We weten allemaal dat het leren van een taal als Duits nooit een makkelijk weg is! De uitspraak van het Duits is in ieder geval niet voor iedereen makkelijk - noch de grammatica.

Als je echter worstelt, hoef je je geen zorgen te maken. Tegenwoordig zijn er zoveel manieren om je kennis en spreekvaardigheid in het Duits te verbeteren. Het is zo gemakkelijk een Duitse bijlesleraar in te huren of je te abonneren op Rosetta Stone - en er zijn veel manieren om Duits online onder de knie te krijgen (online cursus Duits).

Aan de andere kant zul je nog altijd op zoek zijn naar verschillende manieren om met de Duitse taal om te gaan. Hiermee bedoelen we de blootstelling aan het gesproken geluid van het Duits, de verschillende accenten en de culturele referenties die de Duitse sprekers gebruiken.

Luisteren naar podcasts is hiervoor een geweldige techniek - en we dachten dat het nuttig zou kunnen zijn om je te helpen de beste te vinden.

De beste leraren Duits beschikbaar
Georgette
4,9
4,9 (6 reviews)
Georgette
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nico
5
5 (8 reviews)
Nico
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anke
5
5 (2 reviews)
Anke
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Xenia
5
5 (2 reviews)
Xenia
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Zoë
5
5 (2 reviews)
Zoë
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marie
Marie
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lisa
5
5 (3 reviews)
Lisa
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mathias
Mathias
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Georgette
4,9
4,9 (6 reviews)
Georgette
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nico
5
5 (8 reviews)
Nico
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anke
5
5 (2 reviews)
Anke
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Xenia
5
5 (2 reviews)
Xenia
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Zoë
5
5 (2 reviews)
Zoë
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marie
Marie
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lisa
5
5 (3 reviews)
Lisa
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mathias
Mathias
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waarom Duits Leren met Podcast?

Er zijn tal van voordelen voor het gebruik van podcasts om Duits te studeren - en inderdaad elke vreemde taal. Een deel van het probleem van het leren van talen is dat mensen zich niet altijd een intensieve taalcursus Duits of online lessen kunnen veroorloven. Misschien heb je niet de tijd in je schema om wekelijkse Duits lessen in te passen. Het leven is hier een beetje te hectisch voor - en het doorzoeken van schoolboeken is nooit een leuke manier geweest om een ​​nieuwe taal te leren spreken (cursus Duits spreken).

Dus, de voordelen van podcasts?

 • Ze zijn expressief: door regelmatig naar podcasts te luisteren, raak je gewend aan de echte Duitse uitspraak, terwijl je luistervaardigheid en begrijpend taalgebruik aanzienlijk verbeteren. Bij het leren van talen is dit wat we 'receptieve vaardigheden' noemen: in tegenstelling tot je 'productieve vaardigheden' - zoals spreken - is luisteren belangrijk, anders kom je nergens.
 • Ze zijn verplaatsbaar: je kunt overal en altijd naar een podcast luisteren! Nadat je ze hebt gedownload, heb je alleen je smartphone of laptop en een koptelefoon nodig. Luister naar ze tijdens het rijden in de bus, lopend naar school of de universiteit, of tijdens je pauze op het werk.
 • De meesten van hen zijn gratis: we kunnen het er allemaal over eens zijn dat we het beste voordeel voor het laatst hebben bewaard! Luisteren naar een Duitse podcast op bijvoorbeeld YouTube is helemaal gratis. Het enige dat je nodig hebt, is een internetverbinding. Het is niet nodig om je elke maand te abonneren tegen een kostbare prijs.
 • Het is niet alleen grammatica: podcasts tonen taal in actie. In plaats van de verouderde taal van leerboeken, leert leren via podcasts de echte dynamiek van een taal wanneer deze wordt beleefd en ervaren.

Dus, zonder verder oponthoud, nemen we je mee langs enkele van de beste Duitse podcasts om je heen - en je zult in een mum van tijd meer vertrouwd raken met de taal. Ze zijn beschikbaar voor mensen van alle interesses, niveaus en leeftijden - dus er is geen excuus om ze niet te gebruiken.

Online Duits leren of face-to-face. Het kan gemakkelijk dankzij Superprof. Waar wacht je nog op?

Voor degenen onder jullie die niet de tijd hebben en even snel moeten lezen, vind je hieronder een eenvoudige tabel die alle informatie samenvat. Maar verder vind je hieronder alles wat je nodig hebt.

