De studenten die we kennen streven - net als jij - naar academisch succes.

Het realiseren ervan is echter een ander verhaal.

Terwijl velen verlangen naar een-op-een begeleiding van een privéleraar, aarzelen sommigen nog steeds om een bijlesdocent te zoeken, om verschillende redenen:

• vrees voor hoge kosten

• het zich zorgen maken over het vinden van een passende ervaren docent

• zorgen over leerstijlen die niet overeenstemmen met de leerstijl van de leraar

Laten we deze angsten tot rust brengen.

Het vinden van je ideale bijlesdocent is niet moeilijk. In deze blog zullen we je vertellen hoe je je wens voor aanvullende kwalitatieve studiebegeleiding voor een geweldige prijs kunt realiseren.

Er zijn veel manieren om een bijlesdocent te vinden
Start je zoektocht naar huiswerkbegeleiding nu ǀ Bron: Pixabay - Geralt
De beste leraren Bijles beschikbaar
Annelien
Annelien
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elise
5
5 (5 reviews)
Elise
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lisa
5
5 (5 reviews)
Lisa
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Fidan
Fidan
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ozge
Ozge
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Natasja
5
5 (3 reviews)
Natasja
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Esther
Esther
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tiara
5
5 (1 reviews)
Tiara
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelien
Annelien
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elise
5
5 (5 reviews)
Elise
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lisa
5
5 (5 reviews)
Lisa
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Fidan
Fidan
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ozge
Ozge
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Natasja
5
5 (3 reviews)
Natasja
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Esther
Esther
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tiara
5
5 (1 reviews)
Tiara
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Hoe Neem je Contact op met een Privéleraar?

Om het beste uit je bijles ervaring te halen, moet je precies aangeven wat je nodig hebt als je in eerste instantie contact opneemt met je bijlesdocent.

Geef je doel effectief weer

"Ik heb hulp nodig in de wetenschap"

Dit eenvoudige verzoek levert geen acceptabele resultaten op. Hoewel er een overvloed aan docenten natuurkunde, biologie en scheikunde op zoek is naar studenten om ze te helpen, zullen ze niet weten welke wetenschap je momenteel probeert te beheersen, of wat voor soort hulp je zoekt.

"Ik ben 14 jaar en zoek huiswerkbegeleiding in de chemie" Bijles Amsterdam

Dit profielvoorbeeld is een zeer specifieke aankondiging die potentiële docenten precies vertelt welk type studiebegeleiding je zoekt. Door je leeftijd bekend te maken, weet de ervaren huiswerkbegeleider precies in welke fase van de discipline je momenteel aan het werken bent.

Er zijn drie fundamentele 'fasen' van begeleiding voor elk onderwerp waarvoor je bijles zou kunnen zoeken:

 • Basis: geeft aan dat je aan het begin staat van je leeravontuur. Of het nu Engels is, muziek of wiskunde, als je net begint, is dit het niveau voor jou.
 • Als beginnend leerling zou je een grotere keuze aan docenten hebben, omdat veel leraren, ook gevorderden, beginnende leerlingen verwelkomen.
 • Gemiddeld: geeft aan dat je al een bepaald niveau van kennis hebt van het onderwerp, maar dat je een extra stimulans nodig hebt of zou willen hebben. Gemiddelde studenten hebben de basisbegrippen begrepen en zijn nu op zoek naar meer inzicht of meer diepgang in wat ze momenteel bestuderen.
 • Hier heb je het voordeel boven het basisniveau omdat je docent meer tijd kan besteden aan het onderwijzen van meer gevorderde onderwerpen. Bovendien zijn je lessen mogelijk minder vaak, dus je kosten kunnen lager zijn!
 • Expert: toont een sterke grip op het onderwerp. Studenten op dit niveau zoeken absoluut inzicht in wat ze bestuderen. Bereid je je voor op een belangrijk examen? Misschien een scriptie schrijven? De bijlesdocent die je in dit geval zoekt, is hooggekwalificeerd, met jarenlange ervaring.

Geef je Bedoeling te Kennen

Bereid je je voor op het vmbo? Of heb je havo of vwo bijles nodig?

Wil je je cijfers voor lezen en schrijven verbeteren?

Wil je de gitaar of piano beheersen?

Ben je op zoek naar gespecialiseerde certificering - TOEFL of IELTS?

