"Rome werd niet op een dag gebouwd."

Vertel dat aan iemand die een nieuwe taal wil leren.

Als je vloeiend in het Arabisch wilt worden en je stelt je voor dat je in een handvol weken een nieuwe taal zult leren, dan zul je teleurgesteld worden.

Niets is echter onmogelijk!

Je zult geduldig moeten zijn, evenals gemotiveerd, uithoudingsvermogen en een dagelijks werktempo hebben dat je zal aanmoedigen om de moeilijkheden van de taal te overwinnen.

Arabisch leren betekent een geheel nieuwe taal eigen maken. En voor sommige mensen wegen de moeilijkheden op tegen de voordelen van het leren van Arabisch, maar als je blijft vechten, zie je de beloningen.

Dus waarom zou je je ambities niet evalueren: wil je vloeiend Arabisch schrijven of spreken, tweetalig worden of eenvoudig de elementaire ideeën van de taal beheersen?

Hier zijn de beste methoden om nieuwe Arabische woorden (zelfstandige naamwoorden, bijvoeglijke naamwoorden, werkwoorden, voornaamwoorden, enzovoort) te leren onder de beste omstandigheden. Of je nu op zoek bent naar het basis Arabisch of een specifiek dialect uit het Midden-Oosten of Noord-Afrika, wij bieden je de mogelijkheid om een ​​vreemde taal te leren!

De beste leraren Arabisch beschikbaar
1e les gratis!
Omer
Omer
18€
/u
1e les gratis!
Housam
Housam
15€
/u
1e les gratis!
Samer
Samer
15€
/u
1e les gratis!
Mahmoud
Mahmoud
10€
/u
1e les gratis!
Hedeyat
Hedeyat
12€
/u
1e les gratis!
Sanaa
Sanaa
20€
/u
1e les gratis!
Mohamed
Mohamed
15€
/u
1e les gratis!
Nemah
Nemah
25€
/u
1e les gratis!
Omer
Omer
18€
/u
1e les gratis!
Housam
Housam
15€
/u
1e les gratis!
Samer
Samer
15€
/u
1e les gratis!
Mahmoud
Mahmoud
10€
/u
1e les gratis!
Hedeyat
Hedeyat
12€
/u
1e les gratis!
Sanaa
Sanaa
20€
/u
1e les gratis!
Mohamed
Mohamed
15€
/u
1e les gratis!
Nemah
Nemah
25€
/u
1ste les gratis>

Verschillende Manieren om Arabisch te Leren

Een vreemde taal leren wordt vaak gezien als gemakkelijk, soms zelfs leuk. Maar Arabisch leren plaatst je direct achter de barrière van het Arabische alfabet, wat totaal anders is dan ons moderne Latijnse alfabet.

Leer het Arabisch van het land waar je naartoe gaat
Je moet een Arabische leermethode vinden aangepast aan jouw behoeften ǀ Pixabay - Free-Photos

Hier is een lijst met mogelijke problemen die je kunt tegenkomen bij het leren van de taal als een Nederlandse moedertaalspreker:

 • Het alfabet: 112 geschreven vormen om volledig te onthouden, die overeenkomen met de 28 letters van het Arabische alfabet (initiële -, geïsoleerde - en midden vorm);
 • Het keelklank medeklinker systeem van de Arabische taal: veel medeklinkers hebben mondgymnastiek nodig om de betekenis van Arabische woorden niet te veranderen en met een goede uitspraak te spreken;
 • Tijd: een Nederlands of Engels persoon heeft blijkbaar 2.200 uur nodig voordat hij of zij goed Arabisch begint te spreken, terwijl een Latijnse taal slechts 600 uur nodig heeft;
 • De onzichtbaarheid van klinkers: het Arabisch is een taal met Semitische wortels, dat wil zeggen wortels die lexicaal (aan de woordgroep eigen) zijn en alleen medeklinkers gebruiken.

Een Semitische stamwoord bevat vaak drie medeklinkers. Ze worden abjads genoemd en daarom worden de klinkers niet altijd opgeschreven.

Vanuit het stamwoord k-t-b = kan bijvoorbeeld, om te schrijven, woorden worden gevormd zoals kataba = boek, kātib = schrijver, maktaba = bibliotheek, miktāb = typmachine, yaktubu = hij schrijft.

