Computers hebben in de voorbije 20 jaar een enorme evolutie ondergaan en het is soms moeilijk om volledig bij te blijven met alle nieuwe snufjes die eraan toegevoegd worden. Woon je in de buurt van Gent en heb je interesse om zelf beter te leren werken met computers? Dan kan een van de computer cursussen in Gent je waarschijnlijk al een heel stuk op weg helpen! 

In deze blog gaan we het hebben over de verschillende mogelijkheden die je in Gent hebt om een cursus computer te volgen, ook zullen we het hebben over de geschiedenis van de computers. 

We hebben het net al gezegd, maar deze blog gaat over de cursussen in Gent. Woon je eigenlijk in de buurt van Antwerpen? Dan kan je best onze blog lezen die over deze cursussen in de buurt van Antwerpen gaat!

Iedereen heeft tegenwoordig wel een computer thuis. Dit kan in de vorm zijn van een laptop of een vaste computer. Maar dat je een computer in huis hebt betekent nog niet meteen dat je er ook handig mee bent. Jongeren groeien tegenwoordig op met computers dus het is vanzelfsprekend dat zij hier sneller en beter mee overweg kunnen dan de oudere generaties. 

Heb je zelf interesse om meer te weten te komen over hoe je een computer kan gebruiken of heb je voor je school of werk kennis van een bepaald programma nodig? Vandaag kom je erachter waar in Gent je terecht kan voor computer cursussen. 

Woon je toevallig in de buurt van Aalst en wil je toch graag een computercursus volgen? Dan kan je best onze blog lezen die hierover gaat. Je kan hem hier vinden! 

De beste leraren IT/ICT beschikbaar
Rusudan
5
5 (5 reviews)
Rusudan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dieter
5
5 (4 reviews)
Dieter
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
David
5
5 (6 reviews)
David
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniëlle
Daniëlle
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jaëlle
Jaëlle
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Niels
Niels
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dimitri
Dimitri
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tom
Tom
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rusudan
5
5 (5 reviews)
Rusudan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dieter
5
5 (4 reviews)
Dieter
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
David
5
5 (6 reviews)
David
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniëlle
Daniëlle
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jaëlle
Jaëlle
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Niels
Niels
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dimitri
Dimitri
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tom
Tom
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Computers in de loop van de geschiedenis

Computers kan je tegenwoordig overal meenemen door de verschillende soorten en maten die beschikbaar zijn. Dit was echter niet altijd het geval, nog niet zo lang geleden kon je je computer niet eens in een rugzak krijgen. 

De computer heeft zijn eerste grote evolutie doorgemaakt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit kwam doordat verschillende landen de ontwikkeling van de machines. Computers werden in deze tijd gebruikt om gecodeerde berichten van vijanden te onderscheppen en te ontcijferen. De computers van toen zijn op geen enkele manier te vergelijken met de computers die je op dit moment kan kopen. Ze waren namelijk zo groot dat je er enkele klaslokalen mee kon vullen, en veel minder geavanceerd met de programma’s die ze konden uitvoeren. 

Computers
Computers bestaan in alle soorten en maten!

De technologie van de computers en de onderdelen die gebruikt worden om de computers te maken zijn door de jaren heen een stuk vooruit gegaan. De vernieuwde onderdelen zorgde ervoor dat de computers een stuk kleiner en een stuk sneller gemaakt konden worden. Ook hebben we een enorme groei meegemaakt in computer opslag. De eerste computers konden niet meer dan een paar Mb in het geheugen houden. Tegenwoordig kan je meerdere harde schijven van duizenden Gb in je persoonlijke computer installeren. 

In deze blog hebben we het over de computercursussen in Gent , studeer of woon je eigenlijk in de buurt van Leuven? Dan kan je best deze blog lezen

Waarom een computercursus volgen?

Hebben we je kunnen interesseren met de geschiedenis van de computers? Wil je graag meer te weten komen over computers, de programma’s die er bestaan en hoe je er meteen aan de slag mee kan gaan? Dan heb je het juiste adres bereikt, we gaan het nu hebben over de voordelen en de basistechnieken die je zeker zou moeten kennen voordat je aan een computercursus zou beginnen.

Eerst en vooral moet je weten dat er verschillende soorten computer cursussen bestaan. Er zijn ook verschillende niveau’s in deze cursussen dus het is belangrijk dat je weet op welk niveau je eigen vaardigheden zijn voordat je je inschrijft. Je kan als gevorderde namelijk niets gaan doen bij een beginners cursus.

Waarom zou je een computercursus kunnen gebruiken?

Je leert bij deze cursussen verschillende vaardigheden die je kunnen helpen in je verdere leven. Zo helpen ze je bij het gewoon worden van verschillende computersystemen en hoe je hiermee moet werken. 

Je hebt verschillende vaardigheden die je kan gebruiken bij het gebruiken van een computer. Deze vaardigheden kunnen je zelfs helpen bij het creëren van nieuwe job mogelijkheden voor jezelf. 

Doordat de computer zo populair is, wordt er ook door veel verschillende bedrijven gebruik gemaakt van deze machines en de voordelen ervan. De normale werknemers werken meestal met de meest eenvoudige programma’s waar je bijna geen vaardigheden voor nodig hebt. Maar als je zelf verder gaat en je kennis van de computer verder ontwikkeld kan je voor jobs solliciteren waar je zal werken met zeer complexe computerprogramma’s

Complexe computerprogramma's
Programmeurs schrijven code met complexe computerprogramma's

Conclusie over computercursus: hoe meer je je vaardigheden ontwikkeld hoe meer complexe programma’s je kan gebruiken. Zo maak je zelf je kans op een informatica gerelateerde baan een stuk groter!  

