Uitstekend
reviews op

Onze selectie leraren gitaar

Bekijk meer leraren

4.9 /5

Onze sterleraren met een gemiddelde rating van 4.9 sterren en meer dan 100 beoordelingen.

25 €/u

De beste prijzen: 99% van de leraren bieden hun eerste les gratis aan en de gemiddelde les kost €25 per uur.

5 u

Zo snel als het licht! Onze leraren antwoorden normaal gesproken binnen de 5 uur.

Gitaar leren is nog nooit
zo makkelijk geweest

2. Organiseer je lessen

Overleg met je leraar en leg hem of haar alles uit over wat jouw doelen zijn en wat je wilt leren. Plan en regel je lessen makkelijk en veilig vanuit je Dashboard.

3. Beleef nieuwe ervaringen

De Student Pass geeft je onbeperkt toegang tot alle leraren, tutors, coaches en begeleiders gedurende 1 maand. Ontdek je nieuwe passie!

Veelgestelde vragen

💰Wat is de gemiddelde prijs voor lessen Gitaar?

De gemiddelde prijs van lessen Gitaar is €25.

De prijs van je lessen hangt af van een aantal factoren

  • De ervaring van je leraar
  • De locatie van de lessen: bij je thuis, bij de leraar of online
  • De duur en regelmaat van je lessen

97% van de leraren biedt de eerste les gratis aan

Vind een leraar bij jou in de buurt.

💡 Waarom lessen Gitaar nemen?

Met de hulp van een Gitaar kan je goed worden in Gitaar 

Onze privéleraren delen hun expertise zodat je elk onderwerp eigen kan maken.

Een berichtendienst via je dashboard maakt het voor jou mogelijk om direct in contact te komen met de leraren op onze website en met hen te overleggen over jouw lessen.

Vind vandaag nog je ideale leraar.

💻 Kan je op Superprof ook online bijles Gitaar volgen, thuis, via webcam?

Talloze leraren bieden ook lessen les aan via webcam.

En wist je dat online cursussen meestal voordeliger zijn en meer flexibiliteit bieden dan face-to-face lessen?

Online lessen bieden bovendien alle mogelijkheden om in een mum van tijd veel vooruitgang te boeken dankzij moderne interfaces, apps en technische handigheidjes.

En het allerbelangrijkste: geografische beperkingen zijn geen enkel probleem meer!

Klik hier om de online mogelijkheden te verkennen

🎓Hoeveel leraren zijn er beschikbaar voor het geven van lessen Gitaar?

Er zijn momenteel 417 leraren beschikbaar bij je in de buurt om Gitaar lessen te geven.

Je kan de verschillende lerarenprofielen bekijken om de ideale match voor jou te vinden.

Vind je ideale leraar uit 417 profielen.

✒️ Hoe worden onze leraren Gitaar beoordeeld?

Gemeten over een aantal van 100 leraren hebben onze studenten hun leraren een gemiddeld cijfer gegeven van 4.9 op 5.

Als je vragen hebt of ergens tegenaan loopt, staat onze klantenservice klaar om jou te helpen.

Je kan de gebruikersreviews bekijken via de review-pagina.

Wil je gitaar leren?

Laat je bekoren door een enorme keuze aan getalenteerde leraren gitaar!

Bekijk meer leraren Aan de slag

Gitaarlessen privé volgen met persoonlijke begeleiding van een privéleraar: een misschien wel onvervangbare hulp!

Waarom gitaarlessen volgen?

Muziek is zo oud als de mensheid. Dat blijkt onder andere uit grottekeningen van onze voorouders die meer dan honderdduizend jaar geleden in holen leefden. Op die tekeningen zijn fluiten en muziekbogen te herkennen. De eerste fluiten produceerden waarschijnlijk alleen een signaaltoon en dienden als communicatiemiddel. Later ontstonden er fluiten met meerdere gaatjes die vermoedelijk bestemd waren om muziek te maken. Het lijkt erop dat samen met de evolutie van de mens ook de muziek verder evolueerde.

Of je nu muziek beluistert, speelt of creëert, muziek heeft een ontspannend effect en verlaagt het stressniveau in ons lichaam. Volgens wetenschappelijk onderzoek zorgt muziek studeren bovendien voor meer interactie tussen onze beide hersenhelften waardoor de algemene leercapaciteit verhoogd wordt.

