Woon jij in de buurt van Antwerpen en ben je op zoek naar een nieuwe hobby. Wil je deze hobby graag combineren met een nieuwe sport? Dan is skaten misschien wel iets voor jou!

Kom er in deze blog achter waar je cursussen skaten in Gent kan volgen.

Skaten is een zeer intensieve sport die vroeger zeer populair was. Helaas hadden skaters en mensen die aan skaten deden een slechte reputatie omdat ze altijd in steden de rust verstoorde. Echter is dit een verhaal van vroeger en is leren skaten terug zeer populair.

Skaten is voor veel mensen een goede manier om hun stress en frustraties uit te werken. Zo kunnen ze all hun energie omzetten in sport!

In Antwerpen zijn er verschillende moderne skateparken waar iedereen terecht kan om te skaten. Om hier naar toe te gaan, moet je wel ook kunnen skaten. Heb je dit nog nooit gedaan, of wil je graag je vaardigheden opfrissen? Geen enkel probleem. We hebben het namelijk over de verschillende organisaties waarbij je terecht kan om te leren skaten. Lees dus snel verder!

Vrouw op skateboard
Wanneer je leert skaten kan je dit ook gewoon in jouw eigen buurt op straat uitoefenen. Bron: Unsplash, Credit: Vidal Balielo
De beste leraren Skateboarden beschikbaar
Cato
Cato
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Stieven
Stieven
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mauritz
5
5 (1 reviews)
Mauritz
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jelle
Jelle
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cécil
5
5 (1 reviews)
Cécil
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lennart
Lennart
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Deen
Deen
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Christiaan
Christiaan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cato
Cato
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Stieven
Stieven
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mauritz
5
5 (1 reviews)
Mauritz
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jelle
Jelle
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cécil
5
5 (1 reviews)
Cécil
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lennart
Lennart
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Deen
Deen
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Christiaan
Christiaan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in Antwerpen kan je skate-lessen volgen?

Ben je op zoek naar skatelessen en woon je in de buurt van Antwerpen? Dan lees je best verder. We gaan het namelijk hebben over de verschillende opties die je in de buurt van Antwerpen hebt om te leren skaten.

Kom er in deze blog achter waar je skate cursussen in Aalst kan volgen.

Skateboard Academy Antwerpen

De mensen die graag in de buurt van Antwerpen willen leren skaten kunnen terecht bij de skateboard Academy in Antwerpen. De organisatie voorziet verschillende diensten die te maken hebben met het leren skaten.

Zo kunnen de mensen die graag willen leren skaten hier terecht voor het volgen van lessenreeksen. Iedere lessenreeks bestaat uit 9 lessen die in 9 opeenvolgende weken gegeven worden. De lessen zijn bedoelt voor mensen die graag kennis willen maken met de werking van de club. Eigen materiaal heb je voor deze trainingen niet nodig, maar je kan dit wel meebrengen als je hierover beschikt. Om deel te nemen aan deze cursus zul je in totaal €140 moeten betalen. De lessen zijn geschikt voor beginners als voor gevorderde skaters vanaf 6 jaar.

Als je de lessen leuk vond en je graag meer trainingen wilt volgen, dan kan je altijd een aanvraag indienen om de algemene trainingen te volgen. Tijdens deze trainingssessies worden leden ingedeeld in verschillende niveaus. Voor ieder niveau moet je een bepaalde vaardigheid tijdens het skaten onder de knie hebben.

Deze Skateschool voorzien ook nog een aantal andere opties wanneer het aankomt op het leren skaten. Zo heb je bijvoorbeeld de pr PROgression kampen. In dit Skate kamp zullen ervaren skateboarders werken op intensieve skills onder leiding van professionele coaches. Indien je aan deze lessen wilt deelnemen moet je vlot kunnen rondrijden, stoppen, poppen en droppen. Indien je dit nog niet kan dan is dit kamp niets voor jou. De kostprijs van dit kamp is €165 en is enkel toegankelijk voor kinderen die ouder zijn dan 10 jaar.

Lees in deze blog waar je skatelessen in Brugge kan volgen.

Beginners die graag een extra duwtje in de rug willen krijgen kunnen zich inschrijven voor de SBA Camps. Dit zijn skate kampen waar zowel beginners als gevorderde skaters terecht kunnen om aan hun technieken te werken. De lessen worden hier door gecertificeerde coaches gegeven. De kostprijs van dit skate kamp is €85 per persoon.

De mensen die een carrière als skate instructeur willen volgen kunnen ook bij deze organisatie terecht. Zo heb je verschillende lessenreeksen waar je je voor kan inschrijven om een skate instructeur te worden. Zoals je kan zien is er bij deze organisatie voor iedereen een plek om te leren skaten!

Inline skater zit op bank
Er zijn veel verschillende manieren van Skaten. Kies voor de manier die het beste bij je past of probeer ze allemaal uit! Bron: Unsplash, Credit: Andrea Piacquadio

Het Skate Depot

Bij het Skate Depot kan iedereen die graag zou willen leren skaten terecht. Zo zijn er wekelijkse lessen die je zou kunnen volgen. De lessen van het Skate Depot worden georganiseerd voor zowel jong als oud. Ook worden de lessen gegeven door gediplomeerde lesgevers. In iedere les worden alle leden ingedeeld per niveau van hun skateboard vaardigheden. Er zijn 3 verschillende groepen waar je in terecht kan komen:

  • Beginner: mensen die nog nooit aan skaten gedaan hebben en die hier mee willen beginnen.
  • Intermediate: Mensen die de basis al onder de knie hebben en zelf hun vaardigheden willen uitbreiden.
  • Gevorderd: De mensen die al een zeer uitgebreide basis hebben en hun technieken graag willen verbeteren en perfectioneren.

