Het is onwaarschijnlijk dat iemand zou besluiten om Frans te leren in een vlaag van woede, of als een daad van vrijheid.

Frans studeren als verzoenend gebaar is daarentegen niet helemaal uitgesloten.

Afgezien van alle irrationele redenen om de taal van Molière te leren, nemen de meeste mensen een bewuste beslissing om hun horizon te verbreden door Frans als tweede taal te leren om een ​​specifieke reden:

 • Ze zijn zich bewust van de gezondheids- en financiële voordelen van het tweetalig zijn;
 • Ze verblijven vaak in Frankrijk of een ander Franstalig land en vinden dat ze voor hun volgende reis verder moeten gaan dan bonjour en merci;
 • Ze zijn van plan om te werken in een geweldig modehuis in Parijs, of een ander Frans bedrijf;
 • Het zijn fijnproevers: om de perfecte keuken na te streven, moeten ze weten hoe ze in het Frans moeten lezen om gastronomische recepten te volgen.

Onder andere om deze redenen zijn steeds meer mensen op zoek naar Franse lessen online, in hun gemeenschap of in een taalleercentrum.

Laten we de ongemakkelijke rapporten negeren waarin wordt beweerd dat er minder aandacht is voor het leren van een vreemde taal op Nederlandse scholen.

Elke Franstalige zal je vertellen dat er genoeg mogelijkheden zijn om Frans te studeren!

Van online lessen Frans en taalapps die iedereen tussen de lessen door kan gebruiken om hun taalvaardigheden te oefenen, tot taalscholen die de Franse taal en cultuur promoten, alles wat je nodig hebt is een oprecht verlangen om te leren!

Op geen enkele manier minimaliseren we de prestaties van iemand die jaren heeft geïnvesteerd in het leren van de Franse woordenschat.

Vloeiend in deze taal worden is geen gemakkelijke taak en er worden verschillende aspecten zorgvuldig overwogen.

Om die reden bieden we deze volledige lijst met punten om over na te denken voordat we proberen de deze taal te leren.

In Antwerpen Frans lessen volgen? Het kan zeker dankzij Superprof. Ontdek er alles over.

Enroute, les troupes!

De beste leraren Frans beschikbaar
Georgette
4,9
4,9 (9 reviews)
Georgette
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hamza
5
5 (4 reviews)
Hamza
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marwan
5
5 (13 reviews)
Marwan
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aline
Aline
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dobrin
5
5 (3 reviews)
Dobrin
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sophie
5
5 (5 reviews)
Sophie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Pierre
Pierre
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elisa
5
5 (3 reviews)
Elisa
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Georgette
4,9
4,9 (9 reviews)
Georgette
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hamza
5
5 (4 reviews)
Hamza
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marwan
5
5 (13 reviews)
Marwan
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aline
Aline
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dobrin
5
5 (3 reviews)
Dobrin
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sophie
5
5 (5 reviews)
Sophie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Pierre
Pierre
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elisa
5
5 (3 reviews)
Elisa
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Hoeveel Kost Franse Les?

Wat kosten Franse lessen?
Welk prijskaartje hangt er aan een cursus Frans? ǀ Pixabay - Bru-nO

Misschien is een van de eerste dingen waar je als toekomstige leerling over moet nadenken de kosten van Franse les.

Inderdaad, dat is een legitieme zorg!

Om je een referentiekader te geven: het studeren van talen is een levenslange bezigheid.

Als je er zo over nadenkt, kun je je portemonnee redelijk horen kreunen tegen de kosten van een leven lang leren!

Natuurlijk hoeft de zaak niet zo nijpend te zijn.

Als je een absolute beginner bent in het leren van Frans, is het logisch dat je budget moet besteden aan lessen.

Je zou kunnen zeggen: waarom zou iemand, gezien de rijkdom aan gratis lessen online, betalen voor een leraar Frans?

Hoe kan iemand weten of die aangeboden stof correct is? En hoe kun je je prestaties en vooruitgang meten, zonder feedback of input van iemand die ervaring heeft met het onderwijzen van de taal?

We zeggen zeker niet dat alles online waardeloos is. In tegendeel! Flashcards en chatpartners met als moedertaal Frans zijn enorm waardevol.

We stellen echter dat, om snel en effectief deze taal te studeren, met evenveel aandacht voor alle vier aspecten van het leren van talen - lezen, schrijven, spreken en luisteren, de beste manier om te leren is om deel te nemen aan formele lessen.

Vooral aan het begin van je taalleeravontuur!

Waar vind je zulke lessen, buiten de middelbare school? En hoeveel kost elke Franse les?

