Heb jij interesse in het Arabisch en wil je de taal graag leren spreken? Of ben je meer geïnteresseerd in de volledige cultuur die in enkel te ontdekken is in het Arabisch? Woon je in de buurt van Brugge? Dan kan je best verder lezen! Deze blog geeft je namelijk een antwoord op de vraag: “Waarom is het Arabisch zo moeilijk?” en geeft je ook nog eens de verschillende opties die je in de buurt van Brugge kan volgen! 

Wens je liever een lessen Arabisch in Antwerpen volgen? Ontdek in volgend blog alle mogelijkheden.

Het Arabisch is een vrij unieke taal waar er veel verschillende dialecten van bestaan. Dit komt doordat het niet in een bepaald land gesproken wordt. De taal wordt namelijk over de hele wereld gebruikt! 

We weten ook dat veel mensen uit verschillende culturen in Vlaanderen wonen, daarom zijn er veel bedrijven die vraag hebben naar mensen die wat Nederlands als moedertaal spreken en het Arabisch vloeiend kunnen spreken! Echter zijn er niet zoveel mensen die deze rollen kunnen vervullen. Hoe komt dat toch? 

Op die laatste vraag gaan we je in deze blog een antwoord proberen te geven! Er zijn namelijk een aantal dingen die ervoor zorgen dat mensen niet graag kiezen om het Arabisch te leren. Ben je benieuwd naar wat we voor je in petto hebben? Of wil je enkele tips weten die je kan gebruiken bij het studeren van deze taal? Dan lees je best verder! 

Het Arabisch kan soms moeilijk zijn, verhelp het dankzij bijlessen in Brugge
Soms kan het leren van Arabisch leiden tot frustraties. Wij raden je aan om niet op te geven! Bron: Pexels, Credit:  Andrea Picquadio
De beste leraren Arabisch beschikbaar
Mohammad
5
5 (1 reviews)
Mohammad
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sanaa
Sanaa
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Houda
Houda
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Omer
Omer
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Housam
Housam
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mahmoud
Mahmoud
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Samer
Samer
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jolien
Jolien
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (1 reviews)
Mohammad
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sanaa
Sanaa
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Houda
Houda
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Omer
Omer
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Housam
Housam
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mahmoud
Mahmoud
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Samer
Samer
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jolien
Jolien
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waarom is het Arabisch een moeilijke taal?

Het Arabisch is een van de moeilijkste in de hele wereld om te leren spreken en schrijven. Daarom zijn er niet veel mensen die de taal willen leren spreken. Ook zorgt het ervoor dat mensen die aan een cursus Arabisch beginnen, vaak stoppen doordat het echt moeilijk is! 

“Waarom is de taal dan toch zo moeilijk?” - Dit is een goede vraag en we gaan deze meteen beantwoorden! 

Benieuwd naar de mogelijkheden om een privéles Arabisch in Gent te volgen? Je vindt in volgend artikel alles over waarin we alles bespreken!

Het schrift

De eerste reden waarom de taal zo moeilijk is om te leren is dat je, wanneer je aan de cursus begint, een volledig nieuw alfabet moet leren. Het Arabisch alfabet heeft 28 verschillende karakters en alle letters worden op een andere manier geschreven in vergelijking met de letters in het Nederlands. 

Ook hebben de verschillende woorden andere tekens boven en onder hun letters staan. We kunnen dit beschouwen als een soort accenten. Wanneer je de accenten niet op de juiste plek van een woord plaatst, kan dit de betekenis van het woord volledig aanpassen!

Het is dan wel weer zo dat je juist door het leren van deze accenten en de plaatsing hiervan een beter oog voor detail krijgt! Dit kan namelijk ook als voordeel in het alledaagse leven gebruikt worden.

Arabisch schrift is een van de mooiste schriften. Ontdek het met bijlessen
Het Arabisch heeft een van de mooiste schriften in de wereld! Bron: Pexels, Credit: Rodnae Productions

Wil je Arabisch volgen in Aalst? We raden dan volgend blog aan van Superprof.

Schrijfwijze

Wanneer je je hele leven Nederlands hebt gesproken en geschreven is het zeer moeilijk om ineens in het Arabisch teksten te schrijven. Ook al ken je alle tekens van het alfabet van buiten, het zal toch een uitdaging worden! Dit komt namelijk door het feit dat men in het Nederlands van links naar rechts schrijft, in het Arabisch is dit echter omgekeerd en worden de teksten van rechts naar links geschreven.

Dit betekend dus dat je iedere keer wanneer je Arabisch wilt lezen en schrijven, je brein zich even moet aanpassen om in de omgekeerde richting alle informatie te verwerken!

Uitspraak

De taal heeft ook een hele reeks van verschillende klanken die we niet in het Nederlands hebben. Naast de extra klanken die wij niet hebben, worden de klanken ook nog op een andere manier gemaakt. In het Nederlands gebruiken wij vooral de voorkant van onze mond om klanken te produceren, terwijl ze in het Arabisch vaak hun keel gebruiken om de juiste klanken te maken! 