Om deel te nemen aan de lessen heb je zelf niets nodig, je kan een skateboard en bescherming lenen bij de skate school. Wil je de lessen eens uitproberen? Dan betaal je €20 per 2 uur les. Indien je zeker bent om lessen te volgen kan je je ook voor het volledige jaar inschrijven, dit kost €400.

Ontdek in deze blog waar je skate les in Mechelen kan volgen. Niet sta nog in je weg!

Voor de mensen die niet genoeg kunnen krijgen van het skaten of die graag aan hun vaardigheden willen blijven werken kunnen terecht bij de skate kampen die deze organisatie voorziet. Zo hebben ze een skate kamp in de krokus vakantie en twee in de paas vakantie. De lessen gaan van maandag tot vrijdag door van 10 tot 16 uur. Voor de mensen die lid zijn van de club kost zo een skate kamp €150 per week dat ze lessen willen volgen. Het is echter ook toegankelijk voor niet leden, deze mensen moeten echter €175 per week betalen.

Wil je graag een specifieke techniek leren? Dan kan je bij deze organisatie ook terecht voor het volgen van privélessen. Je kan de privélessen in kleine groepen volgen zodat het goedkoper voor iedereen wordt. Zo betaal je voor privélessen voor 1 persoon €35/uur en €30/uur indien je voor een sessie van 2 uur gaan. Het meeste voordeel heb je wanneer je met 3 deelnemers aan de lessen meedoet. Zo betaal je voor 1 uur les €20 per persoon en voor 2 uur les betaal je €15 per persoon. Dit is dus perfect voor mensen die met hun vrienden willen leren skaten.

Modern Skaters

In Antwerpen heb je ook de mogelijkheid om een andere versie van skaten te leren. Zo kan iedereen terecht bij de skate groep: Koninklijke Modern Skate Club. Hier kan iedereen die graag wilt leren inline skaten terecht. Zo hebben ze lessen voor volwassenen en kinderen die graag willen leren skaten.

Volwassenen betalen €70 voor 10 skate lessen bij deze organisatie. Kinderen tot €14 betalen €60 per 10 lessen. Indien je niet goed weet of het inline skaten wel iets voor je is, kan je gebruik maken van de gratis proefles die ze aanbieden.

Kom er in deze blog achter waar je privélessen skaten in Leuven kan volgen.

Inline skater op straat
Wanneer je leert inline skaten kan je ook trucs leren doen in een skatepark! Bron: Unsplash, Credit: Craig Adderley

Zoals je ziet zijn er verschillende manieren in Antwerpen om te leren skaten. Deze opties zijn echter meestal in groep. Dit is handig voor mensen die graag nieuwe mensen willen leren kennen terwijl ze een nieuwe vaardigheid opdoen. Maar er zijn ook mensen die graag een-op-een lessen willen volgen of die op een meer efficiënte manier willen leren skaten. Voor deze mensen hebben we ook een oplossing gevonden: Privélessen.

Privélessen skaten in Antwerpen met Superprof

Wil je liever een-op-een skate lessen volgen in de buurt van Antwerpen, maar heb je geen idee waar je dit zou kunnen doen? Dan kan je vast en zeker terecht op het online platform van Superprof. Je geeft op dit platform de regio waar je lessen wilt volgen in en je laat weten op welk niveau je skate vaardigheden op dat moment zitten. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een lijst te zien met alle verschillende leerkrachten die in jouw buurt beschikbaar zijn om je skatelessen te komen geven. Het enige wat je nog moet doen is een van deze privé coaches een berichtje sturen om een eerste les in te plannen.

Deze eerste les zal in de meeste gevallen gratis doorgaan. Dit komt doordat deze les vooral gebruikt wordt als kennismakingsles. Tijdens deze les komt de leerkracht erachter op welke manier hij of zij je het beste kan helpen en waar je precies moeite mee hebt. De locatie waar de les doorgaat spreek je op voorhand met de leerkracht af, dit kan bij een skate park in de buurt zijn.

De coaches die hun diensten aanbieden via Superprof hebben stuk voor stuk ervaring in het geven van skate lessen. De leerkrachten zullen je op een enthousiaste manier alle kneepjes van het skaten proberen bij te brengen. Je kan er dus zeker van zijn dat je binnen de kortste keren kan skaten.

Inline skater doet trick
Wanneer je de basis van het skaten onder de knie hebt kan je ook beginnen met het leren van tricks. Bron: Unsplash, Credit: Trayanna Heaton.

Het grootste voordeel aan het volgen van privélessen is dat je deze lessen zelf kan inplannen. Vaak kan je ook de locatie waar de lessen doorgaan inplannen. Dit is vooral handig voor mensen die een vaak wisselend werkschema hebben of voor mensen die niet al te ver kunnen reizen. Een ander voordeel dat je hebt aan privélessen is dat je alle aandacht van je coach zult krijgen. Je hoeft de aandacht dus niet te delen met andere leden. Op deze manier zul je je skate vaardigheden sneller en efficiënter verbeteren!

Zoals je ziet zijn er verschillende voordelen aan het leren skaten. Wacht niet langer en plan vandaag nog een eerste les in bij een coach van Superprof!

Lees in deze blog waar je overal terecht kan voor het volgen van skatelessen in Vlaanderen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!