Wiskunde, alsmaar wiskunde.

Als je op dit artikel geklikt hebt, ben je waarschijnlijk je aan het voorbereiden voor een wiskunde examen.

Welnu, dan zit je op de goede plek. We zijn hier om je aan te geven hoe je het meeste uit je voorbereidingswerk kan halen, en ook hoe je zo efficiënt mogelijk buitenschools lesmateriaal kunt gebruiken bij het leren.

Wat meespeelt zal zeker zijn dat je je wiskundecijfer wilt verhogen. We hebben hier heel bruikbare tips om op onderzoek uit te gaan op het internet.

Wiskunde behoort tot het populairste vak onder privélessen. Bijles wiskunde gevraagd in heel Vlaanderen is makkelijk te vinden dankzij Superprof. Zoek niet langer!

De beste leraren Wiskunde beschikbaar
Wout
4,9
4,9 (8 reviews)
Wout
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wassim
4,9
4,9 (11 reviews)
Wassim
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ariana
5
5 (4 reviews)
Ariana
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ilse
5
5 (6 reviews)
Ilse
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hamza
5
5 (5 reviews)
Hamza
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marthe
5
5 (8 reviews)
Marthe
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lucas
5
5 (6 reviews)
Lucas
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eda
Eda
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wout
4,9
4,9 (8 reviews)
Wout
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wassim
4,9
4,9 (11 reviews)
Wassim
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ariana
5
5 (4 reviews)
Ariana
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ilse
5
5 (6 reviews)
Ilse
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hamza
5
5 (5 reviews)
Hamza
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marthe
5
5 (8 reviews)
Marthe
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lucas
5
5 (6 reviews)
Lucas
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eda
Eda
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Belangrijke Suggesties voor het Herzien van je Wiskunde Kennis

We kunnen voor alle leerlingen en studenten vier aanbevelingen doen. Ze zijn van toepassing op iedereen, ongeacht de leeftijd, studieniveau of leeromgeving.

Zorg dat je de Basisbegrippen Goed Kent

Als je ver wilt komen met wiskunde is het heel belangrijk om een goede greep te hebben op wat we "gereedschapsdoos vaardigheden" noemen.

Dit zijn de wiskundige vaardigheden die fundamenteel zijn voor het functioneren bij alle facetten van de wiskunde. Daarbij horen optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen, plaatswaarde, ontbinden in factoren, schatting, afronding, grafieken en werken met breuken.

Een sterk fundament is nodig om wiskunde aan te kunnen. Hoe meer je op je gemak bent met basis concepten, hoe sneller je vooruitgang verderop zal zijn.

Basis concepten betekenen echter niet alleen maar gemakkelijke wiskunde. Als je de tafels van vermenigvuldiging gaat leren zodat je gemiddelden kunt gaan oefenen heeft niet zoveel zin omdat de studieniveaus zoveel verschillen. Denk dus goed na over waar je je energie aan spendeert.

Er zijn heel veel werkbladen en oefeningen online beschikbaar die je kunt printen, maar het is handig om je oefenmateriaal te kiezen die afgestemd is op een bepaalde leermethode.

Maak Goed Gebruik van Wiskunde Hulpbronnen

Leraren moedigen je aan om de lessen nog eens over te kijken of vooruit te kijken naar een nieuw onderwerp, maar het lijkt bijna alsof ze je extra werk geven zodat je maar bezig blijft. Dat is echter niet zo. Het wiskunde huiswerk is om hele goede redenen zo afgestemd dat je ermee vooruitgang kunt boeken.

Het zou fijn zijn te denken dat iedere student de wiskundeonderwerpen succesvol kan afwerken met behulp van de lessen op school en de hulpbronnen die zijn of haar leraar aanreikt. Helaas is dat niet het geval. Iedere student werkt op een ander tempo en vindt bepaalde gedeelten van wiskunde veel moeilijker te begrijpen dan andere.

Bovendien reageert iedereen anders op verschillende onderwijsmethoden; sommigen hebben veel baat bij zelfstudie terwijl anderen sneller vooruitkomen als ze in een groep werken.

Dus of je nu een wiskundeknobbel hebt of altijd het gevoel dat je een stap achter de anderen aankomt, het werk wat je verricht buiten schooltijd kan heel veel uitmaken in je cijfers. En het internet is je beste vriend!

