De bevolking van Noord-Amerika bestaat voornamelijk uit drie landen: de Verenigde Staten van Amerika, Canada en Mexico met in totaal 538,7 miljoen inwoners. Noord-Amerika is het op een na rijkste continent ter wereld na Europa.

Toch wonen er in deze drie geografisch grote landen steeds meer mensen die onder de armoedegrens leven en niet gemakkelijk toegang hebben tot hoogwaardig educatie.

In de Verenigde Staten bijvoorbeeld ligt het inschrijvingspercentage voor onderwijs in de buurt van 96%, waarbij 20% van die leerlingen in huishoudens met een laag inkomen leeft. Deze leerlingen hebben of zullen in de toekomst geen toegang hebben tot langdurige studies of verkeren in een situatie van onderwijs falen.

Schooluitval komt vaker voor bij leerlingen die te kampen hebben met het falen van het educatiesysteem.

Alleen al in 2012 gingen 1,3 miljoen Mexicaanse kinderen niet naar school.

De Noord-Amerikaanse bijlesmarkt is gebaseerd op tientallen miljoenen leerlingen die studieproblemen hebben tijdens de lagere en middelbare schoolleeftijd.

Veel betrouwbare bronnen van wetenschappelijke en journalistieke literatuur hebben echter in veel opzichten bewezen dat privé lessen de afgelopen vijftien tot twintig jaar alleen maar in populariteit zijn gestegen. Voordien was er een stilstand met niet veel ouders die de hulp zochten van privé docenten.

Ben je een expat die zijn toevlucht zoekt in Canada, de Verenigde Staten of Mexico en wil je dat je dierbare kinderen profiteren van extra schoolondersteuning om hun schoolproblemen te overwinnen?

Superprof is hier om je te laten zien hoe bijles wordt gegeven op het Noord-Amerikaanse continent.

De beste leraren Bijles beschikbaar
Annelien
Annelien
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elise
5
5 (5 reviews)
Elise
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lisa
5
5 (5 reviews)
Lisa
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Fidan
Fidan
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ozge
Ozge
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Natasja
5
5 (3 reviews)
Natasja
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Esther
Esther
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tiara
5
5 (1 reviews)
Tiara
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelien
Annelien
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elise
5
5 (5 reviews)
Elise
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lisa
5
5 (5 reviews)
Lisa
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Fidan
Fidan
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ozge
Ozge
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Natasja
5
5 (3 reviews)
Natasja
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Esther
Esther
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tiara
5
5 (1 reviews)
Tiara
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Monografie over Huiswerkbegeleiding in Noord-Amerika

Tot voor kort was de markt voor ondersteunende les in Noord-Amerika niet erg populair onder ouders en studenten.

Het onderwijsbeleid is langzamerhand belangrijker geworden en de regeringen van de landen hebben hun inspanningen opgevoerd om privé leraren aan te moedigen meer ondersteunende lessen te geven aan leerlingen die het moeilijk hebben.

Op zoek naar online bijles? Ga dan naar deze pagina.

Tot voor kort was aanvullend onderwijs in Noord-Amerika niet erg populair
Door overheidsbeleid worden privé leraren aangemoedigd meer ondersteunende lessen te geven aan leerlingen die het moeilijk hebben | Pixabay - StartupStockPhotos

Dit kan te wijten zijn aan het feit dat zelfs in 2018 de schoolsystemen zich de rug toekeerden aan leerlingen uit armere sociale klassen of verarmde etnische minderheden.

Scholen en leraren hebben de neiging om meer aandacht te besteden aan rijke kinderen die meer geld kunnen geven aan afbrokkelende scholen.

Hetzelfde blijkt waar te zijn in het ‘oude continent’, waar we in veel Europese landen een trend kunnen zien van een extreme voorliefde voor privé les om de tekortkomingen van de nationale educatie systemen te overwinnen.

In de Verenigde Staten van Amerika heeft de onderwijs ondersteuning zich in hoog tempo ontwikkeld als reactie op stimulansen van de federale overheid om leerlingen met grote schoolproblemen vooruitgang te laten boeken.

Inderdaad, zou de beroemde ‘No Child Left Behind Act’, ondertekend door het Amerikaanse Congres in 2002 onder het bewind van president G.W Bush dit onderkennen.

De officiële stimulans van het project stelde:

"Dat publieke financiering zou worden toegekend aan onderwijsinstellingen die de schoolprestaties van hun leerlingen zouden verbeteren. Degenen voor wie de resultaten zouden afnemen, zouden niet langer reguliere federale financiering ontvangen."

Voor sommigen zijn de resultaten discutabel, terwijl voor anderen deze wet de opkomst van extra schoolhulp en huiswerkbegeleiding heeft aangemoedigd. Het is belangrijk om te vermelden dat er vanaf 2015 veel kritiek was op deze wet en dat deze aan het eind van dat jaar werd vervangen door een andere wet, Every Student Succeeds Act.

