Om hun openheid te tonen en een mysterieuze taal te ontdekken, kiezen steeds meer Vlaamse studenten de taal Chinees, een van de meest geoefende talen op scholen!

Een rage die begrijpelijk is gezien de Chinese cultuur, maar ook vanwege het zeer specifieke taalsysteem.

Door een Chinese privéleraar in te huren, is het mogelijk om de fonetiek (klankleer) en het Chinese accent binnen een jaar te beheersen!

Laten we nu de redenen ontdekken waarom je met Mandarijn lessen zou moeten beginnen!

De beste leraren Chinees beschikbaar
Duyi
Duyi
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Suqin
Suqin
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wen
Wen
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lingxi
Lingxi
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Fauziah
Fauziah
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Xuming
Xuming
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jia
Jia
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vivianne
Vivianne
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Duyi
Duyi
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Suqin
Suqin
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wen
Wen
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lingxi
Lingxi
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Fauziah
Fauziah
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Xuming
Xuming
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jia
Jia
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vivianne
Vivianne
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Tien Redenen om Chinees te Leren

Wat je voorkeur ook is, jezelf openstellen voor een nieuwe cultuur door het leren van talen, biedt aanzienlijke voordelen voor de hersenen en er zijn veel redenen om Chinees te leren

Volgens een studie van het Journal of Neuroscience in 2015 hebben tweetaligen een betere cognitieve flexibiliteit en gebruiken ze minder energie om een taak uit te voeren dan leeftijdsgenoten die alleen hun moedertaal spreken.

Vooral de Chinese taal is een wondermiddel om de hersenen te laten werken: sprekers ervan hebben de neiging om veel later in het leven door Alzheimer te worden getroffen dan degenen die geen andere taal spreken, omdat de vele Chinese karakters spiergeheugen ontwikkelen!

Leer om Chinees te schrijven
Leer om de Chinese karakters te schrijven ǀ Visualhunt - Cathy Cho

De karakters kanji, kana en katakana worden niet alleen gebruikt om te schrijven, verre van dat!

Vaardigheid in Chinees schrijven stelt je in staat om de kunst van de Chinese kalligrafie te ontdekken, die creatieve vermogens en vaardigheden ontwikkelt.

Onder deze taal verbergen zich veel idiomen gevuld met oude culturele referenties. Om deze referenties te begrijpen, is het nog steeds noodzakelijk om de Chinese karakters te kennen. Er wordt van uitgegaan dat je, om alledaags Chinees te begrijpen, ongeveer 3.000 tekens moet kennen.

In een gestaag tempo kan een Nederlandse moedertaalspreker in slechts één jaar een zeer goed niveau van Chinees bereiken!

Wat nog belangrijker is, de Chinese taal kent geen vervoegingen. Daarom is het vormen van zinnen in het Chinees eenvoudiger dan schrijven of spreken in het Nederlands!

Waarom Business Mandarijn te Leren

Tegenwoordig geven recruiters de voorkeur aan mobiliteit op je CV: daarom zullen reizen met een professioneel doel en vloeiend zijn in vreemde talen sterk worden gewaardeerd door managers in Vlaanderen.

China is DE ideale bestemming om je ruimdenkendheid te bewijzen. Als je geïnteresseerd bent in een carrière in de handel, kun je deze snelgroeiende markt niet negeren!

Meer en meer mensen dromen ervan Chinees te leren om een ​​baan te vinden in dit geweldige land.

Volgens een onderwijscorrespondent bij The Independent is China de derde favoriete bestemming van studenten, die aanzienlijk groeit: het vertrek naar het land van de draak is in de afgelopen tien jaar verdubbeld!

Chinese universiteiten geven de voorkeur aan een bachelor graad. Het is dus beter om een ​​van de volgende programma's te volgen:

 • Een bachelor graad in literatuur, taal en buitenlandse beschaving, Chinees als specialiteit, die helpt om de taal en haar vormen evenals de Chinese gebruiken beter te begrijpen;
 • Een bachelor graad in moderne talen, Nederlands-Chinees als specialiteit, die zich richt op het commerciële aspect van het onderwijzen van Chinese woordenschat aangepast aan de internationale uitwisselingen.