Beste Podcasts om Duits te Leren

Slow German Gericht op half gevorderden Transcript voorhanden
German LingQ Voor beginners en half gevorderden LingQ heeft ook taal leer apps
Survival Phrases - German Gericht op alle niveaus Veel talen om uit te kiezen
Learn German by Podcast Nu alleen voor beginners, maar werkt aan vervolg niveaus. Begeleid door  een tekstboek, taal oefeningen, en vocabulaire lijsten
German Pod 101 Alle niveaus Een account geeft toegang tot les notities en een forum.
SBS Podcasts Half gevorderden en gevorderden Ook met een hele nieuwssite!
Coffee Break German Alle niveaus Heeft video lessen en transcripts
Radio D Beginners Ontvang de podcast ook in tekst
Marktplatz Business German Half gevorderden Oefeningen and handige schema's.
News in Slow German Half gevorderden Grammatica en woordenschat naast belangrijke actuele zakelijke inhoud

Duitse Lessen met Slow German

Slow German is een geweldige manier om je niveau in het Duits te verbeteren, of je nu een gevorderde of een half gevorderde leerling bent. Elke aflevering wordt georganiseerd door een Duitse moedertaal journalist, Annik, die in Zuid-Duitsland woont.

Verbeter je niveau van het Duits!
Kijk naar Slow German Podcasts om je begrip van het Duits te verbeteren ǀ www.slowgerman.com

Deze podcasts helpen je met situaties waarin je jezelf in Duitsland kunt bevinden. Bijvoorbeeld over het bestellen in een restaurant of vragen waar het toilet is in het Duits. Elke aflevering is gebaseerd op verschillende thema's - van kunst en geschiedenis tot eten en drinken, muziek en gezondheid en fitness.

Voor half gevorderde leerlingen wordt elke les in het Duits in een langzaam en gemakkelijk tempo gesproken. Dit geeft je de kans om gewend te raken aan het horen van Duits. Voor een extra vergoeding is elke les ook van een transcript voorzien.

Er zijn nu bijna tweehonderd podcasts om binnen te halen - en Annik heeft veel prijzen gewonnen voor haar werk, dus dit is een geweldige plek om te beginnen.

Leer Duits met LingQ

Heb je ooit in een coffeeshop gezeten om te proberen af ​​te luisteren naar wat de mensen om je heen te zeggen hebben? Ja? Wel, we hebben het allemaal gedaan! Het moet frustrerend zijn om niet te begrijpen wat ze zeggen als ze Duits praten, maar maak je geen zorgen, dat zal niet lang duren!

LingQ is een meertalige taal leerapplicatie die gebruikmaakt van multimedia inhoud om het Duits spreken een veel minder pijnlijke ervaring te maken. Je hebt veertien talen om uit te kiezen en het bedrijf is door veel verschillende publicaties goedgekeurd - dus je weet dat het goed gaat.

Gebruik German LingQ als als je vakantie naar Duitsland gaat
German LingQ heeft geweldige podcasts om je voor te bereiden op je reis naar Duitsland

Met German LingQ kun je luisteren naar autochtone Duitstaligen die over gemeenschappelijke onderwerpen praten, zoals een dag op het strand of in de dierentuin doorbrengen, of naar een restaurant gaan. Je kunt luisteren naar landenprofielen of gesprekken over het wijzigen van de tijd.

Hun podcasts zijn specifiek ontworpen voor beginners en gevorderden, dus je voelt je niet in de steek gelaten.

Leer Duitse Zinnen voor Op Reis

Zoals de naam al doet vermoeden, biedt Survival Phrases German een uitstekende podcast serie vol met alle essentiële Duitse zinnen die je op reis in Duitsland zult tegenkomen. Ze bieden uiterst dynamische en educatieve podcasts die erop gericht zijn je alle onmisbare kennis voor je reizen in Duitsland te geven, waardoor je nog veel meer kunt genieten!

Begin met eenvoudige Duitse zinnen
Deze podcasts maken Duits leren makkelijk ǀ Survival Phrases German

De podcasts worden in verschillende talen gegeven, dus waar je ook bent over de hele wereld, je kunt deze podcasts bekijken om snel Duits te leren! Niet alleen zul je essentiële zinnen leren voor je tijd in Duitsland, maar deze podcasts zullen je ook inzicht geven in de Duitse cultuur. Waar je ook naartoe reist, je zult altijd geconfronteerd worden met een aantal culturele botsingen.

Hoe Werkt Het?