Het wetsvoorstel ‘No Child Left Behind Act zou meer ten goede zijn gekomen aan Afro-Amerikaanse en Spaanse studenten met schoolproblemen.

In Canada lijkt de markt voor les aan huis veel sneller te zijn gegroeid, zo blijkt uit een onderzoek van UNESCO:

"Het aantal formele bijles instituten is de afgelopen dertig jaar tussen de 200 en 500 procent gegroeid."

Volgens Mark Bray, de schrijver van deze UNESCO-studie, "had ongeveer 24% van de ouders met schoolgaande kinderen in Ontario onlangs bijles docenten ingehuurd, en 50% van alle Canadese ouders beweerde dat ze een privé docent zouden inhuren als ze het zich konden veroorloven."

Uit het UNESCO-onderzoek blijkt dat in Canada 9,4% van de ouders die reageerden, zeiden dat hun kinderen na schooltijd, in het weekend, 's avonds en in de zomervakantie bijles, huiswerkbegeleiding of opfrislessen volgden: 8,4% zei dat hun kinderen al eerder in het verleden privéles hadden gevolgd.

Canada trekt veel immigranten uit Aziatische landen
Aziatische kinderen die naar de grote steden van Canada komen Hebben het voordeel dat ze gebruik kunnen maken van privé bijles centra | Pixabay - nguyentuanhung

In Canada trekt privéles aan huis in de grote steden van het land, zoals Montreal, Toronto en Vancouver, voornamelijk immigranten uit Hong Kong, Taiwan en het vasteland van China.

Huiswerkondersteuning in Afrika blijft echter minimaal in vergelijking met Oost-Aziatische en voormalige Sovjetbloklanden waar er meer privé docenten worden gezocht.

We zullen nu enkele organisaties noemen die begeleidende lessen aanbieden (bijles, opfriscursussen, huiswerkbegeleiding en avondlessen) ...

Noord-Amerika, Europa en Azië zijn niet de enige continenten die de hulp van privé leraren zoeken. Zuid-Amerika en Afrika volgen de trends om vertrouwen bij leerlingen te wekken en academisch succes te verzekeren.

Noord-Amerikaanse Educatie Bedrijven

Op weg van het informele ‘handje contantje’ en lokale economie naar een officiële professionele onderneming, heeft Noord-Amerika de groei gezien van bedrijven die bijles aanbieden, die nu internationaal zijn of zich snel hebben verspreid over hun nationale grondgebied.

Internationale Organisaties

  • Kumon is nu aanwezig in Mexico, de Verenigde Staten en Canada en is een Japans privé bedrijf, opgericht in Osaka in 1954, met meer dan vier miljoen leerlingen wereldwijd die bijles cursussen volgen in basisvakken zoals wiskunde en vreemde talen. De naam Kumon is er een om te vertrouwen;
  • Oxford Learning Center: met verschillende agentschappen in Canada (in British Columbia, Alberta, Ontario, Manitoba, Nova Scotia, Quebec en Saskatchewan), de Verenigde Staten en enkele landen in de Perzische Golf. Ze bieden begeleidende ondersteuning en extra lessen in wiskunde, wetenschappen, examenvoorbereiding, huiswerkbegeleiding en gepersonaliseerde programma's aangepast aan leerlingen met leermoeilijkheden. Hun slogan is er een die studenten boeit en ze vervult met het verlangen om te leren: ‘Never Stop Learning.’

In de Verenigde Staten

  • Sylvan Learning: Organisatie die studenten met leermoeilijkheden helpt. School ondersteunende lessen die worden aangeboden voor huiswerkbegeleiding, wiskunde (algebra, trigonometrie, meetkunde) enzovoort.
  • School City: Gevestigd in Santa Clara, Californië en vertrouwd door veel staten in de VS. De formule van deze lerende organisatie biedt leerlingen de mogelijkheid om online cursussen te volgen in alle betrokken steden via een netwerk van personal computers. Bekijken!

Canadese Bijles Organisaties

In Canada wordt Engels en Frans gesproken
Montreal heeft een organisatie die bijles geeft aan Franstaligen | Pixabay - Kingrise

Aangezien Canada een tweetalig land is, zijn er opties beschikbaar voor zowel Franstaligen als Engelssprekenden. Hier zijn enkele alternatieven voor de Franstaligen in Quebec:

  • Je réussis (of ‘Ik slaag’): is gevestigd in Montreal (provincie Quebec), de grootste Franstalige stad van Canada. Deze organisatie biedt privé lessen voor Franstaligen.
  • Succès Scolaire (of ‘schoolsucces’: is de grootste en nummer één bijles service in Quebec, die wordt aangeboden aan Franstalige moedertaalsprekers. De school is aanwezig in Ontario, Quebec City, Sherbrooke, Gatineau, Montreal, Laval en Longueuil. Zeshonderd gekwalificeerde leraren hebben sinds 2006 al meer dan 15.000 leerlingen lesgegeven. Het doel van dit bedrijf is om kinderen de kans te geven om zich te toetsen, om meer hulpmiddelen te ontdekken en om intensief en regelmatig werk te bieden om bezig te blijven en te blijven leren.

