Arabisch is een prachtige taal die wordt gesproken door meer dan 300 miljoen mensen over de hele wereld.

Het is ook de officiële taal van meer dan 20 landen.

Samen met Frans, Spaans en Chinees wordt Arabisch nu op grote schaal onderwezen in het Amerikaanse onderwijssysteem.

Maar voordat internationale handel haar belang deed toenemen, had het Arabisch al een ongelooflijk stempel gedrukt op de culturele geschiedenis van de wereld.

Geloof je ons niet? Vraag je je af waarom je Arabisch zou moeten leren?

Misschien zonder het te beseffen, gebruik je Arabische woorden als je Nederlands spreekt, gebruik je het Arabische numerieke systeem als je wiskunde doet, en als je een sterrenbeeld in de lucht aan je vriend laat zien, is dat ook te danken aan een Arabische erfenis in de wetenschap en astronomie.

Deze taal van zaken, communicatie en culturele promotie is van onschatbare waarde als je aan je professionele carrière begint.

De meeste studenten kiezen ervoor om de meer traditionele vreemde talen zoals Spaans, Frans, Duits of Italiaans te leren, dus waarom zou je je niet onderscheiden van de massa door een van de meest gevraagde talen van vandaag te kiezen?

Zelfs als dat niet je doel is, waarom zou je dan geen Arabische les volgen vanwege de rijke culturele geschiedenis?

Aan het einde van deze blog heb je alle informatie die je nodig hebt om Arabisch te leren. Bovenal ken je alle culturele voordelen die je in de Arabische cultuur kunt ontdekken.

Het Arabisch zal niet meer zo mysterieus zijn. We bespreken de basis van het Arabische alfabet, de klinkers, bezittelijke voornaamwoorden en uitspraak.

De beste leraren Arabisch beschikbaar
Mohamed
5
5 (6 reviews)
Mohamed
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sanaa
Sanaa
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Houda
Houda
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Housam
Housam
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (1 reviews)
Mohammad
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Omer
Omer
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mahmoud
Mahmoud
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Inas
Inas
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohamed
5
5 (6 reviews)
Mohamed
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sanaa
Sanaa
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Houda
Houda
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Housam
Housam
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (1 reviews)
Mohammad
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Omer
Omer
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mahmoud
Mahmoud
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Inas
Inas
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waarom Arabisch Leren: Het is de Bron van Grote Filosofische, Literaire en Wetenschappelijke Bewegingen

De Arabische taal staat al eeuwenlang centraal op een aantal gebieden.

We zien nog steeds de culturele impact van de Arabische taal, de cultuur en de rijkdom van de beschaving.

In de literatuur, filosofie en wetenschappen wordt de Arabische invloed in vele vormen gevonden.

Wil je een klein bewijs? Hier is een klein voorproefje ...

De Arabische Taal en Geneeskunde

Ziekten werden ooit beschouwd als een goddelijke straf, het resultaat van boze geesten, en de behandelingen waren archaïsch en niet effectief.

Door Arabische ideeën begon de geneeskunde te veranderen en een nieuwe richting in te slaan. De Arabische geneeskunde promootte het principe dat lichamelijke gezondheid een betere relatie met God mogelijk maakte.

En dus helpt het behandelen en redden van anderen om de gezondheid van de ziel te ontwikkelen.

Arabische lessen Antwerpen of in Gent volgen kan gemakkelijk met Superprof. Waar wacht je nog op om je eerste bijles te boeken?

Dit boek over medicijnen wordt nog steeds gebruikt
Dit boek uit de 11e eeuw wordt nog steeds als handleiding gebruikt ǀ Visualhunt - rosefirerising

Er zijn door de Arabische wereld belangrijke bijdragen geleverd aan de Westerse geneeskunde:

 • De oprichting van de eerste ziekenhuizen (met herstelafdelingen), heiligdommen en rusthuizen. Het eerste ziekenhuis in het Westen, in Parijs, werd opgericht door Louis IX nadat hij hoorde over Arabische ziekenhuizen van de kruisvaarders;
 • The Canon of Medicine van Avicenna wordt nog steeds gebruikt als referentiehandleiding, vooral bij de behandeling van infectieziekten;
 • Ibn al-Haytham, ook wel bekend als Alhazen (11e eeuw): de uitvinder van moderne optica zoals wij die kennen. Hij was ook de uitvinder van de door fotografen gekoesterde donkere kamer en schreef veel over licht en lichtbreking;
 • Abu al-Qasim al-Zahrawi: een van de grote Arabische chirurgen die een revolutie teweeg heeft gebracht in de praktijk van musculoskeletale operaties;
 • Ibn al-Nafis (13e eeuw): een Arabische denker die de longcirculatie ontdekte.

