"In mijn vrije tijd doe ik aan differentiaal en integraal rekenen." - Karl Marx

Wiskunde heeft bij middelbare scholieren misschien niet zo'n goede reputatie als taal, geschiedenis, drama of zelfs lichamelijke opvoeding. Sommigen zien het ook als een laatste optie bij het kiezen van vakken.

Toch is voor wie economie, geneeskunde of ingenieurswetenschappen wil studeren, de academische discipline van calculus absoluut essentieel. Maar, kan het ooit vermakelijk zijn?

Veel wiskundigen roemen de ontwikkelingen die in calculus zijn gemaakt en beweren dat zonder calculus de transformerende wereld moeilijk te bestuderen zou zijn. Het is ook interessant om te stellen dat na het krijgen van de nodige hulp van wiskundeleraren, calculus een zeer intrigerend en zelfs leuk vak kan zijn.

Daarom zullen we, zonder verder uitstel, enkele van de essentiële aspecten van calculus analyseren.

Wiskunde hulp vind je op deze pagina.

Wiskunde leren
Zorg er altijd voor dat je je huiswerk maakt. | Bron: Pexels
De beste leraren Wiskunde beschikbaar
Wassim
4,9
4,9 (15 reviews)
Wassim
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wout
4,9
4,9 (10 reviews)
Wout
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ariana
5
5 (7 reviews)
Ariana
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Maarten
5
5 (11 reviews)
Maarten
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ilse
5
5 (7 reviews)
Ilse
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cristina
5
5 (5 reviews)
Cristina
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jari
4,9
4,9 (7 reviews)
Jari
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hans
4,9
4,9 (8 reviews)
Hans
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wassim
4,9
4,9 (15 reviews)
Wassim
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wout
4,9
4,9 (10 reviews)
Wout
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ariana
5
5 (7 reviews)
Ariana
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Maarten
5
5 (11 reviews)
Maarten
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ilse
5
5 (7 reviews)
Ilse
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cristina
5
5 (5 reviews)
Cristina
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jari
4,9
4,9 (7 reviews)
Jari
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hans
4,9
4,9 (8 reviews)
Hans
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

De grondslagen van calculus

Laten we ons in de eerste plaats concentreren op de grondslagen van de calculus en hoe en wanneer deze werd uitgevonden. De calculus kan worden omschreven als de studie van de snelheid van verandering. Het is van essentieel belang te vermelden dat calculus noodzakelijk is voor alle vormen van wiskunde, aangezien het objecten berekent die bewegen en veranderen. Aangezien het universum voortdurend verandert, hebben we calculus nodig!

De regels, vergelijkingen en voorbeelden van de calculus die we vandaag kennen, werden verder ontwikkeld door Gottfried Leibniz.

Aspecten zoals het bepalen van de exacte helling van een functie worden vergemakkelijkt door het bestuderen van calculus.

Zoals alle belangrijke takken van de wiskunde heeft calculus enkele subgenres die zijn onderverdeeld in twee hoofddelen die het verwerven van de grondbeginselen eenvoudiger maken. De twee delen zijn differentiaalrekening en integraalrekening. Zo is differentiaalrekening het proces van het vinden van de belangrijke veranderingssnelheid, terwijl anderzijds integraalrekening tot doel heeft de oppervlakte onder de grafiek van een functie te berekenen. 

Voor wiskunde b bijles kun je terecht op deze pagina.

Waar vind je een calculus docent?

Als je denkt dat je elk wiskundig onderwerp onder de knie kunt krijgen zonder de behoefte aan hulp van een privé-leraar, petje af! Voor de rest van ons, gewone stervelingen, is een wiskundeleraar een briljant idee om door de moeilijkere onderwerpen te navigeren en om je voor te bereiden op examens.

Echter, veel jonge universiteitsstudenten vinden het een hele uitdaging om hooggekwalificeerde, professionele en boeiende prive-leraren te vinden uit de overweldigende hoeveelheid opties die vandaag de dag beschikbaar zijn.

