Misschien heb je onze blog over de gezondheidsvoordelen van kickboksen al gelezen en denk je nu dat je deze sport in je leven nodig hebt. Misschien heb je enkele van de wereldkampioenen kickboksen op tv gezien en ben je geïnspireerd geraakt. Of misschien heeft je vriend/vriendin je meegenomen naar een les en ben je nu verkocht, geobsedeerd, verslaafd.

Hoe dan ook, als je je nieuwe favoriete sport serieus gaat nemen, moet je nadenken over de uitrusting die je nodig hebt. Van beschermende uitrusting tot je kleding en trainingsmateriaal komt er echt veel bij kijken. Kickboksen is een van de meest dynamische vechtsporten, dus onthoudt dat je voorbereid moet zijn.

Als je kickboksen beoefend in je vrije tijd, zal je boks training studio of sportschool waarschijnlijk de meeste benodigdheden voor je hebben. Maar als je vaak bokst, wil je niet echt te lang andermans spullen lenen. Het is dan handig om je eigen boksschoenen, enkelsteunen en  gebitsbeschermer te hebben.

Op een gegeven moment wil je je eigen trainingsuitrusting kopen. Hoewel het een uitgave is, is het gewoon eenvoudiger. Dus hier zijn enkele van de belangrijkste onderdelen van de boks uitrusting die je nodig zult hebben in je kickboks sporttas. En aan het einde van deze blog laten we je enkele van de beste plaatsen zien om alles te kopen.

Bijna iedere sportschool heeft bokshandschoenen in huis
Als je en beginner bent kun je eerst de spullen van de sportschool gebruiken ǀ Pixabay - phillipreho
De beste leraren Boksen beschikbaar
Josse
5
5 (1 reviews)
Josse
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Joeri
Joeri
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jofrey
5
5 (1 reviews)
Jofrey
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Abidin
Abidin
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jonas
Jonas
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Stan
Stan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anas
Anas
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniel
Daniel
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Josse
5
5 (1 reviews)
Josse
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Joeri
Joeri
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jofrey
5
5 (1 reviews)
Jofrey
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Abidin
Abidin
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jonas
Jonas
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Stan
Stan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anas
Anas
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniel
Daniel
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Welke Stijl van Kickboksen Moet ik Gaan Doen?

Veel van de uitrusting die je nodig hebt, hangt af van de stijl van boksen die je gaat doen. Kickboksen, Muay Thai en Savate (Frans boksen) hebben allemaal zeer verschillende niveaus van contact en verschillende conventies. Het is dus de moeite waard om duidelijk te zijn over wat je gaat doen voordat je doorgaat en de hele boel gaat kopen.

Er gaan bijvoorbeeld veel dingen veranderen als je in plaats van cardio-fitness kickboksen, Muay Thai kickboksen beoefend. In het eerste geval heb je geen mondbeschermer nodig, want het is verboden iemand in zijn gezicht te slaan.

Als je ondertussen meedoet aan een Muay Thai-wedstrijd in de ring, moet je rekening houden met de verplichte vechtkleding die Muay Thai boksers dragen. Dit is een afspraak waaraan je je niet hoeft te houden in je eigen sportschool, maar wel nodig is als je deelneemt aan officiële wedstrijden.

Denk hier dus heel duidelijk over na. Je wilt geen schoenen kopen voor Frans boksen als je ze gewoon niet nodig hebt. En mensen zullen je misschien een beetje raar aankijken als je in een kickboksring staat met Muay Thai handbandages van touw.

Wat heb ik Nodig om te Gaan Kickboksen?

Hier zijn enkele van de essentiële dingen die je nodig hebt tijdens het boksen, zowel voor bescherming als voor fitness.

Handschoenen

Zonder bokshandschoenen kun je niet boksen
Goede bokshandschoenen zijn essentieel om te winnen ǀ Visualhunt - mortenf

De iconische en essentiële boks uitrusting; de handschoenen. De lichtgewicht MMA-handschoenen of de afgeronde leren handschoenen; effectieve handbescherming is absoluut essentieel voor alle boksers - ter wille van je handen en ter wille van het gezicht van je tegenstander.

Dit geldt zowel voor degenen die bokszakken gebruiken als voor degenen die sparren. Doe geen moeite voor de dunnere zak handschoenen: hoewel deze lichter zijn - omdat ze minder vulling hebben - heb je het echte werk nodig, tenminste als je ooit een niveau wilt bereiken voor goede competitieve wedstrijden in de ring. Koop ze in maten van veertien of zestien ons.

Je hebt geen specifieke Muay Thai-handschoenen nodig: bovengenoemde maten bokshandschoenen zijn geschikt om te sparren en te trainen in zowel kickboksen als Muay Thai.

Pads

Pads - of focus pads - zijn de beschermers die tijdens het trainen de handen van je partner of coach beschermen tegen je stoten. Hoewel je er zelf geen voordeel van zult hebben - tenzij je de stoter en de trainer verwisselt - zijn ze heel belangrijk. En ze zullen je training effectiever maken.

Degene die de pads draagt, roept combinaties op en oefent wat druk uit op je stoot of trap.

Handbandages

Geef je handen extra bescherming met bandages
Boks bandages ondersteunen je handen ǀ Visualhunt - kizette

Je draagt ​​je kickbokshandschoenen. Dat is allemaal goed. Maar als je boksen heel serieus neemt - en het vaak doet - kun je handbandages overwegen.

Deze draag je onder je handschoenen en bieden compressie, veiligheid en stabiliteit aan de spieren en het weefsel in je handen. Ze bieden in wezen extra bescherming - en een hardere slag voor je tegenstander.