Wees zo expliciet mogelijk in het aangeven van je gewenste uitkomst van de studiebegeleiding. Als je dit doet, bespaar je tijd door je zoekopdracht voor de beste bijlesleraar te verfijnen.

Omgekeerd, wanneer bijlesdocenten precies weten wat je zoekt, zullen degenen met jouw gewenste kwaliteiten sneller geneigd zijn om jou uit te kiezen en hun diensten aan te bieden.

Vermeld Details

Help potentiële docenten jou te vinden door exacte criteria te geven. Ben je alleen beschikbaar voor lessen op dinsdagavond?

Het beperken van je schema beperkt je keuze van potentiële leraren.

Je zou kunnen proberen je kansen uit te breiden door een bredere beschikbaarheid te vermelden. Vergeet niet: docenten geven zelfs in het weekend les!

Accepteer je online bijles studiebegeleiding, of moet de docent bij jou thuis komen voor een-op-een bijles?

Pas op dat de kosten voor thuisonderwijs mogelijk iets hoger zijn dan wanneer je online of ergens in het openbaar bijles zou hebben gekregen, omdat sommige bijlesdocenten reiskosten in hun prijs opnemen.

Hoeveel Geld ben je Bereid om Per Uur aan Bijles uit te geven?

Je moet weten dat de kosten van bijles worden bepaald door verschillende factoren:

 • Waar je woont: privédocenten in Amsterdam berekenen doorgaans € 22,50 per uur. Vergelijk dat tarief met de gemiddelde bijlesdocenten in Leiden - € 18,55 per uur; je kunt gemakkelijk zien dat aardrijkskunde een verschil maakt in hoeveel je zou betalen voor je lessen.
 • Mate van deskundigheid/niveau van studie: het spreekt vanzelf dat een hoogopgeleide, ervaren bijlesdocent een hogere prijs zou kunnen berekenen dan een student tijdens de zomervakantie. Even belangrijk voor de prijsbepaling is jouw niveau van leren. Een student die zich op de universiteit voorbereidt, zou meer moeten betalen dan een leerling op basisschoolniveau.
 • Benodigde studiematerialen: gespecialiseerde studiebegeleiding, zoals pianolessen (gemiddeld uurtarief - € 30,- in Nederland) is veel hoger dan, bijvoorbeeld, Engelse grammaticahulp (gemiddeld uurtarief toegekend door de plaats waar je woont - zie eerste opsommingsteken).

Wees voorzichtig met wat je vraagt: als jouw online bijles advertentie aangeeft dat je een gevorderde biologie of natuurkunde bijlesdocent wilt inhuren voor € 15,- per uur, zul je waarschijnlijk niet de goede studiebegeleiders aantrekken die je nodig hebt.

Ten slotte moet je aangeven hoe lang je bijles nodig hebt: alleen tot je de basis wiskunde beheerst, of voor het hele schooljaar?

De duur van een paar maanden zou geschikt zijn voor de voorbereiding op een toets; langer lopende studiebegeleiding is meer geschikt om inzicht te krijgen in de grondbeginselen of voor een dieper begrip van het onderwerp, of huiswerkbegeleiding.

Aanvullende Bijzonderheden

Veel advertentiesites bieden directe communicatie met individuele bijlesdocenten, zoals dialoogvensters of chatberichten.

Het kan echter geen kwaad om toekomstige bijlesdocenten andere manieren te bieden om contact met je op te nemen. Door je e-mailadres en telefoonnummer op te geven, hebben geïnteresseerde kandidaten verschillende manieren om contact met je op te nemen.

Studies tonen aan dat online profielen die een foto bevatten, meer berichten ontvangen dan die zonder een bijbehorende afbeelding. Als je hoopt het grootste aantal profielweergaven aan te trekken - en dat zou je moeten doen, is het uploaden van een vriendelijk ogende foto de sleutel.

Geen paniek! Hulp is soms dichterbij dan je denkt
Geef niet op! Ook voor jou is er een bijlesdocent ǀ Bron: Pixabay - punttim

Je hebt Nu Resultaten Nodig!

Je hebt vorige week je profiel gepost maar geen treffers of berichten ontvangen.

Geen paniek!

Het is goed mogelijk dat je bericht simpelweg verloren is gegaan in de mail. De markt voor privébegeleiding is de laatste tijd enorm in opkomst. Omdat docenten en leerlingen beide profielen plaatsen, is jouw verzoek waarschijnlijk over het hoofd gezien.

