Homepagina
Lessen geven

Bijles wiskunde in Antwerpen. Opties voor je

🥇 Wiskunde voor iedereen
📐 104 wiskunde leraren
👌 Geverifieerde reviews
💸 Geen commissie

Wat is je niveau?

Vind je privéles, bijles en cursus met Superprof

Onze selectie van leraren wiskunde in Antwerpen

Bekijk meer leraren

5.0 /5

Onze wiskunde leraren hebben een gemiddelde rating van 5.0 over meer dan 9 beoordelingen.

17 €/u

Geweldige tarieven: 100% van onze leraren biedt de eerste les gratis aan en de gemiddelde les kost 17 euro per uur.

5 u

Zo snel als het licht! Onze leraren wiskunde reageren gemiddeld binnen de 5 uur.

1

Vind je perfecte leraar wiskunde in Antwerpen

Bekijk vrijblijvend de profielen van onze leraren Wiskunde en neem contact op met de beste leraren die je kan vinden op basis van jouw eisen (prijs, kwalificaties, beoordelingen, thuis of webcamlessen).

2

Organiseer je lessen wiskunde in Antwerpen

Overleg met je leraar Wiskunde en leg hem of haar alles uit over wat je doelen zijn en wat je wilt leren. Plan en regel je lessen makkelijk en veilig vanuit je Dashboard.

3

Beleef nieuwe ervaringen in Antwerpen

De Student Pass geeft je onbeperkt toegang tot alle leraren, tutors, coaches en begeleiders gedurende 1 maand. Ontdek je nieuwe passie of vind hulp bij het studeren in Antwerpen!

Onze leerlingen in Antwerpen
beoordelen hun leraar wiskunde

Ons advies om jou te laten uitblinken in Wiskunde

Bijles wiskunde Antwerpen met een privéleraar: soms onmisbare hulp 🤓

Waarom wiskunde leren?

De stelling van Pythagoras, algebra, vergelijkingen oplossen, vraagstukken oplossen, driehoeksmeetkunde… Het zijn allemaal wiskundige begrippen die menig scholier en student uit het middelbaar in Antwerpen en bij uitbreiding in Vlaanderen wel eens slapeloze nachten hebben bezorgd.

Maar is dat terecht? En waarom zijn mensen soms zo bang voor wiskunde?

Wiskunde is overal

Net zoals taal is wiskunde overal in ons leven aanwezig. Getallen en cijfers zijn overal. Vanaf dag één op school maak je kennis met de letters van het alfabet en de cijfers – beide vormen ze de basis van onze kennis. Met het alfabet leer je lezen, met de cijfers leer je rekenen.

Zelfs als je jezelf beschouwt als iemand die niets met wiskunde heeft, ben je in het dagelijkse leven toch continu met wiskunde bezig. Doe je inkopen in de supermarkt? Dan moet je kunnen rekenen om te weten of je voldoende geld hebt. Schilder je de muren van de woonkamer? Dan moet je de oppervlakte berekenen voor je verf koopt. Bak je tijdens het weekend een taart? Dan reken je met inhoudsmaten. Rekenen en een basiskennis van wiskunde heb je gewoon nodig in onze moderne maatschappij.

Inmiddels zijn we dankzij technologie in een stadium beland waarin we zelf niet langer het rekenwerk hoeven te doen. Onze smartphone, de slimme televisie, de wekker of de vele gadgets in de auto doen het werk voor ons. Maar ook deze apparaten functioneren weer dankzij wiskunde. Sterker nog, de vele technologische ontwikkelingen waar we vandaag de dag van profiteren hadden nooit bestaan als er geen wiskunde was geweest!

Wiskunde is wel degelijk belangrijk. Een goede reden dus om bijlessen te nemen of studiebegeleiding.

Wiskunde, een universele taal

Maar wiskunde is meer dan rekenen alleen. Wiskunde gaat ook over ingewikkelde formules, over verbanden leggen – bijvoorbeeld tussen tijd en snelheid – en over ellenlange berekeningen. Zonder de hogere wiskunde lagen er geen bruggen over rivieren, bouwden we geen appartementsblokken van honderden meters hoog, waren we nooit op de maan geland en hadden we nu geen computer of smartphone.