Dus gezien de potentiële moeilijkheden bij het leren van Arabisch, is het essentieel om de optie te vinden die het beste bij je past. Aan de positieve kant, zijn er een aantal verschillende manieren om Arabisch te leren waar je uit kunt kiezen, dus het leren hoeft in dat opzicht niet te ingewikkeld te zijn.

Het is het beste om te beginnen met Klassiek Arabisch, dat wordt begrepen door de hele Arabische wereld, inclusief Marokko, Irak en Egypte. Het is een gemeenschappelijke taalkundige basis. Het Marokkaans-Arabisch, Darija, is echter anders dan het Egyptische Arabisch, dat op zijn beurt weer anders is dan het Iraakse Arabisch, of dat van Libanon of Saoedi-Arabië.

Om deze reden is het misschien een goed idee om het Arabische dialect te leren dat afkomstig is uit het land waar je de meeste tijd zult doorbrengen, of de gemeenschap waaraan je het meest zult worden blootgesteld.

Superprof heeft een lijst met Arabische lesmethoden samengesteld die nuttig voor je kunnen zijn:

 • Assimil-methode;
 • Arabische taalgraden aan een universiteit of hogeschool;
 • Een meeslepende reis naar een Arabisch land om met moedertaalsprekers te spreken;
 • Arabische bijles thuis;
 • De autodidactische methode, die bestaat uit het lezen van het nieuws, het spreken met Arabische vrienden en het gratis volgen van lessen online.

Vind een cursus Arabische les Amsterdam met Superprof.

Arabisch Leren: De Beste Geschreven Werken

Fonetiek, vocabulaire en grammatica vormen de sleutels van elk Arabisch taalprogramma.

Wanneer een student in een beginnerscursus begint Arabisch te spreken, zijn boeken een geweldig hulpmiddel, zelfs vandaag wanneer alles digitaal is. Dit komt omdat Arabisch leren betekent dat je je moet inspannen om het Arabische alfabet te onthouden.

Je hebt boeken nodig om Arabisch te leren
In een 'maktaba' (bibliotheek) vind je allerlei boeken om Arabisch te leren ǀ Visualhunt - Unsplash

Dit kan worden gedaan met behulp van Arabische boeken. Hiermee kun je Arabische geschreven symbolen onthouden en begrijpen hoe je accenten kunt gebruiken, die cruciaal zijn voor het correct uitspreken van nieuw geleerde Arabische woorden.

Met boeken kun je:

 • Lijsten met woorden leren die thematisch zijn gescheiden (dagelijks leven, reizen, vragen om de tijd, bestemmingen, producten, enzovoort);
 • Idiomatische uitdrukkingen leren waarmee je eenvoudige gesprekken in het Arabisch kunt voeren;
 • Duizend vocabulaire woorden leren die elke dag worden gebruikt in Arabisch sprekende landen, en die je 80% van de gesprekken laat begrijpen;
 • Grammatica leren, wat oefenen met Arabische moedertaalsprekers vereist.

Laten we eens kijken welke Arabische boeken je Arabische woorden en grammatica kunnen leren:

 • Kallimni ‘Arabi Bishweesh: A Beginners Course in Spoken Egyptian Arabic 1. Erg goed voor beginners die geïnteresseerd zijn in Egypte; het wordt ook geleverd met een audio-cd als je ernaar wilt luisteren in je auto op weg naar je werk of in de sportschool. Het is geschikt voor gemiddelde en gevorderde leerlingen, dus je kunt vasthouden aan dezelfde auteur en methode tijdens je taal leeravontuur! (Niet verkrijgbaar in het Nederlands.)
 • Arabi Liblib: Egyptian Colloquial Arabic for the Advanced Learner: Adjectives and Descriptions. Nog een favoriet in het Egyptisch dialect, deze keer voor gevorderde cursisten en met een zeer informele benadering van het vocabulaire, wat het leuk maakt om te leren! (Niet verkrijgbaar in het Nederlands.)
 • Living Language Arabic: Complete Edition: Beginner through advanced course. Inclusief drie cursusboeken, negen audio-cd's, Arabische scripthandleiding en gratis online leren. Een ander taalboek met zeer effectief leren, en een cd om je door enkele van de meest fundamentele taallessen de weg te wijzen. (Niet verkrijgbaar in het Nederlands.)
 • Arabisch-Nederlands Tweetalig Visueel Woordenboek (Van Dale Beeldwoordenboek Nederlands-Arabisch). Als je een visueel persoon bent, is dit boek iets voor jou. De foto's maken het gemakkelijk om woorden te onthouden.
 • Arabisch voor Dummies: Arabisch voor beginners. Hier is een boek voor studenten die graag hun taalvaardigheden willen verbeteren.
 • Let's Talk Arabic: Second edition (Arabische editie). Dit boek heeft een eenvoudige en effectieve methode om te leren lezen in het Arabisch en de taal te spreken. (Niet verkrijgbaar in het Nederlands.)

