Ben jij geïnteresseerd in het ontdekken van de Islam en de cultuur die hier rond leeft? Dan is het leren van het Arabisch bijna een must! Woon je ergens in Vlaanderen? Perfect, we hebben het in deze blog namelijk over de verschillende mogelijkheden die je in Vlaanderen hebt om het Arabisch te leren spreken!

In Vlaanderen zijn er veel mensen die Arabisch spreken, het is dus daarom ook vanzelfsprekend dat er steeds meer bedrijven vraag hebben naar werknemers die zowel Nederlands als Arabisch perfect kunnen spreken!  

Het is echter zo dat er niet veel mensen in Vlaanderen de taal willen leren spreken. Dit komt doordat de taal ontzettend moeilijk is om te leren. Dit is voor veel mensen dan weer een minpunt waardoor de beslissing vaak gemaakt word om de taal toch niet te leren! Toch zijn er voordelen aan het leren van het Arabisch en het spreken ervan. We raden dus sterk aan om toch eens een kijkje te nemen in de cultuur en in de taal. Wie weet vind je wel iets waar je de volledige taal zou willen leren! 

Voor de mensen die de uitdaging om het Arabisch te leren toch willen aangaan bestaan er genoeg opties om de taal onder de knie te krijgen! Twijfel je nog of jij de taal wilt leren spreken of wat je eigenlijk aan de taal zou hebben? Dan kan je best verder lezen! We geven je in deze blog ook nog enkele voorbeelden van verschillende voordelen die je hebt wanneer je het Arabisch kan spreken!

Arabische Cultuur is op vele plaatsten terug te vinden. Ontdek er meer over in bijlessen Arabisch
De Arabische Cultuur is een van de mooiste op de hele wereld! Bron: Unsplash, Credit: Jeison Higuita
De beste leraren Arabisch beschikbaar
Mohammad
5
5 (1 reviews)
Mohammad
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sanaa
Sanaa
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Houda
Houda
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Omer
Omer
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Housam
Housam
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mahmoud
Mahmoud
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Samer
Samer
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jolien
Jolien
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (1 reviews)
Mohammad
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sanaa
Sanaa
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Houda
Houda
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Omer
Omer
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Housam
Housam
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mahmoud
Mahmoud
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Samer
Samer
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jolien
Jolien
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Voordelen van het Arabisch 

Het Arabisch brengt verschillende voordelen met zich mee. Het is dus niet zo dat wanneer je de taal leert je er niets aan hebt! Het kan natuurlijk zo zijn dat je je de voordelen niet meteen kan inbeelden. Geen enkel probleem! We hebben er een aantal voor je in deze blog opgeschreven: 

  • Communicatie
  • Wonen in het Buitenland
  • Jobkansen worden groter

Dit zijn drie voorbeelden van voordelen die we voor het leren van het Arabisch hebben uitgekozen. Er zijn er nog een heleboel meer, maar helaas kunnen we niet alle voordelen in deze blog bespreken!

Wanneer je nieuwsgierig bent naar de andere voordelen die er bestaan, kan je altijd zelf op zoek gaan naar de voordelen of misschien kom je er wel achter nadat je zelf een cursus Arabisch gevolgd hebt!

Communicatie 

Wanneer je het Arabisch onder de knie hebt, kan je jezelf behelpen in meer dan 20 verschillende landen waar Arabisch een officiële taal is. Maar je kan je waarschijnlijk ook behelpen in meerdere landen! Over heel de wereld zijn er namelijk meer dan 350 miljoen mensen die de taal spreken en waarmee jij dus ook zult kunnen communiceren! Dit is vooral handig voor mensen die veel op reis moeten voor hun baan of die graag de wereld willen ontdekken! 

Je kan gaan wonen in het buitenland

Wanneer je het Arabisch goed beheerst, kan je ervoor kiezen om een tijdje in het buitenland te gaan wonen. Dit is aangeraden wanneer je een cultuur echt wilt leren kennen. Zo kan je bijvoorbeeld een jaar in het extravagante Dubai gaan wonen en de gebruiken van deze plek leren! Niet alleen zal dit je helpen om echt vloeiend te worden in de taal, maar je ontdekt ook verschillende nieuwe dingen die deze soort plekken enkel aan kunnen bieden aan inwoners! 

Dit is vooral een voordeel voor mensen die de wereld willen ontdekken! 

Je hebt meer kansen op een baan 

Je kan niet alleen op je CV zetten dat je meertalig bent, maar doordat de taal zo moeilijk is om te leren kunnen bedrijfsleiders zien dat je niet bang bent om een uitdaging aan te gaan. Ook creëer je een breder jobaanbod voor jezelf. Zo kan je bijvoorbeeld als vertaler bij het leger of een andere officiële instelling gaan werken of als je ooit interesse had in journalisme, kan je naar het buitenland worden gestuurd om te communiceren met de lokale bevolking, voor het nieuws in ons land! 

Deze jobs zijn vaak goed betaald en er zijn vrij weinig mensen die deze banen kunnen vullen! Ook is het gewoon handig om op je CV te kunnen schrijven dat je een moeilijke taal geleerd hebt!