Bijlessen Frans Gent? Meer moet je niet ingegeven als zoekresultaat om ons terug te vinden. Vind hier direct terug het overzicht leraren dat voor je klaar staan om je lessen Frans te geven.

Leer de Franse Uitspraak met een op Frankrijk Georiënteerd Bedrijf

Als je in Amsterdam woont – of in een van de 34 andere plaatsen waar zo’n kantoor actief is, biedt L'Alliance Française taalcursussen voor beginners tot en met gevorderd niveau.

Als je bijvoorbeeld via L'Alliance Utrecht kiest, kost een cursus Frans van 25 lessen van anderhalf uur voor beginners op locatie € 280,-. Als je een bijlesdocent bij je thuis nodig hebt, vragen ze, afhankelijk van jouw wensen, € 60,-, € 65,- of € 110,- per negentig minuten.

Als je een bijlesdocent bij je thuis nodig hebt, vragen ze, afhankelijk van jouw wensen, € 60,-, € 65,- of € 110,- per negentig minuten.

Er zou een kleine prijsstijging zijn als jij en je partner samen een cursus nemen.

Let op: deze prijzen zijn slechts een richtlijn; je dient je te wenden tot je plaatselijke vestiging van de Alliance om de prijzen in jouw regio te weten te komen.

Mocht je geen Alliance vestiging in de buurt hebben om een Franse cursus te volgen dan zou je naar een taalschool kunnen gaan!

Interesse om cursussen Frans in Brussel te volgen? Het kan gemakkelijk in een paar klikken dankzij Superprof. Ontdek er alles over.

Frans Leren Via een Privéorganisatie

Het beheersen van la langue française is mogelijk bij elk taalonderwijs dat Franse leraren in dienst heeft; Voici la France is daar een goed voorbeeld van.

Voici la France is een Frans taalinstituut in Den Haag dat voornamelijk cursussen en trainingen verzorgt vanuit het principe ‘Frans leren alsof u in Frankrijk bent’.

Ze geven cursussen en trainingen voor volwassenen en jongeren op privé basis of in groepsverband. Ze kunnen overal in Nederland gegeven worden, in een van hun leslocaties in Den Haag, in-company en/of online.

Ze organiseren ook zomercursussen ter voorbereiding op je vakantie, zakenreis of verhuizing naar een Franstalig land. De cursusprijs bedraagt (vanaf) € 35,- per (vanaf) anderhalf uur.

Ze geven ook cursussen en opfriscursussen online met betrekking tot DELF en DALF.

Ze organiseren ook reizen naar Frankrijk. Jezelf onderdompelen in de taal en cultuur van Frankrijk, omringd door mensen wiens moedertaal het Frans is, is misschien wel de beste manier om te leren hoe je deze taal kunt spreken!

Als geen van deze opties in je agenda (of budget) past, kun je met hen praten over het werken met een bijlesdocent.

Sommige taalleerlingen voelen zich zelfverzekerder en leren sneller, met een-op-een aandacht van een toegewijde bijlesdocent.

De website bevat ook verwijzingen naar interessante Franse bronnen, zoals over film, kranten en televisiezenders.

Misschien wel het beste aspect van deze en andere Franse leerwebsites, zoals Frankrijk Puur, is dat hun pagina's gratis bronnen bevatten voor het studeren van een taal!

Er zijn links naar pagina's gewijd aan Franse woorden en zinnen die je bijvoorbeeld kunt gebruiken tijdens het reizen.

Je vindt er ook handige tabellen voor werkwoordvervoegingen en tijden, en welk voornaamwoord je in een dialoog kunt gebruiken.

Afgezien van de gratis lessen, weet iedereen dat de beste manier om een ​​nieuwe taal te studeren is met een leraar die toegewijd is aan jouw succes.

Je zult geen leraar vinden die meer toegewijd is dan die in deze volgende groep...

In Beveren Frans lessen volgen? Het kan zeker dankzij Superprof. Ontdek er alles over.

Je kunt op verschillende manieren Frans leren
Je kunt Frans leren bij de 'Alliance Française' in Nederland of een docent zoeken op Superprof ǀ Flickr.com - bernadettekristine

Gemiddelde Kosten van Franse Lessen met Superprof

Overal in Nederland kun je Frans studeren met een docent van Superprof!

Van het leren van uitdrukkingen tot het vervoegen van werkwoorden, en het maakt niet uit of je een gemiddelde of een absolute beginner bent, je zult een bijlesdocent kunnen vinden die bij je leerbehoeften past tussen de honderden bijlesdocenten Frans die bij Superprof staan ​​vermeld.

