Bij het beslissen of je een nieuwe taal wilt leren of niet, denk je bij jezelf: 'Is het echt mijn tijd, geld en energie waard?' Wereldwijd wordt het Duits niet zo veel gesproken. Er zijn echter veel steekhoudende argumenten waarom je je tijd moet investeren in het leren van Duits!

Iedereen weet dat het Duits vele deuren opent in de economische sector, per slot van rekening heeft Duitsland niet voor niets de bijnaam 'De Motor van Europa'.

Dus waarom zou je online Duits leren?

  1. Als je een Nederlandse spreker bent, zult je merken dat Duits vrij gemakkelijk te leren is vanwege de overeenkomsten in beide talen.
  2. Er is gezegd dat Duitsland de taal is van de 'dichters en denkers', dus waarom zou je jezelf niet onderdompelen in deze cultuur?
  3. Duitsland heeft enkele van de beste universiteiten ter wereld, dus leer Duits en studeer in Duitsland!
  4. Duitsland heeft een zeer krachtige economie, het land is extreem economisch gedreven.

Voel je je al overtuigd? Ik wed dat je dat doet!

Als dat zo is, lees dan deze blog om enkele geweldige apps te vinden om Duits te leren vanuit het comfort van je eigen huis, in je eigen tempo.

Leer Duits met Babbel

Babbel werd opgericht in januari 2008 en is 's werelds eerste taalapplicatie toepassing die beschikbaar is in 14 verschillende talen, waaronder het Duits.

Het biedt taalcursussen zowel op zijn website en app. Zie andere Duitse leersites.

Of je nu een beginner bent of een gemiddelde Duitse spreker, Babbel past zich aan aan je niveau.

De lessen van Babbel bestaan uit een ander aspect om de taal goed te leren, zoals het leren van nieuwe woorden in de woordenschat en grammaticale methoden.

Elke quiz duurt ongeveer 10-15 minuten, afhankelijk van je niveau en kennis van het Duits. Als je meer gevorderd bent, maak je de quiz sneller af en als je klaar bent krijg je een cijfer uit 58.

 

Babbel helpt je om je Duits te verbeteren
Babbel: een makkelijke manier om Duits te leren via je Smart Phone of iPad ǀ Babbel

Het lesplan, dat de quiz begeleidt, is buitengewoon goed georganiseerd. Je krijgt een gedetailleerde uitleg over de les, bijvoorbeeld 'Hoe te bestellen in een restaurant' en je beantwoordt vervolgens enkele vragen. Het is buitengewoon interactief en je kunt kiezen uit een breed scala aan onderwerpen om van te leren.

Of je nu beter leert door te schrijven, luisteren, lezen of spreken, Babbel is geschikt voor jou! Het behandelt realistische onderwerpen die relevant zijn in je dagelijks leven en situaties waarin je je misschien in Duitsland bevindt.

Hoeveel kost Babbel?

Voor alle voordelen en voordelen en om ervoor te zorgen dat je als pro in het Duits eindigt, kost het € 13,00 per maand. Dit is niet goedkoop, maar het is het op het einde waard! Heb ik gelijk of heb ik gelijk?!

Ontdek hier andere Duitse podcasts om te leren.

Duits Leren met Anki

Anki werd slechts vier maanden geleden uitgebracht maar is al zeer succesvol geworden. De naam ‘Anki’ betekent ‘memoriseren’ in het Japans, wat een perfecte naam is, omdat deze app het Duits gemakkelijk maakt door woordenschat te onthouden. De uitstekende flashkaart- en geluidseigenschap maken het leren van Duitse woordenschat leuk.

Voordelen:

  • Anki is perfect voor het verbeteren van je niveau in het Duits voor de lange termijn.
  • Anki is beschikbaar om te downloaden op Google Play, Android en iOS, dus welke telefoon of tablet je ook hebt, je kunt de app downloaden.
  • Het is beschikbaar voor gebruik op het web, maak je dus geen zorgen als je telefoon of tablet even niet werkt. Je hebt nog steeds toegang tot Anki op je computer of laptop.
  • Je kunt Anki's eigen flashkaarten (geheugenkaarten) gebruiken of je kunt je eigen flashkaarten maken.
Oefen je geheugen met Anki
Leer Duits met de geheugenkaarten van Anki ǀ https://apps.ankiweb.net/

Nadelen:

  • De zelfgemaakte flashkaarten hebben soms fouten, wat niet ideaal is, omdat je niet weet welke correct zijn en welke fout.
  • Het maken van je eigen flashkaarten kost veel tijd, je loopt waardevolle tijd mis.

Duitse Lessen met Duolingo

Duolingo werd uitgebracht in 2011 en is beschikbaar in 23 talen, waaronder het Duits. Deze app is voornamelijk gericht op gemiddelde sprekers in het Duits.

Duolingo is een goed hulpmiddel om Duits te leren
Duolingo is een geweldig online taalplatform voor de gevorderde Duitse leerling ǀ www.duolingo.com

Net als Babbel en Rosetta Stone is Duolingo ook beschikbaar om te downloaden op iOS en Android.

Duolingo is nogal anders dan de traditionele apps voor het leren van talen.

Deze applicatie stelt je in staat om Duitse woordenschat en zinsdelen te leren door korte teksten te vertalen, van Duits naar je moedertaal en andersom.

Vergezeld door de vertaaloefeningen, heeft Duolingo dicteeroefeningen, die je Duitse luister- en begripsvaardigheden van de taal zeker zullen verbeteren.

