Een adembenemende geschiedenis, een zeer rijke cultuur, en een invloedrijke rol in de geopolitiek van de wereld: allemaal dingen die we Rusland kunnen toedichten.

De Russische taal telt meer dan 280 miljoen sprekers en is daarmee de 7e meest gesproken taal ter wereld, net voor het Frans. In feite spreken 146,5 miljoen mensen Russisch als hun moedertaal, en ongeveer evenveel mensen - 135 miljoen - spreken het als tweede taal.

Russischtaligen zijn vooral te vinden in Rusland, maar ook in de voormalige Sovjetlanden die meer dan 70 jaar bij de USSR hoorden: Kazachstan, Wit-Rusland, Kirgizië, Oekraïne, Oezbekistan, Tadzjikistan, Turkmenistan, Mongolië, Azerbeidzjan, Georgië, Armenië, Estland, Letland, Litouwen, Moldavië, tot het voormalige Joegoslavië en de voormalige DDR (Oost-Duitsland), waar Russisch op scholen werd onderwezen vóór de ineenstorting van de Sovjetrepubliek in 1991.

Veel Europese landen gebruiken nog steeds het cyrillische alfabet voor hun nationale taal, in Bosnië en Herzegovina, in Servië, in Bulgarije, in Wit-Rusland, in Oekraïne, en in de Baltische Staten.

In deze landen is het Russisch en het cyrillisch alfabet nog steeds belangrijk als gevolg van politieke krachten in de 20e eeuw. Bovendien is het Russisch nog steeds een lingua franca op de Kaukasus en Klein-Azië.

Het Russisch stamt uit de Slavische talen en is een van de officiële talen van de VN, en in Wit-Rusland, Kazachstan en Kirgizië. Het cyrillische alfabet is ook het derde officiële alfabet van de Europese Unie, na het Latijn en het Grieks, sinds de toetreding van Bulgarije op 1 januari 2007.

Wil je Tolstoj in de originele versie lezen? Wil je naar Moskou voor een trip? Plan je een reis naar Rusland om het Russische volk te leren kennen? Heb je net een baan aangeboden gekregen bij een Russischtalig bedrijf?

Hoe dan ook, Russisch spreken kan een aanzienlijk voordeel bieden. Hoe kun je het alfabet leren, basiszinnen construeren, woorden correct uitspreken en je Russische grammatica verbeteren?

Superprof geeft je al het advies dat je nodig hebt om te beginnen met Russisch leren en een basisniveau Russisch te verwerven zodat je kunt communiceren met moedertaalsprekers.

De Russische wildernis
Vol bergen en vlaktes, dit is de echte wildernis ǀ Bron: Unsplash

Volg je Russische les met een privéleraar!

De beste leraren Russisch beschikbaar
Ivetta
5
5 (4 reviews)
Ivetta
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alona
5
5 (1 reviews)
Alona
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Irina
5
5 (5 reviews)
Irina
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Olesya
5
5 (2 reviews)
Olesya
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Amanda
5
5 (2 reviews)
Amanda
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daria
Daria
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ahmed
5
5 (2 reviews)
Ahmed
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nicolas
5
5 (1 reviews)
Nicolas
14€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ivetta
5
5 (4 reviews)
Ivetta
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alona
5
5 (1 reviews)
Alona
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Irina
5
5 (5 reviews)
Irina
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Olesya
5
5 (2 reviews)
Olesya
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Amanda
5
5 (2 reviews)
Amanda
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daria
Daria
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ahmed
5
5 (2 reviews)
Ahmed
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nicolas
5
5 (1 reviews)
Nicolas
14€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Vanaf nul beginnen en Russisch leren

Het opvallende aan het Russisch is dat het een ander alfabet gebruikt dan het Engels. Voor elke beginner zal het leren van het Cyrillische alfabet een noodzakelijke eerste stap zijn.

Leer Russisch en het Cyrillische Alfabet

Het cyrillische alfabet zal in het begin vaak lijken op het proberen te ontcijferen van Egyptische hiërogliefen, net als het Chinese alfabet en het Arabische alfabet.