De Arabische Taal en Wiskunde

De culturele erfenis van de Arabische taal strekt zich ook uit tot het gebied van de wiskunde.

Een van de grootste invloeden van Arabieren op onze cultuur en beschaving is het overnemen van Arabische cijfers en natuurlijk de uitvinding van het getal nul. Dankzij deze vooruitgang werd het 10-cijferige getallensysteem geboren, een eenvoudiger en flexibeler systeem dan het Romeinse cijfersysteem.

Het wiskundige idee dat zoveel studenten bang maakt, en dat alomtegenwoordig is in ons informatietijdperk en vooral op sociale netwerksites, het algoritme, is uitgevonden door een Arabisch wetenschappelijk genie genaamd Al-Khawarizmi.

Hij wordt nog steeds beschouwd als de 'Vader van de Algebra'.

Maar het is ook op het gebied van de sterrenkunde dat de Arabische wiskundige knowhow de grootste impact heeft gehad.

In de Arabische cultuur vind je veel informatie over sterrenkunde
De Arabische cultuur heeft ook de astrologie beïnvloed ǀ Visualhunt - MarenYumi

Terwijl christenen in het Westen er nog steeds zeker van waren dat de aarde zich in het centrum van het universum bevond, bestudeerden de Arabieren grote Griekse teksten om hun werk voort te zetten en werken te creëren waarnaar nog steeds wordt verwezen.

De Arabische culturele bijdragen zijn op dit gebied zo groot dat bepaalde sterren en maankraters ter ere van de Arabische astronoom naar hen zijn vernoemd, zoals Al-Battani en Al-Tûsi.

Astronomische instrumenten zijn zowel door Arabieren uitgevonden als geperfectioneerd, zoals het astrolabium, de astronomische klok, het kompas en de zonnewijzer.

De Arabische Taal, Literatuur en Filosofie

Enkele van de grootste denkers in de Arabische wereld beïnvloedden het Christelijke denken in de Middeleeuwen en brachten nieuwe concepten met betrekking tot bijvoorbeeld de mensheid en het milieu, ideeën die ze hadden onderzocht nadat ze waren geïnspireerd door de oude Grieken.

Sommige van deze grote schrijvers, die allemaal in het Arabisch schreven, waren:

 • Abū Naṣr Muḥammad ibn Muḥammad Fārābī: grondlegger van de Islamitische filosofie met veel geschriften over sterfelijkheid, eeuwigheid en het intellect;
 • Avicenna, ook wel bekend als Ibn Sīnā: ontwikkelaar van de theorieën van de metafysica die latere denkers – zoals Thomas van Aquino en Heidegger - eeuwen later beïnvloedden;
 • Ibn Hazm: schrijver die de code van hoffelijke liefde heeft uitgevonden met een boek genaamd The Ring of the Dove;
 • Ibn Rusd van Cordoba, ook wel Averroes genoemd: denker wiens geschriften het middeleeuwse Europese denken beïnvloedde en hielpen een beter begrip te vormen over de werken van Aristoteles. Door sommigen nog steeds beschouwd als een van de grondleggers van het wereldse denken in het Westen.
Een van de grootste denkers in de Arabische wereld
Averroes wordt door sommigen nog steeds gezien als een van de grondleggers van het wereldse denken ǀ Visualhunt - Vakas

Arabisch voor Beginners: Een Inleiding tot de Geografie van de Arabische Taal

De Arabische taal wordt gekenmerkt door twee verschillende soorten talen waarmee je samen door de geografie van de Arabische wereld kunt reizen.

Tussen de Arabisch-Perzische Golf en de Atlantische Oceaan, via Marokko, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar, Jordanië, Iran en andere plaatsen, helpt de Arabische taal ons om prachtige landen te verkennen, inclusief de bakermat van de beschaving.

Historisch gezien stelt het Arabisch ons ook in staat de huidige conflicten beter te begrijpen door terug te kijken naar de manier waarop deze grote rijken werden gevormd en verspreid, en op een gegeven moment heersend over het hele Middellandse Zeegebied en het Midden-Oosten, met beroemde grote steden als Cordoba, Damascus en Bagdad.