Dat komt omdat een cursus wiskunde niet alleen maar te maken heeft met een bijzondere gave voor het werken met getallen. Het heeft net zoveel te maken met het gebruik van logisch denken om tot de juiste conclusie te komen.

Bedenk terwijl je leert en vooral als je problemen gaat onderkennen, dat wiskunde en logica hand in hand gaan. Met andere woorden: besef dat het onderwerp dat je moeilijk vindt om te begrijpen op een logische manier uitgelegd kan worden. Je moet alleen aan het werk gaan en een huiswerk methode vinden die voor jou werkt.

We hebben daarom hier de crème de la crème van wiskunde oefeningen bij elkaar gezocht. Hiermee kun je leren hoe je de opgaven kunt aanpakken die op het examen zullen voorkomen.

Succes Hangt Af van Kleinigheden  – wees daarom Nauwgezet!

Houd in de eerste plaats in gedachten dat het leren van wiskunde kneepjes tijd kost. Als je op een effectieve manier wilt leren betekent het dat je gedisciplineerd moet zijn en elk onderwerp volledig moet uitwerken.

Maak bijvoorbeeld een gedetailleerde planning en hou jezelf eraan. Besef ook dat het volgen van klassikale wiskunde lessen of één-op-één lessen met een leraar niet voldoende is. Je moet ook zelf huiswerk maken om nog eens te werken aan wat je in de klas hebt geleerd. Dit zal je kennis versterken. Je kunt focusen op gedeelten die je wat moeilijker vindt, en het zal je het vertrouwen geven dat je soortelijke opgaven zonder vrees tegemoet kunt zien.

En als je fouten maakt is het niet erg. Elke fout is een gelegenheid om te leren zodat je niet in de war raakt tijdens het proefwerk of examen.

Als je geregeld leert zal de nieuw verworven kennis in je geheugen een plaats krijgen. Daardoor zul je gemakkelijker deze informatie kunnen herinneren.

Al lijkt huiswerk een lastige klus en zijn andere dingen misschien veel plezieriger om te doen, bedenk dat hoewel je niet vaak zo hard hebt hoeven werken er toch ook maar weinig gelegenheiden zijn die zich voordoen die zoveel betekenis hebben.

Er zal na het examen genoeg tijd zijn om je te ontspannen en met je vrienden door te brengen. Het mooie is dat je tegen die tijd alles hebt gedaan wat je kon. Daardoor kun je plezier gaan hebben terwijl je beseft dat je niet meer had kunnen doen.

Gebruik Oudere Examens om te Oefenen

Examenvoorbeelden uit vorige jaren zijn een zeer waardevolle bron om mee te oefenen. Je kunt er ook de hoofdonderwerpen mee vaststellen zodat je weet wat je moet verwachten als je op het examen het boekje opendoet.

Als je vragen die je fout hebt wilt overdoen zijn er veel wiskunde leraren die online uitwerkingen plaatsen. Je kunt hun uitwerking volgen in plaats van meteen naar de antwoorden te kijken.

Wiskunde leren online begin vandaag nog!

Tip: Let vooral op de examens van de laatste jaren. Het lesplan verandert voortdurend en je moet ervoor zorgen dat je met up-to-date materiaal werkt.

Zoek uit hoe Wiskunde Onderwerpen met elkaar Verband Houden

Als je leert hoe je verbanden kunt leggen tussen de concepten die je aan het leren bent zul je het grotere plaatje van de wiskunde kunnen zien. Het kan je helpen om mogelijk een ander aanpak van een wiskunde probleem te gebruiken.

Het maken van deze verbanden als je wiskunde leert zal niet alleen helpen wat je begrip betreft, maar het zal een stevig fundament leggen voor het voortzetten van je toekomstige wiskunde studie.

Wiskunde Oefeningen

Je zit in het laatste jaar HAVO of VWO en bent aan het voorbereiden om het examen te doen. Voor veel leerlingen is het wiskunde examen degene die hun het meeste zorg baart. Maar je hoeft niet in paniek te raken. Net als in de wiskunde heeft elk probleem een oplossing.