Het bestaat uit 33 letters - elf klinkers, twintig medeklinkers en twee stomme letters die worden gebruikt om aan te geven waar je de uitspraak van een woord moet benadrukken.

Om het te bestuderen is een paar uur werk nodig, net als wanneer een kind leert lezen! Het voordeel voor een volwassene die Russisch wil leren, is dat hij of zij al kan lezen.

Dit maakt het gemakkelijk om te leren, zelfs als je van nul moet beginnen en een nieuw alfabet moet leren om erin te slagen Russische woorden te ontcijferen.

Er wordt gezegd dat de Russische taal een fonetische taal is: elke letter komt overeen met een andere klank, en slechts één klank.

De eerste stap om de taal te leren is dan ook om elke letter uit het hoofd te leren om Russische woorden te kunnen spellen en uitspreken.

Zodra je het alfabet hebt geleerd, is het essentieel om vertrouwd te raken met alle klanken en de uitspraak van de letters in het Russisch.

Nogmaals, het is heel anders dan de Engelse taal of een andere Latijnse taal. De klanken zijn totaal verschillend en om hiermee om te leren gaan, is het een goed idee om naar liedjes of podcasts in het Russisch te luisteren.

Russisch Leren – de Basis

Zoals met elke taal, moet je stap voor stap vooruitgang boeken. Zodra je het Russische alfabet hebt geleerd en alle klinkerklanken kent, is het een logische volgende stap om een paar basiszinnen in het Russisch en hun uitspraak te leren:

 • Добрый день : Hallo, "zdra-stvouaï-taïi",
 • Да : Ja, "da",
 • Нет : Nee, "niet",
 • Спасибо : Dank u, "spassiba",
 • До свиданья : Vaarwel "da-svi-da-ni-yé",
 • Пожалуйста : Alstublieft "pozhaluysta",
 • Я не понимаю : Ik begrijp "ya ne ponimayu" niet.

Een goed woordenboek, zoals het Oxford Russisch-Engels woordenboek, is van essentieel belang wanneer je de Russische taal probeert te leren. Als alternatief kun je ook gebruik maken van online tools zoals WordReference of zelfs Google Translate.

Leer de Basis van de Russische Woordenschat

Nadat je een paar Russische basiszinnen onder de knie hebt, die kunnen dienen als een basiswoordenboek voor op reis, is het tijd om je Russische woordenschat uit te breiden met een paar nieuwe woorden.

Een goed begin is het vertalen van elk voorwerp in de kamer waar je bent (slaapkamer, woonkamer, keuken) of op straat, zodat je de woordenschat beheerst van alles wat het oog kan zien.

Het is een goede manier om Russische woordenschat te leren zonder de indruk te hebben dat je hard studeert.

Wij raden aan om ongeveer 10 nieuwe woorden per dag te leren.

Russische Grammatica Leren

Om niet al te ontmoedigd te raken, raden wij niet aan om je Russische studies te beginnen met grammatica.

Elke leerling zal echter snel beseffen dat het essentieel, zelfs fundamenteel, is om enkele eenvoudige regels te kennen om correcte zinnen te kunnen beheren en schrijven.

Websites zoals The Polyglot Club of Russia Today Grammar Tables kunnen Russische studenten helpen hun grammatica te verbeteren en de basis van werkwoordvervoegingen in het Russisch onder de knie te krijgen.

Deze websites zullen je helpen om de verschillende gevallen en variaties van de Russische grammatica te begrijpen, die enkele concepten bevat die nieuw zullen zijn voor Vlamingen. Zoals in het Latijn kent de taal van Poesjkin zes variaties: de nominatief, de accusatief, de datief, de genitief en de locatief.

En het Russische woord is verdeeld in drie genres: mannelijk, vrouwelijk en neutraal, zoals in het Duits.

Wat de Russische vervoeging betreft, zullen beginnende leerlingen blij zijn te horen dat het Russisch slechts drie tijden gebruikt: verleden, heden en toekomst.

Met andere woorden, de grammaticale structuur en de syntaxis van Russische zinnen zijn tegelijk veel eenvoudiger dan het Nederlands.

