Aan alle taalliefhebbers die ooit een zeer melodieuze taal hebben willen leren: Frans wordt niet meer alleen in Frankrijk gesproken!

Het is de officiële taal in 37 landen en wordt gesproken door naar schatting 300 miljoen mensen.

Zou jij dat aantal met één willen verhogen?

In de geglobaliseerde wereld van vandaag zijn er heel veel redenen om Frans te leren!

 • Sommigen willen zich onderdompelen in de Franse cultuur;
 • Vakantiegangers die zich voorbereiden op een reis naar Frankrijk, en misschien zelfs van plan zijn onroerend goed te kopen in Pas de Calais of Bretagne, moeten ook Franse lessen volgen!
 • Hoe zit het met geschiedenisliefhebbers, die het gebied van de Noormannen willen bezoeken, die een rol speelden in de Nederlandse geschiedenis (Dorestad)?
 • Misschien ben je een ingenieur en droom je ervan om je aan te sluiten bij de competities van de pioniers van een van de Grote Drie autofabrikanten (Peugeot, Renault en Citroën) van Frankrijk;
 • Ben jij een Franse fijnproever? Als dat zo is, wil je misschien de culinaire kunsten leren in de beste keukens van Parijs.
Volg een cursus zakelijk Frans
Als je bij deze autofabrikant wilt werken, zul je een aardig woordje Frans moeten kunnen spreken ǀ Flickr.com - Hussein Alazaat

Als je besmet bent met Francofilie, moet je waarschijnlijk deze taal van Molière leren spreken.

De vraag blijft: hoeveel geld moet je uitgeven om vloeiend in het Frans te worden?

En hoe vind je een leraar Frans die bij je past?

Laten we het nu hebben over de meest kosteneffectieve manieren om Frans te studeren. On-y va!

De beste leraren Frans beschikbaar
Georgette
4,9
4,9 (9 reviews)
Georgette
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hamza
5
5 (4 reviews)
Hamza
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marwan
5
5 (13 reviews)
Marwan
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aline
Aline
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dobrin
5
5 (3 reviews)
Dobrin
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sophie
5
5 (5 reviews)
Sophie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Pierre
Pierre
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elisa
5
5 (3 reviews)
Elisa
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Georgette
4,9
4,9 (9 reviews)
Georgette
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hamza
5
5 (4 reviews)
Hamza
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marwan
5
5 (13 reviews)
Marwan
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aline
Aline
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dobrin
5
5 (3 reviews)
Dobrin
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sophie
5
5 (5 reviews)
Sophie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Pierre
Pierre
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elisa
5
5 (3 reviews)
Elisa
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Het Gangbare Tarief voor Franse Lessen in Nederland

Volgens een rapport (2013) opgesteld door de British Council, blijft Frans één van de top vijf talen die van invloed zijn in de wereld, samen met Duits en Spaans.

Wat praktisch!

Frans is een Romaanse taal, wat betekent dat het zijn wortels grotendeels in het Latijn heeft; de basis van zo veel van de andere talen van de wereld.

Italiaans, Portugees, Spaans en Roemeens hebben allemaal vergelijkbare grammaticaregels, zinsstructuren en, geloof het of niet, lenen onbeschaamd woordenschat van de ene taal naar de andere.

Om deze reden beschouwen velen Frans als een toegangspoort tot andere Romaanse talen.

Niemand heeft ooit gezegd: “Ik wou dat ik nooit Frans had geleerd!”

Au contraire, mon frère! De meeste voormalige taalleerlingen zouden vurig wensen dat ze hun Franse lessen hadden voortgezet, en misschien zelfs spijt hebben dat ze hun kennis niet hebben uitgebreid met andere talen!

Gezien de voordelen van het kunnen spreken van meerdere talen, heeft het alleen maar zin om te beginnen met een taal die tot meer taalkundige avonturen kan leiden.

Behalve dat het de taal van de cultuur wordt genoemd, wordt het Frans beschouwd als de taal van de mensenrechten en de rechten van de mens.

Deze prachtige verklaring, opgesteld door generaal Lafayette en de graaf van Mirabeau, samen met de Engelse Bill of Rights, wordt beschouwd als de basis voor de Verklaring van de Rechten van de Mens van de Verenigde Naties.

Maar dat is allemaal oude geschiedenis, zeg je. Wat is de waarde van het leren van Frans in de wereld van vandaag, waar iedereen Engels spreekt?

Kijk eens naar de kleding die je draagt. Het is heel goed mogelijk dat hun snit of ontwerp op zijn minst werd geïnspireerd door enkele van de grootste namen in de mode, die toevallig Frans zijn.

Misschien hou je van een rokerig oogeffect, of robijnrode lippen. Misschien heb je vanmorgen je haar gewassen met shampoo van L'Oréal.