Zoek je naar een computercursus die wordt georganiseerd in de buurt van Brugge, dan kan je best deze blog eens lezen! 

Computercursussen voor kinderen 

We raden de meeste mensen ook aan om een computercursus te vinden die hun kinderen kunnen helpen met de vaardigheden van de computers. Aangezien dit een essentieel werkmiddel wordt voor hun toekomst kan je ze het beste voorbereiden door de vaardigheden van jongs af aan al te ontwikkelen. De kinderen hoeven nog niet direct te leren hoe ze zelf programma’s moeten gebruiken of schrijven, maar een vaardigheid die van pas kan komen is blindelings kunnen typen. Dit is vooral handig wanneer ze zelf veel moeten typen, op deze manier kunnen ze ook de computer een stuk efficiënter gebruiken! 

Ben je benieuwd naar de soorten computercursussen die bestaan en georganiseerd worden bij jou in de buurt? Wij hebben het in deze blog over de cursussen in de buurt van Gent. Woon je in de buurt? Lees dan maar verder! 

Woon je in de buurt van Mechelen en heb je toch graag een cursus dicht bij jou in de buurt? Dan lees je best onze blog die het heeft over de computer cursussen in de buurt van Mechelen

Computercursussen voor kinderen
Kinderen kunnen best van jongs af aan al computer vaardigheden ontwikkelen!

Computercursussen Gent

Dat er veel verschillende computercursussen bestaan, hebben we je al eerder gezegd. Heb je nog geen idee voor welke computercursus je best kan kiezen? We hebben het hier over de cursussen die je kan vinden in de buurt van Gent. 

Middelbare scholen

In Vlaanderen kan je terecht op middelbare scholen voor een studierichting waar ze je meer informatica gerelateerde vakken zullen geven. Deze studierichting heet “Boekhouding en informatica”. Deze richting focust zich zowel op de economisch gerelateerde vakken maar ook op de informatica gerelateerde vakken. In deze informatica lessen krijg je een introductie tot de basis programma’s en leren ze je hoe je hier mee moet werken. 

De kinderen die blindelings willen leren typen kunnen vaak terecht bij naschoolse cursussen die georganiseerd worden door de school zelf. De studenten zullen dan enkele dagen per week ‘s avonds naar school moeten gaan om deze  cursus te volgen. Hiervoor krijgen ze bij het behalen van een bepaald niveau ook een diploma of certificaat. 

Universiteit Gent

Ben je op zoek naar een computercursus op een hoger niveau? Dan kan je terecht bij de universiteit in Gent. De informatica opleiding is een academische opleiding waarmee je verschillende kanten op kan. Zo zijn er verschillende masteropleidingen waar je aan kan beginnen bij het behalen van deze bachelor! 

EDUCO Gent

Bij EDUCO Gent kan je terecht voor verschillende cursussen en infosessies die te maken hebben met computers. Zo vind je er een infosessie die gaat over sociale media, maar ook een cursus over hoe je je computer kan herstellen nadat er zich een probleem heeft voorgedaan. De laatste cursus heet EHBO voor je PC en wordt in 5 sessies gegeven! 

CVO Gent

Bij het Centrum voor Volwassenenonderwijs in Gent kan je terecht voor een cursus genaamd ICT voor beginners. Zoals de naam van de cursus het al zegt is deze volledig opgesteld voor mensen die nog geen of nog maar weinig ervaring hebben met een computer. In de lessen krijg je een basis van Hardware, mailadressen, surfen op het internet en nog veel meer. Ook krijg je een heleboel tips en tricks die je kan gebruiken op je eigen computer thuis. 

Deze opties zijn geschikt voor mensen die graag in groepen studeren of voor mensen die deze lessen willen gebruiken om nieuwe sociale contacten te leggen. Echter zijn er ook mensen die niet goed kunnen opletten in een groep of die extra aandacht nodig hebben tijdens een les. Voor deze mensen zijn de opties niet zo geschikt. Gelukkig bestaat er nog altijd het privé onderwijs. 

Computerlessen
Volg een computercursus Online!

Superprof 

Via het online platform op Superprof vind je snel en, misschien wel belangrijker, eenvoudig een privé docent die je kan helpen bij verschillende vaardigheden van de computer. De leerkrachten die hun diensten via Superprof aanbieden hebben ervaring in het vak dat ze je willen aanleren en kunnen niet wachten om hun passie voor het vak met jou te delen. 

Indien je je niet zo makkelijk kan verplaatsen is er ook geen enkel probleem. De meeste Docenten die via Superprof werken hebben ervaring met lessen geven via online diensten zoals Zoom of Skype. Je hoeft je dus al geen zorgen meer te maken om ergens op tijd te zijn. Het enige wat je nodig hebt is een stabiele internet verbinding.

Vindt vandaag nog een privé leerkracht die bij jou past! 

Deze blog ging over computercursussen in de buurt van Gent. We hebben ook een artikel waarin we het hebben over de mogelijkheden in verschillende steden in Vlaanderen. Lees deze blog hier! 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!