Ben je op zoek naar een nieuwe hobby die je zou kunnen uitvoeren en wil je dat dit een sportieve hobby is? Dan is het skaten misschien wel iets voor jou. Het is een intensieve sport die je alleen of met vrienden kan doen.

Skaten was een populaire sport in de jaren 70 en de jaren 80. Er waren verschillende skateparken of indoor skate arena's. Maar door de jaren heen kregen de skaters een steeds slechtere reputatie doordat er verschillende jongeren waren die rondhingen in de stad.

Tegenwoordig heb je in elke stad wel een skatepark waar je naartoe kan gaan!

Tegenwoordig is het skaten een stuk populairder en zijn er meer en meer organisaties die plaatsen en lessen voorzien zodat jongeren en volwassenen op een leuke manier samen kunnen skaten. De sport is namelijk voor veel mensen een uitlaatklep waarmee ze de stress van het alledaagse leven kunnen verwerken.

Ben jij geïnteresseerd in het volgen van skatelessen of wil je eens kijken hoe het eraan toe gaat in een skateles? Dan kan je best even verder lezen.

Kom er in deze blog achter waar je skate lessen in Antwerpen kan volgen.

Skater doet truc in skatepark
Tegenwoordig kan je in de meeste skate parken lessen volgen. Bron: Unsplash, Credit: Brett Sayles
De beste leraren Skateboarden beschikbaar
Cato
Cato
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Stieven
Stieven
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mauritz
5
5 (1 reviews)
Mauritz
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jelle
Jelle
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cécil
5
5 (1 reviews)
Cécil
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lennart
Lennart
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Deen
Deen
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Christiaan
Christiaan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cato
Cato
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Stieven
Stieven
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mauritz
5
5 (1 reviews)
Mauritz
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jelle
Jelle
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cécil
5
5 (1 reviews)
Cécil
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lennart
Lennart
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Deen
Deen
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Christiaan
Christiaan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar kan je leren skaten in Aalst

Ben je op zoek naar skate lessen en woon je in de buurt van Aalst? Dan kan je bij een van de volgende organisaties terecht om deze lessen te volgen.

Wildstyle Skateshop

Wil je graag leren skaten in de buurt van Aalst? Dan kan je terecht bij de lessen die georganiseerd worden door de wildstyle skateshop. Bij deze organisatie kan iedereen die graag wilt leren skaten terecht voor het volgen van lessen. De skate lessen worden voor drie verschillende niveaus georganiseerd:

  • Niveau 0: Dit niveau is geschikt voor de echte beginner. In deze lessen maken de leden kennis met het skateboard voor de eerste keer en zullen ze de basis technieken van de sport leren!
  • Niveau 1: Dit niveau is voor de mensen die de basis al meer onder de knie hebben. De leden die deze lessen willen volgen moeten kunnen rijden, stoppen en draaien zonder problemen. Tricks zoals de "ollie" is nog onbekend terrein voor hen.
  • Niveau 2: Het laatste niveau is voor de mensen die graag hun vaardigheden willen verbeteren. Indien je deel wilt nemen aan deze lessen moet je op een natuurlijke manier kunnen rijden, stoppen en moet je de "ollie" al onder de knie hebben. Je gaat hier namelijk verder met het leren van verschillende nieuwe tricks. Deze lessen zijn dus absoluut niet voor beginners.

Wanneer je in Niveau 0 zit, krijg je 1 uur per week les. Deze lessen worden op een intensieve manier gegeven. Je leert hier namelijk de volledige basis van de sport op een zeer intensieve manier. De ander twee niveaus die je kan volgen worden in lessen van 1,5 uur per keer gegeven. Je kan de training sessies volgen wanneer je dit graag zou willen, je moet namelijk een tienbeurtenkaart aankopen. Deze kaart kost in totaal €140. Voordat je deze aankoopt, kan je ook eens langsgaan bij de organisatie voor een gratis proefles!

Ontdek in deze blog waar je skate lessen in Gent kan volgen. Waar wacht je nog op?

Om de lessen te kunnen volgen heb je een aantal dingen nodig, zo moet je je eigen skateboard en helm meenemen. De helm wordt door deze organisatie verplicht. Ander beschermingsmateriaal is niet nodig maar wel aangeraden. Ook bij slecht weer kun je er leren skaten, de organisatie heeft namelijk een overdekt skatepark waar je terecht kan wanneer het regent!

Skater doet inline skates aan
Wanneer je privé skate lessen volgt kun je zelf afspreken waar je deze lessen wilt volgen. Bron: Unsplash, Credit: Andrea Piacquadio

Project Wheels

Iedereen die graag wil leren skaten in de buurt van Aalst, kan terecht bij de organisatie "Project Wheels" voor wekelijkse lessen. Project Wheels voorziet verschillende soorten skatelessen. Zo hebben ze normale skateboard lessen voor zowel beginners als voor advanced skaters, maar je hebt hier ook de mogelijkheid om te leren roller skaten.

Er worden bij deze organisatie verschillende lessen georganiseerd, zo kunnen beginners die graag willen leren roller skaten terecht in de "Roller only class, roller initiate". Deze lessen zijn geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar tot volwassenen die graag een nieuwe hobby willen volgen. Wanneer je de basis al een beetje onder de knie hebt kun je terecht in de roller flow class.

Lees in deze blog waar je privé skate lessen in Brugge kan volgen.