Omdat wiskunde werkt met cijfers, getallen, symbolen en formules is het bovendien een universele taal. Of je nu Nederlands spreekt, Italiaans, FRans, Engels, Arabisch of Chinees: overal ter wereld begrijpen wiskundigen elkaar.

Waarom leer je wiskunde op de middelbare school?

Het nut van rekenen en hogere wiskunde is dus wel duidelijk. Net daarom krijgt iedere leerling in het secundair onderwijs in Antwerpen een flink pakket wiskunde. Naast Nederlands, Frans en geschiedenis. De middelbare school legt de basis voor je verdere beroepskeuzes in het leven.

Het is dus best interessant en nuttig wat meer over wiskunde te leren en huiswerkbegeleiding te nemen. Er zijn heel veel soorten wiskunde, op verschillende niveaus en voor verschillende doeleinden. De meeste mensen die wiskunde leren of een bijles wiskunde nemen doen dat met een doel. Sommige anderen willen wat bijleren over wiskunde puur omdat ze het leuk vinden. Hoe dan ook: je hebt heel veel aan wiskunde.

Opleiding, cursus of bijscholing: de beste manier om wiskunde te leren

Maar wat als de lessen wiskunde op de middelbare school niet volstaan om te slagen voor het wiskunde-examen? Als je de formules na urenlang studeren nog altijd niet begrijpt? Of blink jij juist uit in wiskunde en doe je mee aan de wiskunde-olympiade? Dan wil je je ongetwijfeld heel goed voorbereiden en extra oefenen. Of wil jij jezelf bijscholen om op de hogeschool of universiteit een wiskundige richting te volgen? Misschien worstel je als student psychologie met het vak statistiek?

Op het internet is veel informatie voorhanden waarmee je jezelf kan bijscholen en online eindeloos veel wiskunde-oefeningen kan maken.

Je kan natuurlijk ook hulp vragen aan iemand die beter is in wiskunde dan jij. Alles hangt af van je eigen niveau en het wiskundeonderdeel waarvoor je hulp nodig hebt.

Bijles met een privéleerkracht is een goede oplossing. Dan krijg je bijscholing op maat en precies de oefeningen die jij nodig hebt om je wiskundekennis bij te spijkeren. Bij Superprof vind je heel wat wiskundedocenten in en rond Antwerpen die jou kunnen helpen.

Wiskunde studeren in Antwerpen

Antwerpen is de op een na grootste studentenstad in Vlaanderen en biedt meer dan tweehonderd afstudeerrichtingen aan de universiteit en de hogescholen, waaronder zuivere wiskunde, fysica en wiskundig georiënteerde opleidingen zoals burgerlijk of industrieel ingenieur. De opleidingen in Antwerpen zijn van een hoog niveau. De Universiteit Antwerpen staat aan de top met wetenschappelijk onderzoek naar geneesmiddelen, neurowetenschappen en alzheimer.

Aan de Universiteit Antwerpen kan je onder andere een master zuivere wiskunde volgen. Je leert er niet alleen alles over meetkunde, getaltheorie, algebra, analyse en kanstheorie maar ook over de recente takken van de wiskunde zoals cryptografie, financiële wiskunde, topologie, enz.

Een bekende wiskundige uit Antwerpen is Jan Karel della Faille, geboren in de zestiende eeuw in Antwerpen in de toenmalige Spaande Nederlanden. Hij werd beroemd met zijn boek Theoremata de centro gravitatis partium circuli et ellipsis waarin hij als eerste het massamiddelpunt van de sector van een cirkel bepaalde.

Ook tegenwoordig telt Antwerpen aardig wat bekende wiskundigen. Paul Levrie en Rudi Penne staan erom bekend dat ze wiskunde dichter bij het grote publiek willen brengen. In 2014 werden ze door Eos verkozen tot beste wetenschapscommunicatoren voor hun Scilogs-blog Wiskunde is sexy en het boek De pracht van priemgetallen. Paul Levrie is bovendien redacteur van Pythagoras,  het wiskundetijdschrift voor de liefhebber.

Je leest het al: Antwerpen is the place to be om bijles of studiebegeleiding wiskunde te volgen en je wiskundige kennis op peil te brengen met een privéleerkracht.

