Heb je er altijd al van gedroomd om een hoofdrol te spelen in je favoriete tv-serie of in je favoriete film? Heb je een kind dat zeer graag voorstellingen voor je voorbereid? Dan is het volgen van acteerlessen misschien wel de oplossing die jij zoekt. Je kunt deze blog gebruiken als gids bij het zoeken naar een acteer cursus die bij je past in de buurt van Mechelen. Wacht dus niet langer en lees snel verder.

Kom er in deze blog achter waar je acteerlessen in Antwerpen kunt volgen. Ontdek de opties!

Leren acteren heeft verschillende voordelen voor zowel kinderen als voor volwassenen. Zo zullen kinderen zowel creatief bezig zijn, als betere taalvaardigheden opdoen. Ook zullen ze meer controle hebben over het uitdrukken van bepaalde gevoelens. Jongeren die lessen volgen zullen ook veel bezig zijn met taal zelf en zullen daarom een stapje voor hebben op de kinderen die deze lessen niet zouden volgen.

Acteren is een goede manier voor kinderen om bezig te zijn met taal en om hun gevoelens op een goede manier onder controle te krijgen.

Er zijn veel mensen die er op jonge leeftijd beginnen met acteer lessen te volgen, maar die hier omwille van school of werk mee moeten stoppen. Heb je echter zin om je oude hobby weer op te nemen of wil je misschien een gokje wagen en een acteer carrière uitproberen? Dan kun je je best voorbereiden door een aantal lessen te volgen. Kom er in het volgende deel over waar je overal in Mechelen deze lessen zou kunnen vinden.

Persoon zit voor make up tafel
Wanneer je een rol krijgt voor een film, zul je vaak ook make up moeten dragen.
Bron: Unsplash, Credit: Joel
De beste leraren Acteren beschikbaar
Maud
Maud
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Fran
Fran
11€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elke
Elke
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elaine
Elaine
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sandro
Sandro
75€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelies
Annelies
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Gianni
Gianni
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nathania
5
5 (4 reviews)
Nathania
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Maud
Maud
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Fran
Fran
11€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elke
Elke
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elaine
Elaine
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sandro
Sandro
75€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelies
Annelies
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Gianni
Gianni
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nathania
5
5 (4 reviews)
Nathania
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in Mechelen kun je leren acteren?

Woon je in de buurt van Mechelen en wil je graag leren acteren, maar heb je absoluut geen idee waar je hiervoor terecht zou kunnen? Dan kun je best even verder lezen, we hebben het namelijk over de verschillende organisaties waarbij je terecht kunt om acteer lessen te volgen.

Lees in deze blog bij welke organisaties je acteer cursussen in Gent kunt volgen. Mogelijkheden genoeg voor je beschikbaar.

K!Dans

Jongeren die graag willen leren acteren kunnen in Mechelen terecht bij de workshops van K!Dans. Deze organisatie voorziet namelijk een musical workshop waarbij er verschillende onderwerpen zoals acteren aan bod komen. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen bij deze organisatie terecht om de lessen te volgen waarbij ze de kneepjes van het vak aangeleerd krijgen. Zo zullen de kinderen werken aan hun zang technieken en hoe ze zich het beste kunnen uitdrukken op het podium.

De musical studio is een nieuw onderdeel van de dansschool K!dans waarbij er meer aandacht gegeven zal worden aan andere podium kunsten zoals zingen en acteren. De workshop zal worden gegeven op 3 verschillende dagen waarbij ze iedere dag musical lessen krijgen. De les zal 2 uur duren die worden opgedeeld in 3 verschillende onderdelen: Dans, Zang en Acteerlessen. Elk deel zal worden gegeven door een andere leerkracht die het meeste ervaring heeft in deze creatieve vorm.

Kom er in deze blog achter waar je lessen acteren in Aalst kunt volgen. Twijfel niet langer!

