Ben je geïnteresseerd in hoe computers werken en hoe je er zelf beter gebruik van kan maken? Of heb je bepaalde vaardigheden nodig voor je werk of voor de studies die je volgt? Dan kan een cursus computer je waarschijnlijk wel helpen! 

Woon je in de buurt van Antwerpen en wil je zo een cursus volgen? Dan ben je aan het juiste adres gekomen! We hebben het vandaag namelijk over wat een computercursus precies is en waar in Antwerpen je hiervoor terecht kan! 

Woon je eigenlijk in de buurt van Gent en zou je toch een cursus computer willen volgen? Dan kan je best onze blog lezen die hierover verder gaat! je kan hem hier vinden. 

Ieder gezin heeft tegenwoordig wel een computer in huis die ze kunnen gebruiken. Dit betekent echter niet dat iedereen even handig is met een computer als de anderen. De jongere generaties groeien op met de computers maar kunnen soms toch nog een beetje hulp nodig hebben om bepaalde dingen te doen. 

Computerlessen volgen
Wil jij een computer cursus volgen?

Wil je zelf meer te weten komen over hoe je een computer kan gebruiken of zijn er bepaalde programma’s die beter onder de knie wilt krijgen? We hebben het vandaag over de geschiedenis van de computers en hoe je ermee om kan gaan.

De beste leraren IT/ICT beschikbaar
Rusudan
5
5 (5 reviews)
Rusudan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dieter
5
5 (4 reviews)
Dieter
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
David
5
5 (6 reviews)
David
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniëlle
Daniëlle
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jaëlle
Jaëlle
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Niels
Niels
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dimitri
Dimitri
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tom
Tom
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rusudan
5
5 (5 reviews)
Rusudan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dieter
5
5 (4 reviews)
Dieter
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
David
5
5 (6 reviews)
David
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniëlle
Daniëlle
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jaëlle
Jaëlle
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Niels
Niels
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dimitri
Dimitri
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tom
Tom
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

De geschiedenis van computers 

Tegenwoordig vind je computers in alle soorten en maten, en worden ze door iedereen gebruikt. Maar dit is niet altijd het geval geweest. Computers zijn oorspronkelijk uitgevonden om wiskundige berekeningen te maken in voor verschillende doeleinden en in 1938 werd pas de eerste effectieve computer gebouwd. 

In de Tweede Wereldoorlog hebben verschillende landen de ontwikkeling van de computers een duw in de rug gegeven. De computers werden namelijk gebruikt om onderschepte maar gecodeerde berichten van de vijand te ontcijferen. De computers die hiervoor gebruikt werden kan je op bijna geen enkel niveau vergelijken met de computers die we nu hebben. De computers die toen gebruikt werden waren zo groot dat ze enkele muren konden innemen. 

Door de jaren heen is de technologie van de computer en zijn onderdelen een heel stuk vooruit gegaan, hierdoor konden de computers een stuk sneller en een stuk kleiner gemaakt worden. De opslag van de computers was nog niet zo groot en de programma’s waren ook niet zo complex, maar door de populariteit kwam ook hier snel verandering in. 

Tegenwoordig kan je makkelijk een computer vinden die in je rugzak past waar je meer dan 500 GB aan opslag op hebt. In vergelijking met de nieuwe computers lijkt de eerste computer wel op de dinosaurus van de computers. 

Eerste computer
Vrouw helpt computer oude computer bedienen.

Dit artikel gaat over computercursussen in Antwerpen, woon je eigenlijk in de buurt van Aalst? Dan kan je best onze blog lezen die het heeft over de cursussen computer in Aalst!

Waarom zou je een computercursus volgen?

Heeft de geschiedenis van de computers je geïnteresseerd en zou je graag meer te weten willen komen over computers en hoe je er mee te werk gaat? Dan ben je aan het juiste adres, we gaan het nu hebben over de verschillende dingen die je in een computercursus kan leren en waarom dit handig voor je kan zijn. 

Je hebt verschillende soorten cursussen en dingen die je met een computer kan doen. Ook zijn er verschillende niveaus die je kan volgen. Het is belangrijk dat je op voorhand weet voor welke soort cursus je je inschrijft. Zo heb je cursussen die gaan over de basistechnieken en de basis programma’s die je kan gebruiken, maar ook cursussen die je leren hoe je zelfs apps en programma’s kan maken. 

Waarom is een computercursus handig: 

De vaardigheden die je met een computercursus bijleert kunnen je in veel gevallen helpen. Zo kan je bijvoorbeeld leren om met alle verschillende soorten computers te werken en zonder probleem een computer gebruiken als je dit nodig hebt. 

Computervaardigheden bijleren?
Computer vaardigheden kunnen je helpen bij het vinden van een nieuwe baan!

Er zijn veel verschillende vaardigheden die je op een computer kan gebruiken. Deze vaardigheden kunnen je in het alledaagse leven verder helpen, maar ze kunnen er ook voor zorgen dat je je kansen op een baan een stuk groter maakt. 

In de hedendaagse maatschappij maken alle bedrijven vrijwel gebruik van computers het is dus best handig als je hier ook mee overweg kan. De meeste bedrijven maken echter enkel gebruik van de meest eenvoudige functies en programma’s die beschikbaar zijn voor computers, maar als je hier verder in gaat kan je ook te maken krijgen met zeer complexe programma’s. 

Dus hoe meer je van computers weet en hoe meer complexe programma’s je begrijpt, hoe groter de kans op een nieuwe baan voor je wordt. 

