Computers zijn niet meer weg te denken in de hedendaagse maatschappij. Dit komt doordat in de voorbije 20 jaar de computer een enorme evolutie doorgaan heeft. Nieuwe snufjes werden toegevoegd en de modellen werden steeds sneller.

Woon je in de buurt van Aalst en zou je graag meer willen leren over hoe computers en hoe je er mee moet werken? Dan komt het goed uit, in deze blog hebben we het namelijk over de cursussen die je kan volgen in de buurt van Aalst. 

Deze blog gaat vooral over de cursussen die je kan volgen in Aalst. Woon je in de buurt van Antwerpen en heb je liever een cursus in de buurt? Dan kan je best onze blog lezen over de cursussen die in Antwerpen georganiseerd worden.

We weten allemaal wel dat iedereen tegenwoordig een soort computer in huis heeft. Denk hierbij maar aan een laptop of een desktop computer of zelfs aan je smartphone. Dat de meeste huishoudens een computer hebben hoeft nog niet te betekenen dat je er ook mee overweg kan. 

Ben je deze blog aan het lezen omdat je zelf meer interesse hebt in het leren van nieuwe dingen die je kan doen met een computer? Er bestaan een hele hoop vaardigheden die met een computer te maken hebben die handig kunnen zijn in het dagelijkse leven. In deze blog kom je erachter waar je overal in Aalst terecht kan om een computercursus te volgen. 

Woon je niet in de buurt van Aalst maar eigenlijk in de buurt van Gent en zou je toch graag een computercursus willen volgen? Dan kan je best onze blog hierover lezen! 

De beste leraren IT/ICT beschikbaar
Rusudan
5
5 (5 reviews)
Rusudan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dieter
5
5 (4 reviews)
Dieter
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
David
5
5 (6 reviews)
David
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniëlle
Daniëlle
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jaëlle
Jaëlle
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Niels
Niels
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dimitri
Dimitri
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tom
Tom
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rusudan
5
5 (5 reviews)
Rusudan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dieter
5
5 (4 reviews)
Dieter
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
David
5
5 (6 reviews)
David
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniëlle
Daniëlle
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jaëlle
Jaëlle
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Niels
Niels
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dimitri
Dimitri
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tom
Tom
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Computers door de geschiedenis heen

De computers die we vandaag kennen zijn op geen enkele manier te vergelijken met de eerste computers. In de voorbije 20 jaar zijn er namelijk een heleboel aanpassingen en uitvindingen gemaakt aan de computers. 

De computer heeft zijn eerste grote doorbraak gehad tijdens de Tweede Wereldoorlog. In deze tijd gebruikte verschillende landen computers, die zo groot als een hele kamer waren, om gecodeerde berichten van de vijand te ontcijferen. In tegenstelling tot de hedendaagse computers en de geavanceerde programma’s die we nu hebben, kon je met deze computers niet meer dan moeilijke wiskundige formules oplossen. 

oude computer
De oudste computers konden hele muren innemen!

De computers van tegenwoordig gebruiken technologieën en onderdelen waardoor het mogelijk is om de computers sneller en kleiner te maken, je krijgt ze zelfs in je rugzak! 

Ook het opslaggeheugen van de computers is een heel stuk vooruit gegaan. De eerste computers hadden een geheugen van een paar MegaBytes, hedendaagse computers hebben de mogelijkheid om tot duizenden GigaBytes aan opslag te hebben. 

We hebben het in deze blog over verschillende computercursussen in de buurt van Aalst, heb je liever een cursus in de buurt van Leuven? Dan kan je best onze blog lezen die het over heeft!

Waarom zou je een computercursus kunnen volgen? 

Ben je nog niet volledig overtuigd om een computercursus te nemen? Geen enkel probleem, we hebben namelijk een aantal voorbeelden waarom het nemen van een computer cursus handig voor jou kan zijn!

Voordat we je verdere uitleg gaan geven over waarom je een computercursus zou kunnen volgen, is het belangrijk dat je weet dat er verschillende soorten computercursussen bestaan. Ook zijn er verschillende niveaus in deze cursussen, het is dus belangrijk dat je voordat je je inschrijft weet op welk niveau je computer vaardigheden op dat moment zijn. Het is vanzelfsprekend dat je als beginner bijna niets kan gaan doen in een cursus voor gevorderden. 

Computerlessen
Computerlessen helpen je bij het verbeteren van je computervaardigheden!

Waarom kan je een computercursus gebruiken?

Computercursussen komen in heel wat verschillende soorten en maten, dit komt doordat er veel verschillende vaardigheden zijn die de computer met zich meebrengt. Het is nu aan jou de keuze om voor een bepaalde vaardigheid te kiezen en deze onder de knie te krijgen. 

De cursussen kunnen je ook vooruit helpen in je normale leven. Als je over genoeg vaardigheden beschikt die met de computer te maken hebben, creëer je een heleboel jobmogelijkheden voor jezelf. 

Als je met een computer overweg kan kan je eenvoudige jobs zoals assistent of als medewerker in de klantendienst. Maar als je cursussen neemt voor gevorderden dan kan je ook nog specifieke jobs vervullen zoals IT deskundige of technische dienst van een bedrijf.

Door de populariteit van de computer hebben ook veel bedrijven de machines geïntegreerd op de werkvloer. Tegenwoordig worden ook bijna alle processen die via de computer gedaan kunnen worden, via een computer gedaan. Zo kan je planningen maken, maar ook online boekhouding bijhouden. Als werknemer is het dus vaak belangrijk dat je een basiskennis van computers hebt als je kans wilt hebben op een baan bij meerdere bedrijven.

Ben je op zoek naar een computercursus in de buurt van Brugge? Dan kan je best onze blog lezen die het hier over heeft! 