De kinderen zullen worden opgedeeld in 2 grote groepen naargelang de ervaring van het kind. De lesgevers zullen zelf bepalen in welke groep je terecht zult komen. Groep A is voor de jongeren die nog nooit aan musical of acteren gedaan hebben en groep B is voor de kinderen die al iets meer ervaring hebben.

Kinderen vanaf 8 jaar tot 15 jaar kunnen zich inschrijven voor deze workshop. Indien je kind al lid is van K!dans zul je 70 euro moeten betalen, indien je kind voor de eerste keer kennis komt maken met K!dans zul je 80 euro voor de workshop moeten betalen.

Film opnames met auto
Wanneer je audities gaat doen, kan dit vaak op verplaatsing zijn.
Bron: Unsplash, Credit: Jakob Owens

Musical On Stage Mechelen

Kinderen die tijdens de vakantie graag aan verschillende vaardigheden zoals het zingen en het acteren willen werken, kunnen in Mechelen terecht bij Musical On Stage. Deze organisatie voorziet namelijk een kamp waarbij je aan deze vaardigheden kunt werken. Zo zul je onder professionele begeleiding leren hoe je het beste bepaalde emoties tijdens het acteren tot uiting kunt brengen. Deze professionele drama docenten zullen je dus helpen om je podium vaardigheden naar het volgende niveau te tillen tijdens deze lessen.

Samen zullen de kinderen een verhaallijn uitschrijven van een voorstelling die ze op het einde van het kamp zullen voordragen aan vrienden en familie. Hiervoor werken de kinderen ook zelf aan hun kostuums en het grote decor dat gebruikt zal worden tijdens de voorstelling.

Dit musical kamp is bedoeld voor kinderen van 10 tot 16 jaar die graag willen leren acteren, zingen en dansen. Om deel te nemen aan dit kamp, zul je 260 euro per kind moeten betalen.

Lees in deze blog alles wat je moet weten over acteerlessen in Brugge. Interesse? Neem zeker een kijkje!

Dit zijn echter de enige opties die je in de buurt van Mechelen hebt om te leren acteren. Ben je ouder dan 16 jaar, dan kun je wel nog naar een locatie in de buurt gaan. In het volgende deel hebben we het over een organisatie waarbij je terecht kunt om acteer lessen buiten Mechelen te gaan volgen.

Badass Intensive acting studios

Een van de grootste organisaties die acteerlessen in Vlaanderen voorzien is "Badass Intensive Acting Studios". Deze organisatie heeft een lessenreeks van 20 acteerlessen die je zou kunnen volgen. Hiervoor zul je echter wel naar Antwerpen centrum moeten reizen. Indien je het openbaar vervoer zou nemen duurt dit echter maar 20 minuutjes.

Bij de lessen die je bij deze organisatie kunt volgen, wordt de focus vooral gelegd op het leren acteren voor een camera. Dit is een zeer andere manier dan acteren op een podium. OP een podium moeten alle bewegingen en emoties zeer extreem uitgevoerd worden, zodat . Wanneer je acteert voor een camera hoeft dit niet aangezien de camera alles opneemt.

persoon maakt auditiefilmpje
Voordat je auditie mag gaan doen moet je vaak een auditie filmpje insturen om je vaardigheden ten toon te stellen.
Bron: Unsplash, Credit: Rene

De organisatie voorziet acteer lessen waarbij je verschillende acteertechnieken zult leren kennen. Op deze manier kun je zelf een acteer techniek kiezen en hier verder op ingaan. Voor de mensen die extra feedback willen over hun acteer vaardigheden is er bij deze organisatie de mogelijkheid om zichzelf te laten filmen. Indien je dit zou doen kun je erna meteen kijken aan welke vaardigheden je nog moet werken en wat je sterke punten tijdens het acteren zijn.