Je kunt deze aspecten van de taal en meer leren door ofwel een Franse moedertaalspreker in te schakelen die in ons land woont, ofwel iemand die de taal zodanig heeft gestudeerd dat ze als tweetalig kan worden aangemerkt.

Het gemiddelde tarief voor een uur les met een Superprof Franse bijlesdocent is € 15,- en de meeste docenten geven hun eerste uur les gratis, zodat jij kunt peilen hoe goed hun leermethoden passen bij jouw leerstijl!

Talenscholen, studieboeken, docenten, onderdompeling in de Franse taal: hoe vind je de leraar die je door de complexiteit van het leren van Frans zal leiden?

In Leuven Frans les volgen? Het kan zeker dankzij Superprof. Ontdek er alles over.

Zo Vind je de Juiste Leraar Frans

Heb je ooit een leraar gehad die je leerbehoeften verwaarloosde? Wie was alleen attent op zijn/haar favoriete leerlingen en gaf je het gevoel dat je niet in staat was om te leren?

Een lerares Frans vinden die is afgestemd op jouw leerstijl en flexibel is in haar lesmethoden; wie reageert op de subtiele aanwijzingen dat je aan het zinken bent, in plaats van mee te zwemmen met de les, is geen sinecure.

Het is van het grootste belang om een ​​Franse docent te zoeken van wie de stijl van lesgeven precies overeenkomt met jouw criteria.

Vooral omdat je de tijd en kennis van deze bijlesdocent uit je eigen zak betaalt!

De eerste stap om de lijst met beschikbare leraren door te nemen, is bepalen waar je je bevindt in je leerproces.

Heb je iemand nodig met ervaring in het lesgeven van Frans voor beginners?

Of heb je al eerder lessen in deze taal gevolgd en heb je alleen hulp nodig bij het aanscherpen van je dialoog - het ontcijferen van een nieuwerwetse zinswending die je tijdens een podcast hebt gehoord en leren hoe je deze kunt gebruiken?

Bereid je je voor om Franse A-niveaus of DELF te doen?

Zal je leraar jou of andere volwassenen begeleiden, of wil je dat je kinderen Frans leren spreken?

Het maakt niet uit voor wie je de lessen Frans wilt, je moet op zoek naar een leraar die aan de volgende criteria voldoet:

 • Geduldig;
 • Zelfverzekerd;
 • Meelevend;
 • Begripvol;
 • Ondersteunend
 • Een passie heeft voor leren en voor het leven;
 • Het vermogen heeft om dingen vanuit verschillende perspectieven te zien en onderwerpen op verschillende manieren uit te leggen;
 • In staat om de methodologie aan te passen aan de behoeften van de leerlingen.

Laten we hopen dat je geen leraren tegenkomt zoals degene die, toen haar leerlingen grinnikten om een ​​paar grappig klinkende Franse woorden, tekeerging, schoolboeken rondslingerde en haar ontevredenheid uitschreeuwde!

Het zou vanzelfsprekend moeten zijn dat, naast de lijst met persoonlijkheidskenmerken die elke bijlesdocent in zich zou moeten hebben, een andere essentiële eigenschap, een stevige greep op het onderwerp is.

Stel je voor dat je je leraar een vraag stelt over grammaticaal geslacht: waarom sommige objecten mannelijke lidwoorden zijn toegewezen en andere vrouwelijk.

Wat zijn de regels om te bepalen hoe objecten hun geslacht krijgen?

Op deze terechte vragen krijg je meteen een onaangenaam antwoord: daar komen we later op terug! Of: je zult het gaandeweg wel begrijpen.

Als je, net als zoveel andere leerlingen Frans, de logica in het grammaticale geslacht niet kunt vinden, kun je altijd wel een pagina met uitleg vinden op internet.

In Mechelen Frans lessen volgen? Het kan zeker dankzij Superprof. Ontdek er alles over.

Iemand met een niveau hoger in het Frans kan jou ook helpen
Zoek online een Franse gesprekspartner ǀ Pixabay - geralt

Hoe Bepaal je of een Leraar bij je Past?

Iedereen kan door een hele reeks advertenties bladeren, biografieën van Franse leraren en kwalificatielijsten lezen. Wat er echt toe doet, is persoonlijk met die leraar praten.

Het contact met toekomstige leraren is een zeer verstandige stap voordat je iemand inschakelt voor je cursussen Frans, of je nu online gaat leren of ze bij je thuis verwelkomt.

De kwalificatiekwestie van leraren die een klaslokaal leiden, is onbespreekbaar, aangezien de school of het leercentrum elke leraar zal hebben doorgelicht voordat ze de eerste les geven.