Kinderen en computercursussen

Je kinderen een cursus over computergerelateerde onderwerpen te laten volgen is altijd een voordeel voor het kind. Als ze een zeer uitgebreide basis hebben, kunnen ze de gevorderde vaardigheden makkelijker opnemen. Ook is het handig om een goede basis van computervaardigheden te hebben aangezien ze er in hun latere leven nog heel veel mee moeten gaan werken.

Je hoeft je kinderen nu nog net niet te leren hoe ze eigen programma’s moeten maken of hoe de meest complexe programma’s werken. Er zijn wel cursussen die iedereen van pas kunnen komen. Een cursus blindelings leren typen is een voorbeeld hiervan, als je blindelings kan leren typen hoef je niet altijd naar het toetsenbord te kijken wanneer je iets probeert te typen. Dit zorgt ervoor dat je sneller en efficiënter kan werken. 

Hebben we je kunnen interesseren over de verschillende computercursussen? Woon je in de buurt van Aalst en zou je graag weten waar je hiervoor terecht kan? Dan kan je best even verder lezen, we lijsten namelijk een aantal opties voor je op die worden georganiseerd in de buurt van Aalst! 

Kinder computercursussen
Kinderen kunnen best op jonge leeftijd al computervaardigheden ontwikkelen!

Woon je ergens in de buurt van Mechelen en zou je liever een cursus in de buurt van je eigen stad hebben? Je kan dan best onze blog lezen die het heeft over de cursusmogelijkheden in Mechelen, je vindt hem hier!

Computercursus in de buurt van Aalst

We hebben je het al eerder gezegd dat je verschillende computercursussen hebt die je kan volgen. Wil je graag weten welke computercursus in Aalst het beste bij je past? We hebben er hier een paar opgelijst waar je zelf uit kan kiezen! 

Computercursussen op middelbare scholen 

In heel Vlaanderen kan je op de meeste ASO middelbare scholen terecht voor een studierichting die zich bezighoudt met boekhouden en informatica. In deze richting krijgen de studenten een introductie in de economische wereld, maar ook krijgen ze de basis aangeleerd voor de programma’s die het meeste worden gebruikt. In sommige gevallen leren de studenten om te werken met meer complexe programma’s. 

In deze lessen leren ze je meestal niet om blindelings te leren typen. Er zijn wel naschoolse cursussen die je kan volgen om dit te kunnen. Hiervoor zal je waarschijnlijk een avond per week terug naar school moeten om deze lessen te volgen. Wanneer je deze cursus voltooid hebt en een bepaald niveau behaalt in het blindelings typen, ontvang je vaak een diploma. 

Deze studierichting en extra cursus zijn vaak ook een goede voorbereiding op een eventuele verdere studie aan een hogeschool of universiteit. 

CVO PRO

Bij het Centrum voor Volwassenenonderwijs PRO in Aalst kan je ook terecht voor een computercursus. De organisatie voorziet cursussen voor mensen die nog absoluut geen computerkennis hebben, ze noemen deze cursus dan ook “Aan de slag met de computer” Deze cursus is vooral handig voor mensen die zelfstandig willen leren werken met een computer.

Als je al iets meer gevorderd bent kan je in deze cursus niet veel doen. Je kan wel een kijkje nemen in de modules die ze aanbieden om te kijken of het voor jou iets is!

Ligo

Bij het Centrum voor Basiseducatie Zuid-Oost-Vlaanderen kan je ook terecht voor een cursus aan de slag met de computer. Deze cursus is ook voor mensen die nog niet veel kennis hebben met de computers. Je leert hier de apparatuur goed gebruiken, denk hierbij maar aan je muis en je toetsenbord, maar ook nog andere vaardigheden zoals bestanden organiseren, internet gebruiken en mails versturen en beantwoorden. 

Ligo organiseert deze cursus ook in Aalst! 

PVGE 

Bij het PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard kunnen alle 50-plussers terecht met computer problemen. Ook voorziet deze organisatie verschillende cursussen om met tekstverwerkers en rekenprogramma’s te werken! 

Deze opties zijn goed voor iedereen die in een groep kan studeren of voor de mensen die nieuwe sociale contacten willen leggen. Het is echter geen geschikte optie voor de mensen die zich moeilijk kunnen concentreren of die geen fouten durven maken in het bijzijn van andere. Voor deze mensen bestaat er nog altijd Superprof! 

Privé computerles
Privélessen kunnen soms beter zijn dan lessen in een groep!

Superprof 

Via de online diensten van Superprof vind je snel en gemakkelijk een privé leerkracht die je een computercursus kan geven. Alle proffen die hun diensten via Superprof aanbieden hebben ervaring in het vak, je kan er dus bijna zeker van zijn dat je dingen zult bijleren. 

Het is op voorhand wel belangrijk dat je weet op welk niveau je op dit moment zit, daarom geven de meeste proffen hun eerste les gratis. Zo kan je kennismaken en zo kunnen zij je huidige niveau bepalen. 

Ook is het belangrijk dat je altijd de lessen comfortabel kan betalen, daarom kan je dus best op voorhand een budget bepalen en dit bespreken met de Leerkracht die je aanwerft

Indien je je niet makkelijk kan verplaatsen is er ook geen enkel probleem. De proffen die hun diensten via het platform van Superprof aanbieden hebben vaak ervaring met lessen geven via de diensten van Skype en Zoom. 

Vindt vandaag jouw privé leerkracht nog op ons platform! 

Woon je in Vlaanderen en zou je graag een computercursus bij jou in de buurt volgen? Kom er in onze blog , die het over verschillende steden in Vlaanderen heeft, achter waar je in jouw buurt een cursus kan volgen! 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!