Dit zijn de drie grootste redenen waarom de taal zo moeilijk is. Het duurt ongeveer 2200 uur voor een gemiddeld persoon om de taal op een degelijke manier onder de knie te krijgen. Dit betekend dat je naast je wekelijkse lessen er ook nog een hele hoop moeite er zelf nog moet insteken!

Ook heb je de mogelijkheid om een cursus Arabisch in Leuven te volgen. Ontdek er meer over, talloze leraren staan op je te wachten.

Waarom zou je de taal willen leren?

Nu begrijp je vast en zeker wel waarom dat het de tweede moeilijkste taal is om te leren voor iemand die Nederlands spreekt! Als je het zou willen weten, de moeilijkste taal om te leren is het Chinees!

Waarom zouden mensen het Arabisch dan willen leren spreken? Ook op die vraag voorzien we vandaag een antwoord! We hebben namelijk een aantal redenen om de taal te leren uitgelegd in deze blog. 

Wonen in het buitenland

Voor veel mensen is het een droom om ooit eens in het buitenland te wonen. Doordat het Arabisch door veel mensen over heel de wereld gesproken wordt, is het altijd een handige vaardigheid om te hebben wanneer je ooit eens in het buitenland in de problemen komt! 

Verhuizen naar het buitenland met een basis Arabisch
Wanneer je Arabisch spreekt kan je naar verschillende landen verhuizen waar ze de taal ook spreken! Bron: Pexels, Credit: Ketut Subiyanto

Ook kan je door het Arabisch onder de knie te krijgen terecht in veel verschillende landen waar ze deze taal spreken. Je kan er dan ook uiteindelijk gaan wonen! Laat ons nu eerlijk zijn, wie zou er nu niet op een plaats zoals Dubai willen wonen?

Communiceren met mensen over de hele wereld

Doordat het Arabisch zo een wereldtaal is kan je, wanneer je het ook onder de knie hebt, communiceren met meer dan 300 miljoen mensen over heel de wereld! Dit is vooral handig als je eens naar het buitenland gaat en je graag vrienden wilt maken van verschillende culturen! 

Interesse om in Mechelen Arabische les te volgen? Bekijk volgend artikel van Superprof en alle mogelijkheden.

Je krijgt toegang tot een volledig nieuwe cultuur 

Het Arabisch is de officiële taal van de Islam. Als je je verder wilt verdiepen in deze godsdienst, en de gebruiken die hiermee te maken hebben,  is het bijna een must dat je op voorhand eerst de taal leert spreken, lezen en begrijpen. Als je dit niet zou doen kan het zijn dat je dingen niet volledig begrijpt of dat je mooie aspecten van bepaalde culturen gewoon mist omdat ze niet te vertalen zijn naar het Nederlands! 

Dit is vooral nodig voor mensen die zich graag willen verdiepen in de culturen van de verschillende landen die deze taal als officiële taal gebruiken!

Waar kan je Arabisch leren in Brugge?

Hebben we je met onze redenen kunnen overtuigen om ook een cursus Arabisch te volgen en woon je in de buurt van Brugge? Dan kom je er in dit deel van de blog achter waar je overal in Brugge terecht kan om de taal te leren! 

Avansa

Bij Avansa in Brugge kan iedereen terecht die graag meer wilt weten over Arabieren, de taal die ze spreken en alles wat eromheen hangt! Echter kan je hier niet echt terecht om de taal volledig te leren beheersen! 

Deze cursus is meer een introductie tot de cultuur en de levenswijze van mensen in Arabische landen! 

Privélessen Arabisch volgen via Superprof
Vind via Superprof de geschikte privé leerkracht die je helpt bij het leren van het Arabisch! Bron: Pexels, Credit: Pixabay

Superprof

De mensen die in de buurt van Brugge graag de Arabische taal zouden willen leren spreken, kunnen best op zoek naar privé docenten! Gelukkig vind je die op een snelle en eenvoudige manier via het online platform van Superprof! 

Op Superprof vind je verschillende proffen die bij jou in de buurt privélessen geven in de Arabische taal! Dit is vooral handig voor mensen die beter kunnen studeren wanneer ze alle aandacht krijgen van de leerkracht! 

Het is ook geen enkel probleem als je je niet goed kan verplaatsen. De leerkrachten hebben namelijk vaak ervaring met het lesgeven via online diensten zoals Zoom en Skype. Het enige dat je dus nog nodig hebt is een computer of tablet waarmee je de les kan volgen! Het enige dat je dan effectief nog nodig hebt is een stabiele internet verbinding! 

Vind vandaag nog een prof die perfect bij jou past! Via het online platform van Superprof! 

Arabische lessen volgen in Vlaanderen kan dankzij Superprof. Het somt alle opties op in volgend artikel.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu