Ben je op zoek naar een intensieve sport die er ook nog eens cool uitziet? Wil je deze sport van bijna overal kunnen doen? Dan is dit de perfecte blog voor jou! Lees snel verder.

Lees in deze blog waar je skatelessen in Antwerpen kan volgen.

Skaten was vroeger al zeer populair, maar doordat er niet veel skate parken waren gingen deze jongeren vaak rondhangen in verschillende delen van de stad. Hierdoor kregen de skaters een slechte reputatie, maar deze slechte reputatie is verleden tijd.

Skaten is voor veel mensen een uitlaatklep waarmee ze de stres van de dag kunnen vergeten.

Tegenwoordig zijn er een hele hoop nieuwe skateparken waar skaters van jong en oud samenkomen om elkaar te helpen bij hetgeen waar ze van houden: Skaten! De skateparken vragen een kleine entree som om het park te onderhouden en alle skaters hebben een plaats voor zichzelf.

Ben jij geinteresseerd in het leren skaten, maar weet je niet waar je hiervoor terecht kan? Dan kom je er in het volgende deel van de blog achter!

Skater start op ramp
Wanneer je skate lessen volgt, zul je ook verschillende trucs leren! Bron: Unsplash, Credit: Cottonbro
De beste leraren Skateboarden beschikbaar
Cato
Cato
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Stieven
Stieven
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mauritz
5
5 (1 reviews)
Mauritz
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jelle
Jelle
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cécil
5
5 (1 reviews)
Cécil
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lennart
Lennart
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Deen
Deen
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Christiaan
Christiaan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cato
Cato
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Stieven
Stieven
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mauritz
5
5 (1 reviews)
Mauritz
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jelle
Jelle
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cécil
5
5 (1 reviews)
Cécil
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lennart
Lennart
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Deen
Deen
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Christiaan
Christiaan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar kan je leren Skaten in Gent

Ben je op zoek naar skate lessen en woon je in de buurt van Gent? Heb je geen idee waar je hier overal voor terecht kan? Geen enkel probleem. In deze blog kom je erachter waar je deze lessen zou kunnen volgen.

Kom er in deze blog achter waar je skate cursussen in Aalst kan volgen.

Skateboard Academy Gent

Iedereen die graag wilt leren skaten in de buurt van Gent kan terecht bij de skateboard academy. Deze organisatie voorziet namelijk lessen voor kinderen vanaf 6 jaar. Je kan deelnemen in club verband, maar als je je niet meteen hiervoor wilt inschrijven kan je terecht in een lessenreeks om kennis te maken van de werking van de club. De lessenreeks wordt zowel georganiseerd voor beginners als voor gevorderde skaters. Indien je een beginner bent hoef je je bij deze organisatie ook niet druk te maken over materiaal. Je kan namelijk tijdens de lessen gebruik maken van het materiaal van de organisatie!

Indien je er zeker van bent dat je de trainingen wilt volgen, kan je je inschrijven voor deze lessen in Club verband. Per jaar heb je de mogelijkheid om 9 maanden aan skate trainingen te volgen. Tijdens de cluburen is het skatepark enkel open voor leden van deze club. Indien je buiten de uren als lid naar het skatepark gaat, krijg je een korting op een entree ticket voor die sessie! Zo moeten niet leden €5 per sessie betalen en leden van de Skateboard Academy kunnen naar binnen voor €3 per sessie!

Kan je niet genoeg krijgen van het Skaten? Dan kan je bij deze organisatie ook nog een aantal aanvullende lessen volgen in de vorm van skate kampen. Beginners die zo snel mogelijk hun skate vaardigheden willen verbeteren kunnen terecht in de skateboard academy camps. Dit skate kamp is zowel voor jongeren die pas beginnen met skaten of voor gevorderden die hun basis willen perfectioneren. Wanneer je deelneemt aan dit skate kamp, zul je in een groep worden ingedeeld waarin mensen van hetzelfde niveau terecht komen. Om deel te nemen aan dit skate kamp heb je geen materiaal nodig, je kan dit namelijk lenen van de organisatie zelf. Om deel te nemen aan deze lessen zul je in totaal €85 moeten betalen!

Voor de gevorderde die echt verder willen en nieuwe technieken willen leren zijn er ook mogelijkheden bij deze organisatie.  Zo heb je voor de jongeren die de basis al goed onder de knie hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan een cursus voor gevorderden. De PROgression reeks is een skate kamp die ontwikkeld is voor jongeren die hun skate vaardigheden graag willen verbeteren. De lessen worden gegeven door gecertificeerde professionals met veel ervaring in het vak! Om deel te kunnen nemen aan deze cursus moet je dus wel al een basis van het skateboarden onder de knie hebben. De cursus kost in totaal €165 om te volgen en er wordt gevraagd om je eigen materiaal mee te brengen naar de lessen!

Skater valt van skateboard
Wanneer je skatelessen volgt, raden wij je aan om ook bescherming te dragen. Als je dit niet doet, kan je je enorm bezeren. Bron: Unsplash, Credit: Josh Hild

Rollerman

Inline skaten is een manier van skaten waarbij je schoenen draagt die elk 4 wielen in een rechte lijn als basis hebben. De naam in-line komt dan ook van het feit dat de wielen in een lijn staan en niet naast elkaar staan.

Lees in deze blog waar je skatelessen in Brugge kan volgen.

In Gent heb je de mogelijkheid om deze vorm van skaten te leren bij de organisatie Rollerman. Deze organisatie voorzien lessen voor zowel kinderen als voor volwassenen. Iedereen kan er dus wel terecht! De lessen voor kinderen leren op een spelende manier de technieken aan om te kunnen skaten op inline skates. Zo krijgen ze de basis van het inline skaten onder de knie. De lessen worden gegeven door ervaren en gediplomeerde inline skaters. Zo zorgt de organisatie ervoor dat de lessen op een zo veilig mogelijke manier kunnen doorgaan. Voor kinderen die hun eigen materiaal hebben, kost het volgen van een lessenreeks slechts €45, indien je ze nog materiaal moeten huren moet je hier nog €10 bijtellen. Ook kinderen die geen lid zijn van de club kunnen deelnemen aan deze lessen, maar ze moeten dan boven deze prijzen nog een extra €4 bijbetalen.

Ben je volwassen en wil je ook graag leren skaten? Dan ben je bij deze organisatie aan het juiste adres. Zo hebben ze bijvoorbeeld ook lessen voor volwassenen die graag zouden willen inline skaten. De lessen voor volwassenen bestaan voor de beginners die nog maar enkele keren op inline skates gestaan hebben tot gevorderde inline skaters die graag een aantal nieuwe technieken willen leren. Leden die hun eigen materiaal hebben, kunnen de lessenreeksen volgen voor slechts €55, indien je het materiaal nog moet huren, kost de cursus €65 euro!

De organisatie voorziet ook verschillende activiteiten buiten de lessen om. Zo wordt er in Gent een maandelijkse roller parada georganiseerd waar je met een groep enthousiaste inline skaters door de stad zult trekken.

Roller skates op gras
Twijfel niet langer om lessen skaten te volgen. Veel plezier momenten staan op je te wachten. Bron; Unsplash

Elienoffthewall

In Gent heb je ook de mogelijkheid om te leren rollerskaten. Dit is een variant van het skaten waarbij je schoenen aanhebt met die elk 4 wielen hebben. Deze vorm van skaten kunnen we vergelijken met het inline skaten, het enige verschil is dat de wielen van de rollerskates per paar langs elkaar staan terwijl de inline skates 4 wielen achter elkaar hebben.

Lees in deze blog waar je skate les in Mechelen kan volgen.

Indien je eens wilt proberen om te leren roller skaten kan je terecht bij ElienOffTheWall. Wanneer je lessen wilt volgen heb je 3 verschillende mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is de optie voor kinderen vanaf 6 jaar lessen te laten volgen. De andere twee opties zijn voor volwassenen die graag deze vorm van skaten willen leren.

Ben je een beginner en wil je graag de basis van het skaten onder de knie krijgen? Dan kan je je best inschrijven voor de basis lessen. Zo zu je tijdens deze lessen leren hoe je moet stoppen, hoe je sneller kan gaan en je leert hoe je verschillende basistrucjes moet uitvoeren. Het duurt ongeveer 10 lessen voordat je de basis ongeveer onder de knie hebt!

De tweede optie die volwassenen hebben is de optie om te leren skaten en dansen. Om deel te kunnen nemen aan deze moet je de basis al goed onder de knie hebben en je moet stabiel kunnen staan op je rollerskates.

Wil je het eens uitproberen en deelnemen aan een van de groepslessen voor volwassenen? Dan moet je €15 betalen. Indien je je kind wilt laten deelnemen aan een groepsles moet je €12,5 betalen. Je hebt ook de mogelijkheid om een tienbeurtenkaart aan te schaffen. Wanneer je dit doet, betaal je €150 en kan je meedoen aan tien lessen. Ook voor kinderen zijn er tienbeurtenkaarten, hiervoor betaal je dan €125. Wanneer je een beurtenkaart aankoopt, krijg je ook altijd 1 les gratis!

Privélessen skaten volgen in Gent met Superprof

Ben je op zoek naar een-op-een lessen of heb je extra skate lessen nodig? Dan kan je vast en zeker terecht op het online platform van Superprof! Hier geef je de regio waar je wilt leren skaten in en laat je weten op welk niveau je graag zou willen leren skaten. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een lijst te zien van alle leerkrachten die er in jouw buurt beschikbaar zijn om je skatelessen te geven. Het enige wat je nog moet doen is een van deze coaches een berichtje sturen om een eerste les in te plannen.

Deze eerste les wordt in de meeste gevallen gratis gegeven. Dit is namelijk meestal een kennismakingsles waarin de coach erachter komt op welk niveau je huidige skate vaardigheden zitten. Tijdens deze les heb je ook de mogelijkheid om zelf vragen te stellen of om te melden dat je bepaalde technieken zeker wilt leren.

Kom er in deze blog achter waar je privélessen skaten in Leuven kan volgen.

Wanneer de eerste les voorbij is, zal de privé coach een volledig gepersonaliseerd lesplan opstellen. Met dit lesplan zul jij op een zeer snelle en efficiënte manier kunnen leren skaten! De leerkrachten die hun diensten via Superprof aanbieden hebben namelijk stuk voor stuk ervaring in het vak en zullen jou op een enthousiaste manier alle kneepjes van het vak proberen bij te brengen.

Skater skate met muziek
Wanneer je privé skatelessen volgt, kun je dit ook op locatie doen. Bron: Unsplash, Credit: Rodnae Productions

Een van de voordelen die je zou hebben aan het volgen van privé skatelessen is dat je deze lessen volledig kan inplannen. Dit is vooral handig voor mensen die een druk werkschema hebben, maar die toch een nieuwe hobby willen opnemen. Een ander voordeel dat je kan ervaren bij het volgen van privélessen is dat deze lessen volledig op jouw tempo gaan. Als je een bepaalde skate techniek dus iets trager onder de knie krijgt, zal je leerkracht er altijd voor je zijn!

Zoals je ziet zijn er verschillende voordelen aan het volgen van Skate lessen. Wacht dus niet langer en plan vandaag nog je eerste lessen in.

Kom er in deze blog achter waar je leert skaten in Vlaanderen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!