Survival Phrases German heeft alleen gekwalificeerde Duitse leraren in dienst om de podcasts uit te voeren. Ze zijn opgegroeid in Duitsland of hebben Duitsland ervaren, bijvoorbeeld doordat ze daar een jaar hebben gewoond om te studeren. De podcasts bevatten niet alleen essentiële zinnen in het Duits, maar ze bevatten ook veel onmisbare informatie die tekstboeken vergeten te vermelden.

Nadat je elke podcast hebt bekeken, kun je vragen stellen over de Duitse uitdrukkingen of andere vragen die je hebt. Je vragen worden dan beantwoord in de volgende podcasts!

Ontdek hier online Duitse leerwebsites.

Leer Duits met Podcast

Ben je een beginner die snel Duits wil leren? Duits leren door Podcast bieden beginners het basisbegrip van de Duitse taal. De podcasts zijn moedertaalsprekers van het Duits die een scène uitvoeren. Bij elke podcast krijg je het volledige transcript van de podcast, de woordenlijst en nieuwe oefeningen om te proberen!

Duits leren door te luisteren naar echte dagelijkse gesprekkenkste
Duits leren wordt gemakkelijker met gebruik van Learn German by Podcast!

Helaas hebben deze podcasts een prijs. Je kunt ervoor kiezen om naar de voorbeelden te luisteren om te bepalen of deze podcasts voor jou geschikt zijn. Echter, alle goede dingen hebben hun prijs, dus laten we deze de moeite waard maken!

Leer Duits te Spreken met German Pod 101

German Pod 101 is op maat gemaakt voor jouw Duitse behoeften! Of je nu een beginneling bent die helemaal opnieuw begint of een half gevorderde Duitse spreker bent, je kunt podcasts bekijken op basis van je niveau.

Ze bieden ook verschillende cursussen, afhankelijk van wat je uit je taal wilt halen. Dus, of het nu gaat om zakelijk Duits dat je zoekt of Duits om te studeren, je zult de cursus Duits vinden die bij je past.

Leer Duits op de snelste, gemakkelijkste en leuke manier
Bekijk deze podcast om inzicht te krijgen in echte Duitse zinnen ǀ German Pod 101

Gooi je saaie oude Duitse tekstboeken en grammatica weg, de German Pod 101 is er om je te helpen. Je kunt Duits gemakkelijk leren met de hulp van leuke en interessante podcasts die worden gesproken door een moedertaalspreker.

Deze podcasts zijn ook gerelateerd aan de Duitse cultuur. Ze zijn leuk en effectief. Je zult merken dat je vaardigheid in het Duits snel zal verbeteren.

De beste leraren Duits beschikbaar
Georgette
4,9
4,9 (6 reviews)
Georgette
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nico
5
5 (8 reviews)
Nico
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anke
5
5 (2 reviews)
Anke
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Xenia
5
5 (2 reviews)
Xenia
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Zoë
5
5 (2 reviews)
Zoë
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marie
Marie
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lisa
5
5 (3 reviews)
Lisa
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mathias
Mathias
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Georgette
4,9
4,9 (6 reviews)
Georgette
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nico
5
5 (8 reviews)
Nico
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anke
5
5 (2 reviews)
Anke
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Xenia
5
5 (2 reviews)
Xenia
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Zoë
5
5 (2 reviews)
Zoë
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marie
Marie
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lisa
5
5 (3 reviews)
Lisa
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mathias
Mathias
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Dompel Jezelf Onder in het Duits met de SBS-Podcasts

SBS is een Australisch mediabedrijf dat inhoud publiceert op tv, in print en op radio. Ze zijn een te gekke organisatie, omdat ze inhoud in meerdere talen maken, zodat Australiërs een idee krijgen van wat er buiten het land gaande is.

En natuurlijk zitten ze daarom in deze lijst. Ze doen uitzendingen in het Duits - waarvan er een online archief is - en ze hebben podcasts over elk onderwerp, van kinderboeken tot bergbeklimmen.

Ze zijn echt een goede aanwinst voor je taalonderwijs.

Duits Leren met Coffee Break German

Coffee Break German biedt een reeks podcasts die is toegesneden op diegenen die Duits vanuit het niets willen leren, maar ook diegenen die alleen maar hun niveau in de taal willen verbeteren. Elke podcast heeft Duitse moedertaalsprekers, Thomas en Mark. Elke podcast duurt ongeveer 30 minuten en zit boordevol nieuw vocabulaire en veel gedetailleerde uitleg.