Je hoeft alleen je bericht nogmaals te sturen!

Je advertentie betitelen met Dringende hulp nodig! of Ik heb met spoed hulp nodig! is in het oog springend en communiceert effectief jouw urgentie. Het kan ook helpen om een felgekleurd lettertype te gebruiken.

Als je aangeeft dat je flexibel bent qua prijs, planning en locatie, kan dit ook leiden tot gekwalificeerde studiebegeleiders die goed bij jouw behoeften passen en je benaderen.

Hoe Vind Je Snel een Privéleraar?

Online een advertentie plaatsen is niet de enige manier om je perfecte studiebegeleider te vinden.

Zoals hierboven vermeld, zijn bijlesdocenten voor allerlei onderwerpen ook bezig met het plaatsen van advertenties, op zoek naar mensen zoals jij die hun expertise nodig hebben. Nadat je je profiel hebt gemaakt, kun je een aantal sites doorzoeken die thuisonderwijs promoten.

Superprof is gewoon zo'n site. Daar vind je gedetailleerde profielen van studiebegeleiders die bereid en klaar staan ​​om je te helpen. Individuele lijsten bevatten informatie over:

referenties en expertisegebied - 'middelbare school wiskunde' of 'algebra 1', in tegenstelling tot de algemene     'wiskundeleraar' bijvoorbeeld.

ervaring - met privébegeleiding en lesgeven in de klas

locatie - in welk deel van Nederland ze werken (bijvoorbeeld studiebegeleiding Nijmegen )

• Of hij/zij openstaat voor online begeleiding

prijs van de bijles per uur

• gemiddelde reactietijd

feedback van andere studenten die met deze docent hebben gewerkt

Feedback kan jouw doorslaggevende factor zijn. Een goede aanbeveling van andere studenten is een geweldige manier om je te helpen een bijlesleraar te kiezen die bij je past.

Een waarschuwing: neem de eerste privéleraar die je vindt niet aan alleen omdat je nu hulp nodig hebt. Neem de tijd om verschillende profielen door te nemen voordat je je gaat richten op degene die je naar het licht van begrip in jouw gekozen onderwerp zal begeleiden.

Je hebt Je Match Gevonden!

Geweldig nieuws! Je staat op het punt om de studiebegeleiding te krijgen die je nodig hebt van een bijlesleraar van  jouw dromen!

Je eerste ontmoeting is het moment om te overwegen om je lessen zorgvuldig te plannen. Stel vanaf het begin vast wanneer, hoe vaak en hoe lang je bijles zult moeten volgen.

Het zou niet goed zijn om deze perfecte studiebegeleider te verliezen vanwege planningsconflicten.

Je moet zijn/haar andere verplichtingen in overweging nemen bij het bepalen van je toekomstige sessies.

Misschien kunt je een planningsconflict oplossen door te besluiten om groepslessen online te volgen, als je toekomstige bijlesleraar al een andere verplichting heeft staan tijdens jouw voorkeurstijdvak.

Vervolgens moet je de lesmaterialen voorleggen die je nodig hebt om te leren: schoolhandboeken, buitenschoolse middelen  - zoals wiskundepuzzels of woordspelletjes; of heb je huiswerkbegeleiding nodig? Door nauwkeurig te zijn, help je je studiebegeleider de focus van jullie sessies te beperken tot precies waar je het nodig hebt.

Goede communicatieve vaardigheden zijn de sleutel tot het stand brengen van de meest gunstige relatie tussen jou en jouw studiebegeleider.

Ook voor jou is er een bijlesdocent
Ook jij kunt de studiebegeleiding vinden die bij je past ǀ Bron: Pixabay - cuncon

Gratis Privé Bijles

De kosten van het onderwijs stijgen enorm, een feit dat velen ervan heeft weerhouden om sowieso hoger onderwijs te zoeken, laat staan ​​privé onderwijs. Maar er zijn een aantal goedkopere opties voor bijlessen te vinden.

Ga naar de Khan Academy, een onderwijs-website die je niets opdraagt. Je kiest eenvoudigweg je onderwerp en bekijkt een reeks video's met begrippen, fijne kneepjes en uitleg van enkele van de lastigste onderwerpen op school.