Je bijscholen in de kunst van het gitaarspelen, met bijlessen, een cursus of een goede privéleraar is dus zeker een goed idee. Bovendien heb je in Vlaanderen een grote keuze aan uitstekende leerkrachten en privédocenten die gitaarles geven.

Waarom kiezen voor gitaar?

Om gitaar te spelen, moet je veel verschillende dingen tegelijk kunnen. Je leest de muzieknoten, je moet je handen in de juiste positie op de gitaar houden en actief luisteren naar de melodie die je speelt en het tempo aanhouden. Doordat je al deze handelingen tegelijk uitvoert, scherp je je concentratie aan en krijg je een beter coördinatievermogen.

De gitaar is bij uitstek een sociaal instrument. Haal je gitaar tevoorschijn tijdens een feestje met vrienden of rond een kampvuur en de sfeer zit er meteen in. Een melodie die zich goed in het oor nestelt en hup, iedereen zingt mee. Gitaar spelen ontspant niet alleen jezelf maar ook iedereen die naar je luistert. Een gitaar brengt mensen samen.

Krijg je nu al zin in je eerste gitaarles? Zoek dan op Superprof jouw privémuziekleraar in Vlaanderen.

Moet ik noten kunnen lezen om gitaar te spelen?

Op een gitaar speel je vaak akkoorden. Dat zijn meerdere noten die je tegelijk speelt door je vingers in een bepaalde positie op een bepaalde snaar te drukken. Er zijn een aantal vaste akkoorden waarvan je de vingerposities van buiten leert. Het voordeel hiervan is dat je niet noodzakelijk noten moet kunnen lezen. Een muziekpartituur voor gitaar vermeldt namelijk ook altijd de akkoorden. Als je de akkoorden leert, kan je spelen. Bovendien geeft een akkoord meteen een mooie klank zodat je ook als beginner voldoening hebt van je gitaarspel.

Wil je graag leren ‘tokkelen’, melodieën spelen zonder akkoorden, dan leer je wel best noten lezen.

De leerkracht gitaar helpt jou kiezen

Bespreek jouw ambities en wensen met je leerkracht. Jouw docent gitaar kan jou haarfijn uitleggen of je moet leren notenlezen of andere technieken aanleren om jouw lievelingsliedjes te kunnen spelen. Een proefles is ook een goed idee om te ondervinden welke techniek goed bij jou past. Zo kan de leerkracht je ook laten kennismaken met de verschillende types gitaar zoals de klassieke akoestische gitaar, de elektrische gitaar, basgitaar of de exotischere types zoals een ukelele.

Workshop, cursus of les: de beste manier om gitaarles te nemen

Er zijn veel mogelijkheden om gitaarles te nemen. Op de muziekacademie volg je het klassieke traject met eerst muziektheorie en notenleer en aansluitend de lessen gitaar met een gitaarleerkracht. Muziekacademies bieden over het algemeen de klassieke solfège aan. Buiten de academies bestaan er nog andere methodes om noten te leren, zoals de Suzuki-methode.

Heb je geen behoefte aan notenleer en wil je graag meteen akkoorden spelen op je gitaar, dan zijn er tal van workshops, avondlessen, muziekboeken en online cursussen ter beschikking. Of zoek een privéleraar die jou stap voor stap leert gitaarspelen.

Leer online gitaarspelen!

Wist je dat je ook online goede gitaarlessen kunt volgen? Veel van de leraren bij Superprof in Vlaanderen staan ervoor open om online lessen in realtime te geven aan leerlingen en studenten, ook voor gitaarlessen en muzieklessen. Het enige wat je nodig hebt om online gitaarles te volgen is een computer met webcam en een internetverbinding. En een gitaar natuurlijk. In de lijst met gitaarleerkrachten die je krijgt via de zoekterm ‘gitaar Vlaanderen’ zie je meteen welke privédocent de mogelijkheid biedt om lessen of cursussen online te volgen.

Elke leerkracht bij Superprof is een expert op het gebied van muziek en kan je overal mee helpen: noten leren lezen, akkoorden spelen, liedjes spelen op het gehoor, lessen aan beginners of lessen aan leerlingen op een niveau voor gevorderden. Zelfs experts vinden bij Superprof de goede gitaarleraar om hun gitaarspel te verfijnen. Dankzij Superprof kun je met een leraar of lerares naar keuze aan de slag waar en wanneer je maar wilt.

Superprof bezorgt jou de beste gitaarleerkracht

Als jij dus in jezelf de nieuwe Jimi Hendrix of Janis Joplin ziet, of je nou elektrische gitaar, akoestische gitaar, flamencogitaar of westerngitaar wilt leren, je kan beginnen met beginnerslessen en daarna doorgroeien naar gevorderd en wie weet sta jij over een tijdje ergens wel een optreden te geven!

Hoe dan ook ben je bij Superprof aan het juiste adres om gitaar te leren spelen. Je kan zelf kiezen hoe je je lessen wilt hebben, online of offline, met lessen aan huis of ergens anders: er zijn in Vlaanderen genoeg docenten gitaar te vinden die precies weten hoe ze jou kunnen leren gitaarspelen.

Vind gitaarlessen in Vlaanderen via Superprof

Superprof is al jarenlang het uitgelezen platform in Vlaanderen voor alle soorten cursussen en lessen, zowel voor leerlingen en studenten die bijles zoeken of een hobby willen leren als voor leraren die graag les willen geven over hun passie en kennis. En dat zowel voor zowel beginners als voor gevorderden.

Op Superprof vind je een gevarieerde verzameling aan goede leraren en leraressen die jou gitaar leren spelen. Het zijn allemaal vakmensen met veel kennis en een grote passie voor wat ze doen, die het instrument zelf al jaren spelen, ervaring hebben met lesgeven aan muziekscholen, zelf op conservatoria hebben gezeten of zelfs een professionele carrière als gitarist hebben.

Een betere manier om gitaar te leren spelen is er niet! Je gaat naar Superprof, zoekt op ‘gitaarles Vlaanderen’ en krijgt meteen een lange lijst met docenten te zien. Vervolgens kan je je zoekopdracht filteren op basis van je voorwaarden om zo de gitaarleerkracht te kiezen die daadwerkelijk bij je past Vind je het moeilijk om uit zoveel goede docenten een keuze maken? Kijk dan zeker nog even naar de recensies en commentaren van andere cursisten. We beloven je, Superprof heeft voor iedere student en leerling de geschikte leraar!

Wanneer wil jij privéles gitaar volgen?

Een van de vragen die je jezelf moet stellen is op welke dag en hoe vaak je les wilt volgen. Sommige docenten in Vlaanderen kunnen alleen op maandag, dinsdag en woensdag en anderen juist alleen op dinsdag, woensdag en donderdag. Sommige docenten geven voltijds les, andere gitaarleerkrachten bieden misschien alleen in het weekend lessen aan. Hoe dan ook biedt de uitgebreide keuze op Superprof jou alle mogelijkheden.

Hoeveel kosten gitaarlessen?

Een ander belangrijk criterium is het tarief. De docenten en gitaarleerkrachten op Superprof bepalen zelf hun prijs in functie van het vak en het onderwijsniveau. Bij de meeste docenten is de eerste les een proefles en dus gratis. Zo kan je op een eenvoudige en budgetvriendelijke manier de leerkracht zoeken die het beste bij jou past.

Aan de slag!

Liedjes rond het kampvuur, jammen en improviseren of ingetogen tokkelen op je kamer, er zijn veel redenen om gitaar te leren spelen. Heb je geen tijd om naar de academie of avondles te gaan of wil je nog extra bijlessen naast je gitaarlessen op de muziekacademie? Zoek dan een privéleerkracht die jou persoonlijk tot gitarist opleidt en speel de nummers die jij leuk vindt.

Via Superprof vind je gemakkelijk een gitaarleraar gitaar die jouw ritme volgt. Bij jou thuis, op jouw tempo.

Scrol door de verschillende gitaarleerkrachten op Superprof, bekijk de profielen en commentaren van andere cursisten, vergelijk en kies. Ben jij de volgende Jimmy Hendrickx?

Wat wil je leren?