Vandaag de dag gaan we helemaal op in technologie. Leerlingen en studenten geven er de voorkeur aan om wiskunde te leren door middel van videolessen en smartphone apps. De volgende stap in dit soort online leren is om lessen te nemen met een één-op-één leraar! In dit artikel beschrijven we beide mogelijkheden.

De beste leraren Wiskunde beschikbaar
Wassim
4,9
4,9 (12 reviews)
Wassim
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wout
4,9
4,9 (9 reviews)
Wout
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ilse
5
5 (7 reviews)
Ilse
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ariana
5
5 (6 reviews)
Ariana
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hamza
5
5 (5 reviews)
Hamza
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Maarten
5
5 (9 reviews)
Maarten
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hans
5
5 (6 reviews)
Hans
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mathias
5
5 (6 reviews)
Mathias
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wassim
4,9
4,9 (12 reviews)
Wassim
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wout
4,9
4,9 (9 reviews)
Wout
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ilse
5
5 (7 reviews)
Ilse
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ariana
5
5 (6 reviews)
Ariana
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hamza
5
5 (5 reviews)
Hamza
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Maarten
5
5 (9 reviews)
Maarten
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hans
5
5 (6 reviews)
Hans
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mathias
5
5 (6 reviews)
Mathias
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Leer Wiskunde Online met het Internet als Leraar

Scholieren en studenten hebben inmiddels ontdekt dat internet een prima hulpmiddel kan zijn. Nu moeten ze ontdekken hoe ze het effectief kunnen gebruiken om hun eigen problemen in de wiskunde te verhelpen, bijvoorbeeld door het gebruik van interactieve spellen en tutorials.

Het internet kan bijzonder nuttig zijn voor het geven van wiskundelessen of voor toegang tot wiskunde uitwerkingen voor het nakijken en verbeteren van opdrachten. Online docenten verdienen hun geld op internet door studenten te adviseren in de aanloop naar examens en door tips te geven over hoe je niet wordt misleid door strikvragen op een wiskunde toets.

Minpunten van Online Wiskunde Leren met apps of programma's

Het studeren onder begeleiding van een vaardige en gekwalificeerde leraar kan van grote waarde zijn als het gaat om academisch succes. Privé leraren kunnen een persoonlijk aangepast programma aanbieden die past bij jouw leerplannen. Ze kunnen per dag je vooruitgang meten.

Er zijn vier belangrijke voordelen aan één-op-één onderricht:

  • een bemoedigend oog in oog contact tussen de wiskunde leraar en leerling
  • rechtstreekse communicatie waardoor problemen en oplossingen aangegeven kunnen worden
  • het hebben van de onverdeelde aandacht van de leraar
  • een hoge mate van motivatie en een verbeterd gevoel van eigenwaarde

Online Wiskundeleraar: je hebt Alleen een Computer en een Webcam Nodig

Je hebt een computer met een internetverbinding en een webcam met microfoon nodig om met een leraar te praten. Het is handig om een headset met microfoon te kopen. Hierdoor wordt de communicatie met je leraar vereenvoudigd.

Software die je Helpt het Meeste uit je Online Wiskunde Onderwijs te Krijgen

Skype

skype wiskunde tool online les
Gebruik Skype om online wiskunde les te nemen| bron: Menage a Moi op VisualHunt

Skype is een gratis online communicatieprogramma waarmee gebruikers met elkaar kunnen spreken via een webcam. Het kan op een computer geïnstalleerd worden of als app worden gedownload op een tablet of smartphone.

Als je een leraar vindt die zijn lessen via Skype aanbiedt dan kun je een audio gesprek houden of je kunt je webcam aansluiten en via video praten en je werk tonen.

Nog een groot voordeel bij het gebruik van Skype voor één-op-één onderricht is de mogelijkheid van screen sharing. Daardoor kun je je scherm laten zien aan de andere persoon. Hij kan dan bijvoorbeeld zien wat in er je Microsoft Word document staat.

WhatsApp

Whatsapp is gekoppeld met je telefoonnummer en hoort dus bij je smartphone. Het kan daarnaast gebruikt worden op je pc of laptop met alledrie de operating systems: Mac-OS, Windows en Linux (deze laatste alleen in de browser). Dit moet uiteraard gebeuren in samenhang met de Whatsapp app op je smartphone, en je smartphone moet actief zijn. Het is veel gemakkelijker om met een volledig toetsenbord te chatten! Er is echter een minpunt: videochats zijn alleen mogelijk op je smartphone.

Alles over Wiskunde Online Oefenen

Kijk Kritisch naar je Wiskunde Materiaal

Er zijn online bronnen voor elk niveau. Van wennen aan het tellen langs de getallenlijn en optellen en aftrekken tot staartdelingen, algebraïsche vergelijkingen en zelfs hogere wiskundige concepten zoals pre-calculus, het vinden van de integraal- en differentiaalvergelijking. Er is voor ieder wat wils. Bijles wiskunde gezocht? Ontdek alle opties voor je in volgend artikel.

