Heb je interesse om zelf auditie te doen om te acteren in een tv serie of wil je graag deelnemen als een hoofd acteur bij grote voorstellingen? Woon je in de buurt van Antwerpen? Dan is dit de perfecte blog voor jou, je kunt deze namelijk gebruiken als gids bij het zoeken naar een acteer cursus die perfect bij je past.

Lees in deze blog waar je acteer lessen in Gent kunt volgen.

Voor veel mensen is acteren een verspilling van tijd aangezien je er niet meteen geld mee kunt verdienen. Er zijn echter ook veel verschillende mensen die graag leren acteren als hobby en die hier al van jongs af aan mee bezig zijn.

Acteerlessen kunnen je helpen om je voor te bereiden op audities die je in de toekomst hebt voor het spelen van een rol in een voorstelling of de hoofdrol van een film!

Het is echter nooit te laat om met acteren te starten. Zo zijn er namelijk verschillende organisaties die acteerlessen voor zowel kinderen als voor volwassenen voorzien. Heb je hier interesse in? Dan raden we je aan om het volgende deel van de blog te lezen. Zo zul je er namelijk alles over te weten komen.

Filmen op locatie
Vaak zullen er ook scènes op verplaatsing gefilmd moeten worden.
Bron: Unsplash, Credit: Ben
De beste leraren Acteren beschikbaar
Maud
Maud
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Fran
Fran
11€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elke
Elke
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elaine
Elaine
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sandro
Sandro
75€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelies
Annelies
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Gianni
Gianni
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nathania
5
5 (4 reviews)
Nathania
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Maud
Maud
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Fran
Fran
11€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elke
Elke
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elaine
Elaine
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sandro
Sandro
75€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelies
Annelies
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Gianni
Gianni
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nathania
5
5 (4 reviews)
Nathania
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in Antwerpen kun je acteer lessen volgen?

Woon je in de buurt van Antwerpen en zou je graag willen leren acteren, maar heb je geen idee waar je dit zou kunnen doen? Dan ben je bij het juiste deel van de blog aan gekomen. We gaan het namelijk hebben over de verschillende organisaties waarbij je kunt leren acteren in Antwerpen

Kom er in deze blog achter waar je privelessen actere in Aalst kunt volgen.

Badass intensive Acting Studios

Een van de organisaties waarbij terecht kunt om te leren acteren is de organisatie "Badass intensive acting studios". Deze organisatie concentreert zich op het aanleren van de acteer technieken om geloofwaardig voor de camera te kunnen acteren. De meeste acteerlessen zijn namelijk lessen om te kunnen acteren op een podium. Als je dit doet voor een camera zien mensen meteen dat het niet echt is aangezien de podium technieken net iets te uitbundig zijn.

Om je een zo volledig mogelijke opleiding te geven zullen de lessen niet over 1 specifieke acteer techniek gaan. Het zal echter een mengeling zijn waarbij er belangrijke punten uit verschillende technieken aangeleerd zullen worden. Enkele van deze technieken zijn:

  • Klassiek Acteren
  • Methodacting
  • Meisner
  • Practical Aesthetics
  • R.E.P.E.A.T. De eigen acteeraanpak van deze organisatie

Indien je zelf meer wilt oefenen om beter te worden in het acteren zul je dit kunnen doen tijdens de improvisatie lessen. Je kunt zelfs ook lid worden van de improvgroep de "Improvfessionals". Op deze manier zullen je komische talenten verbeteren en zul je meer met je omgeving leren werken.

Als je wilt deelnemen aan de lessen zul je hier 590 euro voor moeten betalen. Voor deze prijs kun je deelnemen aan 20 acteerlessen, ook krijg je er nog 3 gratis acteer lessen bij.

Bij deze organisatie kun je ook deelnemen aan verschillende workshops. Zo gaan ze bijvoorbeeld op excursie naar de verenigde staten waar ze de oscars in Los Angeles en Vegas bijwonen. Hiervoor moet je echter wel ergens tussen de 2950 en de 3250 euro betalen.

De ervaren acteurs die zich goed willen voorbereiden op een auditie en hun script willen inoefenen of die zelf een script geschreven hebben en deze graag willen laten nalezen, kunnen hiervoor terecht bij deze organisatie. Zo kun je bijvoorbeeld 10 uur aan consultant lessen boeken. Hiervoor moet je 1.500 euro betalen.

Acteur in filmstudio
Acteurs zullen verschillende scènes per dag moeten filmen.
Bron: Unsplash, Credit: Ben

Acteer school Antwerpen

In Antwerpen kun je ook terecht bij de Acteerschool van Eddy Vereycken. De visie van deze school is om je te laten zien wat het is om een beroepsacteur te worden. Eddy geeft zelf les en gebruikt zijn ervaring als acteur om de leerlingen zou goed mogelijk aan te kunnen sturen.

De mensen die in de buurt van Antwerpen wonen hebben de mogelijkheid om bij deze acteerschool hun carrière als acteur te ontdekken. De lessen zijn voor acteurs van alle niveaus en de lessen zullen altijd in groep gegeven worden. Je zult 2 keer per maand les krijgen, deze zullen gegeven worden op de eerste en de laatste zaterdag van de maand. Iedere les zal in totaal 3 uur duren.

Ieder jaar kun je de lessen volgen in 3 trimesters en per groep worden er maximaal 8 studenten toegelaten op deze manier krijgt iedereen namelijk voldoende aandacht tijdens de lessen. Per trimester moet zul je 295 euro moeten betalen en wanneer je je meteen voor de 3 trimesters inschrijft krijg je een korting van 10 euro.

Lees in deze blog hoe je privé acteer lessen in Brugge kunt volgen. Ontdek snel alle mogelijkheden met Superprof.

Ap hogeschool

De jongeren die graag willen leren acteren en hier een echte opleiding in willen volgen, kunnen in Antwerpen terecht op AP hogeschool. Je kunt hier namelijk een academische bachelor in Drama volgen met een afstudeerrichting in Acteren.

In deze opleiding zul je aan de hand van tekst materiaal op verschillende manieren naar de wereld te kijken. Tijdens de bachelor opleiding zul je veel theorie krijgen over verschillende onderwerpen. Wanneer je aan de master opleiding begint, zul je steeds meer praktijk gerichte lessen krijgen. Doorheen de jaren krijgen de studenten van de richting verschillende projecten waarbij de praktijk technieken en expressie vormen aangesterkt kunnen worden.

De lessen worden gegeven door vaste docenten, maar er zijn ook veel verschillende gastdocenten die ervaring hebben in het vak of die een grote invloed gehad hebben in de acteer wereld. Nadat je je diploma gehaald hebt, heb je de mogelijkheid om je podiumkunsten in een echte acteer carrière te gebruiken.

Close up shot
Wanneer je acteert zul je ook vaak make up moeten dragen.
Bron: Unsplash, Credit: Rene

Anima Vinctum

Mensen die in hun vrije tijd aan hun acteer vaardigheden willen werken hebben de mogelijkheid om in Antwerpen lessen te volgen bij de organisatie:"Anima Vinctum". Deze organisatie voorziet lessen voor mensen die pas beginnen met acteren, maar ook voor mensen die al jaren ervaring in het acteren hebben en hun vaardigheden willen verbeteren.

De lessen worden op een zeer intensieve manier gegeven zodat de studenten die er lessen volgen ook alles uit de kast kunnen halen. Dit doen ze zodat je je personage kan worden in plaats van dat je je personage zou spelen. Deze manier van lesgeven bestaat uit de drie onderdelen van het acteren:

  • Spraak
  • Lichaam
  • Mimiek

In het begin van het jaar wordt de focus vooral gelegd op het leren van de theorie over het acteren, maar doorheen het jaar zullen de lessen steeds meer en meer over effectieve acteren gaan. De lessen zullen worden gegeven door een leraar die al meer dan 30 jaar ervaring als regisseur en acteur. Je kunt er dus zeker van zijn dat de lessen van hoge kwaliteit zijn. Om deel te nemen aan de lessen bij deze organisatie, moet je 725 euro per jaar te betalen. Deze prijs is het lesgeld plus de verzekeringen die nodig zijn.

Interesse om lessen acteren in Leuven te volgen? Lees er snel meer over.

Zoals je kunt zien zijn er in de buurt van Antwerpen veel verschillende mogelijkheden om te leren acteren. Deze lessen worden meestal in groep gegeven. Dit is handig voor mensen die andere mensen willen leren kennen wanneer ze aan hun acteerlessen deel nemen. Er zijn echter ook veel verschillende mensen die een op een lessen willen volgen. Voor deze mensen hebben we echter ook een oplossing gevonden: het volgen van privé lessen.

Acteurs houden oefensessies
Tijdens verschillende acteer oefeningen kun je worden opgenomen zodat je zelf kunt zien waar je op moet letten.
Bron: Unsplash, Credit: Vanilla bear Films

Privé acteerlessen in Antwerpen met Superprof

Heb je interesse in het volgen van een aantal een op een acteer lessen, maar heb je geen idee waar je een privé acteer coach in Antwerpen kunt vinden? Dan kun je best eens een kijkje nemen op het online platform van Superprof.

Via dit online platform vind je namelijk op een snelle en eenvoudige manier een leraar die je kan leren acteren in jouw buurt. Je geeft aan in welke regio van Antwerpen je de acteerlessen graag zou willen volgen. Zodra je dit gedaan hebt krijg je een lijst te zien van alle verschillende coaches die er in jouw buurt beschikbaar zijn om je acteerlessen te komen geven.

Lees hier welke organisaties acteer cursussen in Mechelen voorzien. Ontdek er snel meer over in volgend artikel.

Het enige wat je hierna nog zou moeten doen is een van deze leerkrachten contacteren om een eerste les in te plannen. Deze zul je in de meeste gevallen gratis kunnen volgen. Dit komt doordat de eerste les vaak gebruikt wordt als kennismakingsles. Op deze manier kan de coach te weten komen waarvoor je de privé lessen precies wilt volgen en welke technieken je precies zou willen leren. Wanneer de eerste les voorbij is kan de leraar een gepersonaliseerd lesplan opstellen zodat je op een zeer efficiënte manier kunt leren acteren.

De lessen die je via Superprof volgt zijn van hoge kwaliteit. De leerkrachten die hun diensten aanbieden hebben namelijk stuk voor stuk ervaring in het geven van deze lessen. Ze zullen je op een enthousiaste manier proberen de verschillende acteer vaardigheden aan te leren.

Wanneer je lessen via Superprof volgt, zul je een aantal voordelen hebben die je niet zou hebben bij andere organisaties. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om te bepalen waar de lessen over gaan en aan welke acteer technieken je zult werken. Een ander voordeel dat je hebt, is dat je alle lessen zelf kunt inplannen. Op deze manier kunnen mensen die een vaak wisselend werkschema hebben, ook nog aan hun acteer vaardigheden werken. Wacht dus niet langer en plan vandaag nog je eerste les in!

Kom er in deze blog achter waar je in Vlaanderen acteerlessen kunt volgen! Superprof wijst je alle opties.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!