Het is ook het vermelden waard dat Russische werkwoorden in de infinitief eindigen op -TЬ, -TИ of -ЧЬ.

Een schitterend meer
Het koude oosten is enorm uitgestrekt ǀ Bron: Unsplash

Is het mogelijk om Russisch te leren zonder voor lessen te betalen?

Het eerste wat je moet uitzoeken als je besluit om zelf Russisch te leren - bepaal je niveau!

Ben je een beginner? Een bijna-beginner? Heb je eerder Russisch gestudeerd? Wil je je spraakvaardigheden verbeteren? Of je schrijfvaardigheden verbeteren? Spreek je al andere talen?

Een manier om je niveau te beoordelen is door een beoordelingsexamen af te leggen dat volledig gratis is en dertig vragen omvat. Het zal je helpen je niveau te beoordelen volgens het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Talen (CEFR): van A1 tot C2.

Meertalige mensen hebben, zoals we weten, meer mogelijkheden om moderne talen te leren, omdat hun reeds verworven taalvaardigheden hen helpen een brug te slaan van de ene taal naar de andere.

En de studievaardigheden die ze hebben ontwikkeld om hun eerste taal te leren, zullen hen ook goed van pas komen bij het leren van een nieuwe taal, waaronder het Russisch. Zelfs als het Russische alfabet - het cyrillische alfabet - onbegrijpelijk is voor een Nederlandstalige die gewend is aan het moderne Latijnse alfabet, zullen zij nog steeds een voordeel hebben.

En dan moet je bepalen: wat is je doel?

Wil je tweetalig worden? Een gesprek voeren met een vriend? Naar Rusland reizen? Leren hoe je de weg moet vragen en hoe laat het is? Een appartement huren?

Zodra je je doelstellingen hebt bepaald en je niveau weet - beginnersniveau of gemiddeld niveau, (A1, B1, of B2) – is het tijd om te beginnen!

Vind de Juiste Strategie om Russisch te Leren

Om een vreemde taal te leren, kunnen boeken je goed van dienst zijn!

Wij bevelen in het bijzonder de Assimil-methode aan, die het schrijven, visuele herkenning en herhaling combineert met audioformaat en spraakherkenning, om studenten te helpen sneller vooruitgang te boeken, hun luistervaardigheid en spreekvaardigheid te verbeteren, en te oefenen op de Russische uitspraak.

De leermethodes zijn bewezen effectief te zijn, en het principe van constante herhaling is een must bij het leren van een taal!

Hoe werkt de Assimil theorie voor degenen die het niet kennen?

Je moet je tekstboek stap voor stap doornemen, hoofdstuk per hoofdstuk: het beste is om elke ochtend naar een hoofdstuk te luisteren, omdat de hersenen op dat moment van de dag het best in staat zijn om nieuwe talen te leren.

De Assimil-methode brengt een geleidelijk proces op gang in onze hersenen - het materiaal is elke dag een beetje meer gevorderd dan de dag ervoor, maar de verhoogde moeilijkheidsgraad moedigt de leerling aan om elke oefening te herhalen, wat een zeer stimulerende oefening voor je geheugen is.

Spreek Russisch!

Autodidacten studeren per definitie alleen. Ze studeren zonder leraar, een organisatie of een privé-leraar!

Het vinden van een Russische moedertaalspreker met wie je je Russische spreekvaardigheid kunt verbeteren is een goede manier om vooruitgang te boeken!

Als je niemand in je stad kunt vinden, denk dan eens aan Skype! Er zijn veel online forums en Facebookgroepen die vol zitten met mensen die bereid zijn hun Russische woordenschat te delen in ruil voor het leren van de basisbeginselen van het Engels of het Nederlands.

Probeer wekelijks een ontmoeting te plannen, virtueel of fysiek, met je taalpartner, net zoals je zou doen als je naar een Russische les in Amsterdam zou gaan. Het is een geweldige manier om je taalvaardigheid snel te verbeteren!

Tot slot nog onze beste tip: sluip af en toe eens binnen in een Russische klas bij je plaatselijke universiteit. Veel hogescholen bieden daartoe de mogelijkheid, en leraren houden zelden een namenlijst bij tijdens colleges.

