Het kiezen van Spaans als tweede taal op de middelbare school is een populaire keuze. Spaanse lessen op school kunnen je helpen een gesprek te voeren wanneer je een van de twintig Spaanssprekende landen in de wereld bezoekt, maar ze rusten je vaak niet voldoende uit om tweetalig te worden.

Er zijn bepaalde dingen die je moet weten om je Spaans te verbeteren. Het zal je helpen om zowel mondeling als op papier te communiceren en te converseren met ongeveer 440 miljoen mensen die Spaans als moedertaal hebben.

Als je dit leest en denkt dat we op de zaken vooruitlopen door over tweetaligheid te praten, raden we je aan verschillende hulpmiddelen te gebruiken om je schriftelijke en mondelinge begrip van het Spaans te perfectioneren.

Om tweetalig te worden, je spreekvaardigheid te verbeteren en snel Spaans te leren, moet je je kennis verdiepen - tijden, bijvoeglijke naamwoorden, grammatica, vervoeging, Spaanse woordenschat, enz. - en jezelf onderdompelen in de Spaanse cultuur.

Of je nu Spaanse lessen volgt voor persoonlijk gebruik, voor je werk of voor toekomstige vakantieplannen, geduld, een positieve instelling en efficiënte middelen zullen alles vergemakkelijken!

Van televisie, radio en boeken tot conversaties: aarzel niet om te variëren in de leermiddelen die je gebruikt! Superprof, een wereldwijde bron voor leren, zal je voorzien van een scala aan opties om tweetalig Spaans te worden ...

Of je nu gratis lessen volgt, basis-Spaans spreekt, een intermediair niveau hebt of slechts een paar Spaanse woorden kent, dit artikel kan je helpen Spaans te leren met gusto.

Spaanse podcast opnemen
Er zijn hele leerzame podcasts | Bron: Pexels
De beste leraren Spaans beschikbaar
Carolina
5
5 (15 reviews)
Carolina
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Georgette
4,9
4,9 (7 reviews)
Georgette
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ingeborg
4,7
4,7 (5 reviews)
Ingeborg
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Zoë
4,9
4,9 (7 reviews)
Zoë
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sophie
5
5 (5 reviews)
Sophie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alyssa
5
5 (2 reviews)
Alyssa
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aurelia
5
5 (2 reviews)
Aurelia
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Saar
5
5 (2 reviews)
Saar
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carolina
5
5 (15 reviews)
Carolina
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Georgette
4,9
4,9 (7 reviews)
Georgette
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ingeborg
4,7
4,7 (5 reviews)
Ingeborg
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Zoë
4,9
4,9 (7 reviews)
Zoë
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sophie
5
5 (5 reviews)
Sophie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alyssa
5
5 (2 reviews)
Alyssa
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aurelia
5
5 (2 reviews)
Aurelia
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Saar
5
5 (2 reviews)
Saar
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Je Hebt een Positieve Houding Nodig om Vloeiend Spaans te Leren

Het maakt niet uit of je tweetalig Spaans wilt worden om persoonlijke of professionele redenen, het leren van een andere taal moet vooral een plezierige bezigheid zijn.

Spaans leren moet een leuke en positieve onderneming blijven, zodat je niet het gevoel krijgt dat je te veel aan het werk bent terwijl je Spaans studeert.

Om je Spaanse vaardigheden te verbeteren en het tegelijkertijd een leuke oefening te houden, raden wij je aan om de volgende dingen te doen:

Maak je Eigen Spaanse Gids

Aarzel niet om een eigen gidsje aan Spaans te wijden. Vul het met persoonlijke commentaren, schrijf over je leerervaring, leven of reizen, of vat je dag samen, noteer woorden waar je moeite mee hebt in je Spaanse les of nieuwe zinnen die je hebt geleerd... dit notitieboekje zal een soort gids of persoonlijk dagboek zijn dat je helpt om aan je geschreven Spaans te werken en je woordenschat elke dag te verbeteren.

Denk in het Spaans

Je hebt je nu wel gerealiseerd dat de ideale manier om snel vooruitgang te boeken in het Spaans is om elke dag de taal te spreken, idealiter met moedertaalsprekers van het Spaans. Maar als er niemand in de buurt is met wie je kunt praten of als je niet thuis bent om jezelf achter de computer te trainen, hoeft niets je ervan te weerhouden om in het Spaans te denken!

Neurie je een liedje? Denk je hardop? Doe het dan ook in het Spaans! Door deze oefeningen dagelijks te doen, zal je reflexen aannemen en je hersenen eraan wennen om in het Spaans te denken en te redeneren. Het is een geweldige manier om je spreekvaardigheid te verbeteren en conversatie Spaans te leren.