Zorg ervoor dat je niet afgeleid wordt door de felle kleuren en aantrekkingskracht van sommige van dit soort websites. Hoewel het spelen van online wiskunde spelletjes een ongelooflijk effectieve manier kan zijn om te leren en je kennis van wiskunde te testen, kun je aan de andere kant ook snel afgeleid worden of zelf contraproductief bezig zijn.

Hier zijn een paar nuttige wiskunde websites die van pas komen bij het online leren van wiskunde.

GeoGebra

GeoGebra is beschikbaar als stand alone software en als online app. Algebra, goniometrie en wiskunde worden op een indrukwekkende manier samengebracht. Te zien welke samenhang deze wiskunde onderwerpen hebben kan enorm bijdragen aan het begrip van een leerling. Ze kunnen een dynamische methode gebruiken in hun benadering van wiskunde problemen.

De website bevat uitgekiende hulpmiddelen die werken met de variabelen van een getalswaarde of vector notering. Ook kunnen afleidingen en polynoom uitdrukkingen worden gevonden.

Numworx

De Numworx website biedt een schat aan digitaal lesmateriaal voor alle wiskunde niveaus van VMBO-1 tot en met VBO-B. Door de Java-omgeving zijn veel modules interaktief (alhoewel het niet schijnt te werken met de Chrome browser, wel met IE, Safari en Firefox). Het werkt ook op een smartphone, maar de webpagina’s zijn er niet op aangepast zodat er nogal wat gezoomd en geschoven moet worden. Een tablet zal beter werken.

Wiskunde Bijles Online op Youtube

Veel leraren bieden gratis video uitleg aan op YouTube om mensen met hun wiskundelessen te helpen. Sommigen richten zich op bepaalde onderwerpen en pakken verwarrende zaken aan, anderen werken bepaalde wiskunde boeken op een systematische manier door.

Wiskundeacademie

De wiskunde academie site bevat een grote verzameling video’s met uitleg over een specifiek wiskunde onderwerp. Alles is tamelijk recent (de site is vanaf 2012 in de lucht). Het bevat de lesstof die van belang is voor HAVO en VWO (t/m wiskunde B) studenten. De waardering voor deze website is groot. Ze hebben bijna 50 duizend abonnees!

De Beste Sites voor Wiskunde Oefeningen en Uitwerkingen

Het internet biedt een enorme hoeveelheid oefeningen die een verademing kunnen zijn ten opzichte ten opzichte van de beperkte middelen in het klaslokaal waar vaak slechts een wiskundeboek wordt gebruikt.

Het is ook belangrijk dat er voldoende variatie is in de vraagstelling van verschillende oefeningen. Het steeds weer opnieuw maken van dezelfde soort oefeningen kan in het begin nuttig zijn, maar deze methode blijkt minder effectief als het gaat om inzicht in de materie door een hoger risico op voorspelbaarheid.

Als je serieus werk wilt maken van het ontwikkelen van geavanceerde wiskundige vaardigheden, moet je jezelf uitdagen. Probeer vragen te vinden die anders worden gesteld dan je gewend bent, of maak voor jezelf een verzameling van allerlei wiskundige onderwerpen.

De reden dat mensen ervoor kiezen om deze online wiskundecursussen te volgen varieert van persoon tot persoon, maar soms bieden scholen onvoldoende ondersteuning voor studenten. Hierdoor blijven ze achter bij het wiskunde curriculum en soms zelfs bij hun leeftijdsgenoten.

Hier biedt online studeren de oplossing. Aanvullende uitleg van een online studieprogramma of een-op-een online bijles wiskunde kunnen deze kloof overbruggen en de nodige ondersteuning bieden op weg naar academisch succes.

Leerlingen kunnen profiteren van het zien van een wiskundig probleem vanuit een ander perspectief dat misschien beter past bij hun manier van denken. Tutors gebruiken de sterke en zwakke punten van de leerling om ondersteuning op maat te bieden.

Wiskunde Oefeningen

Als het gaat om wiskunde begrijpen is een laag zelfbeeld heel schadelijk. Je moet leerstrategieën vinden die aansluiten bij jouw wijze van leren. Dat kan bijvoorbeeld door online hulpbronnen aan te boren.

Cito.nl biedt allerlei oefeningen om goed beslagen ten ijs te komen bij de wiskunde opgaven van de CITO-toets.

Wiskunde Trainer biedt naast algemene wiskunde uitleg ook oefeningen, antwoorden en examens. Het is afgestemd op de leermethode Getal en Ruimte.

Wiskunde Lokaal heeft een schat aan materiaal voor online gebruik op iPad, tablet, laptop, pc, Mac, smartphone, smartboard en digibord. Docenten en leerlingen wiskunde kunnen oefenen en directe feedback krijgen. De behandelde wiskunde onderwerpen passen bij basisschool groep 6,7,8 en middelbare school van VMBO1 tm VWO6, zowel wiskunde A als B.