Surfen op het Internet

Er zijn veel verschillende websites waar autodidacten Russische taalhulpbronnen kunnen vinden. Elke dag worden er in de wereld honderdduizenden webpagina's aangemaakt.

De Russische taal is overal te leren. Het voordeel van online Russisch leren is dat het van overal gedaan kan worden: op de computer, tablet of smartphone, de keuzes zijn eindeloos!

Heb je moeite om jezelf te motiveren en het vol te houden? Dat begrijpen we.

Meld je daarom aan voor een taalpartner! Volgens de website Tandem.net is "mondelinge oefening de snelste weg naar taalbeheersing."

Of het nu helemaal waar is of niet, het vinden van een moedertaalspreker uit Moskou of een Rus uit Sint-Petersburg kan een goede manier zijn om elkaar vooruit te helpen: de een leert Russisch terwijl de ander zijn Nederlands of Engels verbetert door middel van uitwisseling.

En dit alles is helemaal gratis.

Aan de andere kant is het de moeite waard om alle sites die beloven om Russisch te leren in tien lessen of één week, meteen links te laten liggen. Een taal leren vergt discipline en tijd!

En bovenal, om Russisch te leren is motivatie nodig!

Als je Russisch wilt leren vanuit eigen huis, google dan "leer russisch online", zo vind je docenten op afstand om je les te geven.

Een bevroren meer
Durf jij naar het ruige Rusland te reizen? ǀ Bron: Unsplash
De beste leraren Russisch beschikbaar
Ivetta
5
5 (4 reviews)
Ivetta
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alona
5
5 (1 reviews)
Alona
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Irina
5
5 (5 reviews)
Irina
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Olesya
5
5 (2 reviews)
Olesya
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Amanda
5
5 (2 reviews)
Amanda
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daria
Daria
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ahmed
5
5 (2 reviews)
Ahmed
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nicolas
5
5 (1 reviews)
Nicolas
14€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ivetta
5
5 (4 reviews)
Ivetta
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alona
5
5 (1 reviews)
Alona
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Irina
5
5 (5 reviews)
Irina
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Olesya
5
5 (2 reviews)
Olesya
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Amanda
5
5 (2 reviews)
Amanda
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daria
Daria
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ahmed
5
5 (2 reviews)
Ahmed
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nicolas
5
5 (1 reviews)
Nicolas
14€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Is het mogelijk om binnen een paar maanden Russisch te spreken?

Er is niet één eenduidige manier om snel Russisch te leren! Het beste is om je in te schrijven voor Russische taalcursussen met een Russische tutor. Je kunt zo ook intensieve lessen vinden.

Schrijf je in Voor Privélessen

Natuurlijk kun je je inschrijven voor groepslessen, maar online Russische bijlessen zijn veel effectiever! Bij privélessen is de leerling alleen met de leraar, met wie hij een echte uitwisseling kan houden.

Het goede hier is dat de leraar - een van onze docenten, bijvoorbeeld - er speciaal is om zijn student te helpen een meer gevorderd taalniveau te bereiken, en hun zwakke plekken kan corrigeren: intonatie, spellingcontrole, grammaticaoefeningen, onregelmatige werkwoorden, enz.

De onderlinge verstandhouding is zeer belangrijk wanneer je je leraar kiest! Omdat je vele uren met hem of haar zult studeren, is het, naast zijn of haar taalvaardigheid natuurlijk, belangrijk dat hij of zij iemand is met wie je goed kunt opschieten.

Leren met een docent kan je echt motiveren, en kan je leerproces versnellen.

Aarzel niet om verschillende tutoren uit te proberen voordat je een keuze maakt.

Op ons platform bieden de meeste van onze docenten de eerste les Russisch gratis aan. Het is een goede manier om hun vaardigheden en hun achtergrond als leraar te peilen en te zien of je een goed gevoel bij hen krijgt.

Neem Deel aan een Taaluitwisseling om Je Russisch te Verbeteren

Om het Russisch echt onder de knie te krijgen en net zo goed in het Russisch te leren denken alsof het je moedertaal is, zit er maar één ding op: praat met iedereen die je tegenkomt en oefen!

