Een wereld zonder computers kunnen we ons bijna niet meer voorstellen, vrijwel ieder huishouden heeft op zijn minst 1 computer in huis. En doordat de computer in de laatste 20 jaar zo populair is geworden wordt er ook veel gebruik van gemaakt. Dat bijna iedereen een computer ter beschikking heeft betekent nog niet dat iedereen ook een even goed met de computer kan omgaan. 

Er zijn een hele hoop verschillende cursussen die je kan volgen om je computervaardigheden bij te schaven. Dit geldt voor zowel beginners als voor de gevorderden. Woon je in de buurt van Brugge en wil je graag nieuwe computervaardigheden leren? Dan kan je best verder lezen, we hebben het vandaag namelijk over de verschillende cursusmogelijkheden die je in Brugge hebt om computerlessen te volgen.

We hebben ook een heel aanbod aan verschillende blogs van andere steden in Vlaanderen, woon je bijvoorbeeld in de buurt van Antwerpen, dan kan je best deze blog lezen! 

De computer is razendsnel zeer populair geworden, en de jeugd groeit er tegenwoordig mee op. Er zijn echter een hele hoop vaardigheden die niet zo vanzelfsprekend zijn maar die wel een voordeel kunnen zijn in je latere leven. Bedrijven hebben de computer, door de populariteit hiervan, ook in de dagelijkse routines verwerkt. Zo moeten meer en meer werknemers gebruik maken van computers en alle processen die via de computer kunnen gaan worden ook via een computer gedaan. 

Wil jij je computerkennis uitbreiden en meer leren over wat je er allemaal mee kan doen en hoe je dit dan ook moet doen? Dan heb je geluk, je bent bij deze blog aan het juiste adres. We hebben het vandaag over de geschiedenis van de computer en de verschillende soorten computercursussen in Brugge.

Woon je eigenlijk ergens in Oost-Vlaanderen? Zou je een computercursus in Gent willen volgen? Dan kan je best onze blog lezen die het hierover heeft.

De beste leraren IT/ICT beschikbaar
Rusudan
5
5 (5 reviews)
Rusudan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dieter
5
5 (4 reviews)
Dieter
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
David
5
5 (6 reviews)
David
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniëlle
Daniëlle
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jaëlle
Jaëlle
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Niels
Niels
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dimitri
Dimitri
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tom
Tom
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rusudan
5
5 (5 reviews)
Rusudan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dieter
5
5 (4 reviews)
Dieter
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
David
5
5 (6 reviews)
David
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniëlle
Daniëlle
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jaëlle
Jaëlle
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Niels
Niels
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dimitri
Dimitri
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tom
Tom
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Computers: De geschiedenis

Voordat we je uitleg gaan geven over de verschillende cursussen die je in Brugge kan vinden, moet je eerst weten dat computers een hele evolutie doorgaan hebben. Je herinnert je misschien zelf nog een tijd, of je ouders hebben het nog meegemaakt: Een 20 jaar geleden was het nog niet zo vanzelfsprekend dat iedereen een computer had. Het was iets van de rijkere mensen of van bedrijfsleiders en grote internationale bedrijven. Zoals je zelf wel weet is de computer nu zo populair dat ze in alle soorten, maten en prijsklassen te verkrijgen zijn.

Als we nog een stapje verder terug gaan in de geschiedenis kunnen we zien waarom de computer ineens zo populair is geworden. Een van de oorzaken was de Tweede Wereldoorlog. De landen gebruikten de eerste computers voor het ontcijferen van onderschepte berichten van de vijandige landen. Deze computers konden enkel werken met vrij eenvoudige programma’s en hadden vrijwel geen geheugen om dingen in op te slaan. 

Deze computers kan je echter op bijna geen enkele manier vergelijken met de computers die we nu hebben. In tegenstelling tot de laptops die je in je rugzak kan steken, namen de eerste computers de muren van verschillende klaslokalen in. 

We hebben dus al gemerkt dat de hardware en de onderdelen die voor een computer gebruikt worden een stuk vooruit zijn gegaan, maar ook de software heeft een evolutie ondergaan. De simpele programma’s of opdrachten die de eerste computers aankonden, lijken wel kinderspel ten opzichte van de complexe programma’s die we nu hebben. 

Computer onderdelen van tegenwoordig
De moderne computer onderdelen zijn zeer klein en vereisen heel wat precisie werk!

In deze blog hebben we het over de verschillende computercursussen in de buurt van Brugge, woon je eigenlijk in de buurt van Aalst? Dan kan je best onze blog lezen die de cursusmogelijkheden van Aalst behandeld.

Waarom zou je in hemelsnaam een computercursus willen volgen?

De belangrijkste vraag die je moet beantwoorden is waarom jij een computercursus zou willen volgen. Dit geeft je namelijk een doel en heb je minder snel de neiging om op te geven. Het antwoord op deze vraag kan je ook helpen om een specifieke cursus voor je te vinden.

Deze laatste zin kan misschien een nieuwe vraag in je opwekken: “Een specifieke cursus? Bestaan er dan verschillende soorten computercursussen?” En het antwoord op die vraag is: Ja natuurlijk! Aangezien er zoveel verschillende vaardigheden met de computer zijn, is het onmogelijk om je alle vaardigheden aan te leren in een cursus. Verschillende universiteiten hebben zelfs volledige studierichtingen die te maken hebben met computer gerelateerde onderwerpen! 

Het is belangrijk dat je op voorhand weet welke cursus jij nodig hebt om verder te kunnen. Als beginner is dit eenvoudig, je zoekt namelijk gewoon naar een “beginnerscursus” maar voor iemand die al iets verder zit met zijn of haar computerkennis kan hier niet veel doen. Daarom is het belangrijk dat je op voorhand dus je doel en je niveau goed kent! 