Spaans boek lezen
De Spaanse literatuur is vol magie! | Bron: Pexels

Vind de Juiste Hulpmiddelen om Snel Spaans te Leren

Er zijn veel hulpmiddelen beschikbaar om goed Spaans te leren spreken, van flashcards tot video's. Of ze nu online (via YouTube) of in je plaatselijke bibliotheek beschikbaar zijn, video's zullen, samen met je motivatie en geduld, zeer nuttig zijn om vooruitgang te boeken in het Spaans en tweetalig worden.

Spaanse Bronnen Vinden in de Bibliotheek

Zodra mensen afstuderen en het onderwijs achter zich laten, hebben ze de neiging om bibliotheken helemaal te vergeten!

Maar je kunt informatie inwinnen bij je bibliotheek om te zien of er een discussieclub of leerprogramma is om je Spaans te verbeteren.

Eenmaal daar ben je ook op een goede plek om andere educatieve bronnen te ontdekken, zoals boeken en zelfs podcasts om je te helpen Spaans te leren. Vergeet niet om altijd een "leerling" houding aan te nemen! Op deze manier ben je perfect in staat om een nieuwe taal te leren.

Neem Privélessen om Tweetalig te Worden

Privélessen Spaans geven je de mogelijkheid om snel vooruitgang te boeken in je eigen persoonlijke ritme. Thuis of op een andere rustige plek kun je Spaanse lessen volgen die zijn aangepast aan jouw niveau en budget.

Wat je verwachtingen en doelstellingen ook zijn, je kunt besluiten om aan je uitspraak te werken, teksten van Spaanse auteurs te bestuderen of je conversatievaardigheden te verbeteren. Je leraar Spaans zal het lesplan aan je wensen aanpassen.

Bovendien kun je, als je dat wilt, kiezen om te werken met een docent die afkomstig is uit een Spaanssprekend land zoals Argentinië, Spanje, Peru of Colombia... Gegarandeerde vooruitgang tegen lagere kosten!

Waarom niet online Spaans leren met een cursus Spaans van Superprof? Zij zijn een internationale referentie voor het leren van talen, naast een scala aan andere onderwerpen!

Neem Spaanse Lessen

Je Spaans niveau, zelfs als het erg goed is, is misschien niet goed genoeg om jezelf als tweetalig te beschouwen.

Het volgen van lessen is altijd een goede methode om je Spaans te verbeteren, of het nu gaat om het leren van nieuwe Spaanse werkwoorden, of het verbeteren van je Spaanse conversatievaardigheden! Om je Spaans te perfectioneren, kunnen lessen efficiënt en zelfs verplicht zijn.

Met avondlessen op een gespecialiseerde school, of bij een vereniging, kun je kiezen uit een groot aanbod van Spaanse cursussen (de grote meerderheid heeft een prijs, maar er zijn enkele gratis Spaanse lessen). Maar let op: hoewel gratis lessen Spaans klinken als de perfecte optie, zijn sommige dingen te mooi om waar te zijn. Je kan beter een beetje uitgeven om ervoor te zorgen dat je effectief Spaans leert spreken.

Spaans student
Wat is jouw doel? | Bron: Pexels

Download Spaanse Apps op je Telefoon

Vergeet niet dat je smartphone je vriend kan zijn als het gaat om Spaans leren. Er zijn talloze gratis of betaal-apps om je Spaanse taalvaardigheden te perfectioneren, zoals Busuu, Duolingo, Babbel, Memrise of zelfs Rosetta Stone.

Ze bevatten veel leuke hulpmiddelen om je doelstellingen te bereiken en op een natuurlijke manier vooruitgang te boeken - spraakherkenning om je accent te verbeteren, beloningen als je het volgende niveau hebt bereikt... Quizzen hoeft niet langer een sleur te zijn. En ze zijn altijd binnen handbereik en kunnen worden gebruikt waar je maar wilt, in de bus naar het werk, of in bad...

Luister naar de Spaanse Radio

Wil je op de hoogte blijven van het internationale nieuws, naar muziek luisteren, of debatten volgen om je algemene cultuurkennis te verbreden? Waarom sla je niet twee vliegen in één klap en doe je dat in het Spaans (of een andere nieuwe taal)!

Spaanse radiostations die online beschikbaar zijn, zijn onder andere Cadena100, Cope, en Radio Nacional de Espana, en ze bieden allemaal nieuws, interviews en gratis podcasts.

Naar de radio luisteren in het Spaans is een leuke en leerzame gewoonte die je kunt oppakken voor je taallestraject.

Perfectioneer je Spaans met Podcasts

Spaans leren met YouTube is een gevestigde manier om je smartphone te gebruiken om de taal te leren, maar heb je al eens overwogen om je smartphone te gebruiken om een podcast te downloaden om je te helpen bij het leren?

News in Slow Spanish, Notes in Spanish, Coffee Break Spanish of zelfs Ivoox zijn enkele geweldige voorbeelden. Georganiseerd op thema (kunst, games, gezondheid...), zijn ze gratis online beschikbaar en zullen ze je helpen je Spaans elke dag te verbeteren.

Leer Spaans online met podcasts. Je hebt zoveel bronnen om uit te kiezen!

Spaans examen
Een taal leren kan ook frustrerend zijn... | Bron: Pexels

Word Vloeiend in Spaans door je Onder te Dompelen in de Spaanse Cultuur

Spaanse Films en Series Kijken

Wanneer je je beheersing van een vreemde taal wilt perfectioneren, is het kijken naar films in die taal een uitstekend middel om leren aan plezier te koppelen! Spaans leren hoeft niet saai te zijn. Sterker nog, het kijken van Spaanse films om Spaans te leren is waarschijnlijk iets wat je nog niet echt overwogen had om te doen.

Als je taalniveau het toelaat, vermijd dan ondertitels in het Engels om je spreek- en luistervaardigheid in het Spaans te verbeteren. Op deze manier raakt je gehoor gewend aan het horen van Spaans, en nieuwe uitdrukkingen zullen natuurlijker tot je doordringen. De Spaanse taal klinkt beter in je favoriete film!

Zoek een Spaanse Penvriend om naar te Schrijven

Als er niemand in je omgeving is om af en toe mee te chatten in het Spaans, kun je kiezen voor een uitwisseling met een pen-vriend.

Per post of e-mail, dergelijke uitwisselingen geven je de mogelijkheid om een band te creëren met een persoon, onderwerpen van je keuze in het Spaans te bespreken, nieuwe Spaanse zinnen te leren en je schrijven en spelling te verbeteren. Websites zoals NekoPlaza helpen je om penvrienden van over de hele wereld te ontmoeten.

Spaans Leren via Skype

Met Skype zijn er nu geen excuses meer! Vanaf nu heb je toegang tot gesprekken, berichten en video's in het Spaans van over de hele wereld die helemaal gratis zijn! Bovendien is de video een uitstekend formaat om je Spaans te verbeteren, omdat je zo vertrouwd raakt met de lichaamstaal, de gezichtsuitdrukkingen en het Spaanse accent van je gesprekspartner.

Om te beginnen en mogelijkheden te vinden, kun je berichten plaatsen op taaluitwisseling forums of advertenties in universiteiten of bibliotheken in je stad, waarin je aangeeft dat je gesprekken in het Spaans wilt voeren via Skype...Wist je dat je bij Superprof ook Spaanse les online kunt volgen?

Reizen naar een Spaans land

Er zijn een aantal tips om snel Spaans te leren, maar de beste is misschien wel om naar een Spaanssprekend land te reizen. Reizen is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in een cultuur om zo een vreemde taal te leren. Over de hele wereld liggen talloze Spaanssprekende bestemmingen op je te wachten waar je snel Spaans kunt leren spreken!

Leer verder via een Spaanse les hier op Superprof.

Spaans oefenen in Spanje of Zuid-Amerika zal je helpen je niveau aanzienlijk te verbeteren.

Praat met Spaanssprekenden, neem deel aan lokale evenementen, word een couchsurfer, deel een drankje of maaltijd met de lokale bevolking, verdwaal in een stad... of je nu alleen reist, meedoet aan een internationaal onderwijsprogramma, of een werkvisum hebt, je zal zeker contacten kunnen leggen met inwoners, en dat is de beste manier om jezelf te verbeteren!

Kortom, er zijn talloze methoden om je te helpen tweetalig Spaans te worden, maar misschien vind je ze niet allemaal even leuk... Het is dus aan jou om tijdens je opleiding te experimenteren, om te weten welke voor jou geschikt zijn en tegen welke je "adios" kunt zeggen!

Zoals we in dit artikel hebben gezegd, is tweetalig worden geen gemakkelijke opgave. Maar door regelmatig te trainen met verschillende hulpmiddelen, dagelijkse gewoonten aan te nemen en te converseren met mensen die Spaans als moedertaal hebben, zal je je veel zekerder gaan voelen met zowel je schriftelijke als je mondelinge taalvaardigheid.

Onthoud dat het leren van een vreemde taal voor alles leuk moet zijn! Als dat niet het geval is, zal je niet zo snel leren en zal je eerder geneigd zijn om op te geven, dus volg ons advies hier om jezelf bezig te houden en te vermaken terwijl je Spaans leert!

Volg hierbij vandaag nog Spaans les in je stad met je eigen gekozen leraar. Superprof leidt je de weg.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Joep