Om deze culturele verschillen te begrijpen, moet men zich concentreren op dialectisch Arabisch en het Oude Arabisch dat literair Arabisch werd, of Modern Standaard Arabisch, dat in de Heilige Koran te vinden is.

Het Oude Arabisch is nu in wezen een dode taal. Na snel de belangrijkste dialecten van Saoedi-Arabië en andere Semitische talen te hebben opgenomen om Modern Standaard Arabisch te worden, kan de literaire Arabische taal gemakkelijk worden geleerd.

Bij dialectisch Arabisch zijn het eigenlijk veel verschillende dialecten die dezelfde Arabische woordenschat gebruiken, maar die zich van elkaar onderscheiden door hun uitspraak en grammatica.

Het resultaat is dat het Jemenitische Arabisch als de puurste wordt beschouwd; wat er in Mekka wordt gesproken is nogal verwarrend vanwege het grote aantal pelgrims dat door de Heilige Stad trekt; de Bedoeïenen spreken een verscheidenheid aan subdialecten die hun oorsprong vinden in nomadische stammen in de woestijn; Syrisch en Maroniet zijn Arabische dialecten die in Libanon worden gebruikt; en Egyptisch Arabisch, samen met Maghreb en Moors Arabisch, worden gebruikt in de zuidelijke mediterrane landen.

Er zijn natuurlijk veel verbanden tussen de Arabische taal en de Islam, maar veel Islamitische bevolkingsgroepen hebben het Arabisch nooit overgenomen, terwijl er veel Arabische bevolkingsgroepen zijn die nooit Islamitisch zijn geworden.

Tegenwoordig zijn er 1,25 miljard moslims over de hele wereld, maar slechts 240 miljoen zijn Arabisch en 120 miljoen spreken literair Arabisch als tweede taal. Meer dan 90% van de moslims kan de Koran niet in de originele versie lezen.

Arabisch leren schrijven betekent kennismaken met een grote, diverse en fascinerende groep mensen.

De beste leraren Arabisch beschikbaar
Mohamed
5
5 (6 reviews)
Mohamed
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sanaa
Sanaa
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Houda
Houda
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Housam
Housam
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (1 reviews)
Mohammad
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Omer
Omer
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mahmoud
Mahmoud
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Inas
Inas
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohamed
5
5 (6 reviews)
Mohamed
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sanaa
Sanaa
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Houda
Houda
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Housam
Housam
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (1 reviews)
Mohammad
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Omer
Omer
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mahmoud
Mahmoud
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Inas
Inas
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

De Voordelen van het Leren van Arabisch: Een Ongelooflijk Academisch Pluspunt

Als we tegenwoordig academische voordelen bespreken, denken we over het algemeen aan natuurwetenschappen en wiskunde.

Maar als het op vreemde talen aankomt, mag je niet vergeten dat het leren van een taal als het Arabisch in de toekomst enorm nuttig kan zijn om indruk te maken op recruiters.

In dit tijdperk van globalisering, waarin veel studenten zich richten op Spaans, Duits of Frans, wenden sommigen zich tot Aziatische talen, maar slechts enkelen wenden zich tot het Arabisch. Zelfs als je alleen een cursus 'Arabisch voor beginners' hebt gevolgd, heb je een voorsprong op de overgrote meerderheid van de mensen die dat niet doen.

Dit is een ernstige fout, omdat er eigenlijk veel vraag is naar mensen die deze taal spreken, en er zijn veel verschillende manieren om Arabisch in Vlaanderen te leren!

Kalligrafie oefenen
Neem elke kans waar om Arabisch te leren ǀ Visualhunt - Widad_UCT

Het is een aanzienlijk voordeel dat je een betere baan kan garanderen, omdat Arabisch steeds vaker nodig is in een aantal commerciële sectoren, met name in de wereld van toerisme, handelsmarkten, internationale detailhandel en financiën, dus wacht niet om te beginnen!

Door Arabisch te spreken, kun je praten met mensen uit verschillende Arabische landen in de zogenaamde Arabische wereld, zoals Egypte, Tunesië, Jordanië, Libanon, Qatar, Marokko, enzovoort.

De belangrijke rol van olieproducerende landen moedigt Arabische taallessen aan; het is een strategische beslissing om aan het begin van je universiteitscarrière (of zelfs de middelbare school indien mogelijk!) te maken, omdat het je zal helpen om echte waarde toe te voegen aan je vaardigheden terwijl je concurreert op de arbeidsmarkt, en je onderscheidt je van je klasgenoten die niet kunnen praten met buitenlandse klanten of fabrikanten.

Als je een moeder, vader of grootouder hebt die je al heeft geleerd Arabisch te lezen of het Arabische alfabet te schrijven, en als je geen probleem hebt met Arabische fonetiek, markeer dan deze kennis uit de eerste hand - het zal je helpen jezelf te onderscheiden van andere kandidaten.

Nieuwe Vormen van Technologie om je te Helpen je Arabische Taalvaardigheden te Verbeteren

Dankzij internet, met gratis online cursussen, lessen voor afstandsonderwijs en zelfs dagelijkse radio-uitzendingen, kun je tegenwoordig het Arabische nieuws volgen, podcasts downloaden, Arabisch leren door oefendialogen, toevoegen aan het leren van je Arabische woordenschat en je Arabische uitspraak verbeteren door te luisteren naar moedertaalsprekers die onderling praten.

Dit zal helpen bij je algehele begrip van Modern Standaard Arabisch en het Arabische alfabet, beide essentieel voor een goede basis binnen de Arabische taal.

Arabische satelliet-tv-stations zoals Al Jazeera, evenals online cursussen, geven je een echt begrip van de cultuur, waardoor je de taal in een concrete context kunt integreren.

Leer Arabisch met behulp van Al Jazeera
Volg eens een interview in het Arabisch op Al Jazeera ǀ Visualhunt - GovernmentZA

Je zult nooit meer kunnen zeggen dat Arabisch leren moeilijk is!

De Arabische taal draagt ​​al lange tijd bij aan de Westerse cultuur en onze eigen beschaving. Of het nu in de kunst, literatuur, in de wetenschappen is, de culturele bijdragen van de Arabische taal zijn onmiskenbaar.

Het leren van deze Semitische taal is ook een geweldige kans om nieuwe culturen te leren kennen, nieuwe tradities en sociale interacties te begrijpen, vooral in deze economisch en geopolitiek belangrijke Arabische landen.

Het is ook een ongelooflijk voordeel als je werkt om jezelf te onderscheiden in je academische carrière, omdat mensen het belang van de Arabische taal nog steeds onderschatten in de wereld van internationale zaken, bedrijven en commerciële handel.

Afgezien daarvan, als je de Arabische wereld kent, kun je culturele misverstanden vermijden, iets wat veel te vaak gebeurt bij bepaalde mondiale en diplomatieke kwesties.

Het Midden-Oosten, vaak ongunstig vergeleken met het Westen, heeft een zeer rijke cultuur, vooral op het gebied van religieus denken en kunst.

Leren over de Rijkdom van de Arabische Cultuur in je Arabische Lessen

De eerste menselijke samenlevingen waren Arabisch. Ze vestigden de eerste permanente beschaving, een cultuur gebaseerd op het verbouwen van granen en het fokken van vee, en bouwden de eerste steden die een verscheidenheid aan competenties en beroepen bevorderden om elkaar te ondersteunen.

Arabische Beschaving en haar Erfgoed

De Moslim religie heeft de hele Arabische wereld en de Arabische cultuur doordrongen.

Het leren van de Arabische taal bied je een frisse kijk op de hoofdsteden van het Midden-Oosten.

Op het pad van de eerste samenlevingen werden rijke culturen en complexe beschavingen gebouwd: het oude Egypte, Assyrië, Babylon en Fenicië om er maar een paar te noemen.

Arabische Kalligrafie

Kalligrafie is etymologisch 'mooi schrijven', de kunst van het maken van handgeschreven karakters. Het woord komt van Griekse wortels: kallos, wat 'mooi' betekent, en grapheîn, wat 'schrijven' betekent.

Kalligrafie stijlen variëren enorm, maar vallen in twee grotere categorieën: Kufic, met een schuine typografie (de oudere vorm), en cursief, met een lossere typografie.

Leer over de Arabische cultuur door te leren kalligraferen
Leer om Arabische kalligrafie te schrijven ǀ Visualhunt - Ricardo Maria Mantero

In de cursieve vormen zijn er zes canonieke stijlen:

 • Naskh
 • Muhaqqaq
 • Thuluth
 • Ru'qah
 • Rayhânî
 • Tawqî

Ontdek hoe jouw naam er in het Arabisch uitziet met deze link.

Dus ben je nu overtuigd van de bijdragen die Arabisch heeft geleverd aan je dagelijkse leven? Zoals je hebt gezien, zijn de voordelen van het leren van Arabisch eindeloos.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Joep