Computer cursussen en hun voordelen
Wanneer je een cursus computer volgt heb je hier een heleboel voordelen aan!

Voordelen van een computercursus?

Doordat de computer zo populair is geworden, gebruiken we deze machines nu ook enorm vaak. Zonder computer mis je vaak belangrijke updates of duurt het langer vooraleer je deze updates te horen krijgt. Ook kom je vrijwel iedere dag in aanraking met een soort computer. Als je onafhankelijk door het leven wilt gaan is het leren van de basis van de omgang met een computer een echte must! 

Dit is echter niet het enige voordeel, een ander voorbeeld van een voordeel dat je kan hebben met een uitgebreide kennis van de computer is het volgende: Je maakt meer kans op verschillende soorten jobs bij verschillende bedrijven. Als je zou willen kan je zelfs een computer expert worden en bij verschillende bedrijven deze functie ook uitvoeren! 

Wil je een computercursus volgen in Leuven? Kom er in deze blog achter waar je dit kan doen! 

Computer lessen kinderen
Kinderen kunnen ook online computerlessen volgen!

Computercursussen voor kinderen

Als ouder kan wil je je kinderen het best voorbereiden op de rest van hun leven. Hier horen computers ook bij. Je kan je kinderen dus helpen door ze verschillende cursussen te laten volgen die te maken hebben met de vaardigheden die ze later het best kunnen gebruiken.

Deze vaardigheden kun je samenvatten in een grote benaming: De basisvaardigheden van een computer. Als je deze goed onder de knie hebt kan je bijna alle eenvoudige taken met een computer doen. Als je dit goed onder de knie hebt kan je de computer sneller en efficiënter gebruiken. Als je deze dingen op een latere leeftijd nog moet leren, kan je hopeloos achterop raken. 

Heeft onze blog je interesse voor computers en de computervaardigheden die hierbij komen kijken kunnen wekken? We hebben het nu over de opties die je in de buurt van Brugge hebt om een computercursus te volgen! 

Je woont in de buurt van Mechelen en zou ook in de buurt van Mechelen een computercursus willen volgen? Dan lees je best deze blog! 

Brugge skyline
Vind jouw computercursus in de buurt van Brugge

Computercursussen in Brugge

We hebben een aantal opties die je in Brugge hebt in een lijst samengevat! Hier zitten opties tussen voor alle verschillende leeftijden. Kom er snel achter waar jij terecht kan om deze cursussen te volgen! 

Middelbare school 

In heel vlaanderen kan je op de meeste ASO middelbare scholen de volgende studierichting terugvinden: Boekhouden informatica. Deze studierichting introduceert de studenten tot de begrippen van de boekhouding, maar verdiept zich ook in het creëren van een uitgebreide basis van computervaardigheden. Soms gaan ze zelfs zo ver dat je de beginselen van het programmeren aangeleerd krijgt. 

Deze studierichting is een goede voorbereiding voor de studierichtingen die je op de hogescholen en universiteiten terugvindt. Je kan er namelijk elke kant mee op, je hebt een basis om de informatica wereld in te gaan, maar ook een goede basis om een economische richting uit te gaan. Bij beide richtingen zullen de computervaardigheden bijna allemaal van pas komen! 

SNT 

Bij SNT, een centrum voor volwassenenonderwijs in Brugge, kan je terecht voor veel verschillende cursussen die te maken hebben met verschillende computervaardigheden. Je kan er ook met bepaalde besturingssystemen leren werken en je kan je zelfs verdiepen in Internet en sociale media. 

Ligo Brugge

Bij het Centrum voor Basiseducatie, Ligo, in Brugge kunnen volwassenen die nog geen ervaring hebben met computers terecht. Deze cursussen zijn effectief gemaakt voor mensen die van het laagste niveau moeten beginnen. Ze laten je op voorhand weten wat je allemaal leert in de cursus, zo kan je voor jezelf uitmaken of je iets aan de cursus zou hebben of niet. 

CVO ALTUS 

Het Centrum voor Volwassenenonderwijs Altus organiseert cursussen voor beginners maar ook voor gevorderden. Je kan hun hele aanbod van de verschillende cursussen terugvinden op hun website! 

Deze opties zijn handig voor mensen die zich goed kunnen concentreren in een grotere groep, of die graag sociaal contact hebben terwijl ze nieuwe dingen leren. Maar er bestaat ook een groep van mensen die meer aandacht nodig hebben of die niet volledig mee kunnen met een les in een groep doordat ze zich niet kunnen concentreren! Voor deze mensen bestaat er nog altijd Superprof! 

Superprof

Superprof is een online platform waar je terecht kan om eenvoudig en snel een privé leerkracht te vinden voor een bepaald vak. Alle proffen hebben ervaring in het vak dat ze je zullen geven en kunnen niet wachten om hun passie ervoor met jou te delen. 

Je kan je nieuwe privé leerkracht die je zal helpen met je computervaardigheden vinden via het online platform. Doordat je de eerste les gratis krijgt, kunnen ze deze gebruiken om je huidige niveau te bepalen en de lessen volledig aan jou aan te passen! 

Het is ook belangrijk dat je op voorhand een budget voor jezelf bepaald. Dit budget moet iets zijn dat je makkelijk aan de lessen kan geven. De meeste proffen hebben hier begrip voor en staan daarom ook vaak open om te onderhandelen over de prijs per uur! 

Vindt vandaag nog jouw privé computerleraar op Superprof! 

Woon je in Vlaanderen en heb je liever een cursus bij jou in de buurt? In deze blog hebben we het over verschillende steden in Vlaanderen en de computercursussen die je er kan volgen! 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!