Ben je pas begonnen met het skateboarden maar heb je de basis al bijna onder de knie en wil je je skate vaardigheden verder uitbreiden? Dan kom je er in deze blog achter welke trucjes de beste trucjes zijn om als beginner te leren!

Leren skaten is tegenwoordig vaak niet enkel om jezelf te kunnen verplaatsen, maar ook om aan andere mensen te laten zien wat je allemaal op een skateboard zou kunnen doen.

Skateboarders vinden vaak nieuwe trucjes uit door zelf creatieve uitbreidingen te verzinnen op trucjes die ze zelf geleerd hebben.

Ben jij ook geïnteresseerd in het leren van de typische trucjes die je iedere andere skateboarder ziet uitvoeren? Dan kun je deze blog gebruiken als gids bij het vinden van de trucjes die je best als beginner zou kunnen leren.

Talloze verschillende boards in het skateboarden bestaan er. Ontdek de verschillen.

Skater doet trucje in Park
Wanneer je de trucjes onder de knie hebt, kun je deze showen in je lokale skatepark!
Bron: Unsplash, Credit: Ruben
De beste leraren Skateboarden beschikbaar
Cato
Cato
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Stieven
Stieven
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mauritz
5
5 (1 reviews)
Mauritz
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jelle
Jelle
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cécil
5
5 (1 reviews)
Cécil
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lennart
Lennart
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Deen
Deen
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Christiaan
Christiaan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cato
Cato
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Stieven
Stieven
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mauritz
5
5 (1 reviews)
Mauritz
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jelle
Jelle
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cécil
5
5 (1 reviews)
Cécil
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lennart
Lennart
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Deen
Deen
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Christiaan
Christiaan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Dingen die je moet kennen voordat je begint met het skaten

Voordat je aan trucjes begint met het skateboarden zijn er een aantal dingen die je moet beheersen voordat je aan trucjes kunt gaan beginnen.

Zo zul je eerst en vooral de basis van het skateboarden onder de knie moeten krijgen. Hiermee bedoelen we natuurlijk op een vlotte manier op je skateboard kunnen stappen en hier ook op een goede manier vanaf stappen.

Eveneens zijn de schoenen bij het skaten belangrijk. Niet eender welke schoen is aangeraden.

Een andere techniek die je zult moeten leren is het kunnen balanceren op je skateboard tijdens het draaien en het behouden van snelheid. Wanneer je deze vaardigheden volledig onder de knie hebt kun je verder gaan met het leren van trucjes.

Wanneer je de eerste keer met nieuwe trucjes begint of wanneer je voor de eerste keer leert skaten, raden we je aan om de juiste bescherming te dragen. Lees in deze blog welke soort bescherming uitrustingen je kunt aanschaffen.

Nadat je deze basis onder de knie hebt en je comfortabel bent met je skateboard zul je de technieken die je bij verschillende trucjes zult gaan gebruiken ook onder de knie moeten hebben!

"Switch" leren rijden

Bij het switch leren rijden zul je leren hoe je met je minder sterke voet vooraan op je skateboard zult staan. Je hebt 2 verschillende vormen van rijden. Duwen met je rechter voet en je linkervoet vooraan het board plaatsen heet regular, Duwen met je Linker en je rechter vooraan het board plaatsen heet Goofy. Voor sommige eenvoudige trucjes zul je van de regular moeten switchen naar de goofy vorm of andersom. Het is dus belangrijk dat je op beide manieren zou kunnen skaten voordat je aan trucjes begint!

Van een ramp "in-droppen"

Een van de dingen die je moet kunnen doen als een skateboarders is het in droppen van een ramp of in een kom. Het kunnen in droppen van een ramp zal je later kunnen helpen bij het uitvoeren van verschillende trucjes voor gevorderden! Het zal je ook helpen om meer zelfvertrouwen op een skateboard te krijgen.

Fakie leren rijden

Zodra je het vooruit skaten met beide voeten kunt, kun je verder gaan met het leren rijden in een Fakie positie. Hierbij zul je op je normale manier op het skateboard staan, maar je zult achterruit rijden. Dit kun je doen door achteruit van een ramp af te komen nadat je op de ramp gereden bent!

Skater probeert truc
Wanneer je voor de eerste keer nieuwe trucjes gaat leren, kun je best de juiste bescherming dragen!
Bron: Unsplash, Credit: Isaiah bekkers

Eenvoudige skate tricks voor beginnende skater

Ben je nieuw tot het skaten en heb je de basis technieken al goed onder de knie? Wil je graag je skate vaardigheden verbeteren? Dan is het tijd om trucjes op je skateboard te leren! Weet je niet welke trucjes je zou kunnen leren of wil je graag weten met welke trucjes je best als beginner kunt starten? Dan kun je best even verder lezen.

Ontdek eerst waar je overal kan skateparks in Vlaanderen kan vinden.

Manual ( Wheelie )

Een van de eerste trucjes die je kunt leren als een beginnende skater is hoe je een manual moet doen. Dit trucje kun je vergelijken met een wheelie op een fiets. Het is namelijk de bedoeling dat de 2 voorste wielen van je skateboard van de grond komen. De truc gaat als volgt:

 • Zet je achterste voet meer naar achter op je skateboard
 • Leun naar achter en plaats je gewicht meer op je achterste voet. 
 • De twee voorste wielen komen van de grond.
 • Balanceer je zo lang mogelijk om de manual aan te houden.