Over Frans over je hoofd wrijven gesproken!

Wat als je meer een mechanisch type bent? Misschien wil je je aansluiten bij de vernieuwers van Citroën Motors, met het hoofdkantoor in Saint-Ouen, net ten noorden van Parijs.

Het enige wat je nodig hebt om bij dergelijke bedrijven aan de slag te gaan, is een bewezen vaardigheid om Frans te spreken - en een diploma in het door jou gekozen vakgebied, of het nu gaat om techniek of cosmetische wetenschap.

Om verder te komen dan bonjour en bonsoir, moet je je inzetten voor het leren van de Franse taal.

Heb je je al ingeschreven voor cursussen Frans? Gefeliciteerd!

In Nederland kun je groepslessen Frans volgen
Een groepsles Frans is altijd goedkoper dan een privéles ǀ Flickr.com - Loyola University

Nu heb je alleen nog maar een scherpe focus en een verscheidenheid aan Frans studiemateriaal nodig om je Franse woordenschat op te bouwen en vaardigheid te verwerven in de vier belangrijkste gebieden van het leren van talen: lezen, schrijven, spreken en luisteren.

Natuurlijk heb je ook het beste wapen nodig dat iemand die Frans studeert kan hebben: een leraar die je begeleidt om vloeiend Frans te spreken.

Frans leren Via een Privé Organisatie

Het beheersen van la langue française is mogelijk bij elke taalonderwijs instelling dat Franse leraren in dienst heeft.

Ze hebben docenten die bij je thuis kunnen komen of, als je dat liever wilt, lessen via Skype kunnen geven.

Over het algemeen geeft zo'n taalschool echter meestal les in kleine groepen op hun kantoor.

Veel van dergelijke bedrijven zijn gespecialiseerd in het geven van een-op-een lessen in hun gebouw.

Leraren Frans die bij dergelijke bedrijven in dienst zijn, hebben hun taalcompetentie, evenals hun onderwijsvaardigheden en ervaring, al aangetoond door middel van een indrukwekkende reeks diploma's.

Frans les in Mechelen volgen? Het kan zeker! Wacht niet langer en boek je eerste les met Superprof.

Het zou dus logisch zijn dat je leerervaring langs voorgeschreven lijnen zou verlopen.

Hoogstwaarschijnlijk zou elke les beginnen met een gesprek in het Frans, zodat je gemakkelijk nieuwe uitdrukkingen kunt leren.

Daaronder misschien wat Frans jargon of een ander populair volkstaaltje!

Aan het begin van elke les zou je een informele quiz kunnen doen, gewoon om te zien of er nog werk aan de winkel is in de huidige fase van de training; misschien met Franse grammatica, of hoe te luisteren naar verbindingswoorden.

Je Franse leraar kan je Franse les beëindigen met een lijst met woorden en zinnen die je moet onthouden en in de juiste context moet gebruiken voor je volgende sessie.

De kosten voor dergelijk onderwijs kunnen oplopen van € 40,00 of meer per uur, en sommige taalonderwijs instellingen kunnen een initiële administratieve vergoeding in rekening brengen, alleen voor inschrijving.

Dergelijke instellingen vind je overal in Nederland.

Het leren van een nieuwe taal is een kwestie van veel oefenen. Vind hier tips om Frans te oefenen.

Volg een Franse cursus aan de Alliance Française
L'Alliance Française is ook in heel Nederland actief ǀ Flickr.com - Francesco Ruiz Herrera

Leer Frans Door op het Frans Gebaseerde Bedrijven

Je tweede optie om Frans te leren spreken is om jezelf aan te melden bij een Franstalig instelling die zich richt op het promoten van de Franse taal en cultuur.

In Antwerpen Franse les volgen? Het kan zeker dankzij Superprof. Ontdek er alles over.

Dit soort cursussen vindt vaker plaats in kleine groepen, zodat de docent er zeker van kan zijn dat iedereen gelijke steun en aandacht krijgt.

Als je in Nederland woont, biedt L'Alliance Française des Pays-Bas taallessen aan, voor absolute beginners tot gevorderden van het Frans.

Je zult zien dat deze 'Alliantie' in heel Nederland actief is, van het noorden zoals in Den Helder, tot in het zuiden, zoals Maastricht.

Om deel te nemen aan Franse lessen in bijvoorbeeld Utrecht via L'Alliance, kost een groepscursus Frans van 25 lessen van anderhalf uur voor beginners op locatie € 280,-. Als je een bijlesdocent bij je thuis nodig hebt, vragen ze, afhankelijk van jouw wensen, € 60,-, € 65,- of € 110,- per negentig minuten.

Er zou een kleine prijsstijging zijn als jij en je partner samen lessen nemen.