Natuurlijk zou je de voor de hand liggende vragen stellen over ervaring en kwalificaties. Maar dan is het ook een goed idee om te vragen:

 • Geeft u de voorkeur aan lesgeven aan jongere of oudere leerlingen? Hoe zit het met volwassenen?
 • Welke methodiek gebruikt u in uw lesgeven?
 • Wat zijn volgens u de belangrijkste aspecten van het studerenvan talen?
  • Sommige leraren leggen de nadruk op lezen en schrijven, terwijl anderen zich richten op begrijpend luisteren of uitspraak.
 • Biedt u lesmateriaal aan? Welke studieboeken raad u aan, of werkt u uit?
 • Heeft u ooit gewerkt met iemand met een verstandelijke beperking?

Die laatste vraag is bedoeld om het geduldniveau van je toekomstige nieuwe leraar te achterhalen, in plaats van een eventuele handicap aan te kondigen die jij of jouw kind zou kunnen hebben.

Over het algemeen is het stellen van vragen een manier om te begrijpen hoe ontvankelijk jouw toekomstige leraar zou zijn voor jouw vragen tijdens de lessen.

Wist je dat elke Superprof bijlesdocent Frans voor het grootste deel zijn eerste uur les gratis aanbiedt, gewoon om te zien of jullie goed samenwerken voordat er geld wordt uitgegeven?

Oefenen Tussen Je Franse lessen door

Werken met een bijlesdocent, van de ene naar de andere les Frans, is een uitstekende manier om meerdere input te krijgen voor het leren van de taal.

Als je kind Frans volgt op de middelbare school, wil je misschien een bijlesdocent om hem of haar voor te bereiden op VMBO niveau Frans!

Je formeel inzetten voor het studeren van talen door lessen te volgen, is een goed begin om la langue française te leren.

De meeste academici zullen je echter vertellen: voor elk uur dat je in de klas doorbrengt, moet je twee uur extra besteden aan zelfstandig studeren en oefenen.

Betekent dat dat je aan een bureau in een stille kamer moet zitten, zonder afleiding van het Franse werkboek voor je?

Absolument pas, mon cher!

We vinden de overtuiging dat serieus Frans oefenen alleen via traditionele middelen kan, nogal beperkend.

Hoe zit het met het luisteren naar podcasts, het kijken naar Franse tv-programma's en films; dansen op Franse muziek of Franstalige moedertaalsprekers vinden om mee te chatten?

Hoe kun jij, die misschien ver van een grootstedelijk centrum woont, zulke kansen vinden?

Online Franse Lesstof Vinden

Verbeter je Frans door in je vrije tijd te oefenen
Probeer in contact te komen met Franse moedertaalsprekers om je spreekvaardigheid te oefenen ǀ Flickr.com - Daniel Stojanovic

Zolang je een redelijk snelle internetverbinding hebt, kun je gebruik maken van vele online mogelijkheden om op zijn minst gesproken Frans te horen.

YouTube heeft verschillende kanalen, met of zonder Nederlandse ondertiteling, waar je moedertaalsprekers kunt zien en horen vertellen over het beheersen van moeilijke taalconcepten in deze taal.

Je kunt zelfs op elk moment van de dag of nacht live nieuwsuitzendingen streamen!

Als internationaal nieuws inderdaad jouw voorkeur heeft, of als je de voorkeur geeft aan sport of lichtere maaltijden, dan is Streema de perfecte uitlaatklep voor Franse online uitzendingen.

Naast nieuws en sport kun je zoeken naar podcasts; sommige zijn speciaal ontworpen voor leerlingen zoals jijzelf, en andere zijn gericht op gevorderde leerlingen van de taal.

We raden je aan voorzichtig te zijn bij het selecteren van dergelijke bronnen: niet vanwege de twijfelachtige waarheidsgetrouwheid, maar vanwege waar ze vandaan komen.

Je zult zich herinneren dat Frans de officiële taal is van meer dan één land.

Het Frans dat in Canada wordt gesproken, verschilt een beetje van het Frans dat bijvoorbeeld in België wordt gesproken, dat op zijn beurt een klein beetje verschilt van het Frans dat in Frankrijk wordt gesproken.

Er is genoeg variatie in deze regionale talen dat, als je Canadees Frans leert, je misschien niet helemaal begrepen wordt in Zwitserland - waar Frans ook een officiële taal is.

Het zou dus goed kunnen zijn om naar het zogenaamde grootstedelijke Frans te luisteren, gesproken in Parijs, Bordeaux en overal elders in Frankrijk, en wereldwijd aanpasbaar.