Nu voor de Canadese meerderheid van Engelssprekenden:

  • Skooli: een in Vancouver gevestigd bedrijf dat online en thuis privéles aanbiedt aan studenten van basis- tot universitair niveau. Zoek een privé docent om te helpen met wiskunde (calculus, algebra, meetkunde, statistiek), vreemde talen, geesteswetenschappen en wetenschappen. Ze staan ​​vooral bekend als een online bedrijf, maar ze bieden ook privé lessen aan in veel grote steden in heel Canada als je huiswerk begeleiders wilt inhuren.
  • ICAN Education: geprezen om hun effectieve methoden en ondersteunende programma's, bieden de negen Greater-Toronto-locaties hulp voor studenten van alle leeftijden. Het iAchieve-programma is bedoeld voor leerlingen van groep een tot acht die het schoolcurriculum van Ontario volgen. iExcel biedt middelbare scholieren extra school ondersteuning in Engels, wiskunde en natuurwetenschappen.

Merk op dat Quebec niet het enige gebied in Noord-Amerika is dat onderwijs diensten in de Franse taal aanbiedt; start-ups beginnen zich in de Verenigde Staten te vestigen. Dit is het geval bij het particuliere bedrijf Acadomia, Franse bijles in Florida is sinds maart 2016 beschikbaar.

Ook heeft Superprof zich onlangs gevestigd in de kantoren van FrenchTech in San Francisco, Californië, nadat het zijn Spaanse concurrent MiProfParticular had gekocht.

Dit soort extra les die thuis wordt aangeboden, lijkt alomtegenwoordig te zijn in Noord-Amerika, net als ondersteunend onderwijs op het Aziatische continent!

Privé en Online Bijles in Noord-Amerika

De markt voor persoonlijk onderwijs is enigszins gediversifieerd met de tijd en de evolutie van web technologieën, met name met online bijles.

In Noord-Amerika groeit de online bijles markt snel
Online onderwijs voorkomt overvolle klassen | Pixabay - LeejeongSoo

Privélessen met een persoonlijke docent worden traditioneel gegeven in het comfort van het huis van de leerling, wekelijks en vaak achter de schermen van de informele economie.

Met de ontwikkeling van het educatie beleid is schoolsucces langzamerhand een belangrijk aandachtspunt voor regeringen geworden.

Een goed opgeleide samenleving is een geschoolde populatie (zeg economen) van ingenieurs, artsen, docenten, onderzoekers en innovatoren. Al deze beroepen hebben verantwoordelijkheden die de economie en samenleving van elk land doen groeien.

Privélessen worden vaak gezien als een medium om academisch succes te behalen, toegang te krijgen tot prestigieuze scholen en cum laude af te studeren. Niet voor niets zijn er vaak grote banen gereserveerd voor afgestudeerden uit het hoger onderwijs!

In de afgelopen jaren hebben de digitale revolutie en het internet de thuismarkt voor bijles veranderd: in Noord-Amerika zijn online websites snel uitgebreid met huiswerk begeleiders tegen zeer betaalbare prijzen, soms wordt zelfs gratis bijles aangeboden!

Tegenwoordig kan een Canadese, Amerikaanse of Mexicaanse privé leraar zijn eigen online bijles website maken om zijn diensten aan te bieden en gebruikers overal ter wereld te bereiken.

Online educatie platforms die worstelende leerlingen koppelen aan gekwalificeerde privé leraren worden wereldwijd steeds populairder. Dit heeft de markt voor privé lessen gemoderniseerd en voor altijd veranderd.

Onderwijsadviseurs en school ondersteunende instanties kunnen ook een partnerschap aanbieden met in Amerika gevestigde openbare en particuliere scholen.

De beste docenten geven een-op-een les om de studievaardigheden van het kind te verbeteren en de hiaten in persoonlijke ondersteuning op te vullen die leraren niet kunnen. Privé docenten komen tussenbeide en helpen studenten met leerproblemen om hun schoolse doelen te bereiken.

Leerlingen die hulp zoeken door extra huiswerkbegeleiding in te schakelen, maken sneller vorderingen.

Nog niet overtuigd? Er zijn ook tal van Nederlandse professionele websites die privé lessen aanbieden met een online bijles docent: Lyceo, Bijlesnetwerk, StudentPlus, enzovoort.

 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Joep

Enthousiaste en gedreven persoonlijkheid met oog voor detail waarbij ik dit zo goed mogelijk in mijn teksten implementeert. Ik probeer steeds een uniek invalshoek te vinden om ieder woord optimaal naar de lezer over te brengen. Passie voor talloze onderwerpen en stellig een grote liefhebber voor het fietsen!