De oefeningen zijn kort, dus je kunt ze doen vlak voor je naar bed gaat, of terwijl je op de trein zit te wachten. Er is absoluut geen druk! Je hoeft niet te veel tijd aan Duolingo te besteden, maar je kunt je niveau van de Duitse taal nog steeds aanzienlijk verbeteren.

Duolingo heeft een getimede oefenoptie aangenomen, je krijgt 20 vragen met 30 seconden om te beantwoorden. Deze functie is perfect als je een spoedcursus Duits wilt volgen. Voor een cursus zakelijk Duits kun je misschien toch beter een leraar zoeken.

Ben je net klaar met je jaar in het buitenland in Duitsland en moet je gewoon blijven oefenen? Zoek dan niet verder en download Duolingo!

In tegenstelling tot Babbel en Rosetta Stone is Duolingo helemaal gratis! Er zijn een paar extra's waar je voor kunt kiezen om voor te betalen, zoals de getimede oefenoptie, maar dit is niet verplicht.

Gebruik Brainscape als je Duitse Bijlesdocent

Opgericht in 2010, kun je met Brainscape flashkaarten bestuderen om Duits te leren. Met de applicatie kun je flashkaarten maken en uploaden voor alles wat met Duits te maken heeft. Je hebt ook toegang tot andere flashkaarten van Duitse studenten, wat een geweldige manier is om Duits te leren en je ideeën te delen.

Brainscape is zo'n intrigerende manier om Duits te leren, het is anders en zal zeker je zelfvertrouwen in het Duits verbeteren.

Het brein achter deze app heeft wetenschappelijk bewezen dat repetitieve flashkaarten de snelheid verhogen waarmee je Duits leert. Je zult snel resultaten zien.

Of je nu een gevorderde Duitse spreker of een beginner bent, Brainscape is geschikt voor je.

Oefen je Duitse werkwoorden met deze app
Verbeter je kennis van het Duits en download Brainscape ǀ www.brainscape.com

Duits leren met FluentU

FluentU maakt gebruik van real-world video's, zoals tv-advertenties, fragmenten uit het nieuws en muziekvideo's door ze in Duitse leerervaringen om te zetten. Het heeft een geheel andere methode aangenomen dan de traditionele app's, zoals diegene die we tot nu toe hebben gezien. Je wordt langzaam in de Duitse taal en cultuur meegenomen en je leert Duits precies hoe het in het dagelijks leven in Duitsland wordt gesproken.

Het is beschikbaar op iOS, maar nog niet op Android.

Het heeft een breed scala aan coole video's, in een verscheidenheid aan leuke onderwerpen.

Je denkt waarschijnlijk dat duiken in Duitse video's moeilijk zal zijn, maar ik kan je verzekeren dat je het mis hebt. FluentU maakt het kijken naar Duitse video's leuk, Duits leren wordt een hobby en zal geen klus meer zijn.

FluentU houdt je op de hoogte van alle Duitse woordenschat die je leert en suggereert verschillende video's die je kunt bekijken met woorden die je al hebt geleerd. Dit verbetert al je kennis van het Duitse vocabulaire en maakt je Duitse leerervaring persoonlijk.

Goedkoper dan de meeste taalonderwijs-apps die er zijn, kost FluentU  € 8,00 per maand.

Maar als je vragen hebt over een specifiek punt van de grammatica, waarom probeer je dan geen Duitse lessen in Amsterdam?

Duits Leren met Mosalingua

Gelanceerd in 2010, is Mosalingua nu beschikbaar om te downloaden op Android en iOS. Deze applicatie is behoorlijk verschillend van de apps die we tot nu toe hebben gezien. Het dwingt je om zinnen en woordenschat te onthouden door heel veel flashkaarten te gebruiken, samen met veel herhalingen.

Dus, als je eenmaal een nieuw Duits vocabulaire hebt geleerd, kun je ze steeds opnieuw uit je hoofd leren totdat je je volledig zelfverzekerd voelt.

Hoe Werkt Het?

Wanneer je op de app klikt, voltooi je een Duitse taal-basistest voor Mosalingua om je niveau in het Duits te meten, en dan leiden ze je naar de juiste woordenschatlessen. Het is perfect omdat de app volledig voor jou is gepersonaliseerd.

Met Mosalingua kun je zelf een flashkaart opnemen en kun je je uitspraak direct vergelijken met de uitspraak van de Duitse moedertaal.

De volledige versie van Mosalingua kost een kleine € 5,00! Dus er is absoluut geen excuus om Duits te leren.

Waarom zou je niet een Duitse privéleraar inhuren voor privé-lessen?

Conclusie

Zoals je kunt zien, zijn er meer dan een handvol manieren om Duits te leren of om eenvoudig je niveau in het Duits te verbeteren via je smartphone of tablet. Dit betekent dat je je saaie Duitse grammatica en het lezen van boeken kunt weggooien! We zijn het er allemaal over eens dat het leren van saaie repetitieve Duitse grammaticaregels uiterst pijnlijk kunnen zijn.

Maak gebruik van Duitse leer aps
Leer Duits met apps op je iPad of Smartphone ǀ Pixabay - StockSnap

Ik raad je dus ten zeerste aan om deze Duitstalige leer apps te downloaden en te kijken welke de juiste voor je is. Blijkbaar is niet elke app geschikt voor iedereen en niet iedereen is bereid om een maandelijks abonnement te betalen. Iedereen leert Duits op verschillende manieren!

Heb je een leraar Duits nodig?

Vond je dit artikel leuk?

0 vote(s)
Laden...

Joep