Heb je er altijd al van gedroomd om een acteur of actrice te worden? Woon je in de buurt van Gent en wil je je droom eindelijk waarmaken? Dan is dit de perfecte blog voor jou. Je kunt hem namelijk als gids gebruiken bij het zoeken naar een acteercursus in jouw buurt.

Lees in deze blog alles over privé acteerlessen in Antwerpen. Superprof wijst je de weg.

Acteren is iets waar veel mensen in hun jonge jaren aan beginnen, maar na verloop van tijd wordt het steeds minder gedaan aangezien school de meeste aandacht zal krijgen. Zo zijn er veel mensen die als kind ervan droomde om op een podium te staan of in een tv-show te acteren, maar die hier nooit mee verder zijn gegaan.

Acteurs hebben vaak jarenlang podium ervaring voordat ze in de tv wereld terecht komen!

Tegenwoordig zijn er echter veel meer mensen die op latere leeftijd deze hobby weer willen opnemen en die hier een succesvolle carrière mee kunnen starten. Dit doen ze door verschillende lessen en cursussen te volgen om zo goed mogelijk aan hun technieken te werken. Ook kiezen ze er vaak voor om een specifieke acteer techniek te leren waardoor ze in een bepaalde branche terecht kunnen komen.

Heb je zelf interesse in het volgen van een cursus acteren en wil je hier zo snel mogelijk aan beginnen? Dan raden we je aan om snel verder te lezen in deze blog. We laten je namelijk alles over acteren in Gent weten.

Mensen staan voor rood doek
Wanneer je acteerlessen volgt, zul je in de meeste gevallen ook verschillende voorstellingen uitvoeren.
Bron: Unsplash, Credit: Kyle
De beste leraren Acteren beschikbaar
Maud
Maud
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Fran
Fran
11€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elke
Elke
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elaine
Elaine
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sandro
Sandro
75€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelies
Annelies
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Gianni
Gianni
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nathania
5
5 (4 reviews)
Nathania
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Maud
Maud
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Fran
Fran
11€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elke
Elke
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elaine
Elaine
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sandro
Sandro
75€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelies
Annelies
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Gianni
Gianni
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nathania
5
5 (4 reviews)
Nathania
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in Gent kun je leren acteren?

Woon je in de buurt van Gent en wil je graag leren acteren? Heb je echter geen idee waar je dit zou kunnen doen? Dan ben je aangekomen bij het perfecte deel van de blog. We gaan het namelijk hebben over de verschillende manieren waarop je acteerlessen kunt volgen.

Kom in deze blog alles te weten over acteer lessen in Aalst volgen. Interesse? Twijfel niet langer om een kijkje te nemen!

Thearte

Een organisatie waarbij je in Gent terecht kunt om te leren acteren is de organisatie "Thearte". Deze organisatie voorziet namelijk iedere zaterdag lessen waarin je zult leren acteren. De lessen zullen worden gegeven in verschillende groepen. Per groep zullen er maximaal 15 leerlingen zitten zodat iedereen voldoende uitleg en aandacht tijdens de lessen zou kunnen krijgen. De groepen worden ingedeeld op de leeftijd van de deelnemer. Bij de organisatie zijn er 3 groepen waar je in ingedeeld kunnen worden:

  • Kids: Kinderen van 7 tot 12 jaar kunnen zich bij deze groep aansluiten.
  • Teens: Kinderen van 13 tot 18 jaar zullen in deze groep terecht komen.

Voor deze groepen zijn er in totaal 30 plaatsen beschikbaar. Nadat deze plaatsen volledig gevuld zijn, zullen de groepen worden ingedeeld op basis van leeftijd. De grote van de groepen kan dus verschillend zijn van de voorgaande lessenreeksen. De prijs die je per kind moet betalen om ze deel te laten nemen aan de opleiding is 320 euro per kind.

  • Adults: Ook voor volwassenen zijn er lessen beschikbaar, hier mogen mensen van 19 jaar tot en met 50 jaar zich bij aansluiten.

Voor de volwassenen groep zijn er maar liefst 60 plaatsen beschikbaar zodat er verschillende groepen gevormd kunnen worden. Deze kleinere groepen worden ingedeeld op het instapniveau van de mensen die deel willen nemen aan de lessen. Om deel te nemen aan de lessen moet je 380 euro per lessenreeks betalen, deze prijs is wel inclusief verzekering.

Indien je via deze organisatie lessen acteren wilt volgen in Gent, zul je ook tegelijk musical lessen krijgen. Indien je effectief enkel acteerlessen zou willen volgen moet je bij de vestiging in Kortrijk zijn.  Iedere lessenreeks die je in Gent volgt, bestaat uit 24 verschillende lessen waarin er tijdens de lessen stapsgewijs gewerkt word aan een slot show. De lessen worden gegeven onder leiding van professionele leerkrachten en artiesten die elk een opleiding in het acteren gevolgd hebben!

Jong kind volgt script
Er zijn ook verschillende organisaties die acteerlessen voor kinderen voorzien.
Bron: Unsplash, Credit: Ben

Badass Intensive Acting Studios

Een andere organisatie waarbij je in Gent terecht kunt voor het volgen van acteerlessen is Badass Intensive Acting Studios. Hierbij kun je terecht voor het volgen van verschillende soorten acteerlessen terecht. De lessen worden vooral gefocust op het leren acteren voor een camera. Dit verschilt van het acteren voor een live publiek aangezien de digitale camera alle kleine dingen zal opnemen. Tijdens de lessen worden er hoofdpunten uit verschillende acteertechnieken aangeleerd zodat je een goede all-round acteur zou kunnen worden. Op deze manier kun je ook uittesten welke verschillende technieken er beter voor je werken zodat je je hierna volledig op kunt focussen.

In deze blog lees je alles over het volgen van privé acteerlessen in Brugge. Opties genoeg!

De organisatie heeft ook een eigen acteer techniek ontworpen om je op een zeer efficiënte manier te leren acteren. Tijdens de lessen zul je eerst werken aan de begrippen en concepten van het acteren waarna je steeds meer en meer zult focussen op het effectieve acteren. Om je directe feedback te kunnen geven is er de mogelijkheid dat je tijdens de oefensessies van het acteren verschillende keren opgenomen wordt. Hierna worden deze filmpjes dan in groep besproken. Op deze manier kunnen mede studenten je tips geven en kun je zelf zien waar je het beste op kunt letten.

De lessen zullen in kleinere groepen doorgaan zodat iedere deelnemer voldoende aandacht tijdens de lessen kan krijgen. Om deel te kunnen nemen aan deze lessen zul je in totaal 590 euro moeten betalen. Voor deze prijs krijg je normaal toegang tot 20 lessen, maar de organisatie heeft soms ook een promotie lopen waarbij je 3 lessen gratis kunt volgen.

Bij deze organisatie kun je ook nog verschillende workshops volgen. Zo gaan ze bijvoorbeeld op buitenlandse stage naar de verenigde staten. Indien je meegaat krijg je hier verschillende uren per dag acteer les maar zul je ook nog verschillende excursies doen waar je veel over het acteren zult leren. Om mee te gaan met deze buitenlandse stages zul je tussen de 2950 en 3250 euro per persoon moeten betalen.

Camera close up van man
Wanneer je acteerlessen gevolgd hebt, kun je auditie doen voor tv-series of films
Bron: Unsplash, Credit: Jakob

BRNS theater en film instituut

Mensen die in de buurt van Gent graag zouden willen leren acteren kunnen terecht bij de organisatie BRNS. Dit is het cultureel onderwijs voor jongeren en volwassenen die graag willen acteren door te leren worden en niet door het leren spelen. Dit betekent dat je je volledig zult gaan inleven in het personage dat je zult acteren.

Het eerste jaar en het tweede jaar dat je bij deze organisatie lessen volgt zul je 399 euro moeten betalen. Vanaf het derde jaar zul je 599 euro per jaar moeten betalen. Deze prijs die je voor de lessen moet betalen in inclusief alle kosten van eventuele verzekeringen. De lessen bij deze organisatie worden vooral gericht op professionele acteurs die graag hun vaardigheden willen verbeteren.

Kom er in deze blog achter waar je acteer lessen in Mechelen kunt volgen. Keuze genoeg!

Indien je lessen bij deze school volgt, zul je op het einde van het jaar ook een eindproef moeten afleggen. Indien je voor deze proeven slaagt krijg je een certificaat of een getuigschrift dat je kan helpen aan een baan te komen in de acteer wereld.

Zoals je kunt zien zijn er veel verschillende mogelijkheden in de buurt van Gent om te leren acteren. De voorgaande lessen die we besproken hebben zijn echter wel allemaal lessen die in groep gegeven zullen worden. Dit is voor veel mensen handig aangezien ze tijdens het leren acteren ook nog nieuwe mensen leren kennen. Echter zijn er ook veel mensen die niet graag in het bijzijn van andere mensen willen leren acteren. Deze mensen kunnen best een aantal privé lessen volgen.

Leren acteren in Gent met privélessen!

Woon je in de buurt van gent en zou je graag willen leren acteren, maar zou je hier het liefst een aantal privé lessen voor volgen? Dan kun je best eens een kijkje nemen op het online platform van Superprof.

Via het online platform van Superprof kun je namelijk op een snelle en eenvoudige manier een privé leraar vinden die jou in jouw buurt lessen kan komen geven om te leren acteren. Je geeft namelijk op het online platform aan in welke regio van Gent je graag de lessen zou willen volgen. Zodra je dit gedaan hebt krijg je een aantal leerkrachten te zien de er in jouw buurt beschikbaar zijn.

Lees hier alles over lessen acteren in Leuven en bijhorende mogelijkheden.

Het enige wat je hierna nog moet doen is een van deze leerkrachten contacteren om een eerste les in te plannen. Deze eerste les wordt in de meeste gevallen gratis gegeven, dit komt doordat de les als kennismaking les gebruikt zal worden. Tijdens deze les komt de leerkracht erachter op welk niveau jij al kunt acteren en op welke manier de leerkracht jou kan komen helpen.

Acteur krijgt tips bij opnames
Wanneer je je tekst niet meer weet, zul je bij de opnames vaak de volledige scène opnieuw moeten filmen.
Bron: Unsplash, Credit: Avel

Wanneer je lessen volgt via Superprof, kun je er zeker van zijn dat ze van hoge kwaliteit zijn. Iedere leraar die zijn of haar diensten via Superprof aanbiedt heeft namelijk al enkele jaren ervaring in het geven van acteerlessen. Ze zullen je dus op een enthousiaste manier proberen te helpen om je acteer vaardigheden naar het volgende niveau te tillen.

Wanneer je acteerlessen bij leerkrachten van Superprof volgt heb je een aantal voordelen die je niet zou hebben indien je bij een andere organisatie acteerlessen zou volgen. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om de lessen volledig zelf in te plannen. Dit is perfect voor de mensen die na hun werk op hun eigen tempo willen leren acteren. Een ander voordeel dat je hebt is dat je zelf volledig kunt bepalen waar de lessen over gaan. Zo zullen de lessen volledig aan jouw worden gepersonaliseerd. Wacht dus niet langer en begin vandaag nog met het inplannen van je eerste acteerles in de buurt van Gent!

Kom er in deze blog achter bij welke organisaties je acteer lessen in Vlaanderen kunt volgen. Superprof wijst je de weg!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!