Vind een cursus wiskunde in Antwerpen via Superprof

Superprof is al jarenlang het uitgelezen platform in Vlaanderen en dus ook in Antwerpen voor alle soorten cursussen en lessen, zowel voor leerlingen en studenten die bijles zoeken of een hobby willen leren als voor leraren die graag les willen geven over hun passie en kennis. En dat zowel voor zowel beginners als voor gevorderden.

Op Superprof vind je dan ook een gevarieerde verzameling aan leraren en leraressen in en rond Antwerpen om jou bijles over wiskunde te geven. Het zijn allemaal vakmensen met veel kennis en een grote passie voor wat ze doen, die wiskundeleerkracht op school zijn of een wiskundige richting gestudeerd hebben in het hoger onderwijs en met hun kennis van wiskunde een professionele carrière uitgebouwd hebben

Ga naar Superprof, zoek op ‘wiskunde Antwerpen’ en je krijgt meteen een lange lijst met docenten te zien. Vervolgens kan je je zoekopdracht filteren op basis van je voorwaarden om zo de bijlesleerkracht te kiezen die daadwerkelijk bij je past. Vind je het moeilijk om uit zoveel docenten een keuze maken? Kijk dan zeker nog even naar de recensies en commentaren van andere cursisten. We beloven je, Superprof heeft voor iedere student en leerling de geschikte docent!

Aan de slag!

Heeft jouw zoon of dochter nood aan bijles wiskunde of extra wiskunde-oefeningen? Wil jij jezelf beter voorbereiden op een wiskunde-examen of op de start van je opleiding aan de universiteit of hogeschool?

Via Superprof vind je gemakkelijk een docent wiskunde in en rond Antwerpen die jou de juiste cursus of bijles op maat geeft. Leer op je eigen tempo en maak oefeningen die voor jou nuttig zijn. En dat allemaal bij jouw thuis aan jouw bureau.

Scrol door de verschillende Antwerpse docenten wiskunde op Superprof, bekijk de profielen en commentaren van andere cursisten, vergelijk en kies. Zo ben je binnen de kortste keren klaar voor je examen wiskunde of de start van je ingenieursopleiding.

Veelgestelde vragen

💰 Wat is de gemiddelde prijs voor lessen Wiskunde in Antwerpen ?

De gemiddelde prijs van lessen Wiskunde in Antwerpen is €17

De prijs van je lessen hangt af van een aantal factoren

  • De ervaring van uw leraar
  • De locatie van de lessen: bij u thuis, bij de leraar of online
  • De duur en regelmaat van uw lessen

97% van de leraren biedt de eerste les gratis aan


Vind een leraar bij jou in de buurt.

🎯 Waarom een les nemen in Antwerpen ?

Lessen Wiskunde met behulp van ervaren zijn een kans om sneller vooruitgang te boeken.

Onze privéleraren delen hun expertise zodat u elk onderwerp eigen kan maken.

Een berichtenservice maakt het voor u mogelijk om in contact te komen met de leraren op onze website en met ze te overleggen over uw lessen in Antwerpen .

Vind vandaag nog uw ideale leraar.

💻 Bieden leraren wiskunde ook online lessen aan?

80% van de leraren biedt ook lessen Wiskunde aan via de webcam.

En wist u dat online cursussen Wiskunde meestal voordeliger zijn en meer flexibiliteit bieden dan face-to-face lessen?

Online lessen Wiskunde bieden bovendien alle mogelijkheden om in een mum van tijd veel vooruitgang te boeken dankzij moderne interfaces, apps en technische handigheidjes.

En het allerbelangrijkste: geografische beperkingen zijn geen probleem meer!

Klik hier om de online mogelijkheden te verkennen

🎓 Hoeveel leraren zijn beschikbaar om Wiskunde in Antwerpen te geven?

Er zijn momenteel 104 leraren beschikbaar bij u in de buurt om Wiskunde lessen te geven.

U kunt de verschillende lerarenprofielen bekijken om de ideale match voor u te vinden in Antwerpen 

Vind uw ideale leraar uit 104 profielen.

✒️ Hoe worden onze leraren Wiskunde beoordeeld in Antwerpen ?

Gemeten over een aantal van 9 leraren hebben onze studenten hun leraren een gemiddeld cijfer gegeven van 5.0 uit 5.

Als u vragen hebt of ergens tegenaan loopt, staat onze klantenservice klaar om u te helpen.

U kunt de gebruikersreviews bekijken via de review-pagina.