Gebruik relaxte momenten om Duits te leren
Leer Duits op een ontspannen manier met ervaren docenten ǀ Coffee Break German

Het idee is dat het gebruik van Coffee Break German aanvoelt alsof je net met je Duitse partner in een café hebt gezeten: het is de bedoeling om zo ontspannen, zonder stress en gewoon mogelijk te zijn. Eerlijk gezegd zit je misschien goed voor een kop koffie, sluit je je koptelefoon aan en leer je een taal tijdens je pauze. Het is een vrij goede manier om te doen!

Hoewel audioversies van elke podcast beschikbaar zijn, werkt Coffee Break German het beste als je het ook bekijkt. De video heeft ook flashkaarten en uitleg - en een visuele aanwijzing is altijd welkom.

En A Flavour of German

Dezelfde mensen die Coffee Break German gebruiken, gebruiken ook nog een andere leuke podcast. Deze heeft iets kortere afleveringen en volgt hetzelfde patroon, maar de focus is iets anders.

In plaats van de Duitse grammatica en de structuur van de taal te leren, zul je eerder worden blootgesteld aan sleutelzinnen, idiomatische uitdrukkingen en culturele verwijzingen.

Dit gaat meer over jezelf onderdompelen in de Duitse cultuur  - en de kanten van de taal die je waarschijnlijk nergens anders zult leren.

Als je het gebruikt in combinatie met Coffee Break German, ben je een winnaar.

Duits Leren met Radio D

Bij Radio D treden Paula en Phillipp op, journalisten die door Duitsland reizen. Deze podcasts lijken niet op de anderen. In plaats daarvan vertellen ze een verhaal, waardoor je wordt blootgesteld aan nieuwe taalkundige punten in het Duits.

Ze zijn leuk en mysterieus - en de podcasts bevatten veel humoristische elementen en zijn buitengewoon interactief. Je zult niet alleen je niveau van het Duits verbeteren, maar je zult er ook echt van genieten.

Duits leren hoeft echt niet saai te zijn
Kijk eens naar deze grappige gratis podcasts op iTunes om Duits te leren ǀ Radio D

Deze podcasts zijn beschikbaar om te downloaden op iTunes en hebben geen directe website. Dus download deze podcasts naar je smartphone of tablet en begin met het snel verbeteren van je niveau in het Duits! Ontdek hier andere Duitse leer-apps.

Als je vastzit en sommige van de podcasts niet begrijpt, is een Engelstalige host beschikbaar voor hulp!

Leer Duits voor beginners met Radio D
Leer Duits met deze gratis podcasts! ǀ Radio D

Professionals, Leer de Taal met Marktplaats Zakelijk Duits

Dit is de plek voor diegene die Duits willen leren voor zakelijke doeleinden. Als je de Duitse markt probeert te betreden of voor werk naar Duitsland moet, geeft Marktplatz Business German je de woordenschat die nodig is voor al jouw professionele behoeften.

Naast de podcast is er ook uitgebreid geschreven materiaal - allemaal met schema's, duidelijk toegelichte grammaticale punten en vocabulaire lijsten - om je te helpen het meeste uit je leren te halen.

De makers, Deutsche Welle, hebben ook een reeks verschillende podcasts. Dus, als je geen ondernemer bent, kunt je tal van andere opties met hen vinden.

Leer Duits met Actuele Zaken door Nieuws in Slow German

Dit is een enorm innovatieve manier om een ​​taal te leren. Nooit meer luisteren naar personages die praten over steeds onwaarschijnlijkere scenario's. News in Slow German doet iets heel anders: het comprimeert actuele zaken tot wekelijkse podcasts die het nieuws in het Duits uitleggen - langzaam gesproken.

Het is echter niet zo langzaam dat je het begin van de zin vergeet voordat je het einde hebt bereikt. Integendeel, alle inhoud wordt heel natuurlijk gesproken - maar op een manier die beheersbaar is voor de luisteraar.

Leer meer over Venezuela, of de Franse president, in het Duits - en stel je bloot aan authentieke inhoud die niet alleen is ontworpen voor de taalstudent.

Als het een beetje intimiderend klinkt, maak je geen zorgen. Elke reeks wordt gevolgd door een grammatica- en een vocabulaire gedeelte, zodat je alles kunt inhalen wat je hebt gemist.

Leer Duits via YouTube

Als geen van deze podcasts in de smaak valt, dan is er altijd nog die geweldige educatieve informatiebron, YouTube, om op terug te vallen.

Je kunt video's vinden over bijna elk onderwerp dat je maar kunt bedenken op 's werelds grootste site voor het delen van video's - en ze hoeven niet allemaal kattenfilmpjes, grappen of Rick Astley te zijn.

