Woon jij in de buurt van Antwerpen en wil je graag Arabisch leren? Dan ben je bij de perfecte blog aangekomen. We hebben het vandaag over de verschillende voordelen die je aan het Arabisch hebt. 

We weten dat we in Vlaanderen veel mensen wonen die uit verschillende culturen komen. Een van de grootste gemeenschappen in België bestaat uit mensen die een Arabische afkomst hebben. Hierdoor zijn er dus vrij veel mensen in Vlaanderen die het Arabisch al beheersen! 

Ontdek wat de mogelijkheden zijn om privélessen Arabisch in Gent te volgen. Je leest het hier in ons Superprof blog.

Het is echter vrij zeldzaam dat Nederlandssprekende mensen vloeiend Arabisch spreken, terwijl je toch zou denken dat dit een vrij aantrekkende taal is. Er zijn namelijk verschillende redenen om Arabisch te leren spreken! 

Heb jij misschien interesse in een cursus Arabisch? Dan kan je best verder lezen, we leggen je uit waarom Arabisch handig voor je kan zijn en waar in Antwerpen je terecht kan om deze taal te leren. 

De beste beschikbare leraren
Let's go

Is Arabisch moeilijk om te leren?

Voor veel mensen is het Arabisch een moeilijke taal om te leren. Dit komt vooral door de vele vreemde klanken die niet terugkomen in onze Taal, maar er zijn nog een aantal andere dingen waardoor het Arabisch een stuk moeilijker wordt om te leren! Zo zullen er moeilijkheden zijn bij het leren lezen, spreken en schrijven. We leggen het je verder uit in dit deel van onze blog! 

Benieuwd naar de mogelijkheden om een privéles Arabisch in Aalst te volgen? Je vindt in volgend artikel alles over waarin we alles bespreken!

Het schrift

Eerst en vooral zullen we je laten weten dat je het Arabisch niet zomaar kan lezen. Je brein werkt waarschijnlijk van links naar rechts. In het Arabisch worden de woorden echter van rechts naar links geschreven. Dit zorgt ervoor dat mensen die een Germaanse of Romaanse taal als moedertaal hebben, heel wat meer moeite moeten doen om het Arabisch te kunnen lezen. 

Het Arabisch schrift kan je leren dankzij bijlessen
Door het speciale alfabet en de speciale tekens, is het Arabische schrift zeer mooi om te zien! Bron: Pexels, Credit: Ali Burhan

Hiernaast moet je ook een goed oog voor detail hebben, doordat er in het Arabisch veel puntjes worden gebruikt op specifieke plaatsen, kan het verplaatsen van een punt de uitspraak van een woord volledig aanpassen. Dit kunnen we echter vergelijken met accenten die we in onze taal ook hebben, maar dan een meer precieze vorm ervan! 

De uitspraak

De uitspraak van de taal zal ook een stuk moeilijker zijn voor mensen die Nederlands als moedertaal spreken. Dit komt doordat we bij het Nederlands vooral vooraan in onze mond onze klanken produceren. Denk maar aan een letter “B” of “M”. In het Arabisch is het juist andersom. Ze gebruiken meer de achterkant van de mond en vaak ook hun keel om de juiste klanken te kunnen produceren, dit zorgt ervoor dat het soms klinkt alsof ze hun woorden inslikken. 

Dit zijn enkele dingen waardoor het voor een Nederlands spreker zeer moeilijk kan zijn om de taal te leren. Hier hebben we het nog niet gehad over de woordenschat en de grammatica van het Arabisch. Veel mensen kunnen uit een Arabische tekst niet veel woorden herkennen. 

Arabisch verstaan kan moeilijk zijn, verhelp het dankzij bijlessen!
Wanneer je aan een cursus Arabisch begint, zal je merken dat de taal zeer moeilijk is om te verstaan! Bron: Pexels, Credit: Anthony Shkraba

Als je dus dacht dat je het Arabisch wel in enkele weken leerde spreken, heb je het dus goed mis. Om deze taal vloeiend te leren spreken ga je toch een langere periode nodig hebben! Men zegt dat het leren van een Romaanse taal gemiddeld 500 tot 600 uur duurt voordat je er goed in wordt. Bij het Arabisch staat het aantal uur om de taal goed te beheersen op gemiddeld 2000 tot 2200 uur. 

Ook heb je de mogelijkheid om een cursus Arabisch in Leuven te volgen. Ontdek er meer over, talloze leraren staan op je te wachten.

Schrikt dit jou niet af, maar vraag je je af waarom je de taal zou willen leren? Geen enkel probleem, we hebben in het volgende deel een aantal redenen opgelijst waarom je de taal zou kunnen leren! 

Waarom zou je Arabisch willen leren spreken? 