Universiteiten in Vlaanderen moedigen uitwisselingen tussen deze twee landen aan: het wordt dus gemakkelijker om stage te lopen en daarna een baan te vinden in China.

Werken in China
Je zou in de Chinese toerismebranche kunnen gaan werken ǀ Visualhunt - Morgann

Het zal dan nodig zijn om een Z-visum aan te vragen om legaal in China te kunnen werken!

Voor toegang tot de Chinese arbeidsmarkt hebben bepaalde vaardigheden de voorkeur, gerelateerd aan bepaalde specialisatiegebieden:

 • Chinees toerisme;
 • Nieuwe technologieën (smartphones, computers, tablets enzovoort);
 • Computerspelletjes;
 • Bioscoop, film;
 • Online handel.

Ervaring in een van deze markten zal met name worden gewaardeerd door Chinese recruiters: als je tweetalig bent en een goede kennis van het Europese en Aziatische bedrijfsleven hebt, zal het gemakkelijker zijn om op te vallen!

Om de taal van Confucius te beheersen, is het essentieel om het Chinese accent, de Chinese tradities en de tonale aspecten van de taal te beheersen. Om te worden begrepen door commerciële Aziatische bedrijven, zelfs om een team te leiden, is mondelinge communicatie essentieel.

Alles wat je moet Weten over Chinese Cultuur en Tradities

Een vreemde taal leren is bovenal een nieuwe cultuur ontdekken!

Het moet gezegd worden dat China verbaast: het land is beroemd om zijn 'Zen'- doctrine en om de schoonheid van zijn landschappen en architectuur.

In China zijn religies en afleidingen van deze religies talrijk:

 • Taoïsme;
 • Confucianisme;
 • Boeddhisme;
 • Manicheïsme;
 • Chinese astrologie;
 • Feng Shui, enzovoort.

China bezit zijn eigen mythologie, waarin elke God wordt gepresenteerd als een voormalige soeverein die over het land heeft geregeerd. Door Chinese theologie te leren, kunnen we de kenmerken van de Chinese talen duidelijk zien.

Het Chinese ideogram vindt bijvoorbeeld zijn oorsprong in de god Shénong, bijgenaamd 'de goddelijke ploeger', en het betekent de planten die genezen omdat Shénong de pionier is van de landbouwtechnieken in China.

Afgezien van zijn religies, staat China bekend om zijn verfijnde kunsten, soms moeilijk voor ons, Vlamingen, om onder de knie te krijgen.

Verdiep je in de Chinese cultuur
Chinese vechtkunst kun je ook in Nederland beoefenen ǀ Visualhunt

Dit is de reden waarom er veel opleidingen, gespecialiseerd in de Chinese kunsten, in Vlaanderen zijn. Om er maar een paar te noemen:

 • Martial Arts (vechtkunst en vechtsport);
 • Chinese acupunctuur  en geneeswijze;
 • Chinese yoga;
 • Origami;
 • Feng shui;
 • Chinese keuken.

Leren over de Chinese cultuur en tradities zal op natuurlijke wijze voortkomen uit taalkundig onderwijs. Als student kun je de tradities van China ontcijferen en je buitenlandse reizen vergemakkelijken! Bekijk de Chinese opleidingen in Vkaanderen hierboven vermeld.

Leer Mandarijn en Chinees terwijl je China Ontdekt

Het op vier na meest bezochte land ter wereld, is China een belangrijke speler in het internationale toerisme, omdat burgers uit de vier hoeken van de wereld de Chinese Muur of de hoogste gebouwen in Hong-Kong komen ontdekken.

Op Lonely Planet kun je bekijken wat je in China zou moeten ervaren:

 • Landschappen;
 • De Chinese Keuken;
 • Toeristische attracties;
 • Peking, de Verboden Stad, de Chinese Muur;
 • Shenzhen, een bergachtige provincie;
 • Winkelen;
 • Entertainment;
 • Enzovoort.

Het beheersen van de taal is een groot voordeel waardoor Nederlanders het mysterieuze China kunnen bezoeken zonder de beroemde vooraf georganiseerde reis te hoeven maken! Chinese lessen met een bijlesdocent kunnen je helpen sneller vooruitgang te boeken.

In China, zoals in de meeste toeristische hotspots, willen verkopers vaak onderhandelen: en het is niet door Nederlands te spreken dat je die yuans bespaart!

Chinees spreken maakt directe communicatie met autochtonen mogelijk zonder dat een fysieke of digitale vertaler nodig is.

Kantonees leren met Superprof is zeer eenvoudig.

Door in de straten van Shanghai of Beijing te wandelen, ontdek je ontoegankelijke plaatsen voor de niet-tweetalige toeristen en begrijp je de borden en andere wegaanduidingen zonder de weg te hoeven vragen.

Door een cursus Chinees te volgen, kunnen we ook de fysieke taal van onze Aziatische vrienden beter begrijpen! Bepaalde gebaren verschillen inderdaad van de onze. Een klassiek voorbeeld is het Nederlandse teken voor nummer 2, wat eigenlijk 8 betekent in China.

Of het nu voor een studievakantie is, om bij een Chinees gastgezin te verblijven of gewoon voor een vakantie, het leren van pinyin, uitspraak en Chinese cultuur (manieren bijvoorbeeld), zal essentieel zijn voor het maken van een succesvolle reis!

Wat is een betere manier om Chinees te leren door jezelf onder te dompelen in de cultuur?

Leer de kunst van het vouwen
Dit is ook een stukje Chinese cultuur ǀ Visualhunt - Origami_madness

De belangrijkste interesse in Chinees leren is het kiezen voor een taal die diametraal tegenovergesteld is aan de Latijnse talen die ons zo vertrouwd zijn.

In tegenstelling tot Spaans of Italiaans, waar we de betekenis van dit of dat woord kunnen raden, dankzij de bekendheid met deze talen, is het hier onmogelijk om vals te spelen!

Chinese karakters moeten één voor één worden bestudeerd, en dat is niet alles: schrifttekens hebben soms (als het niet altijd) verschillende betekenissen.

Het sonogram betekent bijvoorbeeld tegelijkertijd; maken, verschijnen, opstellen, werken, meesterwerk en overwegen ...!

In tegenstelling tot Nederlands, gebruiken Chinezen tonen tijdens de mondelinge uitspraak: naast de tekens zal het nodig zijn om hun betekenis te onthouden omdat, volgens de gebruikte toon, het woord volledig verandert!

Om het leerproces te vergemakkelijken, wordt pinyin gebruikt door de grote meerderheid van Chinese privéleraren. Met dit systeem van Romanisatie kunnen Nederlandse sprekers het Latijnse schrift van een karakter bestuderen en visualiseren en de tonen effectiever beoordelen.

Om de Chinese taal als een beginner te beheersen, is hier wat advies:

 • Visualiseer de karakters: de karakters vertegenwoordigen soms scènes. Met een beetje fantasie is het gemakkelijker om de belangrijke Chinese karakters te onthouden;
 • Oefen tonen: de vier tonen van de Chinese taal zijn vaak moeilijk te beheersen voor Nederlanders. Het is dus het beste om te trainen met eenvoudige woorden, zoals ‘mijn’;
 • Maak geheugenkaarten: er zijn zoveel Chinese karakters, dat het bijna onmogelijk is om niet door de beroemde geheugenkaarten te gaan. Vergeet niet de eerder geleerde tekens te onthouden dankzij een regelmatig ritme;
 • Leer spreken met autochtonen: theorie is goed, praktijk, is beter, vooral met een moedertaalspreker! Als je geen Chinese vrienden hebt, neem dan een Chinese penvriend of beter nog, volg Chinese lessen met een leraar. Hiermee kun je de taal spreken en je welbespraaktheid oefenen.

Vind vandaag nog gemakkelijk een cursus Chinees in Vlaanderen met een paar muisklikken. Talloze leraren staan bereid om je privéles te geven. Waar wacht je nog op?

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Joep

Enthousiaste en gedreven persoonlijkheid met oog voor detail waarbij ik dit zo goed mogelijk in mijn teksten implementeert. Ik probeer steeds een uniek invalshoek te vinden om ieder woord optimaal naar de lezer over te brengen. Passie voor talloze onderwerpen en stellig een grote liefhebber voor het fietsen!