Bij Muay Thai is het je misschien opgevallen dat vechters hun handen in touw wikkelen. Hoewel verschillende regio's dit anders doen, is het belangrijkste doel, nogmaals, bescherming. Het bedekt je hand en knokkels, geeft polssteun en strekt zich soms zelfs uit tot je elleboog.

Lichaamsuitrusting: Scheenbeschermers en Hoofdbeschermers

Lichaamsbescherming klinkt een beetje intimiderend. Maar onthoud, bij de kickboksen vecht je - en bij gevechten raken mensen gewond.

Het doel van beschermkappen is om meer ernstig letsel te voorkomen dan absoluut noodzakelijk is. (In Muay Thai is het doel om je tegenstander knock-out te slaan, dus een blessure is tot op zekere hoogte onvermijdelijk). Daarom wordt meestal bescherming gebruikt voor bepaalde pijnpunten: het hoofd en de schenen.

Je hoofdkap beschermt in de eerste plaats je slapen en voorhoofd. Voor stijlen zoals Amerikaans kickboksen, waarin lage trappen verboden zijn, verwacht je trappen naar het hoofd - en het is de moeite waard om iets tussen jou en je schedel te hebben.

Ondertussen zijn scheenbeschermers in stijlen als Savate redelijk onmisbaar - aangezien lage schoppen rechtstreeks naar een extreem pijnlijk gebied kunnen gaan.

Over extreem pijnlijke gebieden gesproken, jongens, neem ook een liesbeschermer.

Gebitsbeschermer

Een must in je sparringuitrusting is een gebitsbeschermer of tandvleesbeschermer. Deze voorkomt het rinkelen van je tanden op de grond na een klap in je gezicht.

Dit spreekt voor zich, maar is net zo belangrijk als de rest.

Onthoud dat als je niet van plan bent om te vechten, al deze dingen overbodig zijn. Een bokszak slaat niet terug.

Voetbeschermers

Sommige boksstijlen vereisen goed schoeisel
Bij Savate heb je goede boksschoenen nodig ǀ Visualhunt - massdistraction

Bij kickboksen zul je constant met je voeten slaan. En om ervoor te zorgen dat je beschermd bent tegen de kracht van je eigen slagkracht, is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je de juiste voetbescherming draagt.

Kickboks-voetbeschermers ondersteunen je spieren, pezen, je kleine botten in je tenen en je enkels - en ze zullen je voetenwerk helemaal niet belemmeren.

Als je Savate doet, heb je speciale schoenen nodig voor deze stijl. Er zijn vrij strikte regels voor de voorkant van het lichaam, dus het is belangrijk dat je voorzichtig bent: geen harde stukjes, geen onderdelen die aan de kleding van een tegenstander kunnen blijven haken. In Savate zijn de schoenen je belangrijkste wapen, dus zorg ervoor dat ze comfortabel zitten.

Lees hier meer over de kickboks regels!

Kleding

Bij kickboksen is de kans groot dat je het erg warm krijgt en gaat zweten. Dus effectieve sportkleding verdient de voorkeur.

Je wilt kleding die een beetje ademend is - evenals boksbroeken die niet te wijd zijn. Anders zitten ze gewoon in de weg, en dat is niet iets dat je wilt.

Voor beginners zal een degelijke sportuitrusting goed genoeg werken.

Bokszakken

Hoewel het verre van essentieel is als je gaat trainen in de sportschool, is een eigen bokszak geweldig als je thuis kickboksen wilt trainen.

Of ze nu aan het plafond hangen of vrijstaand zijn, de bokszak is het onmisbare stuk uitrusting voor je praktijk. Of je nu alleen bokst voor je eigen algemene conditie of actief traint voor een wedstrijd in de ring, een bokszak kan je daarbij helpen.

Uitrusting voor Algemene Fitnesstraining

Hoewel we de essentie hebben opgesomd, zul je merken dat je een betere kickbokser wordt als je je hard inzet voor je algemene conditie. Dit betekent cardio, gewicht- en krachttraining - en er zijn tal van hulpmiddelen die je hiervoor kunt gebruiken.

Neem het springtouw, het bekende oefengereedschap van de bokser. Dit zal je helpen je behendigheid, snelheid en cardio te ontwikkelen.

Ook voor krachttraining is een kettlebell (een soort gewicht) of een selectie halters handig.

Waar Koop ik mijn Kickboksuitrusting?

Er zijn allerlei plaatsen die kickboks uitrustingen verkopen - van algemene online webshops zoals Bol.com tot gespecialiseerde lokale sportwinkels en je boksschool.

Er zijn ook online speciaalzaken, zoals Declaton, de Vechtsportwinkel en FightShop4U. Al deze plaatsen zullen je voorzien van alle spullen die je nodig hebt.

Je kunt ook op zoek gaan naar enkele van de beste merken op de boks- en kickboks markt. Everlast is een klassieker, met enkele van de beroemdste namen in de vechtsport, zoals Mike Tyson, die hun producten gebruiken. Anderzijds maken ook Twins  en  Blitz kwalitatieve boksuitrustingen.

Leer ten slotte hier alles wat je moet weten om aan de slag te gaan met de vechtsport kickboksen!

 

 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Joep

Enthousiaste en gedreven persoonlijkheid met oog voor detail waarbij ik dit zo goed mogelijk in mijn teksten implementeert. Ik probeer steeds een uniek invalshoek te vinden om ieder woord optimaal naar de lezer over te brengen. Passie voor talloze onderwerpen en stellig een grote liefhebber voor het fietsen!