Heb je interesse om te leren skaten of wil je een oude hobby terug opnemen? Ben je toevallig op zoek naar een nieuwe intensieve sport die je op je eentje kan uitvoeren? Dan zijn skate lessen misschien wel iets voor jou!

Kom er in deze blog achter waar je skatelessen in Antwerpen kan volgen.

Skaten is een sport die door de jaren heen nogal een slechte reputatie gekregen heeft. De hangjongeren die bankjes en muurtjes volledig vernielden omdat ze gewoonweg geen andere plaats hadden om te skaten hielpen hier niet bij. Echter is dit verleden tijd. De sport is namelijk een stuk populairder geworden in de laatste jaren.

Iedere stad heeft tegenwoordig wel een skatepark waar je terecht kan om te skaten!

De jeugd van tegenwoordig heeft namelijk een grote interesse in de sport en doet er alles aan om de sport uit te oefenen. De meeste gemeentes hebben daarom ervoor gezorgd dat je overal in de buurt wel een skatepark kan vinden.

Er zijn ook verschillende organisaties die indoor skate parken geopend hebben zodat de mensen die willen skaten dit het hele jaar door kunnen doen!

Wil jij lessen volgen om ook te kunnen skaten of wil je gewoon eens een kijkje nemen wat de sport inhoudt? Dan raden we je aan om even verder te lezen!

Skaters in skatepark
Tegenwoordig vindt iedereen wel een skate park in zijn of haar buurt vinden. Bron: Unsplash, Credit: Budgeron Bach
De beste leraren Skateboarden beschikbaar
Cato
Cato
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Stieven
Stieven
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mauritz
5
5 (1 reviews)
Mauritz
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jelle
Jelle
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cécil
5
5 (1 reviews)
Cécil
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lennart
Lennart
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Deen
Deen
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Christiaan
Christiaan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cato
Cato
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Stieven
Stieven
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mauritz
5
5 (1 reviews)
Mauritz
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jelle
Jelle
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cécil
5
5 (1 reviews)
Cécil
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lennart
Lennart
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Deen
Deen
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Christiaan
Christiaan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar kan je skatelessen volgen in Brugge

Ben je op zoek naar skate lessen en woon je in de buurt van Brugge? Dan zal je deze blog kunnen gebruiken als gids bij het zoeken naar een cursus die perfect bij je past! We gaan het in deze blog namelijk hebben over de verschillende organisaties die er in de buurt van Brugge Skate lessen voorzien!

Ontdek in deze blog waar je skatelessen in Gent kan volgen.

BeastWood Brugge - Push Skate Academy

Jongeren die graag willen leren skaten kunnen bij de Push Skate academy terecht om dit te doen. Deze organisatie staat ervoor bekend om kinderen zichzelf en hun skate vaardigheden te laten leren kennen en ontwikkelen. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende coaches die je elk hun eigen stijl kunnen aanleren. Dit is handig voor kinderen die graag hun eigen unieke stijl willen ontwikkelen!

De leerkrachten die bij deze organisatie lessen geven hebben stuk voor stuk een opleiding bij de Vlaamse trainer school gevolgd. Naast het goed kunnen skaten hebben deze coaches dus ook de mogelijkheid om hun vaardigheden op een didactische manier aan de kinderen aan te leren.

Kinderen kunnen bij deze organisatie in Brugge of in Oostende terecht voor het volgen van een wekelijkse skateles. Tijdens deze lessen zullen de kinderen in verschillende groepen opgedeeld worden op basis van hun niveau.

De organisatie heeft ook een samenwerking met verschillende scholen waar jongeren vanaf het eerste middelbaar terecht kunnen om te leren skaten naast het studeren op school. Zo krijgen de jongeren een volwaardige middelbare school opleiding en zullen ze extra lessen skateboarden krijgen! Dit is perfect voor de jongeren die graag plezier en school met elkaar willen combineren.

Kom er in deze blog achter waar je skate les in Aalst kunt volgen!

Brugse Skeeler club

Iedereen die wilt leren roller skaten of inline skaten kan in de buurt van Brugge kunnen terecht bij de Brugse skeeler club voor gratis initiatie lessen om te leren skaten. Deze lessen zijn toegankelijk voor zowel kinderen als voor volwassenen.

Je kan bij deze organisatie ook terecht voor het volgen van wekelijkse lessen. Tijdens deze wekelijkse lessen wordt de groep opgesplitst in 2 verschillende grotere groepen: De beginners en de gevorderden. Zoals je kan zien is leeftijd hier geen enkel probleem. Het enige moment wanneer de kinderen effectief naar een andere locatie moeten is in het winter seizoen. Zo zullen de jongsten vanaf de week van 8 november samen met de beginners binnen in een sportzaal leren skaten. Dit is dus de perfecte organisatie om te leren skaten voor jong en oud!

Skaters in Skatepark
De wekelijkse skatelessen worden vaak georganiseerd in samenwerken met het skatepark waar deze lessen gehouden worden. Bron: Unsplash, Credit: Lucas Pereira

De organisatie verwacht dat als je deel wilt nemen aan de lessen dat je je ook aan een aantal regels houdt. Zo moet je altijd een helm dragen van het moment dat je je skates aanhebt. De organisatie raad ook ten zeerste aan dat je hand en knie bescherming draagt om jezelf te beschermen.

Lees in deze blog waar je skate les in Mechelen kan volgen. Twijfel niet langer om je eerste les te boeken.

