Woon of studeer jij in de buurt van Leuven en heb je om een of andere reden interesse in het leren van het Arabisch? Dan ben je bij de perfecte blog aangekomen. We hebben het vandaag namelijk over de verschillende mogelijkheden die je in Leuven hebt om Arabisch te leren spreken! 

Is Leuven niet echt een goede locatie voor je? Wens je liever een cursus Arabisch in Antwerpen volgen? Ontdek in volgend blog alle mogelijkheden.

Het Arabisch is een taal die bekend is over heel de wereld. Er zijn dan ook ongeveer 20 landen waar de taal als officiële taal gesproken wordt! Veel mensen van deze Arabische landen verhuizen naar België om veel verschillende redenen. De een wilt wat meer van de wereld zien, de ander verhuisd naar hier voor een partner. 

Hierdoor hebben we heel wat verschillende culturen die samenkomen in België, dit zorgt er ook voor dat er verschillende bedrijven vraag hebben naar iemand die perfect Nederlands spreekt en die wat vloeiend is in het Arabisch. Echter zijn er niet veel opties wanneer het aankomt op zo een mensen. 

Het Arabisch is een zeer mooie taal, maar bijna niemand kiest ervoor om dit te leren! Je zal je nu wel afvragen “Waarom niet?”. Op deze vraag gaan we in deze blog ook een antwoord proberen te voorzien! 

Arabisch lessen in Leuven volgen, het kan niet gemakkelijk zijn in het begin
Het leren van Arabisch kan soms zeer moeilijk en frustrerend zijn. Geef niet op! Bron: Pexels, Credit: Andrea Piacquadio
De beste leraren Arabisch beschikbaar
Mohammad
5
5 (1 reviews)
Mohammad
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sanaa
Sanaa
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Houda
Houda
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Omer
Omer
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Housam
Housam
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mahmoud
Mahmoud
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Samer
Samer
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jolien
Jolien
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (1 reviews)
Mohammad
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sanaa
Sanaa
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Houda
Houda
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Omer
Omer
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Housam
Housam
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mahmoud
Mahmoud
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Samer
Samer
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jolien
Jolien
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Moeilijkheden Arabisch

Wanneer iemand aankondigt dat ze een nieuwe taal gaan leren is dit vaak een van de volgende talen: Frans, Spaans, Italiaans, of Portugees. Dit komt doordat deze talen vrij gemakkelijk zijn voor Nederlands sprekende mensen om te leren. Gemiddeld doen mensen over een van deze talen ongeveer 600 uur aan oefeningen en lessen om er echt goed in te worden. Bij het Arabisch is duurt dit ongeveer 3,5 keer zo lang! Dit alleen is al genoeg voor mensen om de cursussen af te wijzen en om een andere taal te leren spreken! Toch is dit jammer .

Wil je Arabisch volgen in Gent? We raden dan volgend blog aan van Superprof.

Dit komt doordat er veel verschillende moeilijkheden zijn binnen de Arabische taal. Dingen waar je als Nederlands sprekende persoon lang over zult doen om eraan te wennen! Voorbeelden van deze dingen zijn: 

  • Alfabet en woordenschat 
  • Lezen en Schrijven
  • Uitspreken

We hebben deze drie zaken ook nog wat verder uitgelegd zodat je beter kan begrijpen waarom het Arabisch toch een moeilijke taal is! 

Alfabet en woordenschat

De mensen die nog nooit een cursus Arabisch gevolgd hebben zullen het waarschijnlijk nog niet weten, maar in het Arabisch hebben ze een alfabet met 28 verschillende letters. Het is dan ook nog eens zo dat de tekens, die voor de letters gebruikt worden, verschillend zijn van de letters die wij in ons alfabet hebben. 

Conclusie: Als je de taal zou willen leren begrijpen zal je een volledig nieuw alfabet moeten leren. Ook zal het een tijdje duren voordat je enig idee hebt waarover de persoon waarmee je een conversatie hebt, het heeft! 

Benieuwd naar de mogelijkheden om een privéles Arabisch in Aalst te volgen? Je vindt in volgend artikel alles over waarin we alles bespreken!

Kan jij Arabisch lezen? Ontdek het nu dankzij bijlessen in Leuven
Een Arabische tekst lezen is zeer moeilijk! Bron: Pexels, Credit: Safa

Lezen en Schrijven

Een ander moeilijk proces tijdens het leren van de Arabische taal is het leren lezen en schrijven van de taal. Het is namelijk zo dat wij in het Nederlands van links naar rechts lezen en schrijven, in het Arabisch gebeurt dit van rechts naar links, precies andersom dus. 

Een andere moeilijkheid aan het schrijven is dat er ontzettend veel “accenten” gebruikt worden, en als je deze accenten net te vroeg of net te laat plaatst kan het zijn dat een woord een volledig andere betekenis kan hebben! Het is dus ontzettend moeilijk om effectieve teksten zelf te vertalen, laat staan om deze dan ook nog eens zelf te schrijven! 

