Homepagina
Lessen geven

Bijles wiskunde in Antwerpen 📐

🥇 Wiskunde voor iedereen
💻 39 wiskunde leraren
👌 Geverifieerde reviews
💸 Geen commissie

Wat is uw niveau?

Vind je privéles, bijles en cursus met Superprof

Onze selectie van leraren wiskunde in Antwerpen

Bekijk meer leraren

5.0 /5

Onze wiskunde leraren hebben een gemiddelde rating van 5.0 over meer dan 5 beoordelingen.

17 €/u

Geweldige tarieven: 100% van onze leraren biedt de eerste les gratis aan en de gemiddelde les kost 17 euro per uur.

3 u

Zo snel als het licht! Onze leraren wiskunde reageren gemiddeld binnen de 3 uur.

1

Vind je perfecte leraar wiskunde

Bekijk vrijblijvend de profielen van onze leraren Wiskunde en neem contact op met de beste leraren die je kan vinden op basis van jouw eisen (prijs, kwalificaties, beoordelingen, thuis of webcamlessen).

2

Organiseer je lessen wiskunde

Overleg met je leraar Wiskunde en leg hem of haar alles uit over wat je doelen zijn en wat je wilt leren. Plan en regel je lessen makkelijk en veilig vanuit je Dashboard.

2

Ontdek nieuwe dingen

De Student Pass geeft je onbeperkt toegang tot alle leraren, tutors, coaches en begeleiders gedurende 1 maand. Ontdek je nieuwe passie of vind hulp bij het studeren in Antwerpen!

Onze leerlingen in Antwerpen
beoordelen hun leraar wiskunde

Ons advies om jou te laten uitblinken in Wiskunde

Bijles wiskunde met een privéleraar: soms onmisbare hulp 🤓

Waarom wiskunde leren?

De stelling van Pythagoras, algebra, vergelijkingen oplossen, vraagstukken oplossen, driehoeksmeetkunde… Het zijn allemaal wiskundige begrippen die menig scholier en student wel eens slapeloze nachten hebben bezorgd.

Maar is dat terecht? En waarom zijn mensen soms zo bang voor wiskunde?

Wiskunde is overal

Net zoals taal is wiskunde overal in ons leven aanwezig. Getallen en cijfers zijn overal. Vanaf dag één op school maak je kennis met de letters van het alfabet en de cijfers – beide vormen ze de basis van onze kennis. Met het alfabet leer je lezen, met de cijfers leer je rekenen.

Doe je inkopen in de supermarkt? Dan moet je kunnen rekenen om te weten of je voldoende geld hebt. Schilder je de muren van de woonkamer? Dan moet je de oppervlakte berekenen voor je verf koopt. Bak je tijdens het weekend een taart? Dan reken je met inhoudsmaten. Rekenen en een basiskennis van wiskunde heb je gewoon nodig in onze moderne maatschappij.

Wiskunde, een universele taal

Maar wiskunde is meer dan rekenen alleen. Wiskunde gaat ook over ingewikkelde formules, over verbanden leggen – bijvoorbeeld tussen tijd en snelheid – en over ellenlange berekeningen. Zonder de hogere wiskunde lagen er geen bruggen over rivieren, bouwden we geen appartementsblokken van honderden meters hoog, waren we nooit op de maan geland en hadden we nu geen computer of smartphone.

Omdat wiskunde werkt met cijfers, getallen, symbolen en formules is het bovendien een universele taal. Of je nu Nederlands spreekt, Italiaans, Arabisch of Chinees: overal ter wereld begrijpen wiskundigen elkaar.

Waarom leer je wiskunde op de middelbare school?

Het nut van rekenen en hogere wiskunde is dus wel duidelijk. Net daarom krijgt iedere middelbare scholier in Vlaanderen een flink pakket wiskunde. Naast Nederlands, Frans en geschiedenis. De middelbare school legt de basis voor je verdere beroepskeuzes in het leven.

Opleiding, cursus of bijscholing: de beste manier om wiskunde te leren

Maar wat als de lessen wiskunde op de middelbare school niet volstaan om te slagen voor het wiskunde-examen? Als je de formules na urenlang studeren nog altijd niet begrijpt? Of blink jij juist uit in wiskunde en doe je mee aan de wiskunde-olympiade? Dan wil je je ongetwijfeld heel goed voorbereiden en extra oefenen. Of wil jij jezelf bijscholen om op de hogeschool of universiteit een wiskundige richting te volgen? Misschien worstel je als student psychologie met het vak statistiek?

Op het internet is veel informatie voorhanden waarmee je jezelf kan bijscholen en eindeloos veel wiskunde-oefeningen kan maken.

Je kan natuurlijk ook hulp vragen aan iemand die beter is in wiskunde dan jij. Alles hangt af van je eigen niveau en het wiskundeonderdeel waarvoor je hulp nodig hebt.