Zoals je kan zien zijn er verschillende organisaties waarbij je in Brugge terecht kan om te leren skaten. Deze organisaties hebben echter enkel groepslessen in hun assortiment zitten. Dit is handig voor heel wat mensen aangezien je tijdens deze lessen nieuwe mensen leert kennen. Op deze manier maak je je hobby ook nog een sociaal evenement. Voor veel mensen is dit echter niet zo handig aangezien ze niet naar iedere wekelijkse les kunnen komen. Voor de mensen die dit niet kunnen of die gewoon liever solo lessen volgen, hebben we ook een oplossing gevonden: privélessen.

Waarom privé skatelessen volgen?

Wil je eventueel wel wat privélessen skaten volgen, maar weet je niet zo goed waar deze lessen handig voor zijn? Geen enkel probleem, we hebben het in dit deel van onze blog namelijk over de verschillende voordelen die je eventueel aan privélessen zou hebben.

Je plant de lessen zelf in

Wanneer je privélessen volgt, ben je de enige leerling in de lessen. Deze lessen worden dus ingeplant wanneer jij de mogelijkheid hebt om deze lessen te volgen. De enige persoon waar jij nog rekening mee moet houden is de coach zelf.  Het inplannen van de lessen is ook handig voor mensen die slechts een of 2 dagen per week vrij hebben. Zo kunnen deze mensen namelijk verschillende uren achter elkaar inplannen in plaats van een wekelijkse les van 1 uur te volgen.

De lessen worden volledig gepersonaliseerd

Wanneer je groepslessen zou volgen, worden de trainingen altijd aan de hand van een soort lesplan gegeven. Zo zal iedere training een bepaalde nieuwe vaardigheid aangeleerd worden. Voor veel mensen is dit heel handig, maar er zijn ook mensen die meer moeite hebben met bepaalde technieken of die juist slechts enkele technieken willen leren en die dus hun tijd zouden verdoen in een groepsles.

Persoon doet skates aan
Er zijn verschillende vormen van skaten: zo heb je roller skaten, inline skaten en skateboarden. Je kan voor al deze vormen lessen volgen. Bron: Unsplash, Credit: Rodnae productions

Bij privé lessen zal je privé coach de lessen op jouw huidige niveau aanpassen en zullen de lessen ook op jouw tempo gegeven worden. Indien je ergens moeite mee hebt, zal je coach zo goed mogelijk proberen te helpen om deze techniek onder de knie te krijgen. Je kan ook aan je privé coach enkele specifieke technieken die je zeker wilt kunnen uitvoeren vragen. Wanneer de coach dit weet kan hij of zij namelijk een gepersonaliseerd trainings schema opstellen zodat jij op de meest efficiënte manier de skatelessen kan volgen.

Je krijgt 100% van de aandacht

Wanneer je in een groep skatelessen volgt, zal iedere deelnemer ( Vaak 10 tot 15 personen) evenveel aandacht van de coach krijgen. Dit is voor veel mensen genoeg, maar het kan zijn dat je zelf wat meer aandacht nodig hebt, of dat je sneller zou kunnen leren indien je meer aandacht zou krijgen.

Het voordeel aan privélessen volgen is dat je coach alle aandacht aan jou kan geven. Op deze manier krijg je effectief een uur skateles wanneer je hiervoor betaald. Je zult merken dat je zo ook de sport sneller onder de knie kan krijgen!

Zoals je ziet zijn er enkele voordelen die je kan ervaren wanneer je privé lessen Skaten volgt. Ben je zelf nu geïnteresseerd in het volgen van een aantal lessen en wil je graag in de buurt van Brugge deze privélessen volgen? Dan kom je er in het volgende deel van de blog achter waar je dit kan doen.

Kom er in deze blog achter waar je privélessen skaten in Leuven kan volgen.

Privé skate lessen volgen via Superprof

Hebben de voordelen van de privé trainingen je kunnen overtuigen om zelf een aantal privé lessen te volgen, maar weet je niet waar je dit zou kunnen doen? Dan kan je vast en zeker terecht op het online platform van Superprof. Op dit platform vind je namelijk op een snelle en eenvoudige manier een privé coach die je kan helpen bij het leren skaten. Je geeft de regio waar je de lessen wilt volgen in en je laat weten op welk niveau je huidige skate vaardigheden zitten. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een lijst te zien met alle verschillende coaches die er in jouw buurt beschikbaar zijn om je te leren skaten. Het enige wat je hierna nog moet doen is een van de coaches contacteren om een eerste les in te plannen.

Deze eerste les wordt in de meeste gevallen gratis gegeven. Dit komt doordat de les vaak gebruikt wordt als kennismakingsles waar de leerkracht erachter komt op welk niveau jouw huidige skate vaardigheden liggen. Wanneer hij of zij dit weet kan er een gepersonaliseerd lesplan opgesteld worden zodat jij op de meest efficiënte manier een nieuwe vaardigheid kan opnemen.

Skater met skate schoenen
Wanneer je leert skaten kan je vaak het materiaal bij de organisatie lenen voordat je dit zelf moet aanschaffen. Bron: Unsplash, Credit: Laura Stanley

De coaches die hun diensten via Superprof aanbieden hebben stuk voor stuk ervaring met het geven van skate lessen aan mensen van allerlei niveaus. Zo kunnen beginners en gevorderde er zeker van zijn dat hun skate vaardigheden naar het volgende niveau getild worden. Plan vandaag nog een eerste les in bij een leerkracht van Superprof.

Lees in deze blog waar je skatelessen in Vlaanderen kan volgen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!