Deze truc is vooral gefocust op het kunnen balanceren op een bewegend skate board.

Ollie

Een van de eerste effectieve trucjes die iedere beginner zou moeten leren is een ollie. De ollie wordt namelijk gebruikt in veel verschillende andere trucs. Het is ook de eerste keer dat je effectief je eigen skateboard de lucht in zult krijgen. Om dit trucje uit te voeren moet je het volgende doen:

 • Je achterste voet moet in het midden van de tail van je skateboard staan.
 • Je voorste zal recht achter de voorste schroeven van de voor as moeten staan.
 • Om de truc te beginnen, moet je veel kracht op je achterste been zetten zodat de voorkant van je skateboard de lucht in gaat.
 • Zodra de tail de grond raakt zul je je voorste voet vooruit moeten laten glijden om je skateboard weer horizontaal te krijgen.

Wanneer je dit op de juiste manier doet zal je skateboard door de schok de lucht in gaan. Het enige wat je hierna nog moet doen is ervoor zorgen dat je voeten op een juiste manier terug op je skateboard komen te staan!

Fakie Ollie

De fakie ollie is op zich identiek aan een normale ollie met slechts een groot verschil! De richting van je skaten. Voor de fake ollie zul je tijdens het achteruit rijden, een normale ollie proberen uit te voeren. Doordat je dit doet wanneer je achteruit rijd, zal de tail van je board aan de voorkant liggen!

skater doet ollie
De ollie is een van de basis trucjes die je zult moeten leren. Er zijn namelijk veel andere trucjes die dit als basis gebruiken!
Bron: Unsplash, Credit: Patrick

Tic Tac

Een andere basis truc wat je onder de knie zou moeten hebben is de "tic tac". Met dit trucje plaats je je achterste voet op de tail van je skateboard. Hier zet je dan iets meer druk op waardoor de voorwielen omhoog zullen komen. Met je voorste voet draai je dan licht naar de linker of rechter kant. Je skate board zal hierdoor een beetje draaien.

Een leuk effect van de Tic Tac is dat je, als je deze goed onder de knie hebt je hier vanuit een stilstand enorm veel snelheid kunt krijgen! Je krijgt hierdoor ook meer balans op je skateboard en kracht in het skateboarden.

Kick turn

Nadat je de "Tic tac" onder de knie hebt kun je verder met de Kick turn. Hierbij gebruik je dezelfde technieken die je gebruikt bij de tic tac alleen zul je hier nu een stuk meer draaien. Zo kun je 90 graden tot 180 graden draaien. Dit is vooral handig wanneer je op een snelle manier wilt draaien zonder al te veel snelheid te verliezen!

Deze truc zal je uiteindelijk ook helpen in bij het skaten op ramps en om andere trucjes te leren!

Kick Flip

Een van de meest bekende trucjes die je op een skateboard zou kunnen uitvoeren is de "kick Flip". Dit is waarschijnlijk een van de meest gevraagde trucjes om voor te doen wanneer mensen vragen om een trucje te doen. Zo voer je het trucje uit:

 • Start met je voorste voet iets meer aan de heelkant van het skateboard te plaatsen net voor de schroeven van de assen.
 • Je achterste voet zal in het midden van de tail moeten zitten.
 • Zet veel druk op je achterste voet zodat het skateboard omhoog komt.
 • Zodra de tail van het skateboard de grond raakt, duw je je voorvoet naar de voor en hiel kant van je skateboard.

Let op de laatste stap moet je wel met genoeg kracht uitvoeren. Deze beweging gaat er namelijk voor zorgen dat je skateboard een draai zal maken. In de lucht moet je opletten totdat je de grip tape van je skateboard weer kunt zien. Zodra je dit ziet "vang" je je skateboard door er op een goede manier op te landen!

De stand die je nodig hebt tijdens deze truc is ongeveer dezelfde stand als bij de kick turns en de tic tac!

persoon doet kick flip
De kick flip is een van de meest iconische trucjes die je zou kunnen leren op een skateboard!
Bron: Unsplash, Credit: Samuel

Privé lessen volgen bij Superprof

De trucjes die we in deze blog bespreken zijn de perfecte trucjes om te leren als een beginner. Heb je meer uitleg nodig of willen deze trucs maar niet lukken? Dan kun je best een aantal privé lessen volgen.

Op het online platform van Superprof kun je altijd terecht voor het vinden van een privé coach die je skate lessen kan komen geven in jouw buurt. Je geeft de regio waar je de les wilt volgen in en je laat weten op welk niveau je skate vaardigheden liggen.

Je krijgt op deze manier een lijst te zien van alle beschikbare coaches die je skate les kunnen komen geven. De eerste les die je bij een van deze coaches inplant zal in de meeste gevallen gratis gegeven worden. Dit wordt gedaan zodat de coach er achter kan komen op welk niveau jouw skate vaardigheden liggen. Tijdens deze les kun je ook aan je coach laten weten welke trucjes je heel graag zou willen leren.

Lees en ontdek alles over de geschiedenis van het skateboarden. Je komt alles te weten in volgend artikel.

Wanneer je skate lessen via Superprof volgt heb je een aantal voordelen! Zo zul je zelf alle lessen kunnen inplannen bij een skate park bij jou in de buurt. Een ander voordeel dat je hebt wanneer je skate les volgt is dat je zelf kunt bepalen naar welke trucjes je toe wilt werken!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!