Khan onderwijs video's geven een grondige uitleg over:

Wiskunde: rekenkunde, algebra, meetkunde, analyse, statistiek en lineaire algebra

 • je kunt ook wiskunde leerstof selecteren op niveau of graad

Wetenschap: natuurkunde, scheikunde, biologie, kosmologie, gezondheid

Gegevensbewerking: programmeren, animaties, informatica

Economie: macro-economie, ondernemerschap, financiën.

Naast video's kun je praktijk oefeningen en een handige 'tracker' vinden om je voortgang te meten.

Hier merken we op dat de onderwijs video's van Khan Academy zijn gericht op het Amerikaanse onderwijssysteem. Hoewel het materiaal zeker nuttig is - en 'gratis' ook geen pijn doet, moet je misschien wat lander zoeken naar het specifieke niveau van wiskunde en/of wetenschap dat je momenteel bestudeert.

Als je geïnteresseerd bent in een meer lokale oplossing, kun je jouw zoekopdracht richten aan jouw gemeente.

In bijvoorbeeld de gemeente Den Haag kun je mogelijkheden voor extra leerondersteuning vinden op de Scholenwijzer.

Ook de bibliotheken van Den Haag bieden gratis hulp bij wiskunde, Engels en wetenschap. Ze bieden een gratis internetaansluiting en als je online iets vindt dat relevant is voor je studie, kun je dat kosteloos uitprinten.

Hun diensten zijn beschikbaar wanneer de bibliotheek open is en ze hebben ook specifieke tijden en datums voor ondersteuning in elke bibliotheek, in de hele stad. En je kunt gewoon vrij binnenlopen!

Zou jouw gemeente en lokale bibliotheek hetzelfde kunnen bieden?

Ben je een tweede taal aan het leren?

Lang-8 is een taaluitwisseling site die studie biedt in het Frans, Duits, Spaans ... zelfs Tagalog!

Nadat je je hebt aangemeld (het is gratis, met niets om te downloaden!), kun je anderen helpen Engels te leren terwijl jij je Mandarijn of Portugees oefent.

Hoewel de site beperkt is tot schrijven en alles wat het inhoudt (grammatica, spelling, zinsstructuur), kun je via deze portal relaties opbouwen met mensen die de taal waarin je studeert als moedertaal hebben. Hen uitnodigen om met hen te video chatten, zal jullie allebei helpen met spreekvaardigheid.

Door anderen te helpen, help je ook jezelf.

Door de juiste studiebegeleiding kun je meer bereiken
Misschien is academisch succes ook voor jou weggelegd ǀ Bron: Pixabay - Rob Towne

Wat als Online Huiswerkbegeleiding niet bij je Past?

Dat is helemaal geen probleem. Je kunt op verschillende manieren gekwalificeerde privéleraren in jouw eigen omgeving vinden.

Met behulp van dezelfde informatie die je voor je online profiel hebt beschreven, kun je flyers afdrukken en deze in je gemeente verspreiden.

 • Bibliotheken en gemeenschapscentra hebben vaak prikborden voor precies dit doel. Zorg ervoor dat uw flyer zichtbaar en prominent aanwezig is.
 • Supermarkten en lokale winkels bieden ook  vaak ruimte voor aankondigingen. Als je hier een folder ophangt, kan jouw advertentie beter zichtbaar worden.
 • Kranten hebben advertentieruimte voor alleen dergelijke aankondigingen. Je kunt zelfs een advertentie gratis plaatsen! Het is echter waarschijnlijker dat je een vergoeding moet betalen voor het plaatsen van je aanvraag.
 • Vraag rond op school: het is mogelijk dat een van je vrienden of een administratief medewerker je naar één of meer gekwalificeerde studiebegeleider(s) kan sturen.

Mond-tot-mondreclame is een uitstekende vorm van adverteren en het is gratis! Laat mensen weten dat je op de markt bent voor schoolhulp. Misschien kan zelfs je buurman je naar academische ondersteuning leiden.

Het is nooit gemakkelijk om hulp te vragen, maar het is zeker geen schande.

Niet als er massa's studiebegeleiders op je wachten om aan te geven wat je nodig hebt.

 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Joep

Enthousiaste en gedreven persoonlijkheid met oog voor detail waarbij ik dit zo goed mogelijk in mijn teksten implementeert. Ik probeer steeds een uniek invalshoek te vinden om ieder woord optimaal naar de lezer over te brengen. Passie voor talloze onderwerpen en stellig een grote liefhebber voor het fietsen!