Indien je graag lessen bij deze organisatie in Antwerpen wilt volgen, zul je je moeten inschrijven voor een lessenreeks van 20 lessen. Hiervoor betaal je 590 euro. In deze prijs zitten niet enkel de lessen inbegrepen, maar je krijgt ook hulp met een auditie tape voor als je een echte acteer carrière wilt starten.

Privé acteerlessen in Leuven? Lees er alles over in deze blog. Het kan allemaal dankzij Superprof!

De organisatie organiseert ook nog verschillende workshops of buitenlandse stages. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om met de organisatie naar de verenigde staten te reizen om er verschillende acteer evenementen bij te wonen. Wanneer je aan deze reizen zou willen deelnemen, zul je ergens tussen de 2950 euro en de 3250 euro moeten betalen. Bij deze prijs zitten de vluchten en de hotel kosten vaak ook inbegrepen.

Zoals je kunt zien zijn er in de buurt van Mechelen verschillende mogelijkheden die je hebt om acteerlessen te volgen. De meeste opties waar we het tot nu toe over gehad hebben zijn echter opties waarbij je acteer lessen in groep krijgt. Dit is handig voor de mensen die graag sociaal contact willen of nieuwe mensen willen leren kennen tijdens het leren acteren. Echter zijn er ook veel mensen die graag een op een acteer lessen willen volgen. Voor deze mensen bestaan er gelukkig nog privé lessen die ze zouden kunnen volgen.

Privé acteer lessen in Mechelen via Superprof

De mensen die in de buurt van Mechelen op zoek zijn naar privé acteer lessen en die geen idee hebben waar ze hiervoor terecht zouden kunnen, kunnen best eens een kijkje nemen op het online platform van Superprof. Via dit online platform kun je namelijk op een snelle en eenvoudige manier een privé leraar vinden die je acteer lessen in jouw buurt kan komen geven.

Op het online platform geef je de regio in Mechelen, waar je de lessen wilt volgen, in en je laat weten op welk niveau jouw acteer vaardigheden liggen. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een lijst te zien met alle verschillende leerkrachten die er in  jouw buurt beschikbaar zijn om je lessen te komen geven.

Opnames met een camera
Wanneer je voor een camera acteert zul je al je bewegingen minder fel moeten uitvoeren dan bij een live voorstelling.
Bron: Unsplash, Credit: Kushagra

Het enige wat je hierna nog zou moeten doen is een van deze leerkrachten een berichtje sturen om een eerste les in te plannen. Deze eerste les zal in de meeste gevallen gratis gegeven worden. Dit komt doordat de les gebruikt zal worden als een kennismakingsles. Hier komt de leraar erachter waarom je precies privé acteerlessen zou willen volgen. Na deze les zal de privé leraar een persoonlijk lesplan kunnen opstellen. Met dit lesplan zul je op een zeer efficiënte manier de vaardigheden, die je graag wilt leren, onder de knie krijgen.

Wanneer je lessen bij een privé leraar via Superprof volgt kun je er zeker van zijn dat de lessen van hoge kwaliteit zijn. Dit komt doordat deze leerkrachten stuk voor stuk ervaring hebben in het geven van deze lessen. Ze zullen je op een enthousiaste manier alle kneepjes van het vak willen aanleren.

Mensen die privélessen bij superprof volgen hebben een aantal voordelen die ze niet zouden hebben indien ze groepslessen bij andere organisaties zouden volgen. Zo heb je zelf bijvoorbeeld de mogelijkheid om de privé lessen in te plannen naar je eigen agenda. Op deze manier kunnen mensen met een zeer druk werk schema ook leren acteren. Een ander voordeel dat je met lessen via Superprof hebt is dat je met deze lessen zelf kunt bepalen over welke onderwerpen je leert en welke acteer technieken je zult behandelen. Wacht dus niet langer en plan vandaag nog je eerste acteer les in.

Kom er in deze blog achter waar je acteerlessen in Vlaanderen kunt volgen. Keuze genoeg dankzij Superprof!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!