De Engelse website French Entrée houdt zich niet specifiek bezig met het leren van talen, maar onderschrijft wel verschillende scholen die de Franse taal onderwijzen. Je zou dit in Nederland kunnen vergelijken met de website Frankrijk Puur, die naast allerlei ander informatie over Frankrijk, verwijst naar gratis websites om Frans te leren.

Als je in Frankrijk reist of van plan bent daar een tijdje te blijven, kun je hun onderdompelingsprogramma's overwegen om je gesproken Frans en je taalbegrip te verbeteren.

Als een verblijf in het zuiden van Frankrijk niet mogelijk is, kun je nog steeds online Franse lessen volgen, voor gemiddeld € 35,- per lesuur.

Misschien wel het beste aspect van deze en andere Franse leerwebsites, is dat hun pagina's gratis bronnen bevatten voor het leren van een taal!

Er zijn links naar pagina's gewijd aan Franse woorden en zinnen die je bijvoorbeeld kunt gebruiken tijdens het reizen.

Je vindt er ook handige tabellen voor werkwoordvervoegingen en tijden, en welk voornaamwoord je in een dialoog kunt gebruiken.

Afgezien van de gratis Franse lessen, weet iedereen dat de beste manier om een ​​nieuwe taal te leren is met een leraar die toegewijd is aan jouw succes.

Je zult geen leraar vinden die meer toegewijd is dan die in deze volgende groep...

In Gent Franse les aan het zoeken of ergens in Vlaanderen? Superprof wijst je de weg.

Gemiddelde Kosten van Franse Lessen met Superprof

Overal in Vlaanderen kun je Frans leren met een docent van Superprof!

Van het leren van Franse uitdrukkingen tot het vervoegen van Franse werkwoorden, en het maakt niet uit of je een gemiddelde spreker van het Frans of een absolute beginner bent, je zult altijd een bijlesdocent Frans kunnen vinden die bij je leerbehoeften past tussen de honderden bijlesdocenten Frans die bij Superprof staan ​​vermeld.

Vragen over gemoedstoestand tegenover tijd terzijde, wist je dat Franse werkwoorden tot 23 vormen kunnen aannemen?

Je kunt deze aspecten van de Franse taal en meer leren door ofwel een Franse moedertaalspreker in te schakelen die in ons land woont, ofwel iemand die de taal zodanig heeft gestudeerd dat ze als tweetalig kan worden aangemerkt.

Het gemiddelde tarief voor een uur les met een Superprof Franse bijlesdocent is € 15,- en de meeste docenten geven hun eerste uur les gratis, zodat jij kunt peilen hoe goed hun leermethoden passen bij jouw leerstijl!

Kijk hieronder om de prijzen voor Franse lessen te vergelijken:

Alliance Française des Pays-Bas

 • Op één van hun locaties: Algemene cursus 25 x1,5 uur: € 280,-. Geen losse lessen;
 • Privéles: € 50,- per uur.

Institut Français de Belgique

 • Op hun locatie of online: Algemene cursus 12 x 2 uur: € 199,-. Geen losse lessen
 • Privéles: € 59,- per uur.

Superprof

 • Op een onderling overeengekomen locatie: Gemiddeld € 15,-;
 • Bij jou thuis: Gemiddeld € 15,-;
 • Online: Gemiddeld 15,-.
Neem Franse les bij Superprof!
Leer de Franse taal bij SUPERPROF ǀ Flickr.com - tutincommon

Samengevat

 1. Aangezien heel wat woorden die in de dagelijkse Nederlandse taal worden gebruikt, uit het Frans komen, zou je jezelf al als Franstalig kunnen beschouwen.
 2. Volgens de Shanghai Ranking bevinden 's werelds beste hogescholen en universiteiten zich in Engelstalige of Franstalige regio's.

Als je graag naar Frankrijk reist, aarzel dan niet om je in te schrijven voor je cursus Frans!

In Mechelen Franse les volgen? Wacht niet langer en boek vandaag je eerste les nog. Superprof wijst je de weg.

Waarom niet een paar Franse zinnen leren en dat melodieuze Franse accent oppikken; maak zelf een taalgids en/of flashcards, zodat je snel Frans kunt leren!

Onthoud: hoe sneller je Frans leert, hoe eerder je meer dan alleen begroetingen kunt uitwisselen met een moedertaalspreker!

En naarmate je taalvaardigheid en Franse uitspraak verbeteren, word je een onofficiële ambassadeur van de Franse taal en cultuur.

Daarvoor betuigen onze Franse landgenoten ons hun welgemeende dank!

En als je een niveau in je taalverwerving hebt bereikt waarop je denkt dat het nuttig kan zijn om je niveau van Frans te certificeren, kun je het DELF-examen afleggen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Joep