Bijles met een privéleerkracht is een goede oplossing. Dan krijg je bijscholing op maat en precies de oefeningen die jij nodig hebt om je wiskundekennis bij te spijkeren. Bij Superprof vind je heel wat wiskundedocenten die jou kunnen helpen.

Wiskunde studeren in Antwerpen

Antwerpen is de tweedegrootste studentenstad in Vlaanderen en biedt meer dan tweehonderd afstudeerrichtingen aan de universiteit en de hogescholen, waaronder zuivere wiskunde, fysica en wiskundig georiënteerde opleidingen zoals burgerlijk of industrieel ingenieur. De opleidingen in Antwerpen zijn van een hoog niveau. De Universiteit Antwerpen staat aan de top met wetenschappelijk onderzoek naar geneesmiddelen, neurowetenschappen en alzheimer.

Aan de Universiteit Antwerpen kan je onder andere een master zuivere wiskunde volgen. Je leert er niet alleen alles over meetkunde, getaltheorie, algebra, analyse en kanstheorie maar ook over de recente takken van de wiskunde zoals cryptografie, financiële wiskunde, topologie, enz.

Een bekende wiskundige uit Antwerpen is Jan Karel della Faille, geboren in de zestiende eeuw in Antwerpen in de toenmalige Spaande Nederlanden. Hij werd beroemd met zijn boek Theoremata de centro gravitatis partium circuli et ellipsis waarin hij als eerste het massamiddelpunt van de sector van een cirkel bepaalde.

Ook tegenwoordig telt Antwerpen aardig wat bekende wiskundigen. Paul Levrie en Rudi Penne staan erom bekend dat ze wiskunde dichter bij het grote publiek willen brengen. In 2014 werden ze door Eos verkozen tot beste wetenschapscommunicatoren voor hun Scilogs-blog Wiskunde is sexy en het boek De pracht van priemgetallen. Paul Levrie is bovendien redacteur van Pythagoras,  het wiskundetijdschrift voor de liefhebber.

Vind een cursus wiskunde in Antwerpen via Superprof

Heeft jouw zoon of dochter nood aan bijles wiskunde of extra wiskunde-oefeningen? Wil jij jezelf beter voorbereiden op een wiskunde-examen of op de start van je opleiding aan de universiteit of hogeschool?

Via Superprof vind je gemakkelijk een docent wiskunde die jou de juiste cursus of bijles op maat geeft. Leer op je eigen tempo en maak oefeningen die voor jou nuttig zijn. En dat allemaal bij jouw thuis aan jouw bureau.

Scrol door de verschillende docenten wiskunde op Superprof, bekijk de profielen en commentaren van andere cursisten, vergelijk en kies. Zo ben je binnen de kortste keren klaar voor je examen wiskunde of de start van je ingenieursopleiding.

Veelgestelde vragen

💰Wat is de gemiddelde prijs voor lessen Wiskunde in Antwerpen ?

De gemiddelde prijs van lessen Wiskunde in Antwerpen is €17

De prijs van je lessen hangt af van een aantal factoren

  • De ervaring van uw leraar
  • De locatie van de lessen: bij u thuis, bij de leraar of online
  • De duur en regelmaat van uw lessen

97% van de leraren biedt de eerste les gratis aan


Vind een leraar bij jou in de buurt.

🎯 Waarom een les nemen in Antwerpen ?

Lessen Wiskunde met behulp van ervaren zijn een kans om sneller vooruitgang te boeken.

Onze privéleraren delen hun expertise zodat u elk onderwerp eigen kan maken.

Een berichtenservice maakt het voor u mogelijk om in contact te komen met de leraren op onze website en met ze te overleggen over uw lessen in Antwerpen .

Vind vandaag nog uw ideale leraar.

💻 Bieden leraren wiskunde ook online lessen aan?

80% van de leraren biedt ook lessen Wiskunde aan via de webcam.

En wist u dat online cursussen Wiskunde meestal voordeliger zijn en meer flexibiliteit bieden dan face-to-face lessen?

Online lessen Wiskunde bieden bovendien alle mogelijkheden om in een mum van tijd veel vooruitgang te boeken dankzij moderne interfaces, apps en technische handigheidjes.

En het allerbelangrijkste: geografische beperkingen zijn geen probleem meer!

Klik hier om de online mogelijkheden te verkennen

🎓 Hoeveel leraren zijn beschikbaar om Wiskunde in Antwerpen te geven?

Er zijn momenteel 39 leraren beschikbaar bij u in de buurt om Wiskunde lessen te geven.

U kunt de verschillende lerarenprofielen bekijken om de ideale match voor u te vinden in Antwerpen 

Vind uw ideale leraar uit 39 profielen.

✒️ Hoe worden onze leraren Wiskunde beoordeeld in Antwerpen ?

Gemeten over een aantal van 5 leraren hebben onze studenten hun leraren een gemiddeld cijfer gegeven van 5.0 uit 5.

Als u vragen hebt of ergens tegenaan loopt, staat onze klantenservice klaar om u te helpen.

U kunt de gebruikersreviews bekijken via de review-pagina.