Iedereen heeft een andere reden om de Taal te willen leren spreken. Sommige hebben verre familie waar ze contact mee willen opnemen, andere hebben een vriend of vriendin en willen beter kunnen communiceren met hun partner! Voor de mensen die nog niet echt een reden hebben om het te leren: Je bent aan het juiste adres! We geven je nu een aantal redenen om het Arabisch te leren! 

Leer Arabisch spreken dankzij privélessen in Antwerpen
Leer Arabisch zodat je kan communiceren met de familie van je partner! Bron: Pexels, Credit: Mikhail Nilov

Het is uitdagend

Doordat je bij het Arabisch een heel nieuw alfabet en een heleboel nieuwe klanken onder de knie moet krijgen, is het een goede uitdaging voor iemand die graag met talen bezig is. Ook wordt de taal op een andere manier door ons brein verwerkt. De taal helpt je dus om een nieuw niveau te bereiken in je vaardigheden en je brein capaciteiten!

Je hebt toegang tot de cultuur

We kunnen wel zeggen dat we alle informatie in onze taal kunnen vinden, maar iedereen weet dat je een cultuur pas echt kan gaan ontdekken wanneer je ook een beetje van de taal meekrijgt. Zo kan je in verschillende gebieden met meerdere mensen spreken en de effectieve cultuur op zo een authentiek mogelijke manier verkennen! 

Communiceer met een heleboel mensen 

Over de hele wereld zijn er meer dan 200 miljoen mensen die Arabisch spreken, wanneer je de taal dus leert kun je conversaties houden met veel verschillende mensen! Dit is vooral handig als je op reis gaat naar landen die dicht bij het midden-oosten liggen en voor sommige landen in Afrika! 

Heb je interesse om in Mechelen Arabische les te volgen? Bekijk volgend artikel van Superprof om alle opties te ontdekken.

Je CV! 

We weten allemaal dat je door het spreken van meerdere talen je CV versterkt, echter zijn er veel bedrijven die vraag hebben naar mensen die perfect Nederlands en Arabisch spreken. Als je dit dus op je CV kan plaatsen kan dit jou kansen op een baan een enorme boost geven! Dit is altijd handig voor de mensen die opzoek zijn naar een baan! 

Je kan in het buitenland gaan wonen

Het leren van het Arabisch geeft je toegang tot verschillende culturen en groepen van mensen. Een ander voordeel dat je met het leren van de taal hebt is dat je ook in het buitenland kan gaan wonen. Denk hierbij maar aan een paar jaar verhuizen naar Dubai. Veel Belgen dromen ervan om eens naar Dubai te gaan, wanneer je het Arabisch beheerst kan je er niet alleen naartoe, maar zou je er ook een tijdje kunnen gaan wonen! 

Wonen in het buitenland met een basis Arabisch
Wanneer je het Arabisch onder de knie hebt kan je bijvoorbeeld in Dubai gaan wonen! Bron: Pexels, Credit: Ivan Siarbolin

Waar Arabisch leren in Antwerpen?

Zoals je ziet zijn er veel verschillende redenen om de taal te leren! Ben jij er helemaal klaar voor en kun je niet wachten om ook een cursus Arabisch te volgen? Wacht niet langer en kom er vandaag nog achter waar in Antwerpen je overal terecht kan om deze mooie taal te leren! 

Arabisch volgen in Brugge? Het kan zeker en vast. Lees dan volgend blog van Superprof!

Universiteit Antwerpen 

Op de universiteit Antwerpen kunnen studenten terecht voor een cursus Arabisch. Bij deze cursus wordt er van de student verwacht dat ze veel zelfstudie kunnen doen en dit ook effectief bijhouden. De universiteit voorziet één les per week waar ze intensief werken aan de uitleg van het Arabisch en voor de rest verwachten ze dat je er veel tijd in steekt om voortgang te boeken! 

Encora 

Bij de organisatie Encora volwassenenonderwijs kan je terecht voor verschillende cursussen Arabisch. Zo kan je je inschrijven voor richtgraad 1 en 2 om de basis van het Arabisch te leren! 

Superprof 

Deze opties zijn vooral handig wanneer je nog aan de universiteit studeert of wanneer je graag studeert in een grotere groep. Maar er zijn toch heel wat mensen die zich meer op hun gemak voelen wanneer ze alleen zijn.

Voor deze mensen bestaat er nog altijd het online platform van Superprof. Via dit platform kan je snel en eenvoudig een privé leerkracht vinden die je kan helpen om het Arabisch te leren. 

Een voordeel aan privélessen is dat de lessen volledig op maat worden gemaakt. Dus voordat je aan je cursus begint, zal de prof jouw huidige niveau van het Arabisch bepalen. Dit doen ze vaak in de eerste les en geven deze daarom ook vaker gratis! 

Vind vandaag nog jouw privé docent via Superprof! 

Arabische lessen volgen in Vlaanderen kan dankzij Superprof. Het somt alle opties op in volgend artikel.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu