Er zijn heel veel wetenschappelijke studies verricht om te onderzoeken wat het concentratievermogen van de mens is. Sommigen zeggen dat het om enkele minuten gaat, anderen om ongeveer een uur, maar allen zijn het erover eens dat de maximale concentratiespanning iets zeldzaams en kostbaars is.

Leermomenten moeten dus goed worden benut en daarom is het belangrijk kwaliteit van leren boven te verkiezen de hoeveelheid tijd die je eraan besteedt. Dit betekent dat een poging om 4 uur Russische grammatica te leren waarschijnlijk niet hetzelfde effect zal hebben als meer gespreid leren.

De sleutel tot succes is altijd te focussen op effectieve methodes en niet te geloven dat hoe meer tijd je doorbrengt met in je boeken te kijken, hoe sneller je vooruitgang zal boeken.

Laten we eens kijken hoe je tijd kunt besparen en efficiënter Russisch kunt leren.

Het Rode Plein
het beroemde Rode Plein ǀ Bron: Unsplash
De beste leraren Russisch beschikbaar
Ivetta
5
5 (4 reviews)
Ivetta
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alona
5
5 (1 reviews)
Alona
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Olesya
5
5 (2 reviews)
Olesya
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Natalya
Natalya
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daria
Daria
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Amanda
5
5 (2 reviews)
Amanda
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ahmed
5
5 (2 reviews)
Ahmed
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nicolas
5
5 (1 reviews)
Nicolas
14€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ivetta
5
5 (4 reviews)
Ivetta
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alona
5
5 (1 reviews)
Alona
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Olesya
5
5 (2 reviews)
Olesya
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Natalya
Natalya
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daria
Daria
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Amanda
5
5 (2 reviews)
Amanda
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ahmed
5
5 (2 reviews)
Ahmed
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nicolas
5
5 (1 reviews)
Nicolas
14€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Hoe Lang Duurt het om een Vreemde Taal te Leren?

Hoe je een goed niveau in een vreemde taal bereikt, hangt af van verschillende criteria. Hier zijn ze.

Welk Niveau Moet je Nastreven?

Het eerste beoordelingscriterium is welk niveau je zou willen bereiken.

Welk niveau is, gezien je verwachtingen, realistisch te bereiken? We hebben het hier over het leren van een taal, maar de beheersing van bepaalde meer specifieke taalelementen kan nog meer tijd in beslag nemen.

Stel jezelf een doel in termen van welk niveau je hoopt te bereiken, een niveau dat overeenstemt met je behoeften (bijvoorbeeld, een gesprek kunnen voeren met een Rus op je vakantie in Sint-Petersburg).

Vloeiend zijn in Russisch hangt af van wat je verstaat onder “vloeiend”. Voor sommigen zal het de wens zijn een discussie te voeren zonder naar woorden te hoeven zoeken of te begrijpen wat een gesprekspartner zegt. Voor anderen betekent een vloeiende beheersing van het Russisch de mogelijkheid om debatten te voeren of lange betogen te houden over meer technische onderwerpen zoals politiek, internationale betrekkingen of de economie.

Aangezien onze doelstellingen niet dezelfde zijn en het leervermogen van persoon tot persoon verschilt, is het dus moeilijk om een precieze duur in te schatten van het leren van Russisch.

Hoe Lang Moet je Per Dag Uittrekken?

Een nieuwe taal leren betekent onvermijdelijk discipline en dagelijks werk. 20 minuten per dag besteden aan het leren van je nieuwe taal zal meer resultaat opleveren dan als je slecht één keer per week dezelfde hoeveelheid tijd leert.

Iedereen heeft verplichtingen, en de tijd die je besteedt aan het leren van Russisch is waardevol. Maar terwijl we vaak onze vrienden of de mensen rondom ons horen klagen over het feit dat we niet genoeg tijd hebben om bijvoorbeeld te sporten, moeten we eens met een kritisch oog kijken naar onze dagelijkse routine en bepalen wanneer het mogelijk zou zijn om wat tijd vrij te maken om Russisch te leren.

  • In het openbaar vervoer op weg naar of terug van het werk?
  • Tijdens de lunchpauze?
  • Op het toilet?

En waarom zou je je tijd op Facebook niet halveren om je in plaats daarvan te concentreren op de taal van Dostojevski? Je hebt nu waarschijnlijk wel begrepen dat het mogelijk is om vrije tijd te vinden als je je gewoonten een beetje aanpast.

Het koude Rusland
Hoe verder naar het oosten, hoe kouder het wordt ǀ Bron: Unsplash

Volg je taalcursus Russisch!

De Bijzonderheden van het Russisch Maken het Leren Uitdagender

Correct Russisch spreken en de moeilijkheden onder de knie krijgen kan meer tijd in beslag nemen dan andere talen die dichter bij het Nederlands staan.

Specialisten op het gebied van talen leren, zoals Mosalingua, classificeren Russisch als de op twee na moeilijkste taal om te leren.

Volgens deze rangschikking zou enkel Arabisch of Chinees leren complexer zijn dan Russisch leren. Laten we echter niet vergeten dat deze rangschikking, slechts een globale indicatie is die niet voor elke student geldt.

Dat het Russisch een complexe taal is om te beheersen is echter wel zeker.

Maar vergeet niet dat een van de grote voordelen van het Russisch is dat het deuren opent naar verschillende talen van dezelfde familie.

Russisch behoort tot de Oost-Slavische tak van de Slavische onderfamilie van de Indo-Europese taalfamilie. De naaste verwanten van het Russisch zijn het Oekraïens en Wit-Russisch, die je op een basisniveau zult kunnen begrijpen nadat je Russisch hebt geleerd.

Als je Russisch kan, zal je gemakkelijker een andere Slavische taal kunnen spreken.

Maar eerst moet je je vertrouwd maken met het Russische alfabet (Cyrillisch alfabet), dat sterk verschilt van het Latijnse alfabet en het schrift zoals wij dat kennen. We zullen ons moeten inspannen om de vervoegingen, de tonische accenten of de mondelinge uitspraak onder de knie te krijgen, terwijl die allemaal moeilijk zijn en de fonetiek niet altijd duidelijk is.

Wist je dat er veel leenwoorden zijn uit het Italiaans, Frans of Duits, zodat je een voordeel hebt als je een van deze talen al kent? Die leenwoorden zien er misschien een beetje raar uit, omdat ze in de 18e en 19e eeuw in het Russisch terecht zijn gekomen, maar toch helpt het!

Taalexperts van het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken hebben het leren van talen bestudeerd en hebben alle talen wereldwijd in vijf verschillende groepen ingedeeld, van de gemakkelijkste tot de meest complexe.

Russisch past in groep 4, met een geschatte leertijd van 1100 uur (ongeveer 18 maanden 2 uur per dag leren).

Dit onderzoek is gebaseerd op een groot aantal leerlingen en de resultaten zijn slechts gemiddeld. Bovendien is het vereiste niveau hier erg hoog, aangezien we het hebben over 1100 uur om een niveau te bereiken dat dicht in de buurt komt van of zelfs gelijkwaardig is aan het spreken van Russisch als moedertaal!

Hou er rekening mee dat meer tijd besteden aan je studie je leerproces zal versnellen, maar alsnog zal je veel tijd nodig hebben. Het zal nog maanden, zo niet jaren duren voor je je comfortabel begint te voelen bij het lezen en luisteren naar het Russisch, en waarschijnlijk nog langer voordat je het gemakkelijk spreekt.

Het paleis in Moskou
Dit paleis blijft schitterend ǀ Bron: Unsplash

Leg Jezelf een Strikt Schema op om Snel Vooruitgang te Boeken

Je schrikt misschien nu je leest dat je 1100 uur nodig zult hebben, maar, laat je niet ontmoedigen, een vreemde taal leren en op een natuurlijke manier spreken vergt tijd - maar vooral motivatie en discipline.

Met andere woorden, voordat je de Russische taal leert, moet je misschien ook leren om te leren. Zoals we al zeiden, om vooruitgang te boeken in de Russische taal moet je dagelijks leren (indien mogelijk elke dag op hetzelfde moment Russisch leren om een eigen leerroutine te creëren) en vooral een regelmatig ritme aanhouden.

De pomodoros-methode beveelt aan 25 minuten te leren en dan een pauze van 5 minuten te nemen. Het is bewezen dat twee of drie keer 25 minuten per dag leren een effectieve manier is om zo snel mogelijk Russisch te leren.

Maar, nogmaals, dit moet verenigbaar zijn met iemands eigen schema en men moet zich bewust zijn van zijn eigen concentratievermogen. Wanneer de hersenen rust nodig hebben, is het belangrijk om een pauze te nemen en niet door te gaan, want dan wordt het leren niet efficiënt meer.

Russische stad
Een echte industriestad ǀ Bron: Unsplash

Methodes om Sneller Vooruitgang te Boeken

Een Privéleraar

Als je de motivatie hebt om snel vooruitgang te boeken in het Russisch, kun je Russische les nemen met een privéleraar om het proces te versnellen.

Zo kan je een privéleraar inhuren!

Ten eerste zal de privéleraar je helpen om ervoor te zorgen dat je een goede leermethode gebruikt die op lange termijneffect heeft.

Een Russische privéleraar zal ook een frisse kijk hebben op je leerproces en zal bepaalde concepten die je in je eentje hebt geleerd, verder uitdiepen.

Het hebben van een privéleraar is ook een geweldige manier om grammaticalessen te volgen, die studenten geneigd zijn te verwaarlozen wanneer ze alleen Russisch leren.

Een ervaren docent zal je ook op een cruciale manier kunnen helpen als het gaat om het uitspreken van bepaalde complexe Russische woorden.

Weet dat bij Superprof, de meeste Russische tutoren de eerste cursus Russisch gratis aanbieden om hun voorgestelde methode te testen en ervoor te zorgen dat het overeenkomt met wat de leerling zoekt.

Alternatieve Methodes

Veel leerplatformen zoals Babbel bieden interactieve training aan om iemands taalvaardigheid te verbeteren. Babbel is een goed voorbeeld van zelfstudie en tegelijkertijd een effectieve methode die al bewezen heeft effectief te zijn bij het leren van Italiaans, Spaans, Duits of Frans.

De mogelijkheid om persoonlijk of via een webcam met een moedertaalspreker te praten, zal je taalvaardigheid ook aanzienlijk verbeteren. Het is een hulpmiddel dat mensen vaak vergeten, maar het is een bewezen effectieve manier om snel van een beginnersniveau naar een gemiddeld niveau of een gevorderd niveau te gaan. Het geeft de student ook toegang tot de Russische cultuur voor degenen die meer willen weten over het land zelf.

Ons laatste advies: kijk Russische films! Voor bioscoopbezoekers kan het kijken naar een Russische film of een film met Russische ondertitels effectief zijn.

In het kort:

  • Er is niet één antwoord op de vraag hoe lang het duurt om Russisch te leren, dat hangt af van veel te veel criteria, zoals de leercapaciteit van de student, de tijd die zal worden besteed aan het leren, of de methoden die zullen worden gebruikt.
  • Het hangt ook af van het niveau dat men hoopt te bereiken. Voor sommigen betekent Russisch spreken dat ze over geopolitiek kunnen spreken met een moedertaalspreker, terwijl anderen waarschijnlijk niet dezelfde wensen hebben en een niveau zoeken dat hen in staat stelt om met een moedertaalspreker te communiceren, maar meer over alledaagse zaken.
  • Om de leertijd te verkorten, kunnen bepaalde tactieken worden toegepast. Zorg ervoor dat je korte periodes werkt, maar op regelmatige basis in plaats van een eenmalige sessie van 2 uur per week. Je zult sneller vooruitgang boeken met spreken en wat je leert zal gemakkelijker in je langetermijngeheugen verankerd blijven. Het is een effectieve manier om te leren hoe je moet leren!

Het volgen van groepscursussen of individuele cursussen, regelmatig communiceren met een Russischsprekende, of het gebruik van e-learning platforms: het zijn allemaal mogelijkheden die je leertijd zullen verkorten en je sneller Russisch zullen laten spreken.

Удачи (Veel succes!)

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Joep

Enthousiaste en gedreven persoonlijkheid met oog voor detail waarbij ik dit zo goed mogelijk in mijn teksten implementeert. Ik probeer steeds een uniek invalshoek te vinden om ieder woord optimaal naar de lezer over te brengen. Passie voor talloze onderwerpen en stellig een grote liefhebber voor het fietsen!