Voor kinderen tussen 7 en 15 jaar oud zijn er ook lessen die men kan volgen. Zo heb je de "Skate na School" lessen waarbij je leert skaten na je school uren. De lessen zijn geschikt voor advanced skaters en voor beginners. Zo kan iedereen terecht in deze lessen. Indien je je kind wilt laten deelnemen aan deze workshops, zul je €5 per sessie moeten betalen. Indien je kind lid is van de vereniging, kan je een tien-beurtenkaart kopen voor €35. Dit geeft je in totaal 15 euro korting per 10 lessen.

De mensen die normale skatelessen willen volgen kunnen terecht in de normale training class. Hier kunnen skateboarders van alle niveaus vanaf 7 jaar oud terecht om hun vaardigheden te verbeteren.

Om een groepsles te volgen zul je in totaal €15 euro moeten betalen. Je hebt echter ook de mogelijkheid om een vijfbeurten of een tienbeurten kaart te kopen. Voor de vijf-beurtenkaart moet je €50 betalen en voor de tien-beurtenkaart betaal je €100. Om deze aan te kunnen kopen moet je wel lid zijn van de club. Een lidmaatschap voor deze club kost €50 voor het standaard lidmaatschap en €60 voor het extra lidmaatschap.

Kunnen je kinderen niet genoeg krijgen van het skaten? Geen enkel probleem! De organisatie voorziet ook verschillende vakantie kampen waarin ze lessen kunnen volgen voor verschillende skate soorten. Het skate kamp duurt 3 dagen in totaal en kinderen zullen er leren rollerskaten, inlineskaten of Skateboarden.

Zoals je ziet zijn er verschillende mogelijkheden in de buurt van Aalst om te leren skaten. Zo worden er verschillende groepslessen voor jong en oud georganiseerd. De groepslessen zijn voor de meeste mensen wel handig aangezien ze graag andere mensen leren kennen terwijl ze een nieuwe vaardigheden opdoen. Echter zijn er ook veel mensen die graag deze nieuwe technieken op een meer efficiënt manier willen leren. Voor deze mensen bestaan er nog altijd privélessen.

Lees in deze blog waar je skate les in Mechelen kan volgen. Twijfel niet langer.

Privé skate coaches
Wanneer je skate lessen volgt zul je binnen de kortste keren trucjes doen in je lokale skatepark. Bron: Unsplash, Credit: Budgeron Bach

Privé skate lessen in Aalst

Ben je ervan overtuigd dat je liever privé skate lessen volgt, maar weet je niet waar je hier overal voor terecht kan? Geen enkel probleem, we zijn met het team van superprof op zoek gegaan naar de organisaties waar je privé skate lessen bij kunt volgen.

Project Wheels

Naast de groepslessen voor jong en oud voorziet deze organisatie ook de mogelijkheid om privélessen te volgen. Deze privélessen zijn voor 1 persoon en kosten in totaal €35. Tijdens deze privélessen kan je zelf kiezen welke skate soort je graag wilt leren. Zo hebben ze lessen voor roller skates, skateboards en inlineskates. De keuze is dus volledig aan jou. De les duurt anderhalf uur, zodat je voldoende tijd hebt om de nieuwe vaardigheden op te doen.

Privélessen Skaten in Aalst met Superprof

Ben je er zeker van dat je liever een-op-een lessen wilt volgen en heb je een skate park bij jou in de buurt? Dan kan je ook terecht op het online platform van Superprof om je volgende skate coach te vinden. Je geeft de regio waar je lessen wilt volgen in en je laat weten op welk niveau je skate vaardigheden op dat moment zitten. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een lijst te zien met alle coaches die bij jou in de buurt beschikbaar zijn om je skateles te geven. Het enige wat je nog moet doen is deze coaches contacteren om een eerste les in te plannen.

Deze eerste les wordt door de meeste coaches van Superprof gratis aangeboden. Dit komt doordat ze eerst te weten moeten komen op welk niveau jouw vaardigheden liggen. Tijdens deze les komt de privé coach er ook achter wat je van de lessen verwacht en wat je precieze doelen van de lessen zijn. Zelf kan je tijdens deze les ook zeggen welke technieken je zeker wilt leren.

De privé coaches die hun diensten aanbieden via Superprof hebben stuk voor stuk ervaring in het geven van lessen. Ze hebben passie voor het vak en willen jou op een enthousiaste manier de kneepjes van het vak bijbrengen. Privélessen zijn er voor alle niveaus, zo kunnen beginners hier terecht voor het leren van de basis op een efficiënte manier en gevorderde skaters kunnen privélessen volgen om bepaalde nieuwe technieken aan te leren!

In Leuven heb je verschillende andere organisaties waarbij je terecht zou kunnen om skatelessen te volgen. Ben je benieuwd? Lees dan deze blog en kom erachter waar je skatelessen in Leuven kan volgen.

Skate lessen in skatepark
In skate parken zul je samen met andere skaters nieuwe skate trucjes leren. Bron: Unsplash, Credit: Sergio Souza

Een van de grootste voordelen van het volgen privé skate lessen is dat je deze lessen volledig zelf kan inplannen. Zo kan je bijvoorbeeld op een vrije dag in plaats van 1 uur skate lessen volgen,  3 uur skate lessen volgen. Dit is vooral handig voor mensen met een afwisselend schema zodat zij ook een nieuwe hobby kunnen opnemen. Een ander voordeel dat je aan privélessen hebt is dat je tijdens deze lessen 100% van de aandacht van je leerkracht zult krijgen.

Zoals je ziet zijn er verschillende redenen om privé skatelessen te volgen, wacht dus niet veel langer en plan vandaag nog je eerste skateles in!

Lees in deze blog waar je skatelessen in Vlaanderen kan volgen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!