Je wiskunde onderwerpen zijn vergelijkingen, getalswaardes, grafieken. Daaronder vind je ongelijkheden, lineaire vergelijkingen, theorema's, exponenten, wortels, redeneren, verhoudingen, meetkunde, vectoren, waarschijnlijkheid en wiskundig probleemoplossen.

Waardoor zijn deze onderwerpen nachtmerries geworden voor leerlingen? Het heeft alles te maken met de wijze waarop je leert.

Als de lesmethode van je leraar niet past bij je denkwijze denk dan niet dat je minder capabel bent!

Als het gaat om wiskunde begrijpen is een laag zelfbeeld heel schadelijk. Je moet leerstrategieën vinden die aansluiten bij jouw wijze van leren. Dat kan bijvoorbeeld door online hulpbronnen aan te boren.

Kijk eens online naar wat de volgende sites je bieden:

Cito.nl biedt allerlei oefeningen om goed beslagen ten ijs te komen bij de wiskunde opgaven van de CITO-toets.

Wiskunde Trainer biedt naast algemene wiskunde uitleg ook oefeningen, antwoorden en examens. Het is afgestemd op de leermethode Getal en Ruimte.

Wiskunde Lokaal heeft een schat aan materiaal voor online gebruik op iPad, tablet, laptop, pc, Mac, smartphone, smartboard en digibord. Docenten en leerlingen wiskunde kunnen oefenen en directe feedback krijgen. De behandelde wiskunde onderwerpen passen bij basisschool groep 6,7,8 en middelbare school van VMBO1 tm VWO6, zowel wiskunde A als B.

Wiskunde Uitwerkingen

Wiskunde-examens is een uitstekende site om examens uit vorige jaren door te werken. Alle antwoorden en omzettingstabellen zijn aanwezig van VMBO-BB tot en met VWO-C. Voor sommige vakken gaat de verzameling zelfs terug tot 1999.

Let op: Je moet hiervoor Adobe Reader 8 op je pc of laptop hebben, anders zie je bij je keuzes alleen witte vlakken. Dit komt omdat er gebruik wordt gemaakt van embedded pdf-bestanden. Op Apple Mac computers dien je ook de Safari browser te gebruiken.

Wiskunde.net biedt je de gelegenheid om stof uit de verschillende Getal en Ruimte boeken te zien inclusief uitwerkingen. Voor sommige jaargangen zijn ook video's te bekijken op het YouTube kanaal.

Wiskunjeleren heeft (alleen voor HAVO studenten) alle materiaal om goed voorbereid op het examen te verschijnen. De uitleg is in de vorm van video's. Er is veel meer voorhanden dan alleen maar examenvragen. Er wordt ook aandacht besteed aan je zelfvertrouwen en hoe je rustig kunt blijven tijdens het examen.

Wiskunde Examens

Op de Examenblad website zijn rekenen en wiskunde examens voorhanden uit de jaren 2002 tot 2018 van VMBO-BB tot en met VWO. De VWO Wiskunde-C examens zijn alleen voorhanden voor de jaren 2017 en 2018, en Wiskunde-D is er alleen voor 2018. Niet alleen de normale examens, ook de bezem examens zijn voorhanden, met tevens de uitwerkingen van elke vraag.

Alleexamens.nl heeft een overzichtelijke verzameling van alle examenvakken op verschillende schoolniveaus van de laatste 18 jaar. Je hoeft er geen speciale online readers voor te laden. Alles is beschikbaar als pdf-bestanden die je kunt downloaden en openen.

Zorg dat je zoveel mogelijk voordeel boekt uit deze soms hulpbronnen. Maak elke vraag – zelfs de keuzevragen (die vaak moeilijker zijn). Als je een fout maakt, probeer het dan opnieuw. Kijk waar je in de fout bent gegaan en leer hoe je kunt voorkomen dat je de volgende keer struikelt.

En verlies tenslotte niet uit het oog dat wiskunde een vak is dat op logica is gebaseerd. Het is fascinerend en interessant, maar van nature is er een risico dat het saai wordt als er onderweg problemen opduiken. Op een goede wijze leren gebeurt als de leerling geïnteresseerd is in de stof. Zorg daarom dat je het interessant houdt en bovenal: geniet ervan!

Maak het leven gemakkelijker voor jezelf door wiskunde gemakkelijker te maken...

Als je liever een online leraar vindt, lees dan deze blog.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Joep