Leuk weetje: in de laatste twee decennia is het privé-onderwijs zo gegroeid dat geschat wordt dat één op de vier studenten les heeft gehad van een privé-leraar.

Hoewel sommigen misschien denken dat het in je eentje overwinnen van academische vraagstukken mogelijk is, wegen de voordelen van het inhuren van een privé-leraar voor wiskundeonderwerpen zoals calculus zwaarder dan alle nadelen. Enkele belangrijke redenen voor het inhuren van een docent om calculus te leren zijn de volgende:

  • Het geeft een boost aan je vertrouwen: privé-leraren leren snel de academische gebreken van hun leerlingen kennen en zijn snel in het herkennen van hun sterke punten en helpen hen door hun gebreken heen. Na een paar mislukte examens is de aanmoediging van een privéleraar als een frisse wind die de student helpt vertrouwen op te bouwen en door te gaan.
  • Eén-op-één aandacht: omdat docenten in een klassikale setting geacht worden de cursusrichtlijnen te volgen en door te gaan met het bestuderen van essentiële informatie over calculus, is er weinig tijd om specifieke aandacht te besteden aan elke student en hun vragen te beantwoorden. Daarom is een groot voordeel van privé-bijles de één-op-één tijd die samen wordt doorgebracht.

De voordelen van privé-bijles kunnen niet worden weerlegd. We raden je dan ook ten zeerste aan een online of persoonlijke bijlesdocent bij jou in de buurt in te huren.

In de grote steden zijn er honderden bijlesdocenten wiskunde die lessen aanbieden die gespecialiseerd zijn in calculus.

De beste online bron om te raadplegen is, zonder twijfel, Superprof. De meerderheid van onze docenten zijn flexibel qua uren en beschikbaarheid, bieden zeer concurrerende prijzen die afhangen van ervaring of kwalificaties (€7-70 per uur), en het beste is dat de eerste les altijd 100% gratis is!

Overweeg een bezoek aan de website van Superprof om te zoeken naar wiskunde / calculus docenten in de stad bij jou in de buurt. Als er geen calculus docenten in de buurt zijn op de Superprof site, kan er ongetwijfeld een gevonden worden die les geeft via een online platform zoals Skype vanuit een meer centrale locatie.

Hier vind je wiskunde bijles Nijmegen.

Wiskunde huiswerk
Werk samen met andere studenten, dat zal je helpen vooruitgang te boeken. | Bron: Pexels

Online calculus bronnen

Wist je dat studeren voor een academische discipline gemakkelijker is geworden dankzij het world wide web? We leven in het digitale tijdperk, en zo veel aspecten van leren zijn vergemakkelijkt.

Het verwerven van een brede kennis van calculus kan snel worden bereikt door het raadplegen van waardevolle apps, websites, en het luisteren naar podcasts. 

De beste website voor calculus

Het proces van het vinden van een zeer aan te bevelen op calculus-gebaseerde site is als het zoeken naar een naald in een hooiberg. Maar wij hebben dit werk voor jou al gedaan:

  • Weebly: zonder toeters en bellen en verbluffende graphics laat Weebly zien dat een rechttoe rechtaan aanpak met goede informatie soms beter is bij het leren van calculus. De originele PDF's op de site zijn door Philip Lloyd gemaakt voor studenten en docenten in de Verenigde Staten tijdens hun laatste jaren van het voortgezet onderwijs. Bezoek de site om door de verschillende calculus thema's te scrollen.

De meest aanbevolen calculus apps om te downloaden

Het gebruik van een mobiele app om informatie te verkrijgen over verschillende thema's is de laatste jaren heel gewoon geworden. De applicatie-industrie is langzaam aan het laten zien dat een telefoon er niet alleen is om selfies mee te maken en te scrollen door de pagina's van Instagram. Je kan er veel interessante school onderwerpen mee leren.