Boeken zijn geweldig, maar ze kosten wel wat geld, vooral als je geen lid bent in je plaatselijke bibliotheek. Je kunt ook Arabisch gratis online leren.

Pop quiz! Eens kijken of je oplet: hoe zeg je 'bibliotheek' in het Arabisch?

De beste leraren Arabisch beschikbaar
1e les gratis!
Omer
Omer
18€
/u
1e les gratis!
Housam
Housam
15€
/u
1e les gratis!
Samer
Samer
15€
/u
1e les gratis!
Mahmoud
Mahmoud
10€
/u
1e les gratis!
Hedeyat
Hedeyat
12€
/u
1e les gratis!
Sanaa
Sanaa
20€
/u
1e les gratis!
Mohamed
Mohamed
15€
/u
1e les gratis!
Nemah
Nemah
25€
/u
1e les gratis!
Omer
Omer
18€
/u
1e les gratis!
Housam
Housam
15€
/u
1e les gratis!
Samer
Samer
15€
/u
1e les gratis!
Mahmoud
Mahmoud
10€
/u
1e les gratis!
Hedeyat
Hedeyat
12€
/u
1e les gratis!
Sanaa
Sanaa
20€
/u
1e les gratis!
Mohamed
Mohamed
15€
/u
1e les gratis!
Nemah
Nemah
25€
/u
1ste les gratis>

Leer Arabisch Online: de Beste Websites

Sinds de digitale revolutie is het internet een goudmijn geweest voor het vinden van hulpmiddelen voor het leren van talen.

Er zijn wesites voor beginners en gevorderden om Arabisch te leren
Wat als je de perfecte website vindt om Arabisch te leren? ǀ Visualhunt - jisc_Infonet

Er zijn enkele goede websites voor het leren van talen. Op internet is alles mogelijk.

Vergroot je kracht: word gemotiveerd, serieus en zet al je talenten goed in. Je zult de tegenslagen van het leren van een nieuwe taal alleen onder ogen moeten zien, omdat er geen professor zal zijn om je te helpen of te begeleiden.

De evolutie van het internet heeft ervoor gezorgd dat Arabische taalcursussen interactiever zijn geworden. Studenten kunnen nu vanuit het comfort van hun huis deelnemen aan de les.

Ze kunnen hun professor advies geven, een beoordeling geven of commentaar geven op de kwaliteit van de les.

Het laatste handige aspect van een online cursus Arabisch is dat je de taal overal ter wereld kunt leren, zolang je maar een internetverbinding hebt.

Dus, hier zijn enkele websites die je kunnen helpen met je taalavontuur:

 • Babbel
 • Memrise
 • Duolingo
 • Speak
 • Al-Kunuz
 • Busuu
 • Livemocha
 • LingQ
 • Polyglot Club
 • Mylanguageexchange
 • Wolki

Al deze websites hebben iets gemeen: hun toewijding om de Arabische taal te onderwijzen en hun kennis over te brengen aan taalstudenten over de hele wereld, maar ook om basis inleidingen in het Arabisch te geven, en cursussen die zijn ontworpen om je te leren Arabisch te lezen en te schrijven, en zowel als vooruitgang in grammatica (zoals persoonlijke voornaamwoorden en bezittelijke voornaamwoorden) en mondelinge expressie te boeken.

Ze zijn voor zowel kinderen als volwassenen. Ze zijn recht door zee, interactief en laten studenten gratis leren, soms op een snelle manier en zonder tijdsbeperkingen.

Je kunt ook websites vinden vol bronnen die je kunt gebruiken om privé taallessen of lessen aan een talenschool aan te vullen.