Zoek Russen op en praat met ze, of het nu is om te praten over het vinden van een goedkope huurwoning in Sint-Petersburg of om Amsterdam en Moskou met elkaar te vergelijken.

Na de val van de USSR verhuisden veel Russen naar Europa. En dankzij het internet zijn grenzen verdwenen en is het gemakkelijk om in een paar klikken een Russisch-sprekende te vinden.

Door een taal te gebruiken leren we hem het best.

Naast het oefenen van je spreek- en luistervaardigheid, kun je een nieuwe Russische vriend al je vragen stellen over de Russische taal en cultuur, om de oorsprong van bepaalde gerechten of de Russische mentaliteit beter te begrijpen.

Het is ook een geweldige manier om de wonderen van de Russische literatuur te ontdekken (Dostojevski, Tsjechov, Tolstoj, Toergenjev en waarom niet ook Kropotkin, Bakoenin en Lenin voor degenen die zich aangetrokken voelen tot anarchisme en socialisme) of om Russische uitdrukkingen en nieuwe woorden te leren om je woordenschat te verrijken.

Studeren in het buitenland

Natuurlijk, voor wie het zich kan veroorloven, is reizen naar Rusland een geweldige optie. Wat is een betere plaats om Russisch te leren dan in Rusland zelf?

Rusland is het grootste land ter wereld (17,1 miljoen km²!), dus je zult voor je vertrek moeten bepalen waar je naartoe wilt. Wij raden je aan in de richting van het westelijke en Europese deel van Rusland te gaan, in een van de grote steden zoals St. Petersburg of Moskou.

Natuurlijk kun je ook Russisch studeren in Estland, Litouwen, Letland en Wit-Rusland. Oekraïne is ook een optie, en heeft het voordeel een zuidelijker klimaat te hebben, en lagere kosten van levensonderhoud dan die van Rusland en de Baltische landen ...

Alleen reizen is de beste manier om een taal te leren. We leren ons te redden in alledaagse situaties (zoals de weg vragen, bestellen in een restaurant, de metro nemen, enz.), zonder afhankelijk te zijn van een ouder, een broer of zus, een partner of een vriend.

Een geweldige optie is het boeken van een gastgezin of een Airbnb: als taalcursus is het een geweldige accommodatie-optie die je de mogelijkheid biedt om een Russische taalcursus te volgen door gewoon te praten met de eigenaars of huisgenoten die in het huis aanwezig zijn.

Veel plezier!

Of je nu Russisch leert online, op YouTube, door films te bekijken of boeken te lezen, het belangrijkste is om plezier te hebben.

Deze stelregel kan ook gemakkelijk worden toegepast op het leren van talen.

Sommige toepassingen zoals Duolingo kunnen daarbij helpen!

De applicatie spoort je aan om elke dag 5 minuten Russisch te oefenen. Het leren is volledig gepersonaliseerd, en de student krijgt beloningen zoals in een spel. En dat alles voor niks, de applicatie is helemaal gratis.

Een ander goed idee is het toevoegen van Russische ondertitels aan je favoriete tv-series, zodat je kunt ontspannen terwijl je leert.

Je kunt ook de taal van je telefoon en webbrowsers veranderen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om Wikipedia in het Russisch te lezen, of zelfs Google Chrome in het Russisch te veranderen...

Paleis in de nacht
Het schitterende paleis is ´s nachts nog mooier ǀ Bron: Unsplash

Hoe kan ik gratis Russisch leren?

Studenten zullen dit beter weten dan ik: als je een les wilt leren en onthouden, kun je het beste zelf notitiekaartjes maken.

En je kunt het gratis doen: ga gewoon naar je plaatselijke universiteit of bibliotheek en leen Russische boeken. Maak dan kaartjes met het schrift in het Russische cyrillische alfabet, focus op het tonische accent in het woord of oefen je voorzetsels.

Flashcards Gebruiken

Het Leitner-systeem is ontwikkeld op basis van het gebruik van flashcards. Het principe is eenvoudig en werkt vrij goed voor het memoriseren van de woordenschat: aan de ene kant zet je het woord in het Nederlands en aan de andere kant het woord in het Russisch.