Wiskunde Uitwerkingen

Wiskunde-examens is een uitstekende site om examens uit vorige jaren door te werken. Alle antwoorden en omzettingstabellen zijn aanwezig van VMBO-BB tot en met VWO-C. Voor sommige vakken gaat de verzameling zelfs terug tot 1999.

Wiskunde.net biedt je de gelegenheid om stof uit de verschillende Getal en Ruimte boeken te zien inclusief uitwerkingen. Voor sommige jaargangen zijn ook video’s te bekijken op het YouTube kanaal.

Wiskunjeleren heeft (alleen voor HAVO studenten) alle materiaal om goed voorbereid op het examen te verschijnen. De uitleg is in de vorm van video’s. Er is veel meer voorhanden dan alleen maar examenvragen. Er wordt ook aandacht besteed aan je zelfvertrouwen en hoe je rustig kunt blijven tijdens het examen.

De Beste Apps om Wiskunde Online te Oefenen

Gebruik apps om wiskunde te oefenen| bron: Photo credit: Photo Giddy lp VisualHunt

Vaak zijn ouders niet goed in staat om hun kinderen te helpen wanneer het abstracte wiskunde begrippen betreft. Door middel van het gebruik van apps kun je hier wat aan doen. Er is van alles te vinden om je wiskunde kennis te verbeteren.

De meeste apps vragen om een bijdrage om een deel van de functionaliteit te openen. Misschien een beetje irritant (en onprettig voor ons Nederlandse instelling van knijperigheid), maar je kunt het wanneer het niet voldoet de betaalde versie verwijderen en het geld terugkrijgen. Het is goed om te bedenken dat het gevraagde bedrag meestal heel klein is, in de orde van een paar euro.

Je kunt heel veel apps krijgen voor het bedrag waar je normaal een boek van zou kopen (en die is heel wat duffer dan een interactief softwarepakket). De software schrijvers mogen per slot van rekening wel wat beloond worden voor hun arbeid. Rijk zullen ze er via reclame-inkomsten niet van worden; dan moet je een flitsend spelletjes app schrijven zoals bijvoorbeeld Angry Birds.

Hier zijn onze drie top apps wat wiskunde betreft:

1. Wiskunde - Standby Software

2. Wiskundekoning - Troubi Entertainment

3. Photomath - Photomath Inc.

De Beste Manier om Beter te Worden in Wiskunde

Een sterk fundament is nodig om wiskunde aan te kunnen. Hoe meer je op je gemak bent met basis concepten, hoe sneller je vooruitgang verderop zal zijn.

Basis concepten betekenen echter niet alleen maar gemakkelijke wiskunde. Als je de tafels van vermenigvuldiging gaat leren zodat je gemiddelden kunt gaan oefenen heeft niet zoveel zin omdat de studieniveaus zoveel verschillen. Denk dus goed na over waar je je energie aan spendeert.

Maak goed gebruik van Wiskunde Hulpbronnen

Leraren moedigen je aan om de lessen nog eens over te kijken of vooruit te kijken naar een nieuw onderwerp, maar het lijkt bijna alsof ze je extra werk geven zodat je maar bezig blijft. Dat is echter niet zo. Het wiskunde huiswerk is om hele goede redenen zo afgestemd dat je ermee vooruitgang kunt boeken.

Dus of je nu een wiskundeknobbel hebt of altijd het gevoel dat je een stap achter de anderen aankomt, het werk wat je verricht buiten schooltijd kan heel veel uitmaken in je cijfers. Bedenk terwijl je leert en vooral als je problemen gaat onderkennen, dat wiskunde en logica hand in hand gaan. Met andere woorden: besef dat het onderwerp dat je moeilijk vindt om te begrijpen op een logische manier uitgelegd kan worden. Je moet alleen aan het werk gaan en een huiswerk methode vinden die voor jou werkt.

Succes Hangt Af van Kleinigheden  – wees daarom Nauwgezet!

Houd in de eerste plaats in gedachten dat het leren van wiskunde kneepjes tijd kost. Als je op een effectieve manier wilt leren betekent het dat je gedisciplineerd moet zijn en elk onderwerp volledig moet uitwerken.

Al lijkt huiswerk een lastige klus en zijn andere dingen misschien veel plezieriger om te doen, bedenk dat hoewel je niet vaak zo hard hebt hoeven werken er toch ook maar weinig gelegenheiden zijn die zich voordoen die zoveel betekenis hebben.

Zoek uit hoe Wiskunde Onderwerpen met elkaar Verband Hebben

Als je leert hoe je verbanden kunt leggen tussen de concepten die je aan het leren bent zul je het grotere plaatje van de wiskunde kunnen zien. Het kan je helpen om mogelijk een ander aanpak van een wiskunde probleem te gebruiken.

Het maken van deze verbanden als je wiskunde leert zal niet alleen helpen wat je begrip betreft, maar het zal een stevig fundament leggen voor het voortzetten van je toekomstige wiskunde studie.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Joep