Ben je op zoek naar een computercursus in de buurt van Brugge, dan lees je best deze blog! 

Computer cursussen voor kinderen! 

Doordat de wereld de computer zo in het alledaagse leven heeft verwerkt, leren kinderen er van jongs af aan al mee werken, maar als ze zich verder willen verdiepen in deze technologie of als je zelf wilt dat ze een voordeel hebben in het latere leven, kan een computercursus wel eens van pas komen. Denk hierbij maar aan een cursus waar je blindelings leert typen op een toetsenbord.

Wil je weten welke soorten computercursussen bestaan? Ben je benieuwd naar de cursussen die beschikbaar zijn bij jou in de buurt? Dit artikel gaat over computercursussen die je kan terugvinden in Antwerpen, lees dus snel verder. 

Woon je in de buurt van Leuven en heb je graag een cursus dicht bij huis? Dan lees je best onze blog die het heeft over de cursussen in de buurt van Leuven!

Computercursussen in Antwerpen

We hebben het al eerder gezegd: Er bestaan een hele hoop computer cursussen. Weet je niet goed voor welke soort je je moet inschrijven? Dan ben je hier aan het juiste adres, we geven je meer uitleg over de soorten cursussen die je kan volgen en waar in Antwerpen je hiervoor terecht kan! 

Middelbare school

Op de meeste middelbare scholen in Vlaanderen, die ASO richtingen aanbieden, kan je terecht voor de studierichting “boekhouding informatica”. Dit is een meer economisch gerichte studie, maar je krijgt er ook een heleboel informatica lessen waar je de basis programma’s die vaak gebruikt worden op computers leert te gebruiken. 

Voor de kinderen die blindelings willen leren typen, voorzien de middelbare scholen meestal ook naschoolse typlessen. Door dit iedere week te doen kunnen kinderen razendsnel leren typen.

Universiteit Antwerpen

Op de universiteit in Antwerpen kan je terecht voor een opleiding informatica. Met deze studierichting kun je vrijwel alle kanten uit. De bacheloropleiding kan zelfs een  pad vrijmaken om een burgerlijk ingenieur te worden. Wanneer je deze opleiding volgt, wordt er wel verwacht dat je op een zelfstandige manier lessen kan verwerken en veel informatie zelf kan bestuderen. 

Hogeschool Antwerpen

Op de Karel De Grote hogeschool in Antwerpen kan je ook terecht voor een bachelor in de informatica. Deze studierichting heet toegepaste informatica, en focust zich vooral op de praktijk van het vak. In vergelijking met de universitaire opleiding zal je in deze studierichting meer praktijklessen dan theoretische lessen volgen.

Woon je dichter in de buurt van Mechelen en heb je toch graag een gelijkaardige cursus? Dan kan je best onze blog lezen die gaat over het aanbod aan computercursussen in Mechelen!

ABVV 

Deze organisatie voorziet cursussen voor volwassenen die nog helemaal niet met een computer kunnen omgaan, je leert er verschillende dingen zoals werken met windows verkenner, hoe je een document opstelt in Word, hoe je het internet gebruikt en hoe e-mail diensten werken. 

Centrum Voor Volwassenenonderwijs

Bij het centrum voor volwassenenonderwijs in Antwerpen kan je ook terecht voor een beginnerscursus. In deze cursus leer je vlot om te gaan met de basisprincipes van een computer. Zodra je deze opleiding hebt afgerond, kan je er ook nog voor kiezen om een cursus voor gevorderden of een andere informatica gerelateerde opleiding te volgen.

Deze opties zijn vooral handig voor de mensen die goed in groep kunnen studeren of veel informatie zelf kunnen verwerken. Maar er zijn ook een hele hoop mensen die veel beter alleen kunnen studeren of die zich niet zo goed kunnen concentreren in een volle klas. Voor deze mensen bestaat er ook nog altijd de optie om privélessen te nemen.

Computer lessen volgen Antwerpen
Computer lessen kunnen ook online gevolgd worden.

Superprof

Via de diensten van het online platform van Superprof kan je eenvoudig en snel een privé docent vinden die jou kan helpen om je vaardigheden van de computer bij te leren. De proffen die werken via Superprof hebben elk ervaring in het vak dat ze je zullen aanleren en staan te popelen om je hiermee te helpen. 

Omdat de privé leerkracht ook moet weten met wie hij of zij te maken heeft, geven ze de eerste les meestal gratis. Deze wordt dan gebruikt als kennismakingsles en er wordt meestal bepaald op welk niveau van computerkennis je op dat moment zit. 

Je moet er zeker van zijn dat je je leerkracht comfortabel kan betalen. Het zou natuurlijk jammer zijn dat als je vooruitgang boekt ineens zou moeten stoppen met de lessen omdat je deze niet meer kan betalen. Hier kunnen de proffen ook wel begrip voor tonen en daarom staan de meeste proffen ook open om te onderhandelen over de prijs die je per uur zal betalen.

Kan je je niet zo goed verplaatsen? Dat is in de meeste gevallen ook geen enkel probleem. De proffen die hun diensten via Superprof aanbieden hebben vaak ook ervaring om hun lessen via diensten zoals Skype of Zoom te geven. 

Vindt vandaag nog een leerkracht die bij jou past!

Woon je in Vlaanderen en wil je graag een cursus volgen bij jou in de buurt? We hebben een blog die het heeft over verschillende cursusmogelijkheden in Vlaanderen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!