Vind je het niet leuk om aan je computer vastgeplakt te zitten?

Waarom meld je je niet aan voor een les in een lokaal talencentrum?

Arabisch voor Beginners: Hier kun je Snelle Cursussen Volgen

We hebben al gewezen op de positieve kanten van het leren van deze eeuwenoude taal.

En toch is het Arabisch nooit de stralende ster van educatieve taalprogramma's.

Er zijn in Nederland nog te weinig mogelijkheden om Arabisch te leren
Het Arabisch onderwijs in Nederland kan nog wel een duwtje in de rug gebruiken ǀ Visualhunt - Christopher A. Dominic

Wanneer het Arabisch wordt onderwezen, is het meestal thuis bij een privéleraar, of in een privé taalinstituut, of zelfs bij sommige culturele organisaties.

Met regelmatige uitwisseling tussen de leraar en de student is thuisbegeleiding in het Arabisch misschien wel de meest effectieve manier om de Arabische taal te leren.

Je zult tal van mogelijkheden vinden om Arabische lessen in de stad te volgen.

In feite brengt Superprof studenten en docenten Arabische talen in contact met steden in heel Nederland: Rotterdam, Apeldoorn, Den Haag, Tilburg, Enschede om er maar een paar te noemen.

Arabische les Den Haag te nemen via Superprof.

Je zult een bijlesdocent moeten vinden met wie je goed opschiet, en de lessen zullen minder duur zijn dan in een instituut. Een bijlessessie van een uur is een intense en geconcentreerde dosis taalonderwijs: gedurende een uur praten de bijlesleraar en de student in het Arabisch met elkaar, werken aan uitspraak, woordenschat en Arabische grammatica. Het is een geweldige manier om snel vooruitgang te boeken.

Arabische les Rotterdam te vinden via Superprof.

Hier zijn enkele instituten waar je Arabische taalcursussen in Nederland kunt vinden:

 • Taleninstituut Regina Coeli in Vught
 • Taleninstituut CERAN LINGUA, Amsterdam
 • Babel in Utrecht

Wanneer mensen het leren van een nieuwe taal noemen, hoor je vaak: ‘Reizen is de sleutel’. Het is de sleutel! Stap in een vliegtuig en ga naar een Arabisch sprekend land zoals Jordanië of Egypte voor een echte meeslepende taaltraining.

Met de hulp van Superprof kan je Arabisch studeren.

Waar Arabische Les te Nemen

Vanuit een cultureel, economisch en pedagogisch oogpunt is het leren van de Arabische taal een zeer verrijkende activiteit.

Arabisch snel leren is iets dat iedereen wil doen. Maar om dit efficiënt te doen, moet je duidelijk zijn over je doelen, zodat je de juiste methode voor jezelf kunt kiezen.

Arabische les op Superprof, het eerste adres voor Arabische les.

Je kunt Arabisch leren op zeer afgelegen plekken
Waarom start je je leeravontuur niet in de Arabische woestijn? ǀ Visualhunt - 16:9clue

Door een taalreis te maken, leer je het dialect van je bestemming. Het is daarom het beste om te beginnen met Klassiek Arabisch of Standaard Modern Arabisch.

Als het is om je islamitische opvoeding te verbeteren, moet je beginnen met het leren lezen van de Koran.

En, in dit alles, weet dat er vijf dialectische families in het Arabisch zijn: Arabische Golf, Arabisch Levant, Mesopotamische Arabisch, Noord-Afrikaans Arabisch en Egyptisch Arabisch!

Het is aan jou om te beslissen, en het zal afhangen van de plaats die je zou willen bezoeken om Arabisch in het buitenland te leren:

En, ten slotte, wil je misschien contact opnemen met ESL Taalreizen en kijken of er een internationale school is die de Arabische taal onderwijst. Je zou kunnen reizen naar Marokko, Egypte, Jordanië, of zelfs de Verenigde Arabische Emiraten!

Heb je een leraar Arabisch nodig?

Vond je dit artikel leuk?

5,00/5 - 1 waardering(en)
Laden...

Isham

Ex-leerkracht aan universiteit Gent. Ik geef je tips om progressie te boeken in de Arabische taal. Twijfel niet om mij te contacteren.