Het Arabisch vergroot je kansen op een baan
Het Arabisch kan je kansen op een baan vergroten! Bron: Unsplash, Credit: Amy Hirschi

Arabisch leren in Vlaanderen 

Hebben de voordelen je weten te overtuigen om ook een cursus Arabisch te leren of hebben we je kunnen interesseren om toch eens een lesje mee te volgen om te zien hoe het allemaal verloopt? Woon je ergens in Vlaanderen en kan je niet wachten om te beginnen? Dan kom je er in dit deel van de blog achter waar in Vlaanderen je Arabisch kan leren! 

Arabisch leren in Antwerpen 

Je hebt verschillende mogelijkheden in Antwerpen wanneer het aankomt op het leren van de Arabische taal. Zo kunnen beginners bijvoorbeeld terecht bij het Centrum voor Volwassenenonderwijs Encora. Hier krijgen ze dan verschillende keren per week Arabische lessen. Wanneer je de beginnerscursus dan afgemaakt hebt, kan je je meteen inschrijven voor het volgende niveau van het Arabisch. 

Ontdek wat de mogelijkheden zijn om privé cursussen Arabisch in Antwerpen te volgen. Je leest het hier in ons Superprof blog.

Leer Arabisch in bijlessen te Antwerpen
Volg Arabische lessen in Antwerpen! Bron: Pexels, Credit: Anton Mokeev

Waar in Gent kan je Arabisch leren 

In Gent kan je terecht op de universiteit om het Arabisch te leren. Aangezien dit een studie aan een universiteit is, wordt er van je verwacht dat je een er zelf een hele hoop moeite in steekt. 

Zonder zelf moeite in de taal te steken zal het je waarschijnlijk niet lukken om met deze cursus Arabisch te leren spreken! 

Er zijn andere opties om Arabisch te leren in Gent. Zou je hier graag meer over willen weten? Dan raden wij je aan om de blog te lezen waarin we alle mogelijke opties in Gent bespreken. Je vindt hem hier!

Arabische lessen volgen in Aalst 

In Aalst zijn er geen grote organisaties die cursussen organiseren om het Arabisch onder de knie te krijgen. Hier zijn privé lessen dus aangeraden!

We hebben wel een blog waarin je verschillende opties en tips krijgt voor cursussen Arabisch in Aalst! Lees hem hier!

Waar kan je Arabisch leren in Leuven 

In Leuven heb je verschillende mogelijkheden wanneer het aankomt op het leren van het Arabisch. Zo kan je terecht bij het centrum der levende talen. Hier kan je als beginner instappen om het Arabisch volledig onder de knie te krijgen! 

Je kan hier ook terecht wanneer je iets meer ervaring in de taal hebt! Ze voorzien namelijk ook cursussen voor andere niveaus dan voor beginners. Perfect dus voor de mensen die ooit al een cursus Arabisch hebben gevolgd! 

Zou je meer willen weten over de verschillende opties om een les Arabisch in Leuven te volgen. Ontdek er meer over, talloze leraren staan op je te wachten.

Arabisch volgen in Brugge 

Voor de mensen die graag Arabisch willen leren in Brugge kunnen voor een eerste aanraking zeker terecht bij Avansa. Hier krijg je een introductie tot de cultuur van de Arabieren en de taal die ze spreken. Ook leer je over de gewoontes die ze in verschillende landen hebben. 

Waar kan je Arabisch volgen in Brugge?! Er zijn talloze mogelijkheden. Lees dan volgend blog van Superprof!

Lessen Arabisch volgen in Mechelen 

Vrouwen en kinderen die graag Arabisch willen leren in de buurt van Mechelen kunnen terecht bij project Salaam in Mechelen. Deze organisatie voorziet een cursus voor vrouwen en kinderen die nog geen kennis hebben van de taal. Perfect dus wanneer je als vrouw wilt beginnen en in contact wilt komen met andere vrouwen! 

Interesse om in Mechelen Arabische les te volgen? Bekijk volgend artikel van Superprof met alle bijhorende mogelijkheden. Kom in deze blog achter waar iedereen terecht kan om de taal en de cultuur te leren!

Volg Arabische lessen via Superprof
Volg Arabische lessen via Superprof en leer de taal op jouw tempo! Bron: Unsplash, Credit: Aaron Burden

Superprof

Superprof is de plek voor mensen in Vlaanderen die graag privé lessen Arabisch zouden willen volgen. Het online platform maakt het mogelijk om snel en eenvoudig een nieuwe privé leerkracht te vinden die je helpt met het Arabisch! 

De leerkrachten die hun diensten aanbieden via de website hebben allemaal ervaring in het vak dat ze je zullen geven en ze kunnen niet wachten om hun passie voor het vak met jou te delen! 

Indien je ergens in Vlaanderen woont en je kan je niet goed verplaatsen is er geen enkel probleem! De proffen die via Superprof werken, hebben vaak ervaring met lessen geven via diensten zoals Skype en Zoom! Het enige dat je nog nodig hebt is een computer, laptop of tablet waarmee je de lessen kan volgen! Het is dan ook wel best handig als je een internet verbinding hebt die stabiel genoeg is om de lessen dan ook daadwerkelijk online te kunnen volgen! 

Vind vandaag nog een cursus die bij jou past! 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu