, luistervaardigheid en het onder de knie krijgen van het nieuwste jargon om indruk te maken in je Engelse lessen.

In staat zijn om vloeiend Engels te kunnen spreken is niet het enige en het einde van je Engelse cursus.

Als een niet Engelse moedertaalspreker is weten hoe je goed Engels moet lezen en schrijven een essentieel onderdeel van het gebruik van Engels in elk aspect van communicatie. Het zal je goed van pas komen als je schriftelijke examens in het Engels aflegt.

Zijn rijke maar ietwat grillige geschiedenis maakt sommige aspecten van het Engels uitdagend, maar het is niettemin een echt unieke taal en een genot om te leren!

De beste leraren Engels beschikbaar
Georgette
4,9
4,9 (6 reviews)
Georgette
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Giselle
5
5 (5 reviews)
Giselle
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nikolas
5
5 (5 reviews)
Nikolas
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nihan
5
5 (10 reviews)
Nihan
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tatiana
5
5 (5 reviews)
Tatiana
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yousra
5
5 (10 reviews)
Yousra
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eline
5
5 (4 reviews)
Eline
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Robbe
5
5 (5 reviews)
Robbe
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Georgette
4,9
4,9 (6 reviews)
Georgette
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Giselle
5
5 (5 reviews)
Giselle
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nikolas
5
5 (5 reviews)
Nikolas
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nihan
5
5 (10 reviews)
Nihan
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tatiana
5
5 (5 reviews)
Tatiana
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yousra
5
5 (10 reviews)
Yousra
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eline
5
5 (4 reviews)
Eline
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Robbe
5
5 (5 reviews)
Robbe
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Zo Verbeter je je Engelse Spelling

Engelse grammaticaregels zoals meervoud en vervoeging, evenals tijden, zijn slechts enkele onderdelen die problemen kunnen opleveren als het gaat om het verbeteren van de Engelse spelling.

Het overwinnen van deze grammaticale obstakels is echter allemaal een onderdeel van het leren van een taal.

Ongeacht of je al dan niet een moedertaalspreker bent, zijn er veel verschillende methoden, grammatica oefeningen en werkbladen om je te helpen met je spelling.

Wanneer je Engels studeert, moet je gemotiveerd zijn om constant je communicatievaardigheden te verbeteren.

Een groot deel hiervan is jezelf kennen als een leerling en erachter komen welke correctie methoden het beste voor je werken. Om te slagen in je Engelse taalonderwijs, moet je eerst leren hoe je Engels met vertrouwen en effectief kunt leren.

Je kunt bijvoorbeeld een lijst bijhouden van de woorden die je moeilijk vindt en jezelf daarop testen totdat je ze perfect kunt spellen en ze kunt afvinken terwijl je bezig bent.

Dit is gericht op alle probleemgebieden en voorkomt dat je de gewoonte krijgt om bepaalde woorden verkeerd te spellen, terwijl je je voortgang kunt bijhouden.

Je kunt liedjes, rijmwoorden of ezelsbruggetjes gebruiken om moeilijke spellingen te onthouden.

Ironisch genoeg is 'mnemonic' zelf een lastig woord om aan het begin te spellen met zijn stille 'M', maar ezelsbruggetjes zijn een ongelooflijk nuttige methode om de volgorde van letters te onthouden.

'Mnemonic' is een overkoepelende term voor methoden die worden gebruikt om het geheugen te ondersteunen.

Je kunt bijvoorbeeld zinnen, woorden waar je over struikelt of uitspraak gebruiken waarin de eerste letters van elk woord bij elkaar komen om het woord te vormen dat je wilt spellen.

Een voorbeeld hiervan is 'Big Elephants Can Always Understand Small Elephants' ('Grote olifanten kunnen kleine olifanten altijd begrijpen'), wat een goede manier is om de spelling van 'because' (omdat) te onthouden.

Een groot deel van het leren spellen is oefenen.

Om deze reden, kan het spelen van woordspelletjes waarbij je succes te danken is aan je vermogen om lettercombinaties te overwegen, zoals Scrabble, je helpen bij een minder academische benadering van spelling.

Plezier hebben in je leren is vaak het geheime ingrediënt voor academisch succes.

Dit is precies waarom het bekijken van Engelstalige films met ondertitels ook een geweldige manier is om de klanken van gesproken Engels aan zijn letters te koppelen!

Door kritisch te leren nadenken over de werking van het Engelse alfabet, zul je niet alleen de gewoonte krijgen om spelfouten te vermijden, maar het zal je ook helpen vertrouwen te krijgen in je Engelse taalvaardigheid.

Online Engels Leren: de Tien Meest Gemaakte Engelse Spelfouten

Er is een hele verzameling woorden waar mensen moeite mee hebben om ze te spellen.

Blijf je spelling oefenen!
Laat je niet verslaan door de Engelse spelling ǀ Bron: Visualhunt - stevepb

Soms is de Engelse pronunciation (uitspraak), dat, naast het feit dat het een van deze vaak verkeerd gespelde woorden is, eigenlijk een deel van het grotere probleem.

Engels is geen fonetische taal en is ook niet erg consistent als het gaat om het verband tussen uitspraak en spelling.

Bijvoorbeeld, waarom zou 'colonel’ (kolonel) een rang van officier in de strijdkrachten vertegenwoordigen die wordt uitgesproken als 'ker-nul', als het niets lijkt op de uitspraak ervan?

En om de zaken nog verder te verwarren, waarom is deze exact dezelfde uitspraak toegeschreven aan het eetbare deel van een noot of zaad, dat fonetisch als 'kernel' wordt gespeld?

Hetzelfde geldt voor 'know’ (weet) en 'nose’ (neus), of 'mist' (mist) en 'missed’ (gemist).

Er is een logische reden voor de vreemde spelling van de Engelse taal, en het heeft te maken met het turbulentepast’ (verleden) (of wordt het gespeld als ‘passed' (geslaagd)?).

Om het bovenstaande voorbeeld te gebruiken, is het woord 'colonel’ (kolonel) afgeleid van het Middelfranse equivalent, dat ooit twee spellingen had.

De eerste was 'coronel', wat iets dichter bij de eigenlijke uitspraak lag, maar het was de oudere spelling van het woord die zegevierde en teruggreep naar zijn Italiaanse wortels in 'colonello'.

Engelse woorden met stille letters zijn meestal van buitenlandse komaf en zijn in de loop van de tijd aangepast door Engelssprekenden.

Een recent voorbeeld van dit fenomeen is het Japanse woord 'tsunami'.

De 'ts'-klank aan het begin van een woord bestaat niet in de Engelse taal, dus veel Engelse moedertaalsprekers laten de ‘T’ vallen en zeggen ‘sunami'.

Omdat het Verenigd Koninkrijk een eilandstaat is, is de Engelse woordenschat een ware smeltkroes van andere talen geworden, maar dit maakt het moeilijk om enige spellingregels toe te passen.

Maar maak je geen zorgen!

Er zijn veel trucs die je kunt gebruiken om ongemakkelijke spellingen te onthouden, zoals de ezelsbruggetjes die we al noemden.

Andere oorzaken van veel voorkomende spelfouten zijn dubbele letters.

Bijvoorbeeld, in het woord 'unnecessary’ (onnodig), zijn mensen vaak onzeker over hoeveel N'en, C's en S'en ze moeten gebruiken.

Hier is een eenvoudige truc voor - your Nearly New shirt has one Collar and two Sleeves. (je bijna nieuwe shirt heeft één kraag en twee mouwen.)

Dus ‘unnecessary’ heeft - twee 'N'en’, één ‘C’ en twee ‘S'en’.

Het is handig om te denken aan het overwinnen van de Engelse spelling door vloeiend Engels te schrijven.

Terwijl het vloeiend leren van een taal vaak geassocieerd wordt met het hebben van een hoog niveau van spreekvaardigheid en het kunnen gebruiken van veelvoorkomende Engelse uitdrukkingen en idiomatische uitdrukkingen in een Engels gesprek, kan het werken aan je Engelse spelling een brug slaan tussen je geschreven en gesproken Engels.

De Engelse spellingsregels kennen veel uitzonderingen
Regels zijn er om gebroken te worden en dat geldt zeker voor de Engelse spelling ǀ Bron: Pixabay - MoneyforCoffee
De beste leraren Engels beschikbaar
Georgette
4,9
4,9 (6 reviews)
Georgette
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Giselle
5
5 (5 reviews)
Giselle
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nikolas
5
5 (5 reviews)
Nikolas
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nihan
5
5 (10 reviews)
Nihan
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tatiana
5
5 (5 reviews)
Tatiana
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yousra
5
5 (10 reviews)
Yousra
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eline
5
5 (4 reviews)
Eline
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Robbe
5
5 (5 reviews)
Robbe
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Georgette
4,9
4,9 (6 reviews)
Georgette
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Giselle
5
5 (5 reviews)
Giselle
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nikolas
5
5 (5 reviews)
Nikolas
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nihan
5
5 (10 reviews)
Nihan
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tatiana
5
5 (5 reviews)
Tatiana
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yousra
5
5 (10 reviews)
Yousra
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eline
5
5 (4 reviews)
Eline
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Robbe
5
5 (5 reviews)
Robbe
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Grammatica Regels voor Mensen die Engels Willen Leren

Dus, zoals we weten, is de Engelse taal een smeltkroes, en dit maakt het zo moeilijk om een ​​regel toe te passen die geen uitzonderingen kent.