De kaarten zijn gesorteerd in drie vakken, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van het woord.

Naast papieren flashcards kan je ze ook digitaliseren.

Als je meer georiënteerd bent op de digitale oplossingen, het populaire Memrise mixt flashcards en quizzen en biedt zelfs technieken om de woorden die je al geleerd hebt te onthouden.

De Beste YouTube Kanalen om Russisch te Leren

Het voordeel van YouTube is dat het gratis is. Bovendien is er een veelheid aan verschillende video's beschikbaar om je te helpen veel verschillende talen te leren, waaronder Russisch. Hier zijn enkele van onze favoriete YouTube-kanalen om Russisch te leren:

 • Learn Russian Language
 • Russian for Free
 • Weekly Russian with Natalia
 • R for Russian
 • Maria Zdorovetskaya
 • Antonia Romaker

YouTube-video's zijn een geweldige manier om te beginnen met het leren van de Russische taal. Ze behandelen verschillende onderwerpen met een gevarieerde woordenschat, afhankelijk van het thema.

De 10 Beste Films om Russisch te Leren

Het kan moeilijk zijn om door de zure appel heen te bijten en je in te schrijven voor lessen Russisch voor beginners!

Of je nu van geschiedenis houdt of niet, als je een taal leert, moet je ook de cultuur leren kennen. En Russische cinema wordt niet alleen gemaakt voor Russen.

Hier zijn enkele andere films om je te helpen Russisch te leren:

 • Moscow does not believe in tears, 1980, geregisseerd door Vladimir Menshov,
 • The irony of fate, 1965, geregisseerd door Eldar Ryazanov,
 • The Return, 2003, geregisseerd door Andrey Zvyagintsev,
 • Рассказы, 2012, geregisseerd door Mikhail Segal,
 • Стиляги, 2008, geregisseerd door Korotkov Juri,
 • The House of the Sun, 2009, geregisseerd door Garik Sukachov.

Er zijn natuurlijk nog veel meer Russische films, en iedereen kan kiezen welke hij wil bekijken, afhankelijk van zijn eigen persoonlijke interesses. Maar dit zijn misschien wel de meest toegankelijke films om naar te kijken om je Russisch te verbeteren.

TV kijken en naar de Russische radio luisteren is nu ook steeds makkelijker door het internet en het is ook een geweldige manier om elke dag Russisch te oefenen.

Samengevat

 • Voordat je begint met Russisch leren, moet je weten op welk niveau je begint en je doelen bepalen om te weten waar je staat en waar je naartoe wilt,
 • Het is essentieel om te beginnen met het leren van het Cyrillisch alfabet. Het is de basis van het leren van Russisch. Daarna komen de basiszinnen, vervoegingen en grammatica. Voeg beetje bij beetje nieuwe uitdagingen toe zonder stappen over te slaan om te vermijden dat je ontmoedigd raakt,
 • Er zijn veel boeken beschikbaar om Russisch te leren, maar om te vermijden dat je iets moet betalen, is het de moeite waard om de verschillende websites te bekijken die online cursussen aanbieden, die allemaal zeer goed ontworpen zijn voor mensen die in hun eentje Russisch proberen te leren,
 • Leren is niet alleen voor kinderen! Als je plezier beleeft aan het leren van een taal, is dat des te beter, omdat je het dan gemakkelijker zult kunnen onthouden,
 • Er zijn veel verschillende manieren om je Russisch te verbeteren - websites, YouTube-kanalen, kranten, televisie, radio, films, taalpartners op Skype ...

Sla geen stappen over! Als je een docent wilt vinden, levert zoeken naar Russische lessen Amsterdam de meeste resultaten op bij het zoeken op internet, maar je kunt ook Russische taallessen vinden op Superprof.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Joep

Enthousiaste en gedreven persoonlijkheid met oog voor detail waarbij ik dit zo goed mogelijk in mijn teksten implementeert. Ik probeer steeds een uniek invalshoek te vinden om ieder woord optimaal naar de lezer over te brengen. Passie voor talloze onderwerpen en stellig een grote liefhebber voor het fietsen!