Enkele van de beste video's voor het leren van Duits zijn Get Germanized, het Language Channel of Learn Out Live. Deze kanalen bieden allemaal een lange reeks lessen Duits, die de basisbeginselen van de Duitse grammatica, de belangrijkste Duitse woordenschat en luister-, spreek- en leesoefeningen omvatten - allemaal afgewisseld met culturele verwijzingen en punten om het leren zo entertainend mogelijk te maken.

Hoewel YouTube podcasts niet strikt host, zijn video's in feite gewoon podcasts met afbeeldingen - dus misschien vind je ze nog nuttiger!

Voor de Professionals: de Podcasts waar Moedertaalsprekers naar Luisteren

Op een gegeven moment overtref je de mogelijkheden die podcasts voor taalstudenten kunnen bieden. Je zult dan je oefening moeten opvijzelen en doen wat de Duitsers doen. (En trouwens, dat is luisteren naar de juiste podcasts die zijn ontworpen voor Duitse luisteraars.)

Dit kan een beetje intimiderend zijn voor degenen die beginners zijn. Maar net zoals mensen suggereren om in een vreemde taal naar de radio te luisteren, of naar films of de televisie te kijken - om een ​​gevoel voor Duits te krijgen dat in authentieke contexten wordt gebruikt - kun je hetzelfde denken over podcasts.

Het is vrij eenvoudig om deze op te sporen, want geloof het of niet, Duitsers gebruiken dingen zoals iTunes, Spotify, SoundCloud en YouTube om ook hun eigen digitale content te downloaden of te streamen. Op het moment van schrijven (april 2019) leidde op iTunes de volgende podcasts de downloadgrafieken:

 • Gemischtes Hack - een komedieshow van Felix Lobrecht en Tommi Schmitt. Deze jongens noemen het 'de meest invloedrijke podcast van Europa', maar misschien is dat hun eigen kleine overdrijving.
  Ze bespreken wat er die week gebeurde in hun eigen leven en in de politiek, en het vermengt humor met serieuze politieke thema's. Een uitdagende, maar een Duitse favoriet.
 • Verbrechen - vertaald als 'misdaad' (maar dat wist je waarschijnlijk wel), dit is een podcast uit de krant, Die Zeit. Zoals de naam suggereert, gaat het over het thema criminaliteit, het stellen van ethische - en praktische - vragen over hen die misdaden plegen en degenen die misdaden ondergaan.
 • Hotel Matze - deze podcast interviewt verschillende mensen en vraagt ​​hen naar hun leven, hun motivaties en hun persoonlijke geschiedenis.
 • Lage der Nation - der Politik-Podcast aus Berlin - Lage der Nation wordt gehost door een journalist, Philip Banse, en een activist, Ulf Buermeyer, en ze bespreken de politieke gebeurtenissen van de week in hun wekelijkse podcast. Een van de meest gewaardeerde politieke podcasts in Duitsland - en een winnaar van meerdere prijzen. Dit is een geweldige manier om Duits te leren terwijl je de wereld om je heen leert kennen.
 • Steingart Morning Briefing - Der Podcast - Gabor Steingart is een journalist en auteur - en nu podcaster - die schrijft en praat over politiek en economie. Dit is weer een heel populaire en wordt dagelijks uitgezonden.

Als je deze begrijpt, kun je net zo goed jezelf op de rug kloppen en jezelf vloeiend noemen!

Boek een cursus Duits via Superprof.

Conclusie

In dit artikel hebben we gezien dat het luisteren naar Duitse podcasts de perfecte manier is om je niveau in de taal te verbeteren, je kunt op een interactieve manier plezier hebben. Je kunt de podcast pauzeren wanneer je er zin in hebt en verdergaan waar je gebleven was

Het luisteren naar podcasts waarin Duitse moedertaalsprekers optreden geven je een inzicht van wat je kunt verwachten als je Duitsland bezoekt.

Door het gebruik van podcasts zul je sneller Duits leren
Podcasts helpen je om de Duitse taal en cultuur te begrijpen ǀ Visualhunt

Je kunt overal en altijd naar ze luisteren, er is geen druk en je kunt Duits in je eigen tempo leren, zonder huiswerk!

Het is nu tijd om je volledig te wijden aan het leren van Duits als een hobby en niet als huiswerk! Ontdek de beste vertaal hulpmiddelen om Duits te leren.

Waarom neem je geen Duitse lessen met een privéleraar om je te helpen sneller vooruitgang te boeken?

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Joep