Als je van plan bent om een ​​officieel taalexamen af ​​te leggen, moet je je concentreren op 'Continentaal Frans'!

Dat zorgt voor Franse luistervaardigheid; hoe zit het met Frans spreken?

Een goede site voor online chatten met moedertaalsprekers is WeSpeke. In tegenstelling tot andere sites voor het studeren van talen, is dit een sociaal netwerkplatform waarmee je verbinding kunt maken met een Franstalige voor een een-op-een gesprek.

Deze site stelt je niet alleen in staat je conversatie Frans te oefenen, maar heeft ook verschillende hulpmiddelen voor het studeren van talen, zoals een notitieboekje waarin je alle tips voor het verbeteren van je Frans kunt verzamelen die je nieuwe vrienden je zeker zullen geven!

Terwijl we toch bezig zijn, laten we u kennismaken met Conversation Exchange, een fantastische site voor taaluitwisseling.

Daar zou je de mogelijkheid hebben om niet autochtonen te helpen Nederlands te leren, terwijl ze je helpen Frans te leren spreken.

Je moet een scherpe spreekvaardigheid hebben als je het DELF wilt doen!

Zo Bereid Je Je Voor Op Een DELF Examen

Laat je Franse niveau testen
Haal een bewijs van je Franse taalvaardigheid ǀ Pixabay - tookapic

Of je nu om professionele redenen leert - je wilt werken en wonen in Frankrijk, of een klassieke online theatercursus volgen aan de Sorbonne Universiteit, je moet eerst aantonen dat je Frans spreekt en begrijpt.

De enige manier om dit bewijs van je taalvaardigheid te verkrijgen, is door je te onderwerpen aan officiële tests en je bekwaamheid om Frans te gebruiken te laten meten en categoriseren door het Ministerie van Nationaal Onderwijs in Frankrijk.

Deze specifieke tests weerspiegelen andere examenstructuren in de Europese taal.

Op het laagste niveau, A1, demonstreert de Franstalige basisvaardigheid van Frans lezen, schrijven, spreken en luisteren.

Op het hoogste niveau, C2, is de tweetalige Franstalige spreker in staat om elk gesprek aan te gaan en elk document te ontcijferen.

Als extra overweging voor professionals bevat DELF een examen speciaal voor hen: alle teksten en termen bevatten een meer zakelijk Frans vocabulaire.

Welk examen je ook aflegt, op elk niveau en zelfs DELF Pro, je wordt getest op alle vier de taalaspecten: lezen, schrijven, spreken en begrijpend luisteren.

Geen van deze examens stellen vragen over grammatica, woordenschat of werkwoorden.

Deze aspecten van het leren van talen worden beoordeeld binnen je taalgebruik, niet als afzonderlijke componenten.

Als je je voorbereidt op DELF, hoef niet tot vervelens toe te herhalen je suis, tu es ...; niemand zal je vragen om een ​​werkwoord te vervoegen tijdens dit examen!

In plaats daarvan zoeken de examinatoren naar vloeiendheid in de taal, welk niveau je ook kiest!

DELF is een slagen/zakken format

Als je inspanningen ten minste aan het minimumcriterium voldoen, word je geschikt geacht om Frans te spreken op het niveau dat je test.

Hoewel de opbouw van de DELF-examens progressief is, hoef je niet elk examen achter elkaar af te leggen. Je kunt direct de test selecteren die overeenkomt met jouw niveau van studeren.

De vraag blijft: hoe beoordeel je je niveau voordat je je niveau Frans officieel laat beoordelen?

Hier komt de Alliance Française om de hoek kijken. De startpagina van hun website heeft een link naar een quiz, waarin je je vermogen om Frans te spreken inschat, en vervolgens vragen krijgt die je beoordeling bevestigen.

Je kunt ook de sterke en zwakke punten van je Frans analyseren door plaatsingsquizzen rechtstreeks vanaf de DELF-pagina te doen.

Of je nu een toekomstige toerist bent naar een Franstalig land of hoopt je in te schrijven aan een universiteit in Frankrijk voor je bachelor- of masterdiploma; en zeker, als je van plan bent om in Frankrijk of een ander Franstalig land te gaan werken en wonen, is de taal leren spreken de noodzakelijke eerste stap.

Nu weet je waar je cursussen en lessen kunt volgen en je uitspraak kunt oefenen; hoe je spannende uitzendingen vindt om je luistervaardigheid te trainen op het ritme van de Franse taal, en waar je op moet letten bij het kiezen van een leraar Frans.

Nu je weet waar je moet studeren, is het helemaal aan jou hoe snel je leert!

 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Joep