De volgende apps, een voor Android en een voor Apple, zijn de beste die op dit moment beschikbaar zijn:

  • Calculus Pro: met uitstekende recensies van gebruikers, is Calculus Pro een van de beste op calculus gebaseerde apps in de App Store. Hoewel het alleen beschikbaar is voor iPhone-gebruikers, is Calculus Pro zeer gebruiksvriendelijk en behandelt het verschillende onderwerpen zoals limieten, continuïteit, differentiëren, optimalisatie en dubbele integralen. De app is te downloaden tegen een kleine creditcard vergoeding!
  • Calculus for Beginners: wordt door veel Android-gebruikers gezien als een briljante opfrisser om essentiële onderwerpen nog eens door te nemen voordat je een vervolgopleiding gaat volgen. Calculus for Beginners heeft een 4,4 van de 5 sterren beoordeling in de Google Play Store. Hoewel waardevolle informatie wordt aangeboden, moet het nooit worden gezien als een vervanging voor een leerboek. Zie het in plaats daarvan meer als een kans voor oefensessies terwijl je onderweg bent.
Wiskunde geld
Calculus is moeilijk, maar zeker niet onmogelijk te leren als je er hard voor werkt. | Bron: Pexels

Calculus-gebaseerde Podcasts

Moet je relatief lang reizen naar je school of universiteit? Heb je genoeg vrije tijd om naar muziek te luisteren?

Dan is het vinden van een aanbevolen podcast die over calculus gaat de beste optie. De volgende opties zijn informatief en gratis te downloaden:

  • Khan Academy Calculus: in het bezit van een briljante reputatie, helpt de Khan Academy studenten over de hele wereld te leren over essentiële onderwerpen zoals calculus. Op de Player FM-website worden verschillende calculus onderwerpen besproken en de afleveringen duren ongeveer 10-14 minuten.
  • The C-Word with Steven Strogatz: geproduceerd door en opgenomen op The Numberphile Podcast, opgenomen in de Royal Society in Londen, praat The C-Word op een boeiende manier over calculus. Het gaat niet om een serie aflevering, maar om een podcast die 51 minuten duurt. Luisteraars zijn verzekerd van kwaliteit aangezien Strogatz vele jaren ervaring heeft.

Door de eerder genoemde websites, apps en podcasts door te nemen worden wiskundigen vaardig in alles wat ze zullen doen!

Wiskunde kaart
Calculus is universeel, overal op de wereld gelden dezelfde regels. | Bron: Pexels

Basis Rekenkundige Vergelijkingen en Voorbeelden

Bij het doornemen van de essentiële onderwerpen van calculus, zijn er specifieke tips die studenten helpen uit te blinken en hen te onderscheiden van de rest.

Zo beweren veel docenten en deskundigen op het gebied van calculus dat aspecten zoals het niet verwaarlozen van huiswerkopdrachten, het creëren van studiegroepen en het herhalen van informatie tijdens schoolpauzes de ingrediënten zijn voor succes.

Toch zijn er velen die niet bekend zijn met de vergelijkingen en voorbeelden van calculus: wat is een limiet? Hoeveel subgenres van calculus zijn er? Worden afgeleiden vaak gebruikt?

Ook is het van essentieel belang te vermelden dat, hoewel de vergelijkingen van calculus voor beginners op Chinees kunnen lijken, zij kunnen worden begrepen door de tijd te nemen om specifieke voorbeelden/opgaven te oefenen op aanbevolen sites.

Op veel sites kunnen de meest belangrijke calculus vergelijkingen worden onderverdeeld in groepen van limieten, afgeleiden en integralen. 

Dat was het voor nu, een portie essentiële informatie over calculus. We zijn ervan overtuigd dat door het lezen van dit artikel, de algemene angsten en zorgen van het bestuderen van calculus zijn afgenomen en het besef dat het een van 's werelds meest briljante onderwerpen is duidelijk is geworden.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Joep

Enthousiaste en gedreven persoonlijkheid met oog voor detail waarbij ik dit zo goed mogelijk in mijn teksten implementeert. Ik probeer steeds een uniek invalshoek te vinden om ieder woord optimaal naar de lezer over te brengen. Passie voor talloze onderwerpen en stellig een grote liefhebber voor het fietsen!