Er zijn echter patronen in de manier waarop woorden werken, en aangezien zo veel van de Engelse taal nauw verwant is aan Franse en Germaanse talen, zijn deze patronen van toepassing op grote groepen woordenschat.

Een van de eenvoudigste Engelse spellingsregels is bijvoorbeeld meervoudsvorming.

Om een ​​zelfstandig naamwoord in het Engels in het meervoud te zetten, voeg je als algemene regel een 'S' toe aan het einde van het woord.

Shoe (schoen) → Shoes

Photograph (foto) → Photographs

Angel (engel) → Angels

Deze regel is echter alleen algemeen en er is een hele reeks uitzonderingen.

Gelukkig, aangezien de meeste van deze uitzonderingen hetzelfde patroon volgen, kun je gemakkelijk leren hoe ze werken.

Laten we beginnen met woorden die eindigen op 'Y'.

Voor woorden die eindigen op een medeklinker gevolgd door 'Y', verwijder je de Y en voeg je 'i-e-s' toe:

Pony (pony) → Ponies

Company (bedrijf) → Companies

Parties (partij) → Parties

De uitzondering op deze regel zijn de minder gebruikelijke woorden die eindigen met een klinker voor de Y volgen de gebruikelijke regel of eenvoudig een 'S' toe te voegen.

Bay (baai) → Bays

Key (sleutel) → Keys

Play (toneelstuk) → Plays

Dus als spreker van een andere taal, lijkt de Engelse spelling met zijn valstrikken en inconsistenties mensen af te schrikken. Ze zijn echter niet altijd even moeilijk om onder de knie te krijgen.

Een andere uitzondering op standaard meervoud zijn woorden die al eindigen op een 'S', bijvoorbeeld 'bus'.

De regel voor de meervoudsvorming van deze woorden is dat je 'es' toevoegt in plaats van alleen 'S', en het is van toepassing op woorden die eindigen op 's-s', 'Z', 'c-h', 's-h' en ook 'X'.

Bus (bus) → Buses

Kiss (kus) → Kisses

Waltz (wals) → Waltzes

Match (lucifer) → Matches

Brush (borstel) → Brushes

Tax (belasting)→ Taxes

Dit deel van de meervoud regel is niet zo moeilijk te onthouden, omdat deze woorden bijna onmogelijk uit te spreken zijn zonder de extra 'E' om een ​​medeklinker te vergemakkelijken.

Engelse Spelling: Groot-Brittannië versus Amerika

Omdat het Engels wereldwijd wordt gesproken, zijn er gebieden waar bevolkingsgroepen zich hebben aangepast aan de taal en dingen hebben toegevoegd om hun eigen versie van het Engels te maken.

Dit is met name opvallend in de Verenigde Staten, waar verschillende spellingen de status hebben gekregen als een gestandaardiseerde versie van het Engels.

Volgens Oxford Dictionaries zijn deze verschillen ontstaan ​​omdat het Brits Engels de oorspronkelijke schrijfwijze van de woorden die het heeft verkregen, heeft behouden van andere talen, zoals het Frans in het bijzonder. Het Amerikaans Engels heeft de spelling echter aangepast om de manier waarop woorden worden uitgesproken beter weer te geven.

Engelsen en Amerikanen spellen sommige woorden anders
Engelse spelling tegenover Amerikaanse spelling. Wie heeft gelijk? ǀ Bron: Pixabay - ErikaWittlieb

Een van de meest opvallende van deze verschillen is in woorden die eindigen op 'r-e' in het Brits Engels, wat Amerikaans Engels 'e-r' zegt.

De reden hiervoor is precies zoals Oxford Dictionaries uitlegt: Brits Engels heeft vastgehouden aan de Franse spelling.

Frans        Brits Engels     Amerikaans Engels

Centre       Centre               Center

Théâtre      Theatre             Theater

Mètre         Metre                Meter

Voorbeelden van spelling die is gewijzigd door Amerikaans Engels zijn woorden die de klinkers 'O' en 'U' naast Brits Engels hebben, maar waar de 'U' is weggelaten in de Amerikaanse versies van deze woorden.