Uitspraak

De uitspraak van de taal is een ander onderdeel waar veel mensen moeite mee hebben bij het Arabisch. Het is namelijk zo dat er een heleboel vreemde klanken worden gebruikt in de woordenschat. Vaak zijn er ook klanken in het Arabisch die in de achterkant van onze mond of zelfs onze keel geproduceerd moeten worden, dit is het tegenovergestelde van het Nederlands. Je gaat dus spieren moeten trainen die het niet gewoon zijn om gebruikt te worden. Maar zodra je weet hoe je dit moet doen, wordt de rest van de taal kinderspel! 

De conclusie is dus dat je bij het leren van Arabisch eigenlijk volledig opnieuw moet beginnen. Een nieuw alfabet, een nieuwe manier van schrijven en een nieuwe manier van spreken. Dit zorgt er samen voor dat het een van de moeilijkste talen in de wereld is om te leren! 

Waarom zou je het Arabisch dan willen leren?

Als deze taal zo moeilijk is, waarom zou je er dan voor kiezen om de taal te leren? Er zijn een aantal antwoorden op deze vraag.

Zo kan je bijvoorbeeld voor je werk een nieuwe taal moeten leren omdat het bedrijf nieuwe relaties heeft met een bedrijf waar men vooral Arabisch spreekt. Je kan de taal ook leren om nieuwe jobs uit te oefenen. Zo kun je bijvoorbeeld een journalist worden in die in het buitenland actief is, of je kan als vertaler gaan werken voor het leger of andere officiële diensten.

Een cursus Arabisch in Brugge volgen? Lees dan in volgend blog waar je overal terecht kan om lessen te volgen.

Een andere reden voor het leren van het Arabisch is natuurlijk de cultuur. Het Arabisch is de officiële taal in 20 verschillende landen, dit betekend dus ook dat je de cultuur van deze landen kan verkennen wanneer je de taal beheerst. Wanneer je je echt wilt verdiepen in de cultuur van een land is het best dat je ook de inheemse taal beheerst! Dit zal je niet alleen helpen met het verstaan van de mensen die in deze landen wonen, maar je kan ook je ook beter mengen in het alledaagse publiek! De lokale bevolking zal het ook zeer leuk vinden dat ze met jou kunnen communiceren in hun eigen taal! Zo laat je merken dat je bereid bent om moeite te doen om je aan hun gebruiken aan te passen. 

Arabisch leren in Leuven kan op meerdere locaties
Waar ga jij Arabisch leren in Leuven? Bron: Unsplash, Credit: Kevin Liebens

Waar Arabisch leren in Leuven

Ben jij klaar om de uitdaging aan te gaan en kan je niet wachten om een cursus Arabisch te volgen? Woon je in de buurt van Leuven? Lees dan maar snel verder! In het volgende deel van de blog gaan we het namelijk hebben over de verschillende mogelijkheden die je hebt in de buurt van Leuven.

Heb je interesse om in Mechelen Arabische les te volgen? Bekijk volgend artikel van Superprof.

Universiteit Leuven 

Op Universiteit in Leuven kan je terecht voor het leren van de Arabische taal. In de studie leer je om op een zelfstandige manier een complexe lange Arabische teksten te lezen en te vertalen. 

Er wordt wel van je verwacht dat je vaak op zelfstandige basis de leerstof studeert en genoeg tijd en moeite in het vak steekt! 

Deze optie is vooral handig voor de mensen die nog toegang hebben tot een universiteit.

CLT Leuven 

Bij het centrum der levende talen kan je ook terecht voor een cursus Arabisch. Hier kun je echter terecht voor verschillende niveaus. Dus als je ooit al eens een cursus Arabisch gevolgd hebt hoef je niet helemaal opnieuw te beginnen!  

Privélessen Arabisch zijn beter dan groepslessen
Met privélessen Arabisch kan het zijn dat je de taal sneller en beter onder de knie krijgt! Bron: Pexels, Credit: Andrea Piacquadio

Superprof

Deze opties zijn handig voor mensen die nog naar de universiteit kunnen gaan of die tijd hebben om op bepaalde momenten naar een les te gaan. Ook gebeuren deze lessen meestal in groep, wat niet altijd ideaal is voor iedereen. Gelukkig bestaat er Superprof! Superprof is een online platform waar iedereen terecht kan om snel en eenvoudig een privé leerkracht te vinden die hun kan helpen met het leren van het Arabisch. De leerkrachten die hun diensten via Superprof aanbieden hebben stuk voor stuk ervaring met het onderwerp dat ze je zullen aanleren en zullen hun passie hiervoor graag met jou delen!

Een voordeel dat je aan privélessen hebt maar niet krijgt bij normale lessen is dat je met een privé docent 100% van alle aandacht krijgt. Ook zullen de cursussen volledig op maat van jou gemaakt worden. Als je dus ergens moeite mee hebt kan je leerkracht je hier extra informatie over geven! 

Vind vandaag nog jouw prof via Superprof! 

Woon je ergens anders in Vlaanderen maar wil je toch graag weten waar je overal terecht kan voor een cursus Arabisch doorheen Vlaanderen? Dan kan je best onze overzichtsblog lezen waarin we verschillende opties bespreken! Lees hem hier.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu