Woon je in de buurt van Leuven en heb je altijd al interesse gehad in het leren acteren, maar heb je geen idee waar je hiervoor terecht kunt of hoe je hieraan moet beginnen? Gebruik deze blog dan als gids bij het zoeken naar een acteer cursus die het beste bij je past.

Lees in volgend blog alles over acteer cursussen in Antwerpen.

Leren acteren is iets waar veel kinderen aan deelnemen. Tijdens de drama lessen leren ze dan alles over de verschillende vormen van expressie en ze krijgen al een introductie op het beheersen van hun lichaamshouding. De kinderen die hier op jonge leeftijd mee beginnen, zullen vaak stoppen op middelbare leeftijd aangezien ze hier veel meer aandacht aan hun school moeten geven.

Tegenwoordig zijn er veel verschillende organisaties die acteerlessen voorzien voor zowel kinderen als voor volwassenen! Iedereen heeft dus de mogelijkheid om te leren acteren in Vlaanderen.

Er zijn in Vlaanderen ook verschillende organisaties die acteerlessen voor volwassenen organiseren. Dit is vooral handig voor de mensen die er altijd van gedroomd hebben om te leren acteren, en die dit als hobby willen opnemen.

Heb jij interesse om te leren acteren en wil je dit in de buurt van Leuven doen? Dan raden we je aan om even verder te lezen in deze blog.

Actrice krijgt make up
Wanneer je een rol krijgt in een film, kan het zijn dat je hier een bepaalde haarstijl voor moet laten knippen.
Bron: Unsplash, Credit: Brian
De beste leraren Acteren beschikbaar
Maud
Maud
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Fran
Fran
11€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elke
Elke
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elaine
Elaine
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sandro
Sandro
75€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelies
Annelies
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Gianni
Gianni
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nathania
5
5 (4 reviews)
Nathania
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Maud
Maud
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Fran
Fran
11€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elke
Elke
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elaine
Elaine
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sandro
Sandro
75€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelies
Annelies
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Gianni
Gianni
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nathania
5
5 (4 reviews)
Nathania
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in Leuven kun je acteerlessen volgen?

De mensen die in de buurt van Leuven wonen en graag willen leren acteren hebben verschillende mogelijkheden om dit ook effectief de doen. Weet je niet meteen waar je in deze stad terecht kunt om acteer lessen te volgen? Dan kun je best even verder lezen, we gaan het er namelijk over hebben in het volgende deel van onze blog.

Kom er in deze volgend achter waar je acteer lessen in Gent kunt volgen. Waarom langer twijfelen?

Acteer lessen bij Wisper

Iedereen die graag zou willen leren acteren in de buurt van Leuven heeft de mogelijk om hier lessen voor te volgen bij de organisatie Wisper. Deze organisatie voorziet verschillende acteer lessen waar zowel beginners die nog nooit acteer lessen gevolgd hebben terecht kunnen, maar ook voor de doorgewinterde acteurs die aan graag nieuwe vaardigheden willen volgen.

De mensen die nog nooit aan acteer lessen deelgenomen hebben kunnen terecht in de lessenreeks "acteren voor beginners". Dit is een avond reeks van 9 verschillende sessies waarin je op een uitvoerende manier kennismaakt met het acteren. Tijdens deze lessen leer je verschillende basisprincipes van het acteren zoals:

  • Stemgebruik
  • Expressies in fysieke en verbale vorm
  • Leren samenspelen met andere mensen

De lessen zullen je stap voor stap leren acteren zodat je de basis van het acteren onder de knie kunt krijgen. Om deel te nemen aan deze cursus moet je slechts 173 euro betalen. Mensen die in bezit zijn van een cultuurkaart van Leuven krijgen korting op de lessen die ze hier kunnen volgen.

Heb je na deze cursus de kriebels voor het acteren te pakken? Dan kun je verder gaan met de jaarreeks waarbij je doorheen het jaar aan je acteer vaardigheden kunt werken. Je krijg wekelijks lessen en je zult hier op een praktijk gerichte manier leren hoe je de ruimtes beter kunt gebruiken, hoe je beter kunt samenspelen met andere mensen en je zult leren om je stem en lichaam op een meer natuurlijke manier te gebruiken. Om deel te nemen aan deze lessen moet je 385 euro betalen. De mensen die een cultuurkaart van de KU Leuven hebben, krijgen 100 euro korting op deze lessen!

Scène wordt opgenomen
Acteurs en actrices zullen vaak ook op verplaatsing in openbare plaatsen moeten filmen.
Bron: Unsplash, Credit: Kal

Wil je je nog verdiepen in het acteren en beter worden in het voeren van een dialoog tijdens het acteren? Dan kun je de specialisatie cursus "acteren verdieping: Dialogeren" volgen. Bij deze cursus krijg je 10 lessen waarbij je aan je dialoog vaardigheden kunt werken. Om hier aan deel te nemen moet je voor 10 sessies 193 euro betalen.

Lees hier alles over acteerlessen in Aalst. Superprof wijst je de weg!

Wil je aan je improvisatie acteer technieken werken? Dan kun je als beginner terecht bij beginners cursus van het improvisatie acteren. Hier krijg je 2 dagen 8 uur lang de mogelijkheid om aan improvisatie sessies deel te nemen. Om deel te nemen aan deze sessies zul je in totaal 93 euro moeten betalen. Ook gevorderde improvisatie acteurs kunnen de reeks improvisatie voor gevorderden volgen. Tijdens deze reeks zul je leren omgaan met complete verassing en het uitdagen van andere tegenspelers. De cursus bestaat uit 9 verschillende sessies waarbij je iedere les zult werken aan een verschillend thema om tijdens de laatste les een voorstelling van 45 minuten zonder onderbrekingen te geven. De prijs die je moet betalen om je in te kunnen schrijven voor deze cursus is 173 euro.

Badass Intensive Acting Studios

Een andere organisatie waarbij je in Leuven terecht kunt voor het volgen van acteerlessen is de organisatie: Badass Intensive Acting Studios. Deze organisatie voorziet lessen waarbij je vooral leert acteren op de manier die nodig is om dit voor een camera te kunnen doen. Dit is anders dan de manier van acteren die je nodig hebt bij het live acteren op een podium.

Tijdens de lessen zullen er verschillende acteertechnieken aangeleerd worden. Dit wordt gedaan zodat je zelf kunt ervaren welke acteertechniek het beste voor jou aanvoelt. De hoofdprincipes van elke techniek zal tijdens de lessen aan bod komen. Enkele voorbeelden van de acteertechnieken waar ze je principes uit aanleren zijn:

  • Klassiek acteren, de Saint-Denis technieken
  • Method acting
  • Meisner
  • R.E.P.E.A.T. Een acteertechniek die ontworpen is door deze organisatie.

Je kunt je per lessenreeks van 20 lessen inschrijven. Hiervoor moet je 590 euro betalen, soms heeft de organisatie echter ook een promotie waarbij je een aantal lessen gratis kunt volgen. Ook zul je tijdens de lessen leren om te improviseren, op deze manier leer je werken met verschillende emoties die op willekeurige momenten worden aangehaald. Indien dit iets is waar je meer over wilt leren, kun je ook lid worden van de improvisatie groep van deze organisatie: De Improvfessionals.

Vrouw acteert voor camera
Wanneer je acteer lessen volgt, zul je ook aan audities kunnen deelnemen.
Bron: Unsplash, Credit: Sharegrid

De gevorderde acteurs en actrices die graag audities willen gaan doen, maar die hier nog onzeker over zijn kunnen bij deze organisatie terecht voor het volgen van Auditie training. Tijdens deze lessen leer je hoe je een goede eerste indruk moet maken en hoe je jezelf best kunt presenteren.

De organisatie voorziet ook nog verschillende workshops waarbij je je acteer vaardigheden kunt uitbreiden. Een voorbeeld van zo een workshop is een buitenlandse stage waarbij ze naar een film evenement in de Verenigde Staten gaan. Wanneer je je hiervoor inschrijft zul je ergens tussen de 2950 en 3250 euro moeten betalen. De prijs kan echter nog veranderen, deze prijs dekt namelijk de verschillende kosten zoals reis, hotel en nog andere dingen!

Volg acteer lessen in Brugge, lees er hier alles over. Ontdek alle opties vandaag nog!

Zoals je kunt zien heb je in de buurt van Leuven verschillende manieren om te leren acteren. De opties die we tot nu toe besproken hebben zijn echter alleen maar groepslessen. Dit is vooral handig voor mensen die graag nieuwe mensen leren kennen terwijl zo ook nieuwe vaardigheden opdoen. Er zijn echter ook een aantal mensen die hun vaardigheden tijdens een op een lessen willen verbeteren. Ben jij een van die mensen? Dan kun je best even verder lezen.

Privé lessen acteren in Leuven met Superprof

De mensen die in de buurt van Leuven interesse hebben in het leren acteren en die hier graag privé lessen voor zouden willen volgen, kunnen terecht op het online platform van Superprof. Hier kun je namelijk op een snelle en eenvoudige manier een privé leraar vinden die je acteer vaardigheden naar het volgende niveau kan tillen.

Op dit online platform geef je de regio waar je de lessen in Leuven wilt volgen in. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een overzicht te zien van alle leerkrachten die in jouw buurt beschikbaar zijn om je lessen te komen geven.

Kom er in deze blog achter waar je een acteer cursus in Mechelen kunt volgen. Raadpleeg vandaag nog de mogelijkheden.

Het enige wat je hierna nog zou moeten doen is een berichtje sturen naar een van deze leerkrachten om je eerste les in te plannen. Deze eerste les zal in de meeste gevallen gratis gegeven worden aangezien het vaak gebruikt wordt als kennismakingsles. Tijdens deze les komt de privé leraar erachter op welke manier hij of zij jou kan helpen en waarom jij precies acteer lessen zou willen volgen.

Leraar neemt studenten op
Tijdens de lessen kun je soms ook opgenomen worden om betere feedback te kunnen krijgen.
Bron: Unsplash, Credit: William

De leerkrachten die hun diensten via het online platform van Superprof aanbieden hebben stuk voor stuk ervaring in het geven van deze lessen en zullen op een enthousiaste manier hun passie voor het vak met jou delen. Tijdens deze lessen zul je verschillende tips en tricks aangeleerd krijgen zodat je alle kneepjes van het vak onder de knie kunt krijgen. Je kunt er ook zeker van zijn dat de lessen van hoge kwaliteit zijn en jouw acteer vaardigheden naar het volgende niveau  getild zal worden!

Wanneer je acteer lessen bij een leraar van Superprof volgt, zul je ook enkele voordelen hebben die je niet zou hebben indien je acteer lessen bij een andere organisatie zou volgen. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens de lessen zelf bepalen aan welke acteer technieken je zult werken. Bij groepslessen worden de lessen voor je bepaald en zul je aan het tempo van andere mensen moeten volgen. Een ander voordeel dat je hebt wanneer je deze lessen zou volgen is dat je deze zelf kunt inplannen. Dit is vooral handig voor de mensen die een afwisselend werkschema hebben en niet altijd op dezelfde momenten vrij kunnen krijgen. Wacht dus niet langer en plan vandaag nog een eerste privé acteer les in via Superprof.

Lees in deze blog bij welke organisaties je privelessen acteren in Vlaanderen kunt volgen. Raadpleeg de opties!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!