Brits Engels                         Amerikaans Engels

Colour (kleur)                         Color

Honour (eer)                           Honor

Neighbour (buurman)           Neighbor

Met betrekking tot dit fenomeen legt BBC America uit dat, net als de verandering in de spelling van woorden die eindigen op 'r-e', het weglaten van de letter 'U' een opzettelijke verandering was om woorden beter te laten aansluiten bij hun uitspraak.

Het verwijderen van de 'U' uit woorden zoals 'color' ​​was om te helpen ze te onderscheiden van woorden die 'o-u-r' bevatten maar die anders werden uitgesproken, als 'ower'.

Bijvoorbeeld, 'colour' (kleur) ​​en 'flour' (meel) eindigen met dezelfde letters, maar de 'o-u-r' in 'flour' wordt uitgesproken als 'ower'.

Andere woorden die zijn gewijzigd om de spelling meer fonetisch te maken voor de Amerikaans Engelse spreker, omvatten 'plow' (ploeg), dat wordt gespeld als 'plough' in Brits Engels, 'catalog’ (catalogus), dat oorspronkelijk 'catalogue' was, en 'ax’ (bijl), die de Britten spellen met een 'E', als 'axe'.

De variatie in spelling tussen Brits en Amerikaans Engels is altijd herkenbaar, maar het staat zelden begrijpend lezen in de weg.

Daarom kan het leren van Engels een ​​hele wereld van leesmogelijkheden openen, zodat je kunt genieten van literatuur van beide kanten van de Atlantische Oceaan!

Engels Leren: het Gebruik van Woordenboeken

Wanneer je Engels leert spreken, zul je ongetwijfeld een soort woordenboek nodig hebben om je geletterdheid, woordenschat en spelling te oefenen.

Maar woordenboeken zijn er in alle soorten en maten: eentalig, tweetalig, rijmend, voorschrijvend, beschrijvend, elektronisch, uitgebreid of pocket.

Echter, verwend worden met kiezen kan soms overweldigend zijn.

Dus hoe kies je het juiste Engelse woordenboek voor jezelf?

Aangezien elk type woordenboek een ander doel dient, hangt degene die je kiest af van je behoeften als leerling.

Sommige woordenboeken zijn eenvoudigweg bedoeld om de spelling van woorden op te zoeken en kunnen alleen een eenvoudige definitie hebben, terwijl anderen definities hebben die worden vergezeld door verwante woorden en het gebruik ervan.

Het zal je misschien verbazen dat de woordenboeken die we vandaag kennen, zijn begonnen als tweetalige woordenlijsten in het middeleeuwse Europa, die door kerkgangers werden gebruikt om bijbelse teksten te vertalen uit het Latijn naar hun moedertaal.

Evenzo werden de vroegste Engelse woordenboeken in Groot-Brittannië gebruikt om Latijnse, Franse en Spaanse woorden in het Engels te definiëren, en later ontwikkeld om alleen Engelse woorden met gedetailleerde definities te bevatten.

De alfabetische woordenboeken die we vandaag kennen, kwamen tot stand in het jaar 1755, met de publicatie van 'A Dictionary of the English Language' door Samuel Johnson.

Woordenboeken, terminologie en woordenlijsten boden een standaardisatie van de Engelse spelling in een tijd dat er weinig referentiebronnen waren.

Dit maakte het woordenboek een krachtig hulpmiddel bij het beïnvloeden van de manier waarop de Engelse taal zich ontwikkelde, zoals Noah Webster, als Amerikaanse samensteller, zich realiseerde.

Het is nooit te laat om je eerste les Engels te starten. Boek het nu met Superprof!

Webster begon subtiele veranderingen aan te brengen in de spelling die de Britten gebruikten om woorden beter te laten aansluiten bij hun uitspraak. Deze veranderingen werden vervolgens verantwoordelijk voor wat we tegenwoordig kennen als 'Amerikaans Engels'.

De woordenboekwereld is veel rijker en interessanter dan iemand zich ooit kan voorstellen en elke publicatie is veel meer dan een eenvoudig woordenboek.

De voor- en nadelen van het leren van Engels, als moedertaalspreker van een vreemde taal, zijn voornamelijk te danken aan de uitgestrektheid van de Engelssprekende wereld, maar je kunt er zeker van zijn dat hulp nooit ver weg is en vanaf dag één kun je de vruchten plukken.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Joep

Enthousiaste en gedreven persoonlijkheid met oog voor detail waarbij ik dit zo goed mogelijk in mijn teksten implementeert. Ik probeer steeds een uniek invalshoek te vinden om ieder woord optimaal naar de lezer over te brengen. Passie voor talloze